Vraag & antwoord
ANF's (anti nutritionele factoren) in pea protein?
Pea Protein Isolate 1000g
Pea Protein Isolate 1000g
1
Jurgen Verweijen
[PeaProtein] Ls,
Erwten bevatten zogenaamde anti nutritionele factoren: stoffen die onder andere de verteerbaarheid verminderen. De belangrijkste ANF's in erwten zijn fytaat en protease-remmers. Door een hittebehandeling te ondergaan kunnen deze ANF's geοnactiveerd worden en voeren ze geen negatieve invloed uit op de verteerbaarheid. Is dat bij dit erwteneiwit gebeurd?
Vriendelijke groeten,
Jurgen
Erwten bevatten zogenaamde anti nutritionele factoren: stoffen die onder andere de verteerbaarheid verminderen. De belangrijkste ANF's in erwten zijn fytaat en protease-remmers. Door een hittebehandeling te ondergaan kunnen deze ANF's geοnactiveerd worden en voeren ze geen negatieve invloed uit op de verteerbaarheid. Is dat bij dit erwteneiwit gebeurd?
Vriendelijke groeten,
Jurgen
Powersupplements
Hoi Jurgen,
Een goede vraag!
De (West Europese) producent van de Pea Protein geeft aan dat het productieproces het gehalte anti nutritionele factoren flink heeft verlaagd. De verteerbaarheid van het erwteneiwit is daardoor heel goed.
De fabrikant geeft de volgende waarden op voor anti nutritionele factoren:
Alfa galactosides (suikers die winderigheid veroorzaken)
Raffinose
Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 7,2 gram raffinose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,16 gram raffinose (45 maal minder).
Stachyose
Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 15,8 gram stachyose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,07 gram stachyose (225 maal minder).
Verbascose
Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 13 gram verbascose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,07 gram verbascose (185 maal minder).
Trypsin Inhibitor Activity
Erwten kunnen de eiwitvertering hinderen door het enzym Trypsine te remmen. De trypsine inhiberende activiteit (TIA) is flink verlaagd. Op droge basis heeft het erwten eiwitpoeder een TIA van 3,1 ± 0,8 TIU/mg.
Fytinezuur / fytaat
Het gehalte fytaten is eveneens flink verlaagd ten opzichte van de onbehandelde erwten en bedraagt 1 tot 2%.
Lectines
Het gehalte lectines is teruggedrongen tot 0 Hu/mg.
Een goede vraag!
De (West Europese) producent van de Pea Protein geeft aan dat het productieproces het gehalte anti nutritionele factoren flink heeft verlaagd. De verteerbaarheid van het erwteneiwit is daardoor heel goed.
De fabrikant geeft de volgende waarden op voor anti nutritionele factoren:
Alfa galactosides (suikers die winderigheid veroorzaken)
Raffinose
Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 7,2 gram raffinose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,16 gram raffinose (45 maal minder).
Stachyose
Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 15,8 gram stachyose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,07 gram stachyose (225 maal minder).
Verbascose
Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 13 gram verbascose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,07 gram verbascose (185 maal minder).
Trypsin Inhibitor Activity
Erwten kunnen de eiwitvertering hinderen door het enzym Trypsine te remmen. De trypsine inhiberende activiteit (TIA) is flink verlaagd. Op droge basis heeft het erwten eiwitpoeder een TIA van 3,1 ± 0,8 TIU/mg.
Fytinezuur / fytaat
Het gehalte fytaten is eveneens flink verlaagd ten opzichte van de onbehandelde erwten en bedraagt 1 tot 2%.
Lectines
Het gehalte lectines is teruggedrongen tot 0 Hu/mg.
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?