Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1359 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Schrijf ook een review

Karamel en sojaolie

15 februari 2015 18:27
Kevin Z.
Alleen jammer van de karamel en de sojaolie. Deze twee mogen er van mij ook eruit want deze zijn niet echt gunstig te noemen ook niet echt natuurlijk. Karamel komt niet in de natuur voor en ik heb er al slechte zaken over gehoord en meer dan 80% van de soja is al GMO. Ook zijn soja producten not done...

Iets meer over de kleurstof karamel: http://www.demorgen.be/lifestyle/kleurstof-karamel-is-niet-zo-onschuldig-als-ze-lijkt-a2002756/

Soja: http://www.ahealthylife.nl/gezonde-voeding-die-je-beter-kunt-vermijden/


Nu het gaat hier ook om kleine hoeveelheden maar toch zie ik deze er liever niet in en zeg nu zelf wat maakt het nu nuttig dat in ene multi ene kleurstof zit en Soja? Totaal geen in mijn ogen. Of de kleur nu wit, geel, groen is maakt niet uit en soja erin ook niet, zolang het maar natuurlijk 'natuurlijk is maar buiten dit ziet het er goed uit ook. Ook kwa prijs/kwaliteit en daarmee dat ik deze ook regelmatig zal gebruiken.
18 februari 2015
Power Supplements - Kris
22:54Soja kan een problematisch voedingsmiddel zijn. De mogelijke problemen voor de mens zijn terug te voeren op de volgende bestanddelen in soja: eiwitten, anti-nutriënten zoals fytinezuur en in sommige situaties de flavonen met oestrogene eigenschappen. De bestanddelen van soja die in Natural Multi zijn verwerkt zijn alleen de tocoferolen (vitamine E) en de olie als drager voor dit vitaminerijke extract (70% gemengde tocoferolen). Het gehalte sojaolie is slechts 10 mg per dagdosering. Dit is een minuscule hoeveelheid van een stof die geen van de negatieve eigenschappen van soja in zich heeft.

Karamel is suiker dat verhit wordt en daarmee andere eigenschappen krijgt. Een mens krijgt dagelijks verschillende vormen van gebrande suiker binnen via voedingsmiddelen die verhit zijn geweest. Denk hierbij aan brood, gebraden vlees, gebakken groenten, een omelet, donker bier etc. De gebrande suikers in veel voedingsmiddelen staan meer ter discussie dan karamel. In voedingsmiddelen worden namelijk ook complexen van suiker en eiwitten gevormd die inderdaad problematisch zijn. Het wordt daarom door sommigen geadviseerd om eten nooit te bakken, maar hooguit te koken of te stomen.

Karamel lijkt veel minder een probleem te zijn. Houd daarbij in gedachten dat het gehalte karamel in de capsules veel lager is dan de hoeveelheid gebrande suiker-eiwitcomplexen in voedingsmiddelen.

Nog een belangrijk punt ten aanzien van karamel als kleurstof. Er zijn verschillende typen karamel kleurstof in omloop. Wij gebruiken de natuurlijke klasse 1 karamel. Dit is de simpele ouderwetse karamel. Er bestaan ook andere types waarbij gebruik gemaakt wordt van sulfiet of ammoniak om het proces van karamelisering te sturen. Hierbij kan het giftige bijproduct 4-methylimidazool (4-MEI) vrijkomen. Bij Natural Multi speelt dit probleem niet omdat we gewone karamel gebruiken.
Natural Multi
€25,90 - €21,90
  • Met écht natuurlijke vitamines, uit plantaardige bronnen
  • Vrij van synthetische vitamines
  • Geen gevaarlijke maar zinvolle doseringen vitamines en mineralen
  • Géén schadelijk ijzer en chroom