Sluiten

Vraag & antwoord

Pure Whey Protein Isolate 1000g
E621 mono sodium glutamaat
Pure Whey Protein Isolate 1000g
3
Anoniem
ik las een , voor mij, nogal verontrustend artikel over mono sodium glutamaat ( MSG smaakversterker E621) dat schuilgaat in de naam gehydroliseerde Whey proteine isolaat.

mijn vraag aan u is.

Ben ik nou gewoon E621 aan het gebruiken in de vorm van uw Pure Whey Proteine Naturel.
Powersupplements
Glutamaat is een vrij aminozuur. Dat kan door middel van hydrolyse verkregen worden uit bijna alle soorten eiwit. Als u gewoon wei eiwit eet, breekt uw spijsvertering het eiwit af tot ketens van 2 en 3 aminozuren. Daarna zullen die korte ketens van aminozuren in de darmcellen verder afgebroken worden tot losse aminozuren.

Wanneer er een overschot aan vrije glutamaat ten opzichte van andere aminozuren aanwezig is, zou dit mogelijk schadelijk kunnen zijn voor het lichaam. Die schade is dan het gevolg van het zenuwprikkelende effect van glutamaat. Wanneer echter veel verschillende typen aminozuren aanwezig zijn, zoals bij vertering van een compleet eiwit, dan wordt het prikkelende effect van glutamaat tegengegaan door het dempende effect van andere aminozuren zoals glycine.

Wei eiwit heeft daarom een compleet ander effect dan glutamaat in vrije vorm. Zelfs wei eiwit hydrolisaat zoals gebruikt door sporters, heeft zeer waarschijnlijk geen effect zoals E621 omdat het een compleet spectrum aan aminozuren biedt.
Anoniem
Maar uw product is niet gehydroliseerd toch?
Powersupplements
Dat klopt. Het eiwit is volledig intact.
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Pure Whey Protein Isolate 1000g

Pure Whey Protein Isolate..

4.8068(440)
90% tot 93% eiwit!
Ultralaag in vet en koolhydraten
Geschikt voor eiwitdieet!
Europees merkproduct
Zeer lage prijs voor whey isolaat
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact