Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1239 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Micellar Casein 2000g
Micellar Casein 2000g

Casein als vervanging voor ontbijt.

22 mei 2016 16:16
Saskia
Hoi
Ik heb bij jullie de whey isolaat naturel gekocht en de micellar casein.
De whey gebruik ik na een training van twee uur. De training bestaat uit
1 uur zumba en 1 uur bodypump en soms na anderhalf uur fitness waarvan een half uur cardio.
De caseďne gebruik ik drie keer in de week als vervanging voor mijn ( havermout) ontbijt.
Nu is mijn vraag of dit goed is, of dit een volwaardig ontbijt is.
Ik voeg 150 ml water 25 gram caseďne en 100 gram mango toe gepureerd en maak er vervolgens in de keukenmachine een hele luchtige smoothy van
Tot 1 uur zit ik dan echt goed vol.
Ik merk wel dat ik iets meer puistjes krijg sinds ik aan de eiwit ben begonnen.
Toen ik op jullie site aan het rondkijken was of ik er iets over kon vinden kwam ik een stukje tegen waarin stond dat door ern eiwitshake je verhoogde insuline in je bloed kreeg.
Dit gebeurd toch ook als je suikers eet?
Ik eet zelf altijd producten met een lage glycemische index en eet ook heel weinig brood omdat zetmeel omgezet wordt in suikers.
Begrijp ik het dan goed dat zo’n shake eigenlijk niet goed is voor je bloedsuikerspiegel?
Ik hoop nl drie kilo te kunnen afvallen en niet aankomen
Ik gebruik de eiwitpoeder omdat ik lang moeie spieren houd. Ik heb een trage schildklier en dan herstel je minder goed en een bijwerking van de medicijnen is mogelijk spierslapte. Ook heb ik een blessure aan m’n pees van m’n knie en hoop door het eiwit op sneller herstel.

Vriendelijke groetjes van Saskia
22 mei 2016
Powersupplements
18:20Het gebruik van de whey net na de training is goed, het draagt bij aan het herstel. Je zou ook kunnen overwegen de whey vlak voor de training al te nemen, en na de training juist wat koolhydraten. Maar misschien vind je het niet prettig om met ee shake op je maag aan zo'n zware training te beginnen. De caseďne als vervanging van het (havermout)ontbijt kan wat eenzijdig zijn, maar dat ligt vooral ook aan wat je rest van de dag eet. Het is belangrijk dagelijks voldoende vezels, mineralen en vitaminen binnen te krijgen via de andere maaltijden. Maar de toevoeging van de mango maakt het caseďneontbijt al een stuk minder eenzijdig. Als je meer acne krijgt van het eiwitgebruik, zou dat kunnen komen door de lactose. In dat geval is de caseďne waarschijnlijk de oorzaak; daar zit meer lactose in dan in de whey. Maar een andere mogelijke oorzaak is de afgifte van aminozuren. Dat gaat bij whey sneller dan bij caseďne, dus dan zou juist de whey de oorzaak kunnen zijn. De meest waarschijnlijke oorzaak is echter de lactose in de caseďne. Met de bloedsuikerspiegel heeft de acne niet te maken. Het is zo dat whey en caseďne voor een insulinepiek kunnen zorgen, maar dat doet voeding ook vaak. Het is dus niet bijzonder. En het is zeker niet slecht. Het moet niet worden verward met een te hoge bloedsuikerspiegel (diabetes mellitus). De eiwitshakes kunnen helpen bij het bereiken van je doel om 3 kilo af te vallen. Ze zijn belangrijk om te voorkomen dat je ook spiermassa verliest terwijl je afvalt. Helaas is het onwaarschijnlijk dat het eiwit ook zal helpen bij het sneller herstel van de blessure aan je kniepees.