Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1356 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Visolie (Omega-3)
Visolie (Omega-3)

Hoe vaak visolie innemen voor spieropbouw / vetverlies?

8 februari 2012 12:59
Anoniem
Ik lees dat je de visolie ook in een keer kunt innemen. Als ik het voor vetverlies/spieropbouw gebruik, raden jullie dan ook aan om in een keer 4 caps te nemen?
Ik weeg plm 80 kg bij 1.79 m
8 februari 2012
Powersupplements - Kris
13:03Ongeacht het doel mag je die 4 capsules in één keer innemen. Dat is geen probleem.

Het is overigens gevonden dat de verbranding van energie een tandje hoger wordt gezet als je bij een maaltijd de vetzuren EPA en DHA inneemt. http://www.ergogenics.org/tweedy.html Het zogenaamde thermische effect van voedselvertering gaat omhoog.

In het artikel wordt een studie besproken waarin dit effect is gevonden bij een dosering van 1,4 gram EPA + DHA. Dat komt toevallig overeen met de hoeveelheid van deze vetzuren in 4 capsules van onze omega-3 visolie.

Het is niet bekend of de toename in energieverbruik ook optreedt, als je de inname van visvetzuren spreidt over meerdere maaltijden. Dus wil je gebruik maken van dit extra calorieverbruik, speel dan op zeker en neem alle capsules in 1 keer.

Overigens is het gevonden effect klein als je het uitzet tegen het totale energieverbruik op een dag klein. Ik schat dit zo rond de 1%. Daarnaast is het onderzoek uitgevoerd met mannen van gemiddeld 47 jaar oud die last hebben van het metabool syndroom. Als je een jonge sporter bent, is het effect misschien anders.