Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1440 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

L-Leucine Ultra Pure 400g: 7 vragen

L-Leucine Ultra Pure 400g
L-Leucine Ultra Pure 400g

dosis leucine

31 maart 2016 09:09
andres
wat kan er gebeuren als je dagelijks de dosis leucine overschrijd ?
als ik bij andere merken kijk kom ik zelfs 20 gram per dag max tegen.
is een groot verschil tussen 9 en 20 gram leucine per dag.
31 maart 2016
Powersupplements
11:26Als je te veel van een aminozuur neemt kunnen er drie negatieve effecten optreden. Het eerste negatieve effect is dat van een verstoring van de aminozuur balans. Neem je teveel van een van de essentiële aminozuren zoals bijvoorbeeld leucine, ten opzichte van de andere essentiële aminozuren dan kan dit een rem zetten op de eiwitsynthese. Daarom moet je alleen leucine nemen als je daarnaast voldoende eiwit hebt gegeten. Het tweede negatieve effect van een overmaat aan leucine is een remming van de opname van het aminozuur tryptofaan in de hersenen. Tryptofaan is de grondstof voor de aanmaak van de neurotransmitter serotonine. Als je te weinig tryptofaan opneemt en daardoor te weinig serotonine aanmaakt, dan voel je je gespannen en ongemakkelijk. Je raakt misschien ook eerder overtraind. Een derde reden om rustig aan te doen met de dosis leucine, is omdat een teveel gewoonweg giftig is. De capaciteit van je lichaam voor het afbreken van leucine heeft een grens. De wettelijke grens is 10 gram. De meeste mensen kunnen meer hebben, maar het is niet goed om die grens op te zoeken. Met 20 gram wordt voor sommige gevoelige mensen de grens van giftigheid al overschreden! De dosis leucine die ik zou willen aanraden is 3 gram per keer. Dit is goedkoop en effectief en je blijft ruim onder de grens waarbij leucine problemen kan gaan geven. Kris

leucine oplosbaarheid

2 november 2015 11:03
mmk
Beste heer/mevrouw,

De leucine mengt niet goed met water. Hoort dit of is dit niet een eigenschap. Ik heb er verder geen klachten over alleen wil ik zeker van zijn dat het klopt. (Bodybuilding stack, creatine en hmb mengen wel goed met water)
2 november 2015
Powersupplements
12:05De oplosbaarheid van leucine is inderdaad heel slecht. Dit aminozuur is hydrofoob. Het stoot water als het ware af en blijft er makkelijk op drijven.

Vraag betreft inname Eiwitshake, creatine, leucine

10 juli 2015 09:48
Gael
Is het mogelijk om een eiwitshake te maken van whey protein en dan de creatine en de leucine samen erbij te doen?

Dit zou het namelijk erg makkelijk maken om het in te nemen.
Bij beide producten staat namelijk dat het met een eiwitshake in te nemen is.
10 juli 2015
Powersupplements
11:51Hoi Gael, Je mag dit inderdaad op die manier innemen. Leucine, creatine en eiwit werken synergistisch op spieropbouw wanneer je ze samen inneemt. Je kunt leucine en creatine ook bij een maaltijd innemen. Voor optimaal effect neem je de combinatie met een shake of maaltijd kort na je training. Als je een eiwitshake neemt, kun je er nog wat koolhydraten bij eten voor verdere versterking van spiergroei en herstel.

Leucine mengen met eiwitshake

8 juli 2015 14:53
Marcel wannet
Kan ik de leucine mengen met mijn eiwitshake? Heb pure whey protein isolatie en de HMB eventueel ook.

groeten marcel
8 juli 2015
Powersupplements
16:55Hoi Marcel, Je mag leucine zeker mengen met een eiwitshake. Het is zelfs noodzakelijk om leucine alleen te gebruiken als je tegelijk eiwitten eet/drinkt of onlangs gegeten/gedronken hebt. Kris

L-Leucine + BCAA vragen

21 februari 2014 12:56
Damian
Beste,

Ik wil graag mijn supplementen gaan uitbreiden met Leucine en/of BCAA. Ik blijf met een aantal vragen zitten.

Ik train in de ochtend en ik eet voor de training 500ml melk + 1 schep whey isolaat + brinta. Vervolgens train ik 1,5-2 uur en daarna eet ik een banaan en/of ananas en 2 whey isolaat shakes (ivm meer bcaa+leucine).

Nu denk ik dat het beter is om na de training maar 1 whey isolaat shake te pakken (ivm hoeveelheid eiwit opname) en die aan te vullen met L-Leucine. Zo kan ik eventueel een paar uur later die 2e Shake pakken + ander eten.
Hoeveel L-Leucine poeder zou ik dan het beste in me post-workout shake gooien? Of is het beter dit ook nog te verdelen over de dag?

Dan nog een vraag over jullie BCAA caps

Omdat ik 1,5-2 uur train vraag ik me af of het zin heeft om nog extra BCAA te nuttigen tijdens het trainen, bv in me waterfles gooien. Voor eventuele vermoeiheid aan het eind wat tegen te gaan. Ik vraag me dit af aangezien ik al 500ml melk + whey isolaat heb voor ik ga. Daar zijn al de nodige BCAA's in vertegenwoordigd neem ik aan. Zoja, hoeveel BCAA zou u dan aanraden?

Graag hoor ik van u wat advies over dit idee.

Mvg
Damian

L-Leucine verhouding met andere BCAA's

8 februari 2013 10:18
Tom Verboon
Hoi Power Supplements,

Bij de BCAA supplementen schrijven jullie dat L-Leucine in verhouding moet worden opgenomen met L-Isoleucine en L-Valine.

"Japanse BCAA Ultra Pure bevat de meest gebruikte en beste onderzochte verhouding BCAA’s – L-Leucine: L-Isoleucine : L-Valine = 2:1:1"

Lijkt me dat je dat met deze supplementen niet voor elkaar gaat krijgen. Wat is hier de theorie achter?
8 februari 2013
Powersupplements
11:29Hoi Tom, Bedankt dat je ons hierop attendeert! BCAA's worden veel gebruikt op nuchtere maag. Bijvoorbeeld om tijdens cardiosessies spierafbraak tegen te gaan. Wanneer je al enige tijd geen eiwitten hebt gegeten en je zou alleen leucine gebruiken, dan verlaagt dit de niveau's van valine en isoleucine. Wanneer echter voldoende eiwitten gegeten zijn, zal hieruit de nodige isoleucine en valine betrokken worden om een te sterke daling tegen te gaan. Dit neemt niet weg dat de andere BCAA's ook hun eigen werking hebben bovenop die van leucine. De complete BCAA mix is vooral interessant voor het effect op vetverbranding (ongeacht of je cardio doet). Ik heb de tekst op de BCAA pagina aangepast om de verschillen tussen het leucine supplement en de BCAA's nauwkeuriger aan te geven. Groet van Kris

maximaal 9 gram leucine per dag

6 februari 2013 10:16
gerry
Beste power supplements,

Er staat geschreven dat je maximaal 9 gram leucine per dag mag gebruiken.
maar ik gebruik 3 eiwitchakes van 30 gram per dag, dus totaal 90 gram aan 10,2 % leucine.
Dat is dus al 9 gram per dag.
Nu is mijn vraag of ik nog extra leucine aan mijn eiwitshake zou toevoegen?
Ik wil dit wel gebruiken maar wel op een verantwoorde manier en wil hierbij zeker mijn gezondheid niet schaden.

Alvast bedankt

groeten gerry

6 februari 2013
Powersupplements
11:19Hoi Gerry, De leucine die je via de voeding binnenkrijgt, telt niet mee bij deze 9 gram. Je kan dus prima aanvullend 9 gram leucine gebruiken. Groet van Kris