Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Curcumine

 • Curcumine

 • (1)
 • Merkproduct Longvida®
 • Geoptimaliseerde curcumine
 • Hoge dosering per capsule
 • 95 maal hogere biologische beschikbaarheid
 • 100% vegetarisch
 • Aantal
  -
  +
Curcumine
1 x €34,90
3 x €31,90
6 x €29,90
12 x €28,90
Prijs 1 stuk
€34,90
Vanaf 3 stuks
€31,90
Vanaf 6 stuks
€29,90
Vanaf 12 stuks
€28,90
Aantal:
-
+
thttht 30 juni 2022
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)


Op voorraad
Kwaliteit getest in onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Inhoud

90 capsules ą 400 mg curcumine (80 mg curcuminoļden), 12 mg vitamine C en 5 mcg vitamine B12.

Dosering

Het aanbevolen gebruik is 1 ą 2 capsules per dag. 

Bij gebruik van twee capsules mag je deze naar keus tegelijk of verdeeld over de dag innemen. Je kunt de capsules innemen bij de maaltijd(en) of op nuchtere maag. 

Overschrijd de maximale aanbevolen dosering niet. Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. 

Moeite met het doorslikken van capsules? Je kunt dan de twee helften van elkaar trekken en alleen het poeder gebruiken. Je kunt het mengen met bijvoorbeeld water, vruchtensap of yoghurt.

Ingrediėnten

 • Longvida® geoptimaliseerde curcumine-extract (bevat: Curcuma Longa-extract, emulgator: sojalecithine, antiklontermiddel: stearinezuur, vulstof: maltodextrine, antioxidant: ascorbylpalmitaat, antiklontermiddel: siliciumdioxide)
 • HPMC (capsule, vegetarisch)
 • Rijstzetmeel (vulstof)
 • Vitamine C als calciumascorbaat-threonaat (Ester-C®) - 15% ADH
 • Vitamine B12 als methylcobalamine - 200% ADH

Een van de populairste supplementen

Curcumine wint snel aan populariteit. Het is inmiddels een van de meest gebruikte supplementen. 

Curcumine is een natuurlijke stof die voorkomt in de wortel van de plant Kurkuma, ook wel Indiase Geelwortel genoemd. Kurkuma wordt als specerij veelvuldig gebruikt in de Indiase keuken. Curcumine is een van de stoffen die Kurkuma haar gele kleur geeft. 

Kurkuma bevat ook ook nauw verwante stoffen zoals demethoxycurcumine and bisdemethoxycurcumine. Samen worden deze stoffen curcuminoļden genoemd. De specerij Kurkuma bevat zo“n 3% curcuminoļden. Deze curcuminoļden zijn terug te vinden in ons curcumine-product. 

De curcuminoļden worden bijgestaan door vitamine C en vitamine B12.

Veel betere opname

Van nature wordt curcumine - net als de andere curcuminoļden - niet goed opgenomen door het lichaam. Om toch maximaal rendement te halen uit curcumine-supplementen, hebben wetenschappers op diverse wijzen geprobeerd de opname te verbeteren. De beste methode is die methode die een zeer goed opname combineert met maximale veiligheid van gebruik. 

Longvida® Geoptimaliseerde Curcumine is door ons geselecteerd als het ingrediėnt dat uitblinkt in deze twee kwaliteiten. De voor deze curcumine gebruikte fosfolipiden-methode zorgt voor een 95 maal hogere opname van curcumine. In tegenstelling tot sommige andere methodes zijn er geen mogelijke nadelige gevolgen.

Juiste dosering

Door de wisselende en meestal lage opneembaarheid van veel curcumine-preparaten is het vaak moeilijk een correcte dosering te bepalen. Met Longvida® Geoptimaliseerde Curcumine speelt dat probleem niet. Tot en met 2018 zijn al 19 wetenschappelijke studies gedaan met dit ingrediėnt. Deze studies hebben inzichtelijk gemaakt dat al met 400 mg Longvida® een goede hoeveelheid curcuminoļden zijn weg vindt in het menselijk lichaam. Na ruim 7 uur is nog de helft van de opgenomen curcuminoļden actief en tot 24 uur na inname blijft een betekenisvolle hoeveelheid in circulatie. Deze lange aanwezigheid maakt dat je slechts eenmaal daags een dosering geoptimaliseerde curcumine hoeft in te nemen.

Gegarandeerde kwaliteit

Longvida® wordt geproduceerd door Verdure Sciences, een Amerikaans bedrijf dat volop investeert in wetenschappelijk onderzoek. De verwerking van de kurkuma-planten tot aan het het eindingrediėnt vindt plaats volgens de ISO 22000- en ISO 9001-standaarden. De verwerking van het ingrediėnt in capsules vindt plaats in Nederland volgens strikte procedures (GMP-standaard). 

Het eindproduct wordt steekproefsgewijs gecontroleerd op zware metalen en biologische verontreinigingen door het onafhankelijk laboratorium NutriControl. Klik op het microscoop-symbool bovenaan de pagina voor het meest recente testresultaat.

Veilig gebruik

Het kruid kurkuma, met daarin zo“n 3% curcuminoļden, wordt al eeuwenlang zonder problemen door mensen geconsumeerd. Enerzijds wordt het in aanzienlijke hoeveelheden gebruikt in veel Aziatische gerechten, anderzijds speelt het een belangrijke rol in zowel de Indiase als de Chinese traditionele kruidengeneeskunde. 

Ook de zeer goed opneembare Longvida® Geoptimaliseerde Curcumine is heel goed verdraagbaar. Er is onder meer een klinische studie uitgevoerd waarin een dosering van 2000 mg gedurende 12 weken is gebruikt. Dit is een hoeveelheid zoals in 5 capsules. Hierbij rapporteerde zowel in de Longvida®-groep als in de controlegroep slechts 1 persoon milde neveneffecten. 

Bij het gebruik van Geoptimaliseerde Curcumine adviseren wij een dosering van 1 ą 2 capsules per dag (80 tot 160 mg curcuminoļden). Deze dosering mag onafgebroken worden gebruikt. Dit valt ook binnen de veilige acceptabele inname gesteld door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA. Wel moeten in bepaalde situaties en bij het gebruik van bepaalde medicijnen enkele aanwijzingen in acht worden genomen:

Stollingsremmers 

Curcumine heeft een licht remmend effect op de bloedstolling. In combinatie met stollingsremmende medicijnen kan curcumine het risico op bloedingen vergroten. Gebruik dit supplement daarom niet in combinatie met stollingsremmers zonder dit eerst te overleggen met een arts. 

Cytostatica 

Dit supplement kan de werking van het cytostaticum Vinblastine verminderen. Gebruik het daarom niet in combinatie met cytostatica zonder dit eerst te overleggen met een arts.  

Zwangerschap en borstvoeding 

Het wordt afgeraden curcumine te gebruiken tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding. Er is geen onderzoek gedaan naar de effecten van curcumine-supplementen in deze situaties.