Sluiten
Chondroitine sulfaat

Chondroitine sulfaat

 • Los te gebruiken of als aanvulling op glucosamine
 • CS b-Bioactive: échte chondroïtine, verkozen tot beste ter wereld
 • Zeer hoge zuiverheid (95%)
 • Hoge, correcte dosering
 • Voordelige grootverpakking
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
CS b-Bioactive verkozen tot beste chrondroïtine ter wereld.

Inhoud

180 capsules met elk 600 mg chondroïtine sulfaat.

Dosering

De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag (1200 mg, uit 1265 mg 95%-zuiver chondroïtinepoeder). Een pot gaat bij deze dosering drie maanden mee.

De capsules mogen naar keus in één keer worden ingenomen of verdeeld over de dag. Het verdient de voorkeur om de capsules in te nemen bij de maaltijd(en) of met ruim water. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

 • Chondroïtine sulfaat (CS BioActive®)
 • Magnesiumstearaat
 • Gelatine (capsule)
 • Natuurlijke kleurstoffen E171 en E172 (kleuring capsule)

Chondroïtine wordt gewonnen uit runderkraakbeen. Dit is het type chondroïtine dat overwegend is gebruikt in wetenschappelijke onderzoeken.


Chondroitine sulfaat

Chondroïtine is een supplement dat vergelijkbaar is met glucosamine. Het kan zelfstandig gebruikt worden of met glucosamine gecombineerd.

Wanneer mensen overwegen de dosering glucosamine te verhogen tot boven de geadviseerde 1500 mg, raden wij aan om in plaats daarvan de glucosamine aan te vullen met chondroïtine.

De sterke punten van de chondroïtine van Glucosamine.com:

 • Uitmuntende kwaliteit! Onze chondroïtine (CS BioActive®) is afkomstig van de meest gerenommeerde producent ter wereld, het Spaanse Bioiberica. Een onafhankelijk team van wetenschappers, gefinancierd door de Amerikaanse overheid, heeft Bioiberica aangewezen als beste chondroïtine-fabrikant. Een uitgebreide toelichting leest u onder het kopje ‘kwaliteit’.
 • Productie voldoet aan strenge GMP- en HACCP-eisen.
 • Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium NutriControl.
 • Hoge, veilige dosering: 1200 mg* chondroïtine sulfaat per dag.
 • Prijs die ondanks de hoge kwaliteit lager is dan wat gebruikelijk is bij onlinewinkel, drogist of apotheek.
 • Levering in capsulevorm. Voordeel van capsules ten opzichte van tabletten: snellere opname door het lichaam waardoor ze minder zwaar op de maag liggen.
 • De capsules zijn eventueel te openen waarna het chondroïtinepoeder kan worden opgelost in vruchtensap of yoghurt.

* De zuiverheid van chondroïtine-supplementen varieert tussen 5 en 95%. Het hoogwaardig chondroïtine sulfaat-poeder in dit supplement (CS BioActive®) heeft de hoogst haalbare zuiverheid van 95%. Daarnaast corrigeren wij voor die laatste 5% door de capsules met 5% meer chondroïtinepoeder te vullen. Een dagdosering chondroïtine bevat daarom 1265 mg chondroïtinepoeder, wat neer komt op effectief 1200 mg chondroïtine. Deze correctie is tamelijk uniek voor de supplementenbranche en zorgt ervoor dat u krijgt wat op het etiket staat!

Geduld

Waar wij voor het voedingssupplement glucosamine adviseren om het product minimaal 3 maanden (1 pot) te evalueren, is voor chondroïtine vaak net wat meer tijd nodig. Twee potten chondroïtine gaan een half jaar mee, en zijn voldoende voor een goede beoordeling.

Glucosamine.com levert chondroïtine als losstaand supplement, waardoor u zelf kunt bepalen of u het wilt combineren met andere voedingssupplementen. Chondroïtine vormt een uitstekende combinatie met glucosamine.

Veiligheid

Door middel van wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat 1200 mg chondroïtine per dag een veilige dosering is.

Onderzoek naar langdurig gebruik van chondroïtine (2 jaar) heeft geen ernstige neveneffecten naar voren gebracht. Het gebruik gedurende nog langere perioden is niet onderzocht op veiligheid. Er zijn echter geen aanwijzingen dat onafgebroken gebruik van dit supplement meer neveneffecten zou geven dan de lichte neveneffecten die sommige mensen ervaren bij het eerste weken van inname.

Buiten de wetenschappelijke setting is chondroïtine al ruim 25 jaar verkrijgbaar als voedingssupplement. Gedurende die periode zijn nooit ernstige neveneffecten gerapporteerd. De meeste mensen gebruiken chondroïtine daarom zonder onderbrekingen. 

Kwaliteit

Als u voor de chondroïtine sulfaat van Glucosamine.com kiest, kiest u voor kwaliteit. Sterker nog, wij durven te stellen dat u kiest voor de beste kwaliteit chondroïtine ter wereld: CS BioActive® van Bioiberica. En dat is geen overdrijving.

Er bestaat een enorm verschil in kwaliteit tussen de vele voedingssupplementen die chondroïtine bevatten. De reden hiervoor is dat zuivere en kwalitatief goede chondroïtine een ingewikkeld en kostbaar productieproces vereist. De hoge kosten weerhouden veel supplementenmakers ervan een goede chondroïtine in hun producten te verwerken.

Etiketversiering

Het is zelfs zo dat om tot een zo goedkoop mogelijk product te komen, soms slechts gemalen kraakbeen toegevoegd wordt onder de noemer ‘chondroïtine’! Met een zuiverheid van 5% in plaats van 95% is die chondroïtine niet meer dan etiketversiering. In 2007 vielen bij een laboratoriumtest veel Nederlandse huismerken door de mand: vijf van de zeven supplementen bevatten geen chondroïtine maar gemalen kraakbeen.

Wij nemen in de keus van leverancier dan ook geen enkel risico en betrekken de chondroïtine van het Spaanse bedrijf Bioiberica, dat is gespecialiseerd in ingrediënten voor deze klasse van supplementen. Bioiberica is aantoonbaar de meeste gerenommeerde en betrouwbare producent van chondroïtine ter wereld. Het bedrijf levert de chondroïtine voor veel wetenschappelijk onderzoek en is na zeer strenge selectie ook verkozen tot leverancier van de chondroïtine voor de grootschalige Amerikaanse GAIT-studie (zie hieronder).

Selectie van de beste chondroïtine voor de GAIT-studie

De Amerikaanse GAIT-studie (2000-2005) is het allergrootste en duurste wetenschappelijk project dat ooit is opgezet om glucosamine en chondroïtine te testen. De grondige voorbereiding omvatte onder meer een zoektocht naar de beste kwaliteit chondroïtine. Er was namelijk niet één supplement op de Amerikaanse markt dat aan de criteria van de wetenschappers kon voldoen.

Bij de strenge selectieprocedure om de beste chondroïtine te vinden, werden de volgende stappen doorlopen:

 • Alleen gezuiverde bovine* chondroïtine kwam in aanmerking voor het onderzoek. Simpelweg gemalen (haaien)kraakbeen werd uitgesloten. De wetenschappers wezen speciaal op de vervuiling die deze producten kunnen bevatten.
 • Alleen gerenommeerde producenten die hun werkwijze hebben gedocumenteerd in een ‘drug master file’ werden geselecteerd.
 • Een overtuigende waarborging dat de chondroïtine BSE-vrij is, werd geëist.
 • De samples van verschillende producenten zijn door vijf laboratoria getest. Hieruit kwamen twee producenten als beste naar voren.
 • Deze twee beste producenten kregen een uitgebreide vragenlijst van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) over onder meer de gevolgde procedures bij de productie van de chondroïtine. Dit leidde uiteindelijk tot selectie van één fabrikant: Bioiberica. Voor ons was dit reden om te kiezen voor Bioiberica als leverancier van haar chondroïtine.

* Bovine chondroïtine is chondroïtine uit runderkraakbeen. Er is de laatste tijd veel te doen over chondroïtine uit haaienkraakbeen. De fysiologische werking van deze vorm is echter nog nauwelijks wetenschappelijk onderbouwd. Een ander belangrijk bezwaar van haaienkraakbeen is dat veel haaiensoorten door ongecontroleerde jacht met uitsterven worden bedreigd. 

Onze keuze voor chondroïtine van Bioiberica geeft ontegenzeggelijk de mate van kwaliteit aan die wij nastreven. Desondanks is de prijs voor ons chondroïtine-supplement een van de laagste van Europa. Bij ons kunt u écht voor het spreekwoordelijke dubbeltje op de eerste rang zitten! 

Medicijninteracties

Er zijn geen negatieve interacties van medicijnen met chondroïtine bekend.

Waarschuwingen

Zwangerschap/borstvoeding

Gebruik chondroïtine niet als u zwanger bent, de intentie heeft zwanger te worden of borstvoeding geeft. Het supplement heeft zeer een gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed op het (ongeboren) kind kunnen uitsluiten.

Overgevoeligheid maag-darmstelsel

Chondroïtine is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Ernstige neveneffecten zijn dan ook nooit geconstateerd. De lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden, betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om misselijkheid en overtollig maagzuur. Minder vaak treden constipatie of juist diarree op. Over het algemeen kunnen misselijkheid en overtollig maagzuur voorkomen worden door het supplement in te nemen met een of twee glazen water of door er iets bij te eten.

Gebruik op jonge leeftijd

Het gebruik van chondroïtine door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam volgroeid moet zijn op het moment dat met het gebruik wordt begonnen. Onder 'volgroeid' wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat Glucosamine.com dit aanbeveelt is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van dit supplement bij kinderen en jongvolwassenen.

----

Glucosamine.com (Souplesse Supplements) is geautoriseerd door Bioiberica de merknaam en het logo CS BioActive® te gebruiken.

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

BSE en het chondroitine extract.
1
J.A. Apeldoorn
Ik heb een vraag mbt het onderdeel Chondroitine. Dit is vanuit kraakbeen van runderen gewonnen. Hoe zit dit met de BSE ziekte? Is dit wel veilig.
Powersupplements
De chondroitine die wij gebruiken kan gezien worden als de beste én veiligste chondroïtine die te krijgen is. Het materiaal wordt gemaakt door de specialist op dit gebied: Bioiberica. Deze chondroïtine is 'the real deal'; hetzelfde materiaal als wat in de meeste wetenschappelijke studies gebruikt is!

Voor wat betreft het gevaar van BSE kunnen we zeggen dat deze chondroïtine BSE vrij is om de volgende redenen:

- Chondroïtine is geen eiwit zoals prionen zijn (prionen zijn de 'verkeerd gevouwen' eiwitten die BSE veroorzaken).

- Chondroitine is verkregen door een enzymatische hydrolyse van kraakbeenweefsel. Kraakbeenweefsel behoort samen met melk tot categorie IV (geen detecteerbare bron van BSE infectiegevaar) van dierlijke grondstoffen.

- Het gebruikte kraakbeen komt van dieren uit landen die niet genoemd worden in document 9CFR94.18 van de FDA. Met andere woorden, de herkomst is van landen die officieel gezien worden als BSE-vrij.

- Tijdens de productie van chondroïtine wordt een sterke alkalische behandeling toegepast door middel van natriumhydroxide. Dit is een van de weinige stoffen die in staat is BSE-prionen uit te schakelen.

- Audits door meerdere bedrijven hebben onderschreven dat het productieproces van deze chondroïtine veilig is en dat het eindproduct BSE-vrij is.

- Deze kwaliteit chondroïtine is al heel lang in gebruik. In sommige Europese landen wordt deze grondstof gebruikt in geneesmiddelen en is er een systematische controle op bijwerkingen. Er is geen geval van BSE besmetting bekend door gebruik van preparaten die deze chondroitine bevatten.

Niet dat het verder nog veel toevoegt: ik gebruik deze chondroïtine zelf ook.

Kris

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Arthro-5
Arthro-5