Sluiten
Waardering 9,4 na 1993 recensies

Vraag & antwoord

BCAAs Ultra Pure 200 caps
90 capsules of 200?
BCAA’s Ultra Pure 200 caps
1
Anoniem
Op de website staat dat er 200 capsules in zitten maar op het etiket staat 90.
Powersupplements
Het betreft een foutje in de print van het etiket. Er zitten 200 capsules in de potjes.
Bekijk alle vragen over BCAA’s Ultra Pure 200 caps
Bezoek de productpagina
Magnesium en Taurine
Magnesiumoxide en Keto
Magnesium en Taurine
1
Anoniem
Ik ben me aan het verdiepen in creatine, en kwam op jullie site terecht. En ben ik met interesse ook jullie andere producten gaan bekijken, waaronder Magnesium en Taurine.

Bij de Ingrediënten wordt uitgelegd waarom jullie voor magnesiumoxide hebben gekozen en noemen jullie wetenschappelijke studies, en een vrij recentelijke studie.
Ik zou daar heel graag meer over willen lezen, en wil daarom vragen of jullie die info, of links naar de onderzoeken, misschien ook zouden willen delen.
Ik eet namelijk ketogeen/kharm, en dan is extra magnesium heel belangrijk.
In de ketogeenfacebookgroepen wordt magnesiumoxide inderdaad ook altijd afgeraden, en worden daar andere merken magnesium geadviseerd.

Als de informatie uit de onderzoeken over de oxidevorm interessant en goedonderbouwd is, dan deel ik deze graag in de ketogroepen en kan ik ook jullie magnesiumproduct aanprijzen, omdat deze ook mooi geprijsd is :-)
Mag ik vragen of jullie de informatie van de betreffende wetenschappelijke studies hierover willen delen ?
Power Supplements
Mijn standpunt over magnesiumoxide heb ik destijds aangenomen op basis van een drietal studies. De meest studies naar magnesiumabsorptie kijken op een korte termijn van enkele uren naar de opname van magnesium in de bloedbaan. De studies die ik had gevonden kijken niet naar het niveau in de bloedbaan en ze kijken op langere termijn.

Geen van de drie studies levert ‘hard evidence’, maar ze sluiten aan bij mijn positieve praktijkervaringen met mensen die ik magnesiumoxide heb gegeven (periode 1998-2001). *

In de bijlage vind je een studie waarin men door middel van een techniek met röntgenstraling kijkt naar het niveau van magnesium binnen in de cel (epitheelcellen uit de mondholte). De proefpersonen krijgen een maand lang magnesiumoxide of magnesiumcitraat. Vooraf en achteraf wordt de meting van intracellulair magnesium gedaan. De magnesiumoxide behandeling geeft een veel sterkere stijging van het intracellulaire gehalte magnesium. Het is wel een vreemde studie omdat de magnesiumoxidegroep 520 mg elementair magnesium per dag krijg en de magnesiumcitraatgroep ‘slechts’ 296 mg/dag. (Overigens komt dat overeen met bijna 900 mg magnesiumoxide en bijna 2000 mg magnesiumcitraat. Magnesiumoxide is namelijk 60% magnesium terwijl magnesiumcitraat rond de 15% zit).

De tweede studie is een tracer studie waarin de opname van een licht radioactief isotoop van magnesium wordt getest. Wat wordt gemeten is de hoeveelheid magnesium dat uitgescheiden wordt via de feces (en dus niet is opgenomen). Magnesiumoxide wordt hierin uitgezet tegen magnesiumglycinaat. Deze laatste staat bekend om een goede opname in de bloedbaan.

In deze studie wordt voor beide verbindingen een opname van zo’n 23% gevonden. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8409087 Niet heel hoog. Het is overigens wel de vraag of de meetmethode valide is. De studie was namelijk opgezet om ervaring te krijgen met de meetmethode en niet zozeer het bepalen van magnesiumabsorptie. [In wetenschappelijke kringen mag je bij gebruik van een nog niet gevalideerde meetmethode officieel geen uitspraak doen over een vergelijking, in dit geval, wat de betere magnesium is].

De derde studie kan ik helaas niet terugvinden. Ik geloof dat er uit duidelijk werd dat magnesium traag wordt opgenomen, maar ik kan me niet herinneren wat de opzet was (ik ben slordig met het bijhouden van dit soort documentatie; er zijn te veel plaatsen (computer en papier) met informatie die ik in de afgelopen 2 decennia heb verzameld ).”

* Een kleine aanvulling. Een collega inspanningsfysioloog vertelde me in die tijd (ergens tussen 1998-2001) dat volgens hem, magnesiumoxide prima werkt wanneer er sprake is van een magnesiumtekort. Het ‘superloaden’ van magnesium zou wat minder goed gaan met magnesiumoxide. Ik weet niet of het zijn praktijkervaring was of dat hij het via een andere weg heeft vernomen.

Je ziet overigens bij veel mineralen dat de opname vanuit de darmen verbetert, wanneer er sprake is van een tekort.Kris
Bekijk alle vragen over Magnesium en Taurine
Bezoek de productpagina
Afslank pakket
Stevia smaken
Afslank pakket
1
Anita
Kan ik dit pakket ook bestellen met de stevia smaken van de whey en de caseïne?
Powersupplements
We hebben voor de caseïne de smaak banaan met stevia en voor de whey hebben we vanille, bos-aardbei en framboos met stevia. Je kan dit pakket gewoon in de winkelwagen plaatsen en dan bij de opmerkingen van je bestelling even aangeven welke smaken je zou willen wisselen voor welke stevia smaken, dan regelen wij dat!
Bekijk alle vragen over Afslank pakket
Bezoek de productpagina
Bulk Oats 5000g
Bulk oats nog biologisch?
Bulk Oats 5000g
1
Anoniem
De Bulk Oats heette vroeger Bio Bulk Oats. Is het product nog wel biologisch?
Powersupplements
Het gaat nog steeds om hetzelfde product als altijd: meel van haver die biologisch wordt verbouwd, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.Maar om het product ook daadwerkelijk op de website en op het etiket als 'biologisch' te mogen aanduiden, moet het in Nederland een uitgebreide en dure certificatie doorlopen. Voor ons is dat een onhaalbare investering. Om die reden kunnen we het geen Bio Bulk Oats meer noemen.
Bekijk alle vragen over Bulk Oats 5000g
Bezoek de productpagina
L-Citrulline 400g
Maatschep in één keer innemen
L-Citrulline 400g
1
Danny
Ik wil graag weten of ik veilig 1 maatschep l citrulline (4gram?) in één dosering kan nemen. Jullie beschrijven dosering opbouwen, is dat echt nodig? Bij jullie capsules adviseren jullie inname spreiden per 1,5gram zelfs. Ivm met gemak neem ik liever meteen één afgestreken maatschep. Graag hoor ik of hier risico's aan zitten.
Powersupplements
Ik zit momenteel niet meer in de materie. Op Examine.com is men steeds bezig met het updaten van informatie op basis van wetenschappelijke studies. Daar wordt gesteld dat tot 15 gram citrulline in een keer geen directe problemen geeft (lange termijn data niet bekend) en dat voor sportdoeleinden een grotere hoeveelheid citrulline in een keer ingenomen kan worden:“To supplement L-citrulline to enhance sports performance, take 6,000 – 8,000 mg of citrulline malate about an hour before exercise.” https://examine.com/supplements/citrulline/Bij een inname van meer dan 1,5 gram citrulline per keer, is het waarschijnlijk het beste om tegelijkertijd ook wat extra vitamine C te eten of een vitamine C supplement te gebruiken. Dit om eventuele lichamelijke stress van een overschot aan NO (stikstofmonoxide) tegen te gaan. Teveel vitamine C remt echter weer de traininsgprikkel (die deels te danken is aan het stikstofmonoxide!!). Een of twee kiwi’s, een kleine mango, twee sinaasappels of een capsule natural vitamin C geeft een mooie hoeveelheid vitamine C.Hartelijke groet,Kris Kuiper
Bekijk alle vragen over L-Citrulline 400g
Bezoek de productpagina
Creatine Monohydraat 600g
Cyclisch suppleren creatine en l-citrulline
Creatine Monohydraat 600g
1
Anoniem
Ik heb een vraag over het cyclisch suppleren van creatine en l-citrulline. Momenteel suppleer ik per kalenderdag vier tot vijf gram creatine en eenzelfde hoeveelheid l-citrulline. Ik doe dat zeven tot acht weken. Daarna stop ik een even lange periode met suppleren. Vervolgens start ik de cyclus opnieuw.

Mijn creatinesuppletiecyclus – mooi woord – baseer ik onder andere op het gestelde door Eigen Kracht (eigenkracht.nl/supplementen/specifieke-supplementen/creatine), zie onder Langzame oplaadmethode en vooral Kun je creatine continu gebruiken?. Mijn l-citrullinesuppletiecyclus laat ik daarbij aansluiten. Uiteraard heb ik meerdere bronnen geraadpleegd.

Hebben jullie, los van het gestelde op jullie website, aanvullende gefundeerde inzichten over creatine en l-citrulline suppletie? Kan mijn suppletiecyclus effectiever? Ik het raadzaam helemaal geen cyclus te hanteren, maar gewoon door te suppleren en evt. tijdens een deload (eens in de acht weken) te pauzeren?
Powersupplements
In het artikel van eigenkracht lees ik het volgende:Er zijn tot nu geen negatieve effecten van langdurig creatine-gebruik, maar fysiologen vermoeden dat sporters na 6 weken creatinesuppletie beter enkele weken geen creatine kunnen gebruiken. Zij vrezen dat het vermogen van het lichaam om zelf creatine aan te maken en te transporteren door suppletie vermindert. Het inbouwen van ‘creatinepauzes’ garandeert dat het lichaam de productie en het transport van creatine niet verleert.Helaas zie ik geen referentie naar de bron van deze stelling. Op basis waarvan denken de fysiologen dat het lichaam verleert creatine aan te maken? Er is onderzoek (de bron heb ik nu niet voorhanden) waaruit gebleken is dat na 1 jaar continue gebruik van creatine de productie weer op gang komt wanneer de suppletie stopt. Dat lijkt me ook logisch. In een natuurlijke setting kan het voorkomen dat een mens dagelijks 4 gram creatine binnenkrijgt uit vlees of vis. Zo’n dieet kan jaren aan de orde zijn voor er een periode van schaarste aanbreekt. Vanuit evolutionair perspectief verwacht ik dat het lichaam op de schaartse in kan spelen door de aanmaak van creatine weer op te voeren.Er is overigens een goed onderbouwde gedachtegang die stelt dat het continue gebruik van creatine heel gezond is. Een van de redenen wordt beschreven op Examine.com https://examine.com/nutrition/creatine-and-same .De aanvoer van externe creatine werkt besparend op een belangrijke maar schaarse stof in het lichaam: s-adenosylmethionine ofwel Sam-e. Deze stof wordt normaal gesproken gebruikt voor de productie van creatine en voor andere processen. De creatineproductie legt nogal een flink beslag op de beschikbare hoeveelheid Sam-e waardoor er weinig overblijft voor de andere processen. Met creatinesuppletie blijft meer Sam-e beschikbaar wat heel gunstig is voor het lichaam. (Uitgebreide toelichting via bovenstaande link).Persoonlijk gebruik ik creatine onafgebroken. Dat doe ik ter ondersteuning van spiergroei- en herstel, ondersteuning van cognitieve processen en voor ‘longevity’ doeleinden.Ten aanzien van citrulline ben ik geen informatie tegengekomen die voor of tegen cyclisch gebruik spreekt.Hartelijke groet,
Kris
Bekijk alle vragen over Creatine Monohydraat 600g
Bezoek de productpagina
Natural T-Booster
Bloedverdunnende medicijnen
Natural T-Booster
1
Ronnie
Ik gebruik bloedverdunnende medicijnen. Waarom mag ik de T-Booster niet gebruiken?
Powersupplements
Gemberwortelextract kan in theorie de klontering van bloedplaatjes remmen. Deze waarschuwing is op basis van bevindingen van ‘in vitro’ onderzoek (cellen in een reageerbuisje). Over het algemeen wordt gember afgeraden voorafgaand aan een geplande operatie en wordt afgeraden het te gebruiken in combinatie met heparine en warfarine. Inmiddels lijken deze adviezen wat achterhaald te zijn omdat er geen steun is voor zo’n effect ‘in vivo’ ofwel bij mensen in levende lijve.Niet iedereen is het daar echter mee eens. In 2012 kwam er een publicatie (van een enkele auteur ipv een onderzoeksgroep) waarin toch wel weer wordt benadrukt dat gember een risico met zich mee brengt.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22196569


De auteur zegt: “This paper reviews some of the contemporary research evidence which demonstrates that ginger is not a universally appropriate or safe choice for women with NVP and offers a checklist for professionals advising expectant mothers.”Ik heb geen toegang tot de volledige versie van het artikel en kan daarom niet zien met welke referenties ze komt om haar uitspraak te onderbouwen.Deze waarschuwing is overigens gericht op zwangere vrouwen die gember gebruiken om minder misselijk te zijn. De doseringen om dat effect te bereiken bedragen 1 tot 3 gram extract. Dat is 4 tot 12 maal meer dan in een capsule T-Booster.Een groep van auteurs die een meta-analyse heeft gedaan (meerdere studies bij elkaar gepakt en geanalyseerd) ziet op basis van de data dat gember waarschijnlijk veilig is. Maar ze stellen ook dat die uitkomst niet volledige zeker is. “Ginger may be an effective treatment for nausea and vomiting in pregnancy. However, more observational studies, with a larger sample size, are needed to confirm the encouraging preliminary data on ginger safety.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15802416Omdat de dosering gemberwortelextract in T-Booster relatief laag is in verhouding tot de gebruikte dosering bij misselijkheid, is de kans op bijwerkingen ook veel geringer. In combinatie met de milde bloedverdunner carbasalaatcalcium (mini aspirine) is de kans op interacties ook weer kleiner dan met herparine en warfarine.Persoonlijk zie ik er geen probleem in. Maar net als de auteurs van het laatste artikel kan ik geen garantie geven.Overigens heeft gember een beschermende werking op de maag. Dat kan handig zijn omdat aspirine enigszins belastend is voor de maagwand. In dierstudies is een direct beschermend effect gevonden van gember tegen door aspirine veroorzaakte maagzweren: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3763798/
Bekijk alle vragen over Natural T-Booster
Bezoek de productpagina
Natural Multi
Multivitamine
Natural Multi
1
Marc Bouw
Hoi,

Ik ben fanatiek crossfitter en ik ben benieuwd als je jullie multivitamine gebruikt is het dan nog nodig om jullie magnesium en vitamine d te gebruiken?
Hoor graag van jullie.

Mvg Marc
Powersupplements
In principe is de dagelijkse inname van 2 capsules van de multivitamine (100 mg magnesium, 1000 iu vitamine D) voldoende voor iemand die niet heel eenzijdig eet en gemiddeld sport. Als er bijna dagelijks wordt gesport, is aanvulling met een extra magnesiumsupplement waarschijnlijk wel verstandig. Nog meer vitamine D is alleen nodig als de weerstand onvoldoende is.
Bekijk alle vragen over Natural Multi
Bezoek de productpagina
Whey Temptation 750g
Gram eiwit per 100 gram Whey temptation
Whey Temptation 750g
1
Johan van Vliet
Hoeveel gram eiwit zit erin 100 gram Whey temptation?
Powersupplements
Dit is afhankelijk van de smaak, de voedingswaarde is onderaan de productpagina te vinden:

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Energie 1650 kJ/389 kcal
Eiwit (proteïne) 79.0 g (naturel 82.0 g)
(o.b.v drooggewicht)
Koolhydraten 4.9g
Waarvan suikers (lactose) 4.9g
Vet 7.3 g
Vezels 0.0g
Afhankelijk van de smaak kan de samenstelling licht afwijken.
Bekijk alle vragen over Whey Temptation 750g
Magnesium en Taurine
Kleur capsules veranderd?
Magnesium en Taurine
1
Johanna Timmers
Goedendag,

Ik heb gisteren deze capsules ontvangen. Deze capsules waren rood, maar zijn nu wit. Klopt dat?

Ik wil het graag even zeker weten:)

Groeten Hanneke
Powersupplements
De capsules van de Magnesium & Taurine zijn inderdaad gewijzigd. Ze zijn nu doorzichtig en daarmee vrij van de kleurstoffen E171 en E172. De witte kleur die nu zichtbaar is, is de kleur van het magnesiumpoeder en taurinepoeder.
Bekijk alle vragen over Magnesium en Taurine
Bezoek de productpagina
Vraag 1 t/m 10 van 1103
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact