Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1481 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Micellar Casein 1000g
Micellar Casein 1000g

Caseine eiwit geschikt voor oudere sporter?

9 oktober 2013 11:03
J. Campos
Er staat bij het caseine eiwit '' Zeer geschikt voor jongere sporters''. Ik ben 45 jaar oud. Is het caseine eiwit dan niet voor mij geschikt ofzo?

[Caseine]
9 oktober 2013
Powersupplements
13:21Als een eiwitrijke maaltijd gegeten wordt (of gedronken) dan gaat het lichaam spiereiwitten opbouwen. De opbouw start wanneer de spieren de aanwezigheid van voldoende eiwit in de voeding opmerken. Die aanwezigheid van het eiwit wordt gemeten aan de hand van het aminozuur leucine dat in de bloedbaan wordt opgenomen tijdens de vertering van eiwitten uit de voeding. Naarmate iemand ouder wordt, gaan spiercellen minder makkelijk spiereiwitten opbouwen. In vergelijking met de spiercellen van een jonger persoon, worden de spiercellen van een oudere sporter pas tot opbouw gestimuleerd bij een hogere concentratie leucine. Die hogere concentratie leucine in de bloedbaan wordt makkelijker bereikt met whey eiwit dan met een gelijke hoeveelheid caseďne. De reden voor die hogere concentratie leucine is dat whey eiwit sneller verteert dan caseďne. De aminozuren uit het whey eiwit komen sneller vrij en bereiken hogere niveau's in het bloed. Whey verteert tweemaal sneller dan caseďne. Het niveau van leucine bereikt ook een ongeveer tweemaal hoger niveau, maar dan voor een kortere periode. Een jongere sporter lijkt voor spieropbouw misschien wel meer te hebben aan voeding met caseine dan aan voeding met whey eiwit. Voor een oudere sporter (ongeveer 55+) ligt dit andersom. Bij 45 jaar zijn beide eiwitten waarschijnlijk prima keuzes. Maar voor spieropbouw zou ik de voorkeur geven aan whey eiwit en voor afslanken aan micellaire caseďne. Kris
Powersupplements
13:40Nog een opmerking: De gestage afname van spiermassa bij ouderen over de jaren heen (sarcopenie), is waarschijnlijk voor een deel terug te voeren op de verslechtering van de gevoeligheid voor het aminozuur leucine. Voor het behoud van spiermassa is het nodig dat de opbouw en afbraak van spiereiwit in balans zijn. Als de opbouw niet meer soepel verloopt, krijgt afbraak de overhand en neemt de spiermassa geleidelijk af.