Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,3 na 994 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Micellar Casein 1000g
Micellar Casein 1000g

na 3 weken gebruik niet meer afvallen e.a. vragen

8 december 2011 17:02
YCC ten Broek
Ik ben een vrouw van 51, ben 1.60 en weeg nu 71 kg. Ik gebruik micellar Casein nu 3 weken, voornamelijk met als doel om op een verantwoorde wijze af te vallen. Daarnaast fitness ik 2 keer per week volgens een schema dat voor mij gemaakt is om vet te verbranden en spieren te verstevigen. De eerste week ben ik 1,5 kg afgevallen, de 2e week een pond en de derde week niets. Ik heb mijn eetgewoonte ook heel netjes aangepast. Is het normaal dat je in de 3e week niet meer afvalt? En waar heeft het mee te maken? Ik gebruik micellar casein alleen bij het ontbijt, de lunch en alleen voor het slapen gaan. Kunnen jullie mij adviseren? Een kennis van mij wil ook afvallen maar kan wegens versleten knieŽn niet sporten. Mag hij dan ook Micellar casein gebruiken?
Daarnaast kwam ik op internet een bericht tegen over Casein-eiwit waar ik erg van schrok. Ik hoop dat jullie mij kunnen gerust stellen. Dit is de link http://www.medivera.nl/voeding_005.htm en dit is het stukje waar ik mij zorgen over maakte:
CaseÔne is een eiwitproduct in de koeienmelk die in de maag een moeilijk te verteren taaie massa vormt door stolling en die alleen geschikt is voor het vier-magen-stelsel van de koe. Deze massa blijft kleven aan de darmwand, verhindert daardoor de resorptie van vele mineralen en werkt remmend op de intrinsic factor. Een atlete, Jo Griffith, is gestorven tgv een teveel aan betacaseÔne dat al haar interne organen met slijm had doen dichtslibben. De calcium zit in de moeilijk verteerbare caseÔne en wordt daardoor slecht opgenomen. De fosfor wordt beter op genomen, ook omdat door de melk het maagzuur gebonden wordt en fosfor beter oplost in een basisch milieu. In het bloed wordt door afbraak van de vele eiwitten het bloed zuur. Dit wordt door calcium uit de botten geneutraliseerd. Hierdoor krijgt men door koppeling aan fosfor kans op nierstenen.

Ik hoop spoedig wat van jullie te horen.
10 december 2011
Powersupplements - Kris
10:15Sorry voor de wat late reactie.

Ik zal beginnen met je eerste vraag. Is het normaal als je in de derde week niet meer afvalt?

Afvallen is geen eenduidig fenomeen. Je hebt gewichtsverlies op zichzelf als iets wat duidelijk aanspreekt en makkelijk te meten is. Maar het gewichtsverlies is een optelsom van verschillende processen. Er is vetverlies. Dat is waar de meeste mensen zich op richten. Maar bij het starten van een afslankprogramma is dit maar een klein deel van het verhaal.

Wanneer men minder gaat eten, zeker wanneer men minder koolhydraten (suikers en zetmeel) eet, zal het lichaam veel vocht verliezen. Dit is vocht dat samen met de suikers is opgeslagen in het spierweefsel. Combineer je dit met sporten dan kan het verlies nog sneller gaan. Immers de suikers in de spieren worden als brandstof extra aangesproken en verbruikt.

Als je gericht bent op absoluut gewichtsverlies dan is het een feest om in deze eerste fase op de weegschaal te gaan staan! De kiloís vliegen eraf. Na een paar weken gaat het plots veel langzamer. Er komt een nieuwe balans. De suikervoorraden in de spier zijn gestabiliseerd. Ook het vochtverlies stopt.

Nu zijn het de subtielere effecten die gaan bepalen wat de weegschaal doet. Enerzijds is er het echte vetverlies. Vijftig gram per dag is al veel! Anderzijds is er misschien wel wat spiergroei. Dat aspect moet niet uitgevlakt worden. Zeker niet als iemand na lange tijd van relatieve inactiviteit weer serieus gaat sporten en ook nog eens voldoende eiwitten eet. Zo rond die periode van week 3 kan het prima dat deze twee factoren zich enige tijd in balans houden. De spiergroei houdt niet erg lang aan hoor. En op een caloriebeperkt dieet zal het al helemaal uitzonderlijk zijn om wat spiermassa op te bouwen.

Mijn advies: hou vol en bekijk de progressie vanaf nu per maand.

Even voor alle zekerheid: je neemt de caseine shakes niet als extraatje naast je normale dieet? In dat geval is het namelijk vooral een extra bron van calorieŽn en zal afvallen niet gaan. Maar aangezien de eerste week al anderhalve kilo gewichtsverlies opleverde, denk ik dat je het op de juiste manier aanpakt.

Dan die kennis van je die niet kan sporten vanwege versleten knieŽn. Hij/zij zou eens glucosamine kunnen proberen. Twee op de drie mensen hebben er duidelijk baat bij. Zeker in combinatie met veel dagelijkse beweging op lage intensiteit kan dit veel doen (bijvoorbeeld rustig fietsen).

Wat nog veel beter werkt dan glucosamine is Artrho-5. Zie deze pagina: http://www.glucosamine.com/nl/arthro-5-22

Tot slot over caseine. Er wordt op internet veel informatie verspreid. Vaak zit er een kern van waarheid in. Helaas wordt die waarheid regelmatig ingepakt in een berg ongefundeerde uitspraken.

Caseine is een eiwit dat voorkomt in de moedermelk van zoogdieren. Ook geitenmelk, schapenmelk en moedermelk bevatten caseine. Het is een langzaam verterend eiwit omdat het inderdaad samenklontert onder invloed van het zuur in de maag. Op dit proces is kaasproductie gebaseerd (het woord caseine is waarschijnlijk afgeleid van kaas).

Dieren met zeer verschillende magen kunnen melk en dus caseine verteren. Ik denk dat een eventueel probleem bij de vertering van koeienmelk niet ligt in dat mensen niet vier magen hebben om te verteren. Die vier magen hebben koeien nodig voor de vertering van gras.
Het probleem wat sommige mensen hebben met de vertering van caseine van koeienmelk ligt in de specifieke vorm van het caseine molecuul.

Zeer veel volkeren gedijen goed op melkproducten. Maar dat is niet altijd koeienmelk. Soms is het geitenmelk, schapenmelk of paardenmelk. In al die producten is het caseinemolecuul anders. Maar zelfs tussen koeienrassen kan het caseÔnemolecuul verschillen. Bij koeien wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen A1 en A2 caseine. Zie dit wikipedia artikel: http://en.wikipedia.org/wiki/A2_milk

A1 caseine zou bepaalde problemen met zich meebrengen die A2 caseine niet heeft. Het A1 caseine wordt gevonden in de melk van Europese koeien met uitzondering van Frankrijk. Frankrijk is waar onze micellaire caseine vandaan komt!

Afgezien van een A1 of A2 caseine zijn er mensen die caseine van koemelk Łberhaupt niet goed verdragen. Voor hen is whey isolaat een goed alternatief.

Het klopt dat caseine in enige mate slijmvormend kan werken. De ene persoon zal hier meer last van hebben dan de ander. Om dit geen groot probleem te laten zijn, is het raadzaam gevarieerd te eten. Drie maal daags een caseine shake kan teveel van het goede zijn.

Wij adviseren in geval van een eiwitdieet een shake + groenten als ontbijt en een shake + groenten als lunch. Een van die shakes zou een whey shake kunnen zijn. Bij het avondeten zou dan geen shake gebruikt moeten worden.
Een voor-het slapen-gaan shake kan weggelaten worden tenzij je teveel honger hebt om te kunnen slapen en dit niet kunt oplossen met wat koolhydraatarme groenten .

Ik hoop dat dit antwoord wat meer duidelijkheid heeft gegeven.
YCC ten Broek
12:41Hartelijk dank voor jullie uitgebreide reactie! Ik zal het per maand bekijken voor het afvallen. Ik zal zeker jullie advies opvolgen om het te beperken tot 2 shakes, met groenten. Even kijken wat er dan gebeurt. Hoe lang mag je eigenlijk dit achter elkaar gebruiken? Is er ook nog een fase dat je een pauze moet houden? Ook fijn dat jullie de zorg hebben weggenomen dat Casein schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Het leek mij al onwaarschijnlijk dat het anders vrij in Nederland verkocht kan worden, gezien de strenge controle op voedingsmiddelen en geneesmiddelen etc. Het meest wat mij verontrustte was dat er werd geschreven dat casein het opnemen van andere vitamines en mineralen zou belemmeren. Maar dat is dus niet zo. Nogmaals bedankt en groetjes.