Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g

 • Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g

 • (18)
 • Snelste opname van eiwit
 • Draagt bij aan behoud of toename van spiermassa
 • Optimale hydrolysegraad! (DH25)
 • Hoog gehalte di- en tripeptiden
 • Licht verteerbaar
Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g
1 x €27,90
2 x €25,90
3 x €24,90
Naturel
-
+
thttht 29 augustus 2022
Tropische Vruchten
-
+
thttht 19 februari 2023
-
+
Prijs 1 stuk
€27,90
Vanaf 2 stuks
€25,90
Vanaf 3 stuks
€24,90
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)


Op voorraad
Kwaliteit getest in onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Inhoud

1000 gram Whey Protein Hydrolysate DH25 (wei eiwit hydrolisaat) poeder.

Eiwitpercentage: 78%.

Dosering

Mix 1 maatschep (20 gram) Whey Protein Hydrolysate DH25 met 300 tot 400 ml water, melk of vruchtensap. Bij gebruik van een shaker: 2 stevige schudbewegingen is voldoende.

Aanwijzingen voor gebruik:

 • Neem 0,5 - 1 maatschep Whey Protein Hydrolysate DH25 voor, tijdens en/of na de training.
 • Typische gebruikswijze is 1 maatschep hydrolisaat per training.
 • Spreid de inname van doseringen die groter zijn dan 1 maatschep.
 • Gebruik maximaal 3 maatscheppen verdeeld over de training (peri-workout).

Voor een synergistische shake effect na afloop van krachttraining kan Whey Protein Hydrolysate aangevuld worden met BCAA / L-leucine , creatine en snel opneembare suikers zoals uit vruchtensap. 

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

 • Melkeiwit hydrolisaat
 • Aroma (m.u.v. smaak naturel)
 • Zoetstof sucralose (E955) (m.u.v. smaak naturel)

Allergenen

Melkeiwit, lactose.

Optimale hydrolyse!

Whey hydrolisaat neemt nog sneller op dan whey isolaat en whey concentraat. Het zorgt daarom na de training nog sneller voor ondersteuning bij behoud of toename van spiermassa. Een goede whey hydrolisaat kost daarbij nauwelijks energie om te verteren. Topsporters kiezen na een uitputtende training vaak voor een sterk gehydroliseerd eiwit en zijn heel positief over de effecten ervan.

Whey hydrolisaat supplementen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende niveau’s van hydrolyse (DH-waarde). De meeste sportsupplementen gebruiken een hydrolisaat met een DH waarde van 4 tot 12. Voor wei eiwit geldt dat de optimale mate van hydrolyse rond een DH waarde van 25 ligt.

Optimale hydrolyse komt neer op het volgende:

 • Intacte eiwitten (rechterkolom in de grafiek) moeten zo veel mogelijk omgezet zijn naar peptiden (middelste drie kolommen).
 • Het aandeel direct opneembare di- en tripeptiden is zo hoog mogelijk.
 • Desondanks moet het aandeel vrije aminozuren (linkerkolom) relatief laag blijven. Verderop in de tekst meer uitleg.

 
whey hydrolisaat DH25


W
aarom een eiwithydrolisaat?

1 Snelle opname

Een eiwit hydrolisaat is een eiwit dat bewerkt is met enzymen. De enzymen hebben het eiwit omgezet naar korte ketens van aminozuren, zogenaamde peptiden. Het hydrolyseproces is vergelijkbaar met wat er tijdens de normale spijsvertering gebeurt met de eiwitten in onze voeding.

Door de enzymatische bewerking wordt een eiwithydrolisaat makkelijker en sneller opgenomen dan een intact eiwit. In een situatie van intensieve sportprestaties kan de snelle opname heel voordelig zijn. Het herstel van de spieren kan hierdoor zeer snel op gang komen.

2 – Verhoogde insulineafgifte

Na inname van koolhydraten (bijvoorbeeld vruchtensap of brood) geeft het lichaam insuline af om deze voeding op te nemen. Wanneer koolhydraten gecombineerd worden met eiwit is die afgifte nog sterker. Licht verteerbare koolhydraten die gecombineerd worden met een eiwit hydrolisaat veroorzaken echter de hoogste afgifte van insuline.

Een nog verdere toename van de insulineafgifte kan bereikt worden door bij de koolhydraten en whey hydrolisaat ook nog creatine en L-leucine / BCAA’s te gebruiken.

Mensen met overgewicht hebben een verminderde insulinegevoeligheid en moeten voorzichtig zijn met de ‘insuline-boosting’ strategie. Zij zijn bij een verhoogd insulineniveau eerder geneigd vetweefsel op te bouwen.

Wij schatten in dat gezonde mensen met een lichaamsvetpercentage van 15% of lager de hydrolisaat/koolhydraat combinatie goed kunnen toepassen na een training. Voor mensen met een vetpercentage hoger dan 15%, is het waarschijnlijk beter alleen het eiwithydrolisaat te gebruiken of slechts een geringe hoeveelheid koolhydraten toe te voegen.

3 Energiebesparing door lichte verteerbaarheid

De opname van een gehydroliseerd eiwit kost het lichaam veel minder energie omdat het eiwit niet of in mindere mate hoeft te worden verteerd. Bij herstel na inspanning is zo’n energiebesparing positief. Er blijft meer energie beschikbaar voor herstel, eventuele spiergroei en andere trainingsadaptaties.

4 Energiebesparing door beperkte immuunreactie

Voedselvertering kost ook veel energie doordat het immuunsysteem reageert op eiwitten. Eiwitten worden door het lichaam gezien als ongewenste lichaamvreemde stoffen die het lichaam binnendringen. Een verregaand gehydroliseerd eiwit wordt echter niet of nauwelijks meer als lichaamsvreemd gezien. Het immuunsysteem reageert niet met een afweerreactie op de di- en tripeptiden.

Een minder sterke immuunreactie betekent wederom een energiebesparing en de mogelijkheid van sneller herstel na inspanning.

Bovenstaande geldt nog sterker voor mensen die caseïne en wei eiwitten niet goed verdragen. Bij hen is de afweerreactie tegen de intacte eiwitten sterker dan normaal. Met een eiwithydrolisaat hebben deze mensen veel minder snel last van de problemen die zij ervaren met intacte caseïne en wei eiwitten.

5  Volledige opname

Tot slot kunnen mensen met een suboptimaal werkende spijsvertering profiteren van het feit dat een eiwithydrolisaat ‘voorverteerd’ is. Het behoud of een toename van spiermassa na een intensieve sportprestatie wordt hiermee veel makkelijker.


Verschillende niveau’s van hydrolyse

Het menselijk spijsverteringsstelsel breekt eiwitten af tot heel korte ketens van twee en drie aminozuren. Deze di- en tripeptiden worden opgenomen in de cellen van de darmwand en daar pas omgezet tot losse aminozuren. Een hydrolisaat welke zo snel mogelijk opgenomen moet worden, bestaat in de ideale situatie alleen uit di- en tripeptiden. In de praktijk is de productie van een supplement met alleen maar di- en tripeptiden moeilijk haalbaar. Voordat alle langere ketens ingekort zijn tot een lengte van maximaal 2 of 3 aminozuren, is een groot deel al gesplitst tot losse aminozuren. Losse aminozuren worden weliswaar ook snel opgenomen, maar het transport vanuit de darmen naar de cellen van de darmwand gaat veel moeilijker. Bij een te hoge inname van vrije aminozuren is de opname niet compleet en kan winderigheid of diarree optreden.

Whey Protein Hydrolysate DH25 heeft een zeer hoge hydrolysegraad (DH) en daardoor een hoog aandeel di- en tripeptiden van 30 tot 40%. Het aandeel vrije aminozuren is beperkt gebleven tot minder dan 5%. Korte peptideketens tot zo’n 8 aminozuren omvatten nog eens 25 tot 30% van het geheel. De middenlange ketens tot 40 aminozuren beslaan nog eens ruwweg 30%. Slechts ongeveer 2,5% van het hydrolisaat bevat langere ketens dan 40 aminozuren.

De meeste eiwit hydrolisaten in sportsupplementen hebben een hydrolsyegraad van DH4 tot DH12. Deze hydrolisaten worden veel trager opgenomen en geven eerder een allergene reactie. Daarnaast gaat ook het stimulerende effect op de insulineafgifte deels verloren.

Kwaliteit van het gehydroliseerde eiwit

Er zijn veel verschillende soorten eiwit. Niet alle eiwitsoorten zijn even geschikt voor spieropbouw. Het bekendste voorbeeld van een ongeschikt eiwit is collageen. Collageen(hydrolisaat) bevat een aminozuursamenstelling die weliswaar nuttig is voor de opbouw van bindweefsels maar die ongeschikt is voor spieropbouw. De beste eiwitten voor spieropbouw zijn wei eiwit, caseine en kippenei-eiwit.

Whey Protein Hydrolysate DH25 is gemaakt van wei eiwit. Dit is het eiwit met het hoogste gehalte aan essentiële en vertakte keten aminozuren (EAA en BCAA). Voor spieropbouw is dit de optimale keuze.

Kritiek op eiwithydrolisaat

Een bekende Amerikaanse supplementencriticus heeft een stuk geschreven waarin hij scherpe kritiek uit op eiwithydrolisaten. Hij doet dit door middel van de bespreking van een wetenschappelijke studie.

In deze studie wordt de opname van aminozuren vergeleken tussen ongeveer 30 gram intact caseïne eiwit en een zelfde hoeveelheid caseïnehydrolisaat. Uit de studie blijkt dat de aminozuren van het sterk gehydroliseerde caseïne slechts in beperkte mate terechtkomen in de spieren van de proefpersonen. De aminozuren worden daarentegen vooral opgenomen door de inwendige organen. De conclusie van de criticus is daarom dat het caseïnehydrolisaat een zinloos supplement is voor sporters.

Waar deze ‘goeroe’ echter niet bij stil staat is dat de studie is uitgevoerd met mensen die niet hadden gesport! De spieren van de proefpersonen hadden dus geen verhoogde vraag naar aminozuren. Het eiwithydrolisaat in de studie is van het zeer snelle type (vergelijkbaar met Whey Protein Hydrolysate DH25). Wanneer het lichaam de snelle aanvoer van aminozuren niet goed kan verwerken in de spieren, dan zal het deze opnemen in de weefsels met de snelste aminozuurstofwisseling. Dat zijn de inwendige organen. Je zou deze situatie kunnen vergelijken met het volgende: Je geeft mensen een ‘post-workout shake’ (een na-de-training shake) met veel snel opneembare koolhydraten. Maar je geeft het aan mensen die niet hebben gesport. Wat gebeurt er dan met de koolhydraten? Die worden niet opgenomen door de spieren maar door het vetweefsel.

Kan je uit dit voorbeeld concluderen dat een post-workout shake een dikmaker is? Nee natuurlijk niet. De post-workout shake gebruik je na je training (tijdens en direct vooraf mag ook). Net zo goed gebruik je een hoog gedoseerd eiwithydrolisaat ook bij je training (vooraf, tijdens en/of na).

Overigens mag je een sterk gehydroliseerd eiwit in kleine doseringen (een halve of een derde maatschep) ook gedurende de dag gebruiken. Door de geringe dosering zal de concentratie aminozuren niet te hoog oplopen voor het niet-sportende lichaam.

Gemiddeld aminozuurprofiel (percentage van eiwit)
Alanine 3.8 %
Arginine 2.9 %
Asparginezuur 9.05 %
Cystine 2.3 %
Glutaminezuur 17.2 %
Glycine 1.95 %
Histidine 2.36 %
Isoleucine* 5.22 %
Leucine* 10.59 %
Lysine 8.67 %
Methionine 2.62 %
Phenylalanine 4.16 %
Proline 7.27 %
Serine 4.73 %
Threonine 4.74 %
Tryptophan 1.94 %
Tyrosine 4.32 %
Valine* 5.57 %
* = BCAA (vertakte keten aminozuur)

 

# Conform wetgeving is het equivalente zoutgehalte (natriumchloride) berekend op basis van het daadwerkelijke gehalte natrium in het product. Het natriumgehalte is 640 mg per 20 gram wei eiwit hydrolisaat. Het product bevat geen toegevoegd zout.

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram *

Energie 1499 kJ / 353 kcal
Eiwit 78,0 g
Koolhydraten 10,0 g
- waarvan suikers 0,0 g
- waarvan lactose 10,0 g
Vet 1,0 g
- waarvan verzadigd 0,0 g
Vezels 0,0 g
Zout 8,0 g

* Afhankelijk van de smaak kan de voedingswaarde afwijken.