Sluiten
Starterspakket

Starterspakket

Starterspakket

  • 2 potten whey isolaat!
  • Ultrazuivere creatine
  • Extra BCAA's voor bij de training
  • Met shaker of bidon naar keuze
  • Gratis verzending
De belangrijkste supplementen voor sporters
Starterspakket

Inhoud

Het Starterspakket bestaat uit:

Dosering

Zie uitgebreid gebruiksadvies links.

Starten/herstarten met krachttraining of fitness

De samenstelling van dit starterspakket is afgestemd op een gebruiksduur van 2 maanden. Er wordt daarbij uitgegaan van 3 trainingen per week met na elke trainingsdag 1 of 2 rustdagen. Van deze trainingsfrequentie mag naar eigen inzicht worden afgeweken. De supplementen gaan dan langer of korter mee.

Hieronder volgt eerst een uitleg over een trainingsaanpak die om meerdere redenen zeer geschikt is voor mensen die starten of herstarten met krachttraining, fitness of bodybuilding. Daarna volgt per supplement de wijze van gebruik.

Een goede start met ´full body workouts´

Als je begint of na langere tijd opnieuw start met het trainen met gewichten, dan kun je snel progressie maken met ´full body workouts´. Je traint de eerste twee maanden alle spiergroepen tegelijk in trainingen die ongeveer 45-60 minuten duren. Vanwege de korte hersteltijd na de training (meestal 48 uur en eenmaal per week 72 uur) moet de trainingsbelasting op spierniveau niet te hoog zijn (zorg dat je niet te veel spierpijn krijgt). Vooral in de eerste twee weken moet het trainingsniveau rustig worden opgebouwd. Bedenk dat een full body workout best pittig kan zijn doordat het meer vraagt van je conditie dan een traditioneel bodybuilding split schema waarbij steeds maar enkele spiergroepen worden getraind.

Een lage trainingsintensiteit op spierniveau is bij het (her)starten van je training geen rem op je progressie. Als beginner is ook een relatief milde trainingsprikkel al aanleiding voor het lichaam om zich aan te passen (spiergroei). De winst die je met full body workouts kunt halen zit in de hoge trainingsfrequentie: je traint elke spiergroep 3 maal per week! Hierdoor kan je een relatief snelle opbouw realiseren.

Een groot voordeel van trainen met een lagere intensiteit op spierniveau is de geringere kans op overbelasting van gewrichten. Zeker als je net begint moeten ook de gewrichten en pezen nog wennen.

Kies bij een full body workout vooral voor basisoefeningen zoals duwbewegingen, trekbewegingen, beendrukken etc.. Deze activeren meer spiermassa in korte tijd en ze geven over het algemeen minder belasting op de gewrichten dan ´isolatie oefeningen´ (zoals curls, extensions).

Hanteer korte rustintervallen van ongeveer een minuut. Probeer elke training wat meer gewicht te verzetten door een zwaarder gewicht en/of een extra set en/of een extra herhaling en/of een kortere rust. De kortere rust zorgt voor een toename in arbeid per tijdseenheid, wat ook als trainingsprikkel werkt!

Ken je jezelf en kun je het niet laten om gelijk te knallen, neem dan aanvullend op dit pakket het supplement ´Original HMB´. HMB combineert goed met intensieve training.


Gebruiksadvies voor de drie supplementen:


Pure Whey Protein Isolate
(Inhoud: 2 x 1000 gram = 66 maatscheppen van 30 gram = 66 dagen gebruik)

Pure Whey Protein Isolate is een wei eiwit van hoge kwaliteit. De bijzondere ´opbouw´ van wei eiwit maakt het bij uitstek geschikt om spierweefsel te voeden: het bevat een zeer hoog gehalte aan essentiële aminozuren.

Op trainingsdagen is het optimaal om het snelverterende wei eiwit ongeveer 45-60 minuten voor de training in te nemen óf direct na de training. Wanneer je kort voor het trainen nog een eiwitrijke maaltijd gegeten hebt, neem je de eiwitshake het beste na je training. Eet je kort na het trainen een eiwitrijke maaltijd, neem de Pure Whey Protein Isolate dan voor je training.

Op rustdagen mag het wei eiwit isolaat als volgt verdeeld worden: een halve schep bij een eiwitrijk ontbijt en nog een halve schep gedurende de dag samen met een eiwithoudende maaltijd.

 Als een maaltijd vrijwel geen eiwitten bevat (bijvoorbeeld een fruitontbijt), kies er dan voor om de hele schep Pure Whey Protein Isolate in 1 keer bij die maaltijd te nemen.

Creapure Creatine Monohydraat
(Inhoud: 600 gram = 150 doseringen van 4 gram = 150 dagen gebruik)

Voor veel sporters is creatine het meest effectieve supplement voor gebruik bij fitness, krachttraining of bodybuilding. We rekenen dan natuurlijk buiten eiwitsupplementen die afhankelijk van de kwaliteit van je voeding veel verschil kunnen maken.
Is je voeding en eiwitinname helemaal op orde, dan is de kans groot dat creatine je de beste boost geeft die je van een supplement kunt verwachten. Creatine verbetert namelijk fysieke prestaties bij opeenvolgende kortdurende inspanningen van hoge intensiteit. Zoals bijvoorbeeld bij training gewichten. Dit effect van creatine treedt vooral op bij de spiergroepen met veel ‘snelle’ spiervezels zoals de borstspieren en armspieren. De snelle spiervezels nemen veel meer creatine op dan de tragere spiervezels van spieren die veel uithoudingsvermogen hebben.
Mensen die van nature aanleg hebben voor springen en sprinten hebben de snelle spiervezels ook in hun benen.

Neem dagelijks 1 ´overvolle´ maatschep van 4 gram met een beetje water (overvol = volle maatschep met een bergje creatine van 0,5 cm boven de rand). Combineer de inname van creatine met de grootste maaltijd van de dag. In het ideale geval is de grootste maaltijd van de dag de maaltijd na je training. Ook op rustdagen kun je creatine bij de grootste maaltijd van de dag innemen.

Indien je buik ‘bezwaar´ maakt tegen dit supplement, neem de 4 gram creatine dan in met 400 ml water vooraf en/of tijdens je training. Op rustdagen met 400 ml tussen twee maaltijden.

Sommige mensen ervaren na enige tijd wat spierkramp wanneer zij creatine gebruiken. Een magnesium supplement draagt bij aan het normaal functioneren van spieren en combineert uitstekend met creatine. Magnesium komt van nature veel voor in gezonde voeding zoals onder meer noten, groene bladgroenten en boekweit.

N.B.: Bij 4 gram per dag gaat de creatine ongeveer 5 maanden mee ongeacht de trainingsfrequentie. Het is raadzaam dit supplement te blijven gebruiken na de eerste twee maanden training. Creatine blijft op lange termijn werkzaam voor beter herstel en het ondersteunen van spiergroei.

Japanese BCAA´s Ultra Pure
(inhoud: 200 capsules à 750mg BCAA´s = 28 trainingen à 7 capsules)

Neem op trainingsdagen 7 capsules verdeeld over de training. Bijvoorbeeld: 4 direct voor aanvang en 3 halverwege de training.

De BCAA aminozuren komen het best tot hun recht wanneer zij gebruikt worden voor, tijdens, of na de training. Bij dit startersprogramma worden BCAA´s niet op rustdagen gebruikt.

Top kwaliteit

Roelan Schroor, 23 september 2019
Top kwaliteit. Naturel zonder aspartaam en andere slechte additieven om het ?lekkerder?te maken. top!

Ideaal voor de starter

Joachim de Smet, 8 januari 2019
Leuk starterspakket. Ideaal voor de starter, maar gerust ook voor gevorderden. De vanille- en bosbessensmaak zijn alvast lekker. We hebben nu 2 samp...
lees meer

Top producten

Tim van der Heijden, 23 januari 2018
Top producten. Snelle levering. Prijs kwaliteit is ook goed.

Lekker

Peter van Aasbroeck, 12 juni 2017
Geen synthetische smaak en lekker op smaak te brengen met eigen toevoegingen.

Topproducten!

Robin Vaes, 9 februari 2017
zoals altijd topproducten!

Starterspakket, 40 jaar
1
boudewijn
ik heb een vraag over de starters pakket, ik ben 40 jaar en ben vorige week begonnen met training, niet omdat ik extreem breed wil worden maar ik wil nog wat vet verbranden en daar bij ook wat aan spier opbouw doen, wat helpt mij dit hierbij. en is dit aan te raden
alvast bedankt
Powersupplements
Hoi Boudewijn,

Het starterspakket werkt prima als je wat ouder bent, maar ook als je nog maar 40 jaar bent. Het pakket is vooral gericht op ondersteuning van de spiergroei. Maar het bij-effect van krachttraining met de juiste voeding, is in veel gevallen een afname van het vetpercentage.

Creatine geeft de spiercellen meer energie waardoor ze makkelijker herstellen en groeien.
Wei eiwit levert de bouwstenen (aminozuren) voor spiergroei. Een maatschep na je training maakt al veel verschil. Als je voeding niet zo heel veel eiwitten bevat, dan kan je ook bij het ontbijt een schep wei eiwit nemen. Als beginner doe je er goed aan om dagelijks zo'n 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te eten. Train je hard en heb je veel spierpijn, dan is 2 gram per kg ook prima. Met wat meer eiwit verliezen mensen over het algemeen iets sneller vetmassa.

De BCAA aminozuren zijn een klein extraatje. Ze kunnen de spieropbouw nog een extra zetje geven en de opslag van koolhydraten (zetmeel, suikers) in de spieren bevorderen. Koolhydraten die je eet en die naar de spieren gaan, worden niet opgeslagen als vet.
Starterspakket prijs
1
Mehdi Eabdi
Als ik alle onderdelen van de starterspakket bij elkaar optel kom ik rond 92 euro uit, terwijl op de site 122 euro als totaal prijs vermeld staat. Ik snap niet hoe jullie aan die prijs komen?
Powersupplements
Ieder pakket heeft een berekening bovenaan de beschrijving staan. Voor het starterspakket is deze als volgt:

1 x Creatine Monohydraat (Creapure) 600g à €17,50
2 x Pure Whey Protein Isolate 1000g à €20,90
1 x BCAA’s Ultra Pure 200 caps à €20,90
1 x Shaker à €3,90

Normale prijs: €84,10
Pakketprijs: €76,90
Trainingsschema
1
Patrick Jaminé
Beste

Er wordt in de uitleg van de starterskit uitleg gegeven van het trainen van spiergroepen. Ken jij ergens een goed starters plan die goed uitlegt welke spiergroepen dat zijn, hoe deze beoefend dienen te worden.

mvg
Patrick
Powersupplements
Hoi Patrick,

Op de productpagina geven we aan dat het beste trainingsschema voor beginners een 'full body workout' is. Deze kan driemaal per week worden uitgevoerd.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n 'full body workout' trainingsschema:

Algemene aanwijzingen

Train driemaal per week. Neem na elke trainingsdag een dag rust. Eenmaal per week heb je twee dagen rust.

Voer oefeningen met zorg uit. Het deel van de beweging waarbij de spier verkort (het gewicht wordt hier getild) heet de concentrische fase. Voer dit deel uit in zo'n 2 seconden. Adem uit tijdens de concentrische fase.

Het deel van de beweging waarbij de spier die je traint zich verlengt ('uitgerekt' wordt), heet de excentrische fase. Voer deze fase langzaam uit. Bijvoorbeeld in 4 seconden.

Vraag altijd een instructeur om te kijken of je oefeningen goed uitvoert. Kijk ook op bijvoorbeeld Youtube naar filmpjes waarin de uitvoering wordt getoond.

Voer de trainingsintensiteit en trainingsvolume geleidelijk op zoals beschreven op de productpagina van het starterspakket.

Trainingsopzet

Werk toe naar bijvoorbeeld 3 sets per oefening. Na de eerste week doe je de laatste set van elke oefening totdat je niet nog een volle herhaling op eigen kracht kan maken. Zorg wel dat je de oefening zorgvuldig blijft uitvoeren.

Selecteer basisoefeningen zoals (Engelse benamingen = makkelijker zoeken op youtube):

- Leg Press voor de benen (benen niet volledig strekken). Plaats de voeten hoog op het platform van de leg press machine om de knieën te ontzien.

- Lat Pulldown voor de rugspieren. Trek de stang richting of voorbij de kin (niet achter de nek).

- Push Ups of Dips of Dumbbell Bench Press voor de borstspieren (eventueel oefening wisselen per trainingsdag)

- Standing Dumbbell Press voor de schouderspieren.

- Rows voor de rusgpieren (met dumbbells, barbell of machine). Kies een oefening waarbij je de rugspieren en eventueel de achterste schouderspieren goed voelt werken

Mits met aandacht uitgevoerd bieden de bovenstaande oefeningen de eerste maanden voldoende stimulans voor vooruitgang. Kies eventueel nog aanvullend een oefening voor biceps en triceps.
Juiste gebruik supplementen starterspakket voor beste r
1
Tijn Kapteijns
Hoi,

Starterspakket in huis. Ik doe twee keer in de week aan krachttraining, 1x in de week bootcamp (kracht & conditite) en 1 x in de week yoga (flexibiliteit).

Hoe kan ik het beste gebruik maken van de supplementen in het starterspakket om zo het ultieme resultaat er uit te halen.

Mvg.

Tijn
Powersupplements
Hoi Tijn,

We hebben zojuist de handleiding online geplaatst op de productpagina van het starterspakket.
Gebruik van supplementen in het Starterspakket
In gewicht toenemen met supplementen
2
Niels Dewelde
Beste,

Ik ben helemaal nieuw in de 'power supplements' wereld en ik heb een paar vraagjes.

Ik ben arbeider van beroep en doe dus veel fysieke inspanning tijdens mijn werk. Buiten dit doe ik niet veel extra training.
Nu zou ik graag wat meer spiermassa hebben en ook wat extra gewicht. Ik ben momenteel 1m70 en weeg 60 kg. Ik zou graag rond de 65kg wegen en met gewone voeding, hoeveel ik ook eet, lukt dit niet.

Nu heb ik interesse in jullie starterspakket maar ik weet niet hoeveel je elk per dag moogt innemen. Er staat bij elk product hoeveel je per dag moogt nemen maar mag je elk product elke dag nemen?

Als laatste vraagje, ik heb een bloedstolling ziekte, kan dit kwaad bij een van deze producten?


Hartelijk bedankt !
Niels
Powersupplements
Hoi Niels,

Ik denk niet dat het starterspakket de meest geschikte combinatie van supplementen is om in gewicht toe te nemen. Ik zal aangeven wat de beste supplementen voor jouw doel zijn.

Creatine is een geschikt supplement. Met een beetje mazzel geeft dit je een kilo extra spiermassa. Die kilo gewichtstoename heb je niet direct, maar meestal binnen een maand. Resultaten verschillen per persoon. Mensen met aanleg voor sprinten hebben er meer baat bij dan mensen met aanleg voor duursport. Mensen die veel vlees eten, hebben al een wat grotere voorraad creatine en zullen minder van dit supplement profiteren.
Creatine is goedkoop in gebruik. Een pot gaat 150 dagen mee.

De Supreme Gainer is ook heel effectief. Het bevat veel snel opneembare voedingsstoffen: vooral koolhydraten, eiwitten en BCAA's.

Voordat je de Supreme Gainer probeert zou ik je willen aanraden onze Bio Bulk Oats eens te proberen. Bio Bulk Oats is gemalen havermout. Het is heel rijk aan koolhydraten. Met dit havermoutpoeder kan je een energierijke shake maken met meer calorieën dan de gemiddelde maaltijd. Maak een shake met volle melk en wat honing als zoetmiddel.

Als je heel veel gaat eten en als je hiervan uiteindelijk wel in gewicht toeneemt, is het niet gezegd dat die gewichtstoename spiermassa zal zijn. Gezien het werk dat je doet is de kans op vetopslag misschien gering. Maar als je een paar oefeningen thuis doet is het meer waarschijnlijk dat je vooral gewichtstoename hebt in de vorm van spiermassa.
Het kan heel simpel: doe om de dag 1 set opdrukken en 1 set optrekken tot je niet meer kunt. Aanvullend kan je wat kniebuigingen maken (gaan zitten op een stoel en meteen weer opkomen, 100 herhalingen).

Voor zover wij weten zijn de genoemde supplementen niet gecontraindiceerd bij bloedstollingsziekten. Toch adviseren we je het gebruik van supplementen met je arts te overleggen.

Kris
Niels
Hartelijk dank voor je advies. De producten zijn besteld!
Handleiding gebruik whey, BCAA en creatine
1
Rafael Desomberg
Beste,

Wordt er bij het starterspakket een handleiding geleverd, zodat ik kan weten welke supplementen in welke hoeveelheden wanneer dienen te worden ingenomen?

Moeten die supplementen ook worden ingenomen wanneer er niet wordt gesport?

Bedankt,

Rafael
Powersupplements
Hoi Rafael,

Elk van de supplementen heeft een gebruiksaanwijzing op de pot staan. Deze informatie is ook op de productpagina's van de losse supplementen te vinden. De handleiding geeft aan hoe de supplementen voor de meeste mensen optimaal werken.

De inname van whey eiwit dien je af te stemmen op de inname van eiwitten uit je voeding. Eet je al veel eiwitten, dan kan je met minder whey toe.
Op rustdagen is ook wat minder nodig. Uitgezonderd als je veel spierpijn hebt of weinig calorieën eet in een poging vet te verbranden.

Creatine is het meest eenvoudig: 4 gram per dag op zowel rustdagen als trainingsdagen.

BCAA's zijn voor starters het beste te gebruiken rondom de training (tijdens, na of direct voor de training). De mogelijke doseringen staan op de verpakking.
Meer gevorderde sporters en oudere sporters gebruiken BCAA's vaak ook bij maaltijden. Zo wordt de spieropbouw voor hen beter gestimuleerd.
Starterspakket
1
Bart Croese
beste ,

van de week mijn starterspakket ontvangen!. nu nog een kleine vraag of ik het goed ga gebruiken. na het lezen dacht ik het als volgt : 15 min voor de training de bcaa capsules innemen en na de training een whey shake daar doe ik dan gelijk 1 schep creatine doorheen is dit goed ? of hebben jullie een beter idee? (moet ik mijn beker die erbij zit helemaal vullen ) alvast bedankt groet

bart
Powersupplements
Hoi Bart,

Zoals je het voorstelt is prima. De creatine kan je ook bij de avondmaaltijd innemen. Ik denk dat dat misschien makkelijker is. Je vergeet het dan niet zo snel op rustdagen en je hebt geen last van creatine op de bodem van je shaker.

Voor een whey shake met 1 maatschep whey isolaat, kan je 200 ml melk, water of vruchtensap gebruiken.
Hoe te gebruiken?
1
Bart Croese
beste ,

Ik ga binnekort beginnen met een serie dvd workouts van "insanity-workout". nu zeggen ze dat het goed is om whey shakes te nemen na elke sessie. Nu zitten er in jullie starterspakket ook andere dingen bij, kan ik die ook nemen of is dit echt alleeen voor de kracht trainingen met gewichten etc?. en als ik na 60 dagen klaar ben met mijn schema kan ik dan ook gewoon weer stopppen met de shakes zonder dat mijn behaalde resultaten minder worden ?

mvg bart
Powersupplements
Hoi Bart,

De BCAA's en de creatine in het starterspakket kan je als volgt gebruiken bij de insanity workout.

Creatine: Neem 1 maatschep bij de eerste maaltijd na je workout of in de shake na je workout. Let op dat de creatine naar beneden zakt in je shake. Om het laatste restje creatine en eiwit niet te verliezen kan je nog even wat water in je shakebeker doen en het even rond laten gaan.
Creatine zal het niveau van je workout waarschijnlijk iets verhogen. Creatine helpt verder je herstel en maakt het voor je lichaam makkelijker om spiermassa vast te houden.

BCAA's: Neem 4 tot 10 capsules 15 minuten voor je insanity workout. De BCAA's beschermen je spieren tegen overmatige afbraak.

Na de 60 dagen kan je stoppen met de supplementen. Alleen het stoppen van het gebruik van de creatine zal leiden tot een gering verlies van spiermassa. Je hoeft echter niet te stoppen. Creatine is een geweldig supplement voor continu gebruik. De pot gaat 150 dagen mee.
Starters Pakket gebruiken bij insane workout
1
Ralf Van De Ven
Hallo,

Ik krijg morgen het StartersPakket van jullie binnen, ik wil morgenavond beginnen met een aantal weken intensieve workouts (Insane workouts).
Ik heb nog geen enkele ervaring met supplementen, dus ben op jullie kennis afgegaan en het starterspakket besteld. Heb me wel redelijk ingelezen op het gebied van eiwitten. Hoe kan ik het beste omgaan met de overige supplementen in het Starterspakket?

Ik ben 188cm lang en weeg nu 88kg.

Dus ik maak voor direct na de workout een eiwitshake van 1,5 x 88 = 132g, klopt dat?
Omdat het morgen de eerste keer is, is het dan het beste om een voor de workout ook alvast een gedeelte van de shake in te nemen?

Hoe en wanneer neem ik de andere supplementen in:
- Creatine Monohydraat (Creapure), ca 4 gram vermengen in de eiwitshake?
- BCAA’s Ultra Pure, 5 capsules één uur na innemen van de shake ?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Ralf van de Ven
Powersupplements
Hoi Ralf,

De berekening die je hebt gemaakt voor de eiwitinname is de hoeveelheid die je in totaal per dag nodig hebt. Die hoeveelheid van 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht komt uit voeding en supplementen samen.

Na je training kan je volstaan met 1 schep whey isolaat. De creatine mag je in die shake doen. En je kan er wat fruit bij eten.

Het lijkt me prettig om een insane (insanity?) workout op nuchtere maag te doen. Het is nogal heftig en je hebt al je energie nodig. Vooraf aan de workout een shake nemen is daarom waarschijnlijk niet zo fijn. Maar om spierafbraak tegen te gaan, kan je wel 15 minuten voor de start van de insanity workout je BCAA's innemen. Vijf capsules is een goede dosering. Iets hoger is nog wat effectiever.
20 jaar en voor het eerst suplementen gebruiken
1
anoniem
Hallo,

Ik train al zo'n 2 jaar. Ik heb nog nooit supplementen gebruikt. 6 weken geleden ging mijn arm uit de kom tijdens het basketballen. Ik wil nu weer gaan beginnen met trainen en snel opbouwen. Mijn zwager gebruikt al heel lang suplementen en zegt dat ik het wel kan gebruiken en dat het helpt.

Ik ben ook aardig aangekomen in de 6 weken dat ik niet kan sporten, deze kilo's wil ik ook snel kwijt en volgens het starterspakket stimuleert dit ook de vetafbraak.

mijn vraag is vooral hoeveel ik moet gebruiken als ik 2 a 3 keer per week fitness en 3 keer per week basketbal? En dan vooral wil afvallen en mijn spiermassa wil opbouwen!?

Powersupplements
Als je 20 jaar bent en 5 tot 6 keer per week sport, zal terug afslanken waarschijnlijk geen probleem zijn. Het was overigens niet de beste tijd om niet te kunnen sporten zo rond de feestdagen! Je wordt dan natuurlijk extra snel dikker.

Ik zal aangeven hoe je de supplementen kan gebruiken om optimaal spiermassa te winnen.
Allereerst de whey isolaat: Hoeveel en wanneer je de whey shakes het beste kan gebruiken is niet los te zien van je voedingspatroon. Eet je veel eiwit in de laatste maaltijd voor je training, dan hoef je geen eiwitshake meer voor je training te nemen. Eet je kort na je training een grote maaltijd, dan is een whey shake ook daar niet nodig.

Reken uit hoeveel eiwit je op een dag binnenkrijgt via je normale voeding. Kom je uit op zo'n 1,5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht? Zo niet, dan kan je naar behoefte aanvullen met whey isolaat.

Zit je wel op minimaal 1,5 gram, dan kan een eiwitshake voor of na je training alsnog een positief effect hebben. Het is belangrijk om rondom je training volop voedingsstoffen te hebben.
Na je training kan je de eiwitshake aanvullen met creatine, BCAA's en wat fruit of brood (koolhydraten). Deze snel opneembare combinatie van voedingstoffen zorgt voor optimale omstandigheden voor spiergroei.

Als je kort na de training al eet, neem dan de creatine en BCAA's bij die maaltijd.

Doseringen zijn als volgt:
Creatine, 4 gram (elke dag) in post workout shake of post workout maaltijd.
BCAA's, 4-10 capsules bij de maaltijd na de krachttraining.
Whey isolaat, voor en/of na de krachttraining en/of naar behoefte gedurende de dag (rustdagen en trainingsdagen).
Starterspakket
1
Gijs
Beste,


Inmiddels doe ik vier jaar aan krachttraining, gemiddeld 3x per week en hierbij nam ik regelmatig na mijn training een proteïne-shake. Nu wil ik het trainen nog iets serieuzer aanpakken en daarom heb ik jullie "starterspakket" besteld met: whey protein, creatine en BCAA's. Ik heb gehoord dat je spieren 's ochtend veel behoefte hebben aan eiwitten omdat ze de hele nacht niks binnen gekregen hebben. Nu is mijn plan dus om 's ochtends en na de training een whey proteïne-shake te nemen (met een stuk fruit).

Over de creatine en BCAA's hoor ik echter veelal de discussie over het innemen vóór of na de training. Mijn vraag aan jullie is nu: Hoe kan ik de inname van deze producten het beste timen gedurende de dag.


Met vriendelijke groet,


Gijs
Powersupplements
Hoi Gijs,

Voor maximale spieropbouw kan je de BCAA's en de creatine het beste na de training nemen. Het is namelijk zo dat BCAA"s + creatine + whey + koolhydraten (fruit) de insulineafgifte maximaliseert. Insuline is het sterkste spieropbouwende hormoon.
Je mag overigens wel wat meer dan 1 stuk fruit nemen. Of maak je shake aan met vruchtensap. Dat helpt ook.

Insuline is behalve een spieropbouwend hormoon ook een vetopbouwend hormoon. Maar na je training is de insulinegevoeligheid van je spieren veel hoger dan die van het vetweefsel. Je hebt dan dus vooral profijt van het hoge insulineniveau.

Alleen mensen die een hoog vetpercentage hebben moeten oppassen bij deze insuline boosting strategie. Zij kunnen de BCAA's en creatine beter voor de training innemen.

Nog een kleine tweak: Je zou de creatine op rustdagen weg kunnen laten en de dosering op de 3 trainingsdagen kunnen verdubbelen. Je neemt dan per week evenveel creatine, maar het spieropbouwende effect zou wel eens groter kunnen zijn. Als je een dubbele dosering niet goed vetrdraagt, kan je deze ook spreiden over de powst-workout shake en de opvolgende maaltijd. Het is namelijk geen gek idee om de eerste vaste maaltijd na je training ook nog een insulineboost te geven.
71 jaar en spiermassa opbouwen
1
Anoniem
Hallo,
Ik ben 71 jaar en zie dat ik, bijvoorbeeld, rond mijn 'spierballen' en andere delen van mijn armen zeer veel aan spiermassa heb ingeleverd, waardoor ik amper een t-shirt kan dragen, omdat het te ruime vel op de zichtbare gedeelte van mijn armen ontsiert.
Kan ik, ondanks mijn leeftijd, bijvoorbeeld een "starters pak" nemen en wat meer volume kweken?
Ik heb, overigens, een goede gezondheid, heb de laatste 15 jaar geen dokter gezien.
Powersupplements
Het opbouwen van spiermassa wordt lastiger naarmate men ouder wordt. Een van de redenen hiervoor is dat de spieren minder goed de aanwezigheid van eiwitten uit de voeding waarnemen. Een spier kan de toevoer van eiwit 'meten' aan de hand van een van de eiwitcomponenten: het aminozuur leucine. Bij een voldoende hoge aanvoer van leucine begint de spieropbouwende machinerie te draaien. Wanneer men ouder wordt is er helaas meer leucine nodig om de spier tot groeien aan te zetten.

Van alle soorten eiwitten is het wei eiwit (whey protein) in het starterspakket de meeste geschikte eiwitsoort om het leucinesignaal door te geven. Dat komt enerzijds doordat het veel leucine bevat (10% van het eiwit) en anderzijds doordat het een snel verterend eiwit is. Zodoende zorgt wei eiwit voor een hoge concentratie leucine in het bloed en daarmee voor het aanschakelen van spieropbouw.

Naast leucine in eiwitvorm zijn er ook supplementen met ‘losse’ leucine als aminozuur in zijn vrije ongebonden vorm. Dit zit in het ‘BCAA’ supplement wat eveneens in het starterspakket is opgenomen. De helft van dit supplement bestaat uit leucine.
Leucine in de vrije aminozuurvorm wordt nog sneller opgenomen dan de leucine uit het whey eiwit. In combinatie met eiwitrijke voeding zal het BCAA supplement een sterke spieropbouwende impuls geven!

Als BCAA’s in nuchtere toestand gebruikt wordt (dus zonder eiwit te hebben gegeten), geeft de leucine wel een signaal tot opbouw, maar zijn er niet voldoende bouwstenen beschikbaar. Daarom is het voor spieropbouw het beste om BCAA’s te nemen als er ook al eiwitten gegeten zijn.

Een goed protocol voor u is: 30 tot 45 minuten voor de training anderhalf maatschep whey eiwit, direct voor de training 5 capsules BCAA, direct na de training een halve maatschep wei eiwit plus koolhydraten (bijvoorbeeld fruit of brood).

Tot slot bevat het starterspakket het bekende prestatiebevorderende supplement creatine. Bij veel mensen stimuleert dit supplement spiergroei en herstel. Een goede dosering is dagelijks 4 gram bij een maaltijd (een bolle maatschep).

Al met al lijkt het starterspakket met bij uitstek geschikt voor u. Of het uiteindelijk zal lukken om de mouwen van uw t-shirts weer goed te vullen is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit is afhankelijk van veel factoren. De voornaamste zijn goede slaap, goede korte training met voldoende rustdagen en goede volwaardige voeding.

Wat betreft de training zou ik u willen adviseren om rustig op te bouwen. Wanneer men lang niet getraind heeft, is een relatief lichte training al voldoende om een trainingsprikkel te geven. Zwaarder of meer trainen dan nodig is voor die trainingsprikkel verhoogt de kans op blessures. Op latere leeftijd (daar reken ik mijzelf ook toe) is ‘heel blijven’ het belangrijkste gegeven in een trainingsprogramma om tot progressie te komen.
Invloed op INR
1
anoniem
hallo,

mijn vraag is of deze producten invloed hebben op mijn INR.
ik weet in ieder geval dat vitamine K invloed heeft op de dikte van je bloed.

http://www.trombosedienst-leiden.nl/trombose/stolling/stollingstesten/inr_en_isi.php

groetjes
Powersupplements
Voor zover wij weten hebben eiwitsupplementen in een gebalanceerd dieet geen effect op de INR waarde bij mensen die bloedstolling regulerende medicatie gebruiken.

Wanneer echter een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet gevolgd wordt (eiwitdieet), dan kan dit een storende invloed hebben op de INR waarde. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen eiwitten uit voeding of uit supplementen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18363537

Potential interaction between warfarin and high dietary protein intake.
Hornsby LB, Hester EK, Donaldson AR.

Department of Pharmacy Practice, Auburn University Harrison School of Pharmacy, Auburn, AL, USA.
Abstract

A 55-year-old Caucasian man was receiving warfarin therapy after undergoing aortic valve replacement. His international normalized ratio (INR) was stabilized with warfarin 95 mg/week for 5 weeks. Commencement of a low-carbohydrate, high-protein diet resulted in a series of subtherapeutic INRs that led to a 16% increase in the dosage requirement to maintain therapeutic INRs. After the patient discontinued the diet, his INR increased, and several dosage reductions were required until his INR stabilized with his original dosage of 95 mg/week. Two additional case reports have described a possible interaction between warfarin and a high-protein diet. The potential for increased dietary protein intake to raise serum albumin levels and/or cytochrome P450 activity has been postulated as mechanisms for the resulting decrease in INRs. Given the available animal and human data that demonstrate alterations in drug metabolism in the presence of altered dietary protein intake, an increase in warfarin metabolism due to cytochrome P450 activation appears to be the most likely cause. In addition to the previously reported cases, this case indicates a potential interaction between warfarin and a high-protein diet. Because of the popularity of high-protein diets and because of the risks associated with inadequate or excessive warfarin anticoagulation, patients and health care providers should be aware of this interaction to ensure appropriate monitoring when warranted.
Gebruik starterspakket
2
A3
Goedemorgen,

Deze man van 52 is sinds jaren weer flink aan de krachttraining (nu zo'n 6 maanden) in combinatie met cardio.
Ik train 3x per week, kan ik de voorgeschreven dosering van het starterspakket aanhouden, zoals bij de producten vermeld staan of hebben jullie een ander idee
Powersupplements
Hoi A3 :-)

Je kan het starterspakket als volgt gebruiken:

Creatine:
Elke dag 4 gram creatine bij een grote maaltijd. Op dagen dat je traint mag je dit innemen bij de eerste maaltijd die je na de krachttraining eet.

BCAA:
Meestal raden we dit aan bij de training. Maar naarmate je ouder wordt is het misschien zinvoller om BCAA aminozuren te gebruiken als 'booster' voor spiereiwitsynthese bij een grote maaltijd.
Bij voorkeur neem je op trainingsdagen 4 capsules BCAA's ongeveer een uur na de grootste maaltijd na de training. Dit is ook de maaltijd waarbij je creatine neemt.

Whey isolaat:
Bij het trainen 1 maatschep. Heb je 2 tot maximaal 3 uur voor je training nog een maaltijd met volop eiwit gegeten, dan neem je de shake na je training. Begin je de training in een enigszins nuchtere toestand, neem de eiwitshake dan 45 minuten voor de training.

Mocht je moeite hebben voldoende eiwitten te eten, dan kan je eventueel nog wat aanvullen met wei eiwit. Bijvoorbeeld een maatschep bij je ontbijt.
Mik op 1,5 tot 2 gram eiwit (uit voeding en shakes) per kilogram lichaamsgewicht per dag. Ook op rustdagen!

Het lijkt vanaf een bepaalde leeftijd gunstig te zijn om de eiwitten niet te veel te spreiden over de dag maar liever op een paar momenten op de dag te consumeren. Zo krijg je een piek aan eiwitten waar de oudere spiercellen beter op reageren dan op een gespreid aanbod. Dit komt doordat een bepaalde minimale econcentratie van het aminozuur leucine nodig is om de aanmaak van spiereiwit in gang te zetten.

Whey isolaat bevat 10% leucine. Een maatschep whey is voldoende om de drempelwaarde leucine te bereiken. De BCAA's bevatten 50% leucine. Vier capsules bevatten niet voldoende leucine voor de drempelwaarde, maar in aanvulling op een eiwitrijke maaltijd zorgen ze voor een hogere leucinepiek. Zo dragen ze bij aan het bereiken van de drempel. Omdat BCAA's snel worden opgenomen, moet je ze niet direct met de maaltijd innemen, maar een uurtje later.
A3
Oke, dank je wel voor het snelle antwoord, spullen zijn onderweg zag ik, dus we gaan ermee aan de slag
Starterspakket voor ultralopen, spinning en krachttrain
1
Anoniem
Hallo power supplements,

Eerst en vooral mijn complimenten voor de duidelijke website en bijhorende informatie. Vraagje, ik doe intensief aan sport (training voor ultralopen, spinning, krachttraining). Ik heb nooit enige supplementen genomen en uiteraard soms last van weinig energie. Verder wens ik ook spiermassa op te bouwen en zou graag mijn sixpack terug willen zien (heb een klein beetje buikvet). Leeftijd is 42j en 1m88, 79 kg

Ik heb absoluut geen ervaring met eiwitten etc, welk schema kan u mij aanraden gebaseerd op het starterpakket? + eventueel nog aanbevelingen wat ik nog kan nemen.

Bedankt!
Powersupplements
Bedankt voor de complimenten! :)

Ultralopen en krachtsport zijn activiteiten die elkaar bijten. Spiermassa opbouwen zal in ieder geval niet lukken. Enige krachtontwikkeling is wel mogelijk door een verbeterde aansturing van de spieren.

Supplementen

Met supplementen is hier misschien een klein beetje in te sturen. BCAA aminozuren met wat koolhydraten kunnen de spierafbraak remmen. Tijdens de duurinspanning is fruitsap een optie als bron van koolhydraten. Kersensap heeft extra spierbeschermende eigenschappen. Maar pas op dat het continu drinken van fruitsap tijdens het trainen je tandglazuur niet aantast.

Natural Fat Control is nog een supplement dat bij langdurige inspanning het spierweefsel beschermt.

Trainingsvormen

Dat je ondanks het ultralopen geen sixpack hebt, geeft te denken. Je zou zeggen dat zo'n inspanning leidt tot een enorm energieverbruik en navenante vetverbranding!
Waarschijnlijk is het waar wat enkele bekende krachtsportguru's zeggen: duursport is een grote stressor voor het lichaam. Het is een heel katabole (spierafbrekende) activiteit en leidt tot een ongunstige spier / vetverhouding.

Het wordt steeds vaker geadviseerd om krachttraining te combineren met intervaltraining. Dit zou minder stressvol zijn voor je lichaam en gunstiger uitpakken voor je hormonale balans. De niveau's van lichaamseigen testo en groeihormoon zullen gunstiger zijn dan met langdurige steady state cardio.

Genetische aanleg

Uiteraard kiest iemand niet zomaar voor ultralopen. Dat doe je alleen als je heel veel aanleg hebt of een heel sterke motivatie hebt.
Mensen met veel aanleg voor de ultra-duursport hebben juist weinig aanleg voor krachtsport en spieropbouw. Ook zal het verschil in snelheid tussen intervaltraining en normale duurtraining bij ultralopers minder groot zijn (en daarmee zal het voordeel misschien wegvallen).
Dit heeft te maken met de spiervezeltypering. Mensen met aanleg voor krachtsport hebben explosieve spiervezels die snel vermoeid zijn maar makkelijk groeien. Mensen met aanleg voor duursport hebben vooral spiervezels die heel goed bestand zijn tegen uitputting maar nauwelijks tot groeien zijn aan te sporen. Die groei wordt zelfs vrijwel onmogelijk gemaakt als er veel van ze gevraagd wordt in conditionele zin.

Andere factoren

Ik weet niet of de sixpack er in zit met je huidige trainingsprogramma. Je kan nog kijken naar je slaappatroon en naar mogelijke dieetfactoren zoals fructose en alcohol. Weinig of onregelmatige slaap en veel fructose- (suiker) en alcoholgebruik dragen bij aan het opslaan van buikvet. Maar het is ook geopperd dat het stresshormoon cortisol tot extra opslag van buikvet leidt. Het zou me niet verbazen als de zware trainingen die je doet leiden tot een overmatige productie van cortisol.

Starterspakket

Wat betreft het starterspakket. Dit bevat de eerdergenoemde BCAA aminozuren. Ook het whey eiwit bevat 20% BCAA's. Dit is zoals gezegd in staat de spierafbraak enigszins in toom te houden.

Voor herstel van je lichaam is eiwit nodig. 'Whey' of wei eiwit is het meest efficiënte eiwit voor herstel vanwege het hoge gehalte aan essentiële aminozuren. In jouw situatie zal het eiwit echter niet of nauwelijks tot spiergroei kunnen leiden.

Je kan het starterspakket als volgt gebruiken :

's ochtends 0,5 tot 1 maatschep Pure Whey Protein Isolate (afhankelijk van hoeveel eiwit je gewone voeding bevat).
Na je trainingen - 1 maatschep Pure Whey Protein Isolate met wat brood, rijst etc.
Tijdens een ultraloop - 10 tot 12 BCAA capsules (of 9 gram instant BCAA poeder oplossen in een bidon). Deels voor de training, deels tijdens de training.
's avonds 0,5 tot 1 maatschep Pure Whey Protein Isolate (afhankelijk van hoeveel eiwit je gewone voeding bevat).

Creatine zou ik niet gebruiken.
Starterspakket
3
Bas Overbeek
Hallo,

Ik ben nu al een tijdje aan het fitnessen en ga nu voor het eerst supplementen gebruiken. Ik heb echter weinig verstand van zaken. Ik heb voor een starterspakket gekozen. Ik train 3x in de week. Maandag Borst & triceps, Woensdag Rug & Biceps en Vrijdag Schouders & Trapezius. Daarnaast voetbal ik 3 dagen in de week.

Wat kunt u mij aanbevelen qua gebruik van het starterspakket? Wordt alles tegelijk gebruikt? Zowel creatine als proteine en die BCAA tabletten?

Ik ben 21 jaar, ik weeg 75 kilo en ben ongeveer 1.80 meter.

Verder zou ik ook graag wat voedingtips krijgen!

Ik hoop dat ik van uw service gebruik kan maken en u bereid bent mij van een goed advies te voorzien.

Groet,

Bas Overbeek
Powersupplements
Hoi Bas,

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van het pakket, kan je het starterspakket in jouw geval als volgt gebruiken:

Creatine – Dagelijks 4 gram bij een maaltijd. Bijvoorbeeld bij de maaltijd na de training.

Whey Protein – Een maatschep bij de krachttraining. Als je voor je training een goede maaltijd eet met volop eiwit (minimaal 30 gram), dan neem je 1 maatschep Pure Whey Protein Isolate na je training. Heb je geen voldoende hoge eiwitinname in de laatste twee uur voor je training, dan neem je de eiwitshake zo’n 45 minuten voor de training.

BCAA capsules – neem 4 capsules direct voor je voetbaltraining. Dit vermindert spierafbraak.

Je pakket gaat op deze manier ongeveer 20 weken mee (BCAA's bijna 17 weken).

Eventueel kan je ook op de dagen dat je geen krachttraining doet een eiwitshake gebruiken (de potten zijn dan wel sneller leeg). Het is afhankelijk van de rest van je voeding of dit zinvol is of niet. Als je voldoende eiwitrijke voeding eet zal die extra shake geen toegevoegde waarde hebben.

De hoeveelheid eiwit die je nodig hebt is waarschijnlijk ook minder groot dan voor de meeste krachtsporters. Je doet namelijk geen krachttraining voor je benen (2/3 van alle spiermassa). Je doet weliswaar voetbal, maar het effect daarvan op de eiwitbehoefte is geringer.

Als algemene voedingstips kan ik je het volgende meegeven:
Eet volwaardige voeding. Dat wil zeggen geen fabrieksvoeding met suiker, glucose-fructosestroop, (geharde) plantaardige oliën, halvarine / margarine. Maar wel volop groenten, fruit, rijst, aardappelen, granen, brood, vlees, vis, eieren en zuivelproducten.
Bas
Creatine - Nemen net voor ik ga eten, tijdens het eten de ene keer een hap eten dan een slokje water met creatine of aan het einde van de maaltijd?

Whey Protein - Ik eet meestal niet iets met veel eiwit net voor een training. Wat beveel je aan? Wat voor maaltijd? Indien ik niet eet moet ik 45 min voor de training eiwitshake nemen. Niet meer daarna een shake?

BCAA capsules - direct voor mijn voetbaltraining. Waarom is dit? En wat wordt precies bedoeld met die spierafbraak.

Dankjewel!
Powersupplements
Creatine - gebruik het maar zoals het voor jou prettig is. Voor de werking maakt het niet uit.

Whey - Voor de training eten is een persoonlijke keuze. De een heeft meer energie na een maaltijd een ander juist minder.
Een maaltijd met traag verterende koolhydraten en 30 tot 40 gram eiwit is een mooie pre workout maaltijd. Een goed moment om deze te eten is zo'n 2 uur voor je training.

Als je voor de training een shake neemt kan je er na de training nog een nemen of snel vast voedsel eten. Na je training zijn koolhydraten eveneens van belang.

BCAA - Conditionele inspanning is spierafbrekend. Mensen die veel hardlopen zetten moeilijk spiermassa aan. BCAA's kunnen dit enigszins afremmen.
L cutrilline en creatine
1
anoniem
hallo powersupplements,
ik gebruik nu die NO-booster maar ik merk hier niet zo veel verschil van. Zou ik misschien in combinatie met de booster ook nog creatine kunnen gebruiken? Ik ben 16 jaar 1,84 en weeg 78kg. verder hoor ik soms dat het niet slim is om op jonge leeftijd supplementen te gebruiken. maar sommige mensen zeggen dat het weer helemaal niks kwaad kan, dat het zelfs goed voor je is omdat je je spieren sterker maakt.
groetjes
Powersupplements - Kris
De NO-Booster komt meer tot zijn recht naarmate je ouder bent. Overigens adviseren wij mensen om pas met het gebruik van sportsupplementen te beginnen wanneer zij volwassen zijn. Dat wil zeggen wanneer het lichaam is uitgegroeid.Mijn advies zou zijn om nog in ieder geval twee jaar te wachten met het gebruik van supplementen. In die tijd kan je je voeding optimaliseren. Hiermee valt nog meer te winnen dan met supplementen!De omega-3 visolie is wel voor iedere leeftijd geschikt. Daarvan kan je elke dag 1 of 2 capsules nemen.Mocht je nou met je voedingspatroon moeilijk aan je dagelijkse eiwitinname komen (1,5 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht), dan kan je nog een bescheiden dosering van een eiwitsupplement gebruiken. Het beste eiwit voor iemand van jouw leeftijd is micellaire caseine.
Starten met supplementen
1
Anoniem
Hallo,

De laatste tijd ben ik erg fanatiek aan het sporten en wil het zichtbaar resultaat graag verhogen door te beginnen met supplementen. Vandaag heb ik het starterspakket binnen gekregen en ik vroeg me af hoe ik dit het beste kan gaan gebruiken.

Ik doe gemiddeld 3x per week krachttraining en 1x per week hardlopen.
Tijdens de krachttraining doe ik een full-body workout. Om zo alle spiergroepen goed aan te spreken.

Ik ben 22 jaar 1m 71 en weeg 62 kg.

Wat raden jullie aan met betrekking tot het innemen van de supplementen?
Powersupplements - Kris
Een goede manier om het starterspakket te gebruiken in combinatie met jouw trainingsprogramma is als volgt:- Elke dag 4 gram creatine bij een grote maaltijd.

Op dagen dat je traint mag je dit innemen bij de maaltijd die je na de krachttraining eet.- Bij het trainen 1 maatschep wei isolaat.

Heb je 2 tot maximaal 3 uur voor je training nog een maaltijd met volop eiwit gegeten, dan neem je de shake na je training. Begin je de training in een enigszins nuchtere toestand, neem de eiwitshake dan 45 minuten voor de training.

Gezien je gewicht en je leeftijd lijkt het me goed als je na de training snel gaat eten. Neem eventueel wat fruit mee.- Om het vrij sterke spierafbrekende effect van het hardlopen tegen te gaan, kan je direct voor en na het hardlopen BCAA capsules nemen. Als je er 5 voor en 5 na het hardlopen neemt, dan zullen ze zeker effect hebben.Met bovenstaand gebruiksschema kan je ongeveer 20 weken toe met het starterspakket. Ik vermoed dat je op deze manier het meest efficiënt gebruik maakt van het starterspakket.Mocht je moeite hebben voldoende eiwitten te eten, dan kan je eventueel nog wat aanvullen met wei eiwit. Bijvoorbeeld een halve tot hele maatschep bij je ontbijt.Mik op 1,5 tot 2 gram eiwit (uit voeding en shakes) per kilogram lichaamsgewicht per dag. Ook op rustdagen!


Mocht je zwaarder willen worden en lukt dit niet ondanks een voldoende hoge eiwitinname, ga dan meer koolhydraten eten. Liefst in de vorm van volkorenbrood, rijst, aardappelen, pasta etc.
Inname
2
anoniem
Hallo,

Ik was van plan het startespakket aan te schaffen samen met visolie.
de visolie ivm de brede werking en omdat in mijn familie bij de meeste mannen vaak hart en vaat problemen worden vastgesteld. Mij werd aangeraden visolie in te nemen.

Ik had een vraag over de inname van dit alles, want een maat van me gebruikt ook het starters pakket en we hadden het dus over de inname.
Hij gebruikt +- 45 min. voor de training de creatine, en na de training de BCAA's en de Whey Isolate. Ik zelf was van plan dit zelfde te doen maar i.p.v. de BCAA's na de training in te nemen, 15 min voor het einde van de training in te nemen (4 capsules). Daarnaast zat ik er aan te denken de BCAA's ook in de ochtend in te nemen (2 capsules) ivm met de werking van remmende spierafbraak. Maar nu zit ik met de Whey Isolate omdat op de site aangeraden wordt voor de training dit in te nemen.

Wat vind u de beste combinatie van inname?
Powersupplements - Kris
Het heeft even geduurd voor ik met deze reactie op je vragen komt. Ik loop namelijk tegen een probleem aan. Later daarover meer.Allereerst over de de gezondheid van je bloedvaten. Kijk hiervoor eens naar vitamine K2. Dit is een van de betere supplementen:
https://www.pasioingredients.com/index.cfm?fuseaction=product.display&product_ID=49Dan over je vraag over het moment van inname van de supplementen.Creatine mag op elk moment van de dag ingenomen worden.BCAA’s zijn waarschijnlijk halverwege de training effectiever dan helemaal op het einde.Twee capsules BCAA in de ochtend doet wel wat, maar is misschien een wat magere dosering. De dubbele dosering werkt beter, maar je kan ook een halve schep whey isolaat overwegen. Dat komt allebei overeen met 3 gram BCAA’ s.Dan het probleem waar ik tegenaan loop. De timing van het whey eiwit! Je zou zeggen dat is gesneden koek. Ik verkondig al lange tijd dat inname voor de training beter is dan erna. Dat doe ik op basis van wetenschappelijk onderzoek.Naar aanleiding van je vraag heb ik de mij bekende studie er eens bijgezocht. Bij het lezen besef ik me dat ik het originele verslag niet eerder zelf heb gelezen, maar alleen een bespreking ervan. Nou blijkt dat die bespreking fouten bevat en de belangrijkste conclusie verkeerd heeft weergegeven!!!

Inname van whey eiwit vooraf aan training verschilt NIET in effectiviteit ten opzichte van een whey shake na de training.
http://ajpendo.physiology.org/content/292/1/E71.longOei, daar moest ik even een nachtje over slapen.
Nou is het niet heel dramatisch. Inname voor of inname na de training lijkt immers ongeveer even effectief.
Helaas heb ik te weinig tijd om op alle gebieden van de wetenschap dieper in te gaan op de vele artikelen die verschijnen. Wat me nu (wel weer wat gehaast) opvalt aan het onderzoek is het volgende:

1) De proefpersonen waren nuchter (as always). Voor veel mensen is dat geen reële situatie. Als je 2 tot 3 uur uur voor je training een flinke eiwitrijke maaltijd hebt gegeten, dan zal de invloed van een whey shake voor je training mogelijk minder belangrijk zijn.

2) De timing van de shakes was anders dan wat in de praktijk voorkomt. De whey shake voor de training werd pal voor de training ingenomen. De shake die na de training werd genomen kwam pas en uur na het einde van de training.

De motivatie voor dat laatste is dat inname van essentiele aminozuren (bij eerder onderzoek van deze groep) tot betere resultaten leidde wanneer deze 1 uur na de training ingenomen werden t.o.v. direct na de training.Wat ik nu zo snel concludeer is dat de post workout shake waarschijnlijk ondergewaardeerd is en de pre workout shake misschien overgewaardeerd. Op dit moment zou mijn advies zijn om als je voor je training goed gegeten hebt, eerder te kiezen voor de post-workout shake (post = na de training) dan voor een pre workout shake.Ik moet eerst nog wat meer onderzoek over dit onderwerp vinden, het ZELF lezen, en dan mijn conclusies gaan trekken. Helaas zal het nog wel even duren voor ik daar de tijd voor heb. Ik hoop echter dat je tot die tijd verder kan met mijn huidige adviezen.

(Het advies m.b.t. BCAA inname komt wel uit zelf gelezen onderzoek ;-) )
Powersupplements - Kris
Nog even een toevoeging:Meerdere studies naar de effecten van aminozuren tonen aan dat aminozuren die ingenomen worden vooraf aan de training, effectiever zijn dan aminozuren die ingenomen worden na de training.

Als je een whey shake ruim voor je training neemt (bijvoorbeeld 45 minuten), dan resulteert dit in een aanbod van aminozuren tegen de tijd dat de training begint. Het eiwit is dan namelijk al deels verteerd.

In dat licht bezien zou de shake enige tijd voor de training dus toch beter kunnen zijn.Maar zonder de betreffende aminozuurstudies erbij te zoeken, durf ik er wel van uit te gaan dat ook dit weer getest is bij mensen die nuchter waren. Heb je een goede eiwitrijke maaltijd achter de kiezen, dan zou de uitkomst heel goed anders kunnen zijn.
Hoe pak ik dit aan
3
M Van Hooff
Beste Power Supps,

Ik heb net het startspakket besteld omdat ik na 2 jaar wil beginnen met sporten.
Niet dat ik ongezond licht ben, maar ik wil toch wat aankomen. Ik heb zelf nog Gainer staan
maar weet niet hoe en wanneer ik dat moet doseren.

Ik ben namelijk 1.80 en weeg maar 65 kilo terwijl ik ook 75 woog toen ik 1.75 was en veel sportte. Ik heb nu een persoonlijk voedingsschema gekregen en daarbij ook een persoonlijk trainingsschema, omdat ik een buitengewone stofwisseling heb, ik neem namelijk tussen rond de 4000kcal per dag op zonder hierbij aan te komen en in dit geval veel te sporten!

Nu vraag ik me af welke momenten ik de gainer moet gebruiken, dat te combineren met creatine, nutrino's en de whey en of de gainer nog wel nodig is.

Alvast bedankt!
Powersupplements - Kris
Het is bijzonder dat je eerder zwaarder was dan nu. Terwijl je toen nog in de groei was en veel sportte. Je moet in die periode dan wel heel veel gegeten hebben!De gainer die je nog hebt staan (is die nog goed na 2 jaar?) kan je het beste na je trainingen gebruiken.Of een gainer nodig is, is afhankelijk van of het je lukt aan te komen met gewone voeding. Als dat lukt is een gainer niet nodig alhoewel hij wel handig kan zijn als post-workout shake.Wat zijn nutrino’s? Bedoel je de BCAA’s?

M van Hooff
nee ik at toen niet meer of minder, ik sportte toen alleen 3-4x intensief en daarbij fietste ik veel(naar Barcelona, Londen, afgelopen jaar overigens naar Rome) maar doordat ik ziek ben geworden van een gainer waar achteraf veel hormonen in zaten ben ik niet meer gaan sporten en 10-15 kilo afgevallen.

Die gainer had ik een keer gekocht toen ik dacht dat ik de motivatie had er weer vol voor te gaan, maar dat was niet gelukt, deze is tot juli 2012 goed dus dat kan nog wel. Ik eet nu strikt mijn voedingsschema die wel ongeveer overeen komt met wat ik dagelijks al at, alleen wat meer eiwitten en brinta.

Ik bedoel inderdaad hiermee de bcaa overigens.

Ik denk dat het inderdaad wat verstandiger is even een maandje aan te kijken hoe mijn gewicht stijgt met het nieuwe voeidingsschema, en mocht dit niet werken dat ik dan alsnog terugval op de gainer, of lijkt u dit geen goed plan?

Groeten,

Martijn
Powersupplements - Kris
Dat lijkt me een goed plan. Ik zou alleen geen gainer gebruiken waarin hormonen zitten.

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact