Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1540 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Zuiver. Getest. Bewezen.

ĎZuiver. Getest. Bewezen.í

Dat is het motto van Power Supplements. Het geeft kort en krachtig onze werkwijze weer. Elk nieuw voedingssupplement dat wij ontwikkelen moet aan deze waarden voldoen.

Nou behoeft zoín stellig motto natuurlijk enige nuancering. Er bestaat namelijk vrijwel geen enkel voedingssupplement waarvan ofwel de werking, ofwel de effecten op de gezondheid niet ter discussie staan.

We geven je hier een toelichting op wat je kunt verwachten van onze voedingssupplementen.

Zuiver.

Power Supplements kiest met zorg de herkomst van ingrediŽnten van voedingssupplementen. Dit resulteert vrijwel altijd in de keuze voor producenten uit West-Europa, Japan en de Verenigde Staten. Het gaat om producenten die kwaliteitscontroles tijdens het productieproces serieus nemen.

Direct bij de selectie van ingrediŽnten kiezen voor het hoogste kwaliteitsniveau, is de beste manier om een zuiver eindproduct te verkrijgen.

Is deze werkwijze uitzonderlijk? Ja, met name bij voedingssupplementen voor sporters is dit een uitzondering. Een keuze voor goedkope ingrediŽnten wordt vaak verhuld door een verwijzingen naar GMP- en ISO-certificeringen en de ĎEuropese herkomstí van een voedingssupplement. Die meldingen zeggen meestal niets over de kwaliteit van de ingrediŽnten. Deze certificeringen en herkomst refereren namelijk vrijwel altijd naar de Europese verpakker van het eindproduct, niet naar de fabrikant van de ingrediŽnten of zelfs van het eindproduct.

Na import en productie vinden nog steekproefsgewijs controles plaats door de importeur van de ingrediŽnten en door Power Supplements.

Getest.

Niet iedereen verdraagt alle voedingsmiddelen. Datzelfde geldt voor voedingssupplementen. 100% veilige voeding en voedingssupplementen zijn daarom vrijwel uitgesloten.

Power Supplements streeft echter optimale veiligheid na door de volgende richtlijnen:

  • Geen verkoop van voedingssupplementen die niet zijn onderzocht op hun werking en bijwerkingen bij mensen.
  • Melding op de productpagina indien er door wetenschappers twijfels zijn geuit over bijwerkingen op lange termijn van een voedingssupplement.
  • Een jaarlijkse test van alle eigen merkproducten op zware metalen en biologisch verontreinigingen, uitgevoerd door het onafhankelijke laboratorium NutriControl in Nederland.
  • Sterke terughoudendheid in de verkoop van nieuwe (ongeteste) varianten van bekende supplementen.

Een kort voorbeeld bij dit laatste punt: Er zijn inmiddels enkele tientallen varianten van het populaire supplement creatine. Deze varianten zijn vaak bedacht om extra verkoop te genereren. Met het oude vertrouwde en werkzame creatine (monohydraat) is het immers moeilijk om je te onderscheiden. De voornaamste nadelen van nieuw op de markt gebrachte verbindingen van bekende supplementen zijn echter dat de werking vaak niet onderzocht is, en vooral dat eventuele gezondheidseffecten op lange termijn onbekend zijn.

Bewezen.

Power Supplements wil geen valse verwachtingen wekken. We waken ervoor de werking van een supplement rooskleuriger voor te stellen dan die in werkelijkheid is. Houd er wel rekening mee dat de werking van voedingssupplementen per persoon zal verschillen.

Power Supplements maakt ook niet zomaar claims waarbij een x percentage spiergroei, krachttoename of vetverlies wordt genoemd. Doen we dat wel, dan leggen we de context van de bevinding uit. We vermelden het als de genoemde waarde een uitschieter is. We zullen eerder kiezen voor het melden van een gemiddelde waarde. Power Supplements kiest graag voor de nuance.

Menselijk.

Wij zijn mensen en we zien onze klanten als mensen. Zie je ergens op onze website een tekst die niet strookt met onze principes, laat het ons dan weten.

Kris Kuiper
Inspanningsfysioloog Bewegingswetenschapper