Sluiten

1993 Recensies

Prima multi, maar liever geen magnesiumoxide

19 januari 2023 13:44
Robert
Prima multi. En gelukkig niet synthetisch waarvan steeds meer nadelen bekend worden. Blijft alleen jammer van de magnesiumoxide. Nergens kom je tegen dat dit een goed opneembare vorm is; integendeel zelfs. Jammer dat niet voor b.v. magnesiumcitraat is gekozen. En wat meer ondersteuning van je ogen was ook mooi geweest, maar je kunt niet alles hebben.

---

Reactie Power Supplements:

Van diverse magnesiumverbindingen wordt beweerd dat ze als beste worden opgenomen. Zo zouden magnesiumcitraat voor zo'n 90% worden opgenomen en magnesiumoxide maar voor 25%. Wat echter bijna niemand weet, is dat in wetenschappelijke studies de opname van magnesium altijd over een relatief korte tijdspanne gemeten is. Na een uur of 4 werden de metingen meestal al gestaakt. In een redelijk recente studie is de opname gemeten over een periode van twee dagen na inname. Uit deze studie is naar voren gekomen dat magnesiumoxide even goed opgenomen wordt als de 'beter opneembare' vormen. Het doet er alleen langer over.

Magnesiumoxide kan worden gezien als een 'slow release' vorm van magnesium, die als voordeel heeft dat ze wel 4 tot 6 maal meer magnesium per gram bevat dan de meeste andere magnesiumverbindingen. Daarnaast leidt het basische magnesiumoxide veel minder snel tot maag- en darmbezwaren dan bijvoorbeeld het zure magnesiumcitraat.
Natural Multi

Natural Multi

4.7584(149)
Écht natuurlijke vitamines
Met extra vièrge olijfolie
Zinvolle doseringen
Vrij van synthetische vitamines
Een écht natuurlijke multivitamine
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Visolie (Omega-3)
Visolie (Omega-3)