Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1088 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
L-Citrulline 180 caps
L-Citrulline 180 caps

Advies roeien en krachttraining

6 maart 2012 10:05
Anoniem
Wat voor supplementen adviseren jullie voor jonge roeiers (14, 16 en 19). Hoog niveau. 5 tot 9 trainingen/wedstrijden per week. Een training duurt al snel 1.30 uur of langer. In de winter worden de trainingen op t water afgewisseld met krachttraining en ergometertrainingen. Zelf willen ze graag Whey en creatine gaan gebruiken. Ik ben zelf een onwetende moeder en het gebruik van supplementen spreekt mij niet erg aan maar als het onschuldig is sta ik er ook voor open. Het is ook belangrijk om te weten dat de 19 jarige absoluut niet in gewicht mag aankomen. Alvast bedankt.
6 maart 2012
Powersupplements - Kris
19:32Beste moeder van 3 roeiers :-)

Wij adviseren onder de leeftijd van 18 jaar geen supplementen te gebruiken.

Wat vooral van belang is: veel slapen op regelmatige tijden, gevarieerd eten, weinig kant-en-klaar voeding, geen geharde vetten/olie eten, weinig producten met het ingrediënt ‘plantaardige olie’ eten.

De 19 jarige kan misschien het herstel wat bespoedigen met wat wei eiwit (Pure Whey Protein Isolate) voor of na de training. Wat het beste tijdstip is, is afhankelijk van de balans met de overige voeding en van wat prettig traint.

Creatine zal niet zoveel helpen, zeker niet als het gewicht niet mag toenemen.

Wat wel veel kan helpen is een riempje aan de stoel in de boot bevestigen en deze over de schoot vastleggen. Zo kan je makkelijker kracht zetten zonder jezelf in te moeten houden omdat je jezelf uit het stoeltje drukt.

Dit ‘trucje’ schijnt sinds kort in opmars te zijn. Stom dat ik het niet zelf heb geintroduceerd in 1993 toen ik zelf een blauwe maandag studentenroeien deed. Ik duwde mezelf altijd uit dat stoeltje. Ik dacht toen nog aan een riempje als oplossing maar veronderstelde dat het vast tegen de regels zou zijn :-D.

Analoog aan creatine is er het supplement beta-alanine. Dit is net als creatine een energiebuffer. Deze werkt voor langere afstanden. Voor de meeste roeiers zal het zeer waarschijnlijk goed werken. Voor (hopelijk) veilig gebruik van dit supplement zie deze link:
http://www.powersupplements.nl/product_questions_info.php?reviews_id=479&products_id=102