Sluiten

Alle vragen over BCAA’s Ultra Pure 200 caps

BCAAs Ultra Pure 200 caps
90 capsules of 200?
1
Anoniem
Op de website staat dat er 200 capsules in zitten maar op het etiket staat 90.
Powersupplements
Het betreft een foutje in de print van het etiket. Er zitten 200 capsules in de potjes.
Verschillende vragen over BCAA’s.
1
Patrick
Geachte heer/mevrouw,

Langere tijd gebruik ik whey isolate en zag daarom ook geen nut in gebruik van BCAA’s, omdat ik mij daar verder ook niet in heb verdiept.
Deze week heb ik hier veel meer over gelezen en ga ik dit product sowieso toevoegen aan mijn eerstvolgende bestelling in jullie webshop.

Wel zou ik nog graag wat informatie te weten willen komen en ik hoop dat jullie hier antwoord op hebben.

1. Als Leucine in de BCAA’s de spier-eiwitsynthese significant bevorderen, maar ook katabole gevolgen (van een calorie-restrictie en/of door het hormoon cortisol) zoveel mogelijk kan afremmen, waarom voegen jullie dan geen extra Leucine toe aan jullie whey proteines? Nu heb ik van jullie Whey protein Isolate de smaak banaan en daar is 10,2% van Leucine. Ik weet wel dat eiwit synthese afgeremd kan worden als er een aminozuur limiterend is, maar ik weet niet of dat hiermee te maken heeft.

2. Het lichaam gebruikt vet als brandstof wanneer niet genoeg glucose in het bloed aanwezig is en de glycogeen voorraad in de lever is opgebruikt. Dit is bijvoorbeeld wanneer je ’s ochtends wakker wordt. En het liefst train ik ’s ochtends, ook omdat het schoolrooster dit toelaat.
Als ik ’s ochtends krachttraining wil doen en hierbij vet wil verbranden, hoe kan ik BCAA’s het beste hierin gebruiken? Want het schijnt ook weer dat je niet (veel?) eiwitten moet eten als je BCAA’s wilt innemen?

3. Als ik supplementeer met BCAA’s, is het dan veilig voor mijn spiermassa als ik naast krachttraining ook cardio ga doen? Het is niet mijn bedoeling om spiermassa te verliezen, maar vet verlies ik graag.

Misschien wel wat lastige vragen, sorry daarvoor. Ik hoop dat jullie deze voor me kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Patrick ter Koele
Powersupplements
Hoi Patrick,

1) Er zijn meerdere redenen dat we ondanks de positieve effecten geen leucine toevoegen aan het eiwit:
- Leucine smaakt bitter en lost slecht op. Het doet daardoor enigszins afbreuk aan de smaakbeleving van een lekkere eiwitshake.
- Het is handiger om beide producten afzonderlijk te doseren. Teveel leucine is niet goed. Wil je veel whey gebruiken, dan kan je de leucine dosering onafhankelijk hiervan houden.
Niet iedereen verdraagt leucine even goed.
- Het is niet zeker of leucine op lange termijn goed blijft werken. Je kunt overwegen leucine cyclisch toe te passen. Wei eiwit daarentegen is een goed supplement voor continu gebruik.

2) BCAA's kunnen losstaand gebruikt worden bij nuchtere cardio met wat hogere intensiteit. De BCAA's worden dan namelijk flink verbruikt voor energieleverantie.
Als je naast cardio ook krachttraining doet, zou ik eerder kiezen voor een sterk gehydroliseerd wei eiwit (Whey Hydrolysate) als leverancier van aminozuren. Wei eiwit hydrolisaat bevat alle aminozuren. Als de hydrolisegraad van het eiwit hoog genoeg is, zijn de aminozuren in de vorm van peptiden vrijwel direct opneembaar. Een dosering van 20 gram is goed (of maximaal 30 gram bij peri-workout toepassing).
BCAA's moeten op dagbasis altijd gecombineerd worden met voldoende eiwitten. Dit omdat anders de aminozuurbalans verstoord wordt. In de ochtend nuchtere cardio met BCAA's is prima als daarna voeding met een compleet aminozuurprofiel wordt gegeten of gedronken.
Een overdaad aan BCAA's ten opzichte van complete eiwitten kan bijvoorbeeld de aanmaak van serotonine verstoren doordat het aminozuur tryptofaan verdrongen wordt.

3) Intensieve 'cardio' kan spiergroei beperken als je er teveel van doet. BCAA"s kunnen hier wel wat bescherming bieden. Lage intensiteit aerobe activiteit (dit heet geen cardio meer) kan spiergroei bevorderen.

Kris
Ingrediënten BCAA poeder
1
Antoine Flori
Dag,

Zitten in de BCAA poedervorm ook de volgende ingrediënten?:

gelatine, rijstzetmeel, magnesiumstearaat, siliciumdioxide

Hartelijk dank,
Antoine
Powersupplements
Hoi Antoine,

De BCAA in poedervorm bevat als ingredïenten alleen de BCAA aminozuren en sojalecithine.

Kris
BCAA nuttige aanvulling bij Pure Whey Protein Isolate
2
Dennis
In de omschrijving van het product Pure Whey Protein Isolate staat dat er een aantal BCAA’s aanwezig zijn. Is dit voldoende voor een workout of heb ik er baat bij om daarnaast ook nog de BCAA in te nemen?
En is het dan een betere keuze om de L-Leucine te kiezen of de BCAA?

Wanneer er BCAA’s aanwezig zijn in de WHEY, en de L-Leucine in de BCAA het meest interessant is, lijkt mij een aparte BCAA toevoeging naast inname van WHEY proteïne een beetje overkill en zou je denken dat alleen toevoeging van L-Leucine nuttig is?

Uw gedachte hierover?
Powersupplements
Hallo Dennis,

Je kunt BCAA's gebruiken als aanvulling op de whey. Het klopt dat de whey al BCAA's bevat. De hoeveelheid van die BCAA's en de verhouding in whey is heel goed geschikt voor het optimaliseren van spiergroei. Dat wil zeggen dat de verhouding en de hoeveelheid heel gunstig is. Het meest gunstig van alle bekende eiwitpoeders.

Aanvulling met extra BCAA's kan de spiergroei nog wat verder opstuwen. Hiervoor zijn verschillende mechanismen verantwoordelijk.

Een van de mechanismen is een verdere verhoging van de afgifte van insuline. Eiwitinname veroorzaakt een lichte stijging van de afgifte van insuline. Koolhydraten doen dit ook en werken synergetisch met eiwitten. Leucine geeft een nog verdere verhoging van insuline. Een eventuele toevoeging van creatine doet er nog eens een klein schepje bovenop. Gebruik deze combinatie van koolhydraten + snel opneembare eiwitten + leucine + creatine bij voorkeur alleen na een training. Op andere momenten zou insuline de opslag van vet te veel stimuleren.

Nog een manier waarop BCAA's de spiergroei stimuleren is door een verbetering van de opslag van koolhydraten in de spier (wat deels ook door de insuline wordt veroorzaakt). Meer koolhydraten in de spier betekent meer energie voor spiergroei. De spiercellen hebben antennes voor de beschikbare voorraad energie. Maximale spiergroei treedt het makkelijkst op bij een ruime voorraad energie in de cellen.

Tot slot is er nog een stimulerende factor. Van de drie BCAA aminozuren is leucine verantwoordelijk voor het 'aanschakelen' van de machinerie voor de opbouw van spiereiwit. Dit gaat via het enzym mTor. De leucine in de whey zal mTor al aanschakelen. Extra leucine kan mogelijk het niveau verder opvoeren.

http://www.ergogenics.org/meest-effectieve-dosis-leucine-misschien-wel-20-gram.html
Artikel waarop ergogenics zich baseert:
http://jn.nutrition.org/content/136/1/264S.long

Vooral bij ouderen kan extra leucine effectief zijn. Oudere spiercellen worden steeds minder gevoelig voor een toename van de concentratie leucine.

Wanneer voldoende BCAA's aanwezig zijn, zoals bij het gebruik van een dosering van minimaal 30 gram wei eiwit, dan is de keuze voor L-leucine als aanvulling logischer dan de aanvulling met de combinatie van alle 3 de BCAA's. L-leucine veroorzaakt de insulinepiek en de mTor activatie.

Kris
Dennis
Super helder. Dank!
Meeste effect van BCAA’s
1
Jelmer
Geachte,

Als verkoper van het product hoop ik u mij de meest waardevolle informatie te kunnen geven, betreft het innemen van het poeder supplement BCAA.

Bij productinformatie beshrijft u dat 5 capsules na de maaltijd het meest effectief zijn voor een spieropbouwend effect.
Als ik verder doorlees dan schrijft u dat je het kan innemen voor, tijdens of na de training.

Uit onderzoek van Yoshiharu Shimomura e.a., 2005, blijkt dat het minste spierpijn wordt bereikt om een half uur voor de training minimaal 77 mg/ kg lichaamsgewicht te consumeren.

Uit ander onderzoek van de NSCA (National strength and Condition Association) blijkt dat het consumeren van 6 gr. EEA(!) met 9 gr. suiker voor en na de training het meeste effect heeft op herstel.

Nu raak ik een beetje in de war. Ik weet dat EEA en BCAA niet helemaal hetzelfde zijn, maar waarin verschillen ze dan en zou ik wel dezelfde hoeveelheden en frequentie aan kunnen houden als uit het onderzoek van de NSCA?
Of zoals in het onderzoek van Yoshiharu Shimomura alleen voor de training te doen?
Of zoals jullie suggereren dat het allemaal kan.

Ik hoor graag van u terug.

Met vriendelijke groet,

Jelmer Stiekema
Powersupplements
Hallo Jelmer,

In wetenschappelijk onderzoek wordt meestal gekeken naar het effect van de aminozuren na een 'overnight fast'. Oftewel de proefpersonen zijn nuchter na een nacht niets gegeten te hebben.

In een nuchtere toestand hebben BCAA's vooral een spiersparend effect. Ze vullen de BCAA's aan die door de spieren gebruikt worden voor de energievoorziening bij intensieve cardio of krachttraining.

Gebruik van BCAA's in nuchtere toestand kan spierpijn verminderen. Dit betekent dat ook het volledig spierherstel sneller is afgerond.

Als er in nuchtere toestand essentiële aminozuren (EAA's) worden gegeven, zal het effect op spierherstel na inspanning nog beter zijn. De EAA mix omvat namelijk naast de BCAA's ook de andere essentiële aminozuren. Bij een geringe voorraad essentiële aminozuren in de nuchtere toestand zal het lichaam al snel een tekort krijgen en kan zodoende geen nieuwe spierweefsel opbouwen.

Om EAA's even goed spiersparend te laten werken tijdens inspanning moet de dosering EAA wel hoger zijn dan de dosering BCAA's. het beste neem je dan een dosering EAA's die zo hoog is dat je evenveel BCAA's binnenkrijgt. De BCAA's is namelijk de groep aminozuren die je spierweefsel verbrandt tijdens inspanning en wat ten koste gaat van het spierweefsel.

In een (semi-)gevoede toestand hebben BCAA's een gunstig effect op spiergroei en spierherstel en op koolhydraatopslag. De toevoeging van BCAA's aan een eiwitrijke maaltijd heeft waarschijnlijk een gunstiger effect dan een gelijke hoeveelheid EAA's. Neem je weer een hoeveelheid EAA's die zo groot is als wat je binnenkrijgt met de losse BCAA's, dan zullen de EAA's beter presteren. Gram voor gram zijn de BCAA's echter hoogstwaarschijnlijk effectiever.

Met peri-workout voeding in een nuchtere toestand is het beste effect op spiergroei en spierherstel waarschijnlijk te behalen met een mix van (grotendeels) di- en tripeptiden met daarin alle essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam heeft dan alle aminozuren direct voor handen in een snel opneembare vorm. Zo'n mix is onze whey hydrolisaat. Deze bevat 50% niet-essentiële aminozuren en 50% essentiële aminozuren, waarvan ongeveer de helft BCAA aminozuren.

De dosering waarmee maximaal resultaat behaald wordt, is ongeveer 30 gram wei eiwit hydrolisaat. Dit mag verdeeld worden over vooraf, tijdens en na de training.

Kris
Buikvet verminderen
3
M. Jalink
Goedemorgen,
Ik train 3 dagen per week en 2x hiit training p/wk of 10 km hardlopen.
ik gebruik Micellaire caseïne , Natural fat control, Magnesium Taurine
is dit voldoende voor herstel?
Is het een extraatje om Bcca te gebruiken?
Buikvet verliezen is nog steeds hekelpunt ik zit ook min of meer in de overgang.
graag advies

Mvg
Mariska
Powersupplements
Hoi Mariska,

De beste strategieën om buikvet weg te krijgen zijn:

1) Veel slapen! Ga bijtijds naar bed zodat je geen wekker nodig hebt.

2) Reduceer stress, neem op tijd je rustmomenten en doe veel leuke dingen (dan heb je ook minder stress)

3) Als je alcohol drinkt: houd het bij maximaal 1 glas per dag

4) Als je veel suiker gebruikt zoals in fruitsap, zoete dranken en zoet broodbeleg: verminder de inname van suiker in deze en andere vormen. Eet fruit bij voorkeur in de ochtend.

5) Eet veel groenten. Liefst enkele malen per dag.

6) Zorg voor extra afgifte van groeihormoon door middel van intensieve trainingen waarbij je flink verzuurt. Denk aan high intensity interval training ofwel HIIT (heel goed dat je dit al doet!) en aan bijvoorbeeld squats, suspended rows en pushups. Doe van deze oefeningen veel sets van 10 tot 15 herhalingen. Hoe meer werk je verzet in korte tijd, hoe beter.

7) Zorg voor voldoende zonlicht op je huid. Gebruik eventueel aanvullend wat vitamine D (er zit bijvoorbeeld een goed dosering vitamine D in onze multivitamine).

8) Je supplementen aanpak ziet er goed uit.
Het aminozuur L-citrulline kan waarschijnlijk specifiek het buikvet verminderen. Zie dit artikel op Ergogenics:
http://www.ergogenics.org/citrulline-verandert-appel-in-een-peer.html

Van BCAA aminozuren wordt in de praktijk gezegd dat het buikvet doet afnemen. De gebruikte doseringen zijn wel vrij fors. Misschien heb je al enig effect bij de veilige limiet van 10 gram per dag. Maar ik kan het je niet garanderen. Citrulline lijkt me dan een betere optie.

Een goed voedingsmiddel tijdens de overgang is tomatensap (ook voor afslanken):
http://www.ergogenics.org/13-oxo-oda-esculeoside-a-gaba-in-tomatensap-verminderen-overgangsklachten.html

Kris
Mariska
Beste Kris,
Een aantal tips zoals beschreven hou ik mij al aan de rest van de tips neem ik ter harte. Ik ben 1.60 en weeg momenteel 51 kg alleen mijn buikvet, ondanks naar mijn mening goede voeding, blijft aanwezig.
de supplementen bevallen erg goed, ik hou altijd de weekaanbiedingen in de gaten zodat ik bijtijds weer kan bestellen. De potten zijn van groot formaat dus gaat wel even mee gelukkig.
Bedankt voor je uitgebreide en heldere uitleg!

Vriendelijke groetjes
Mariska
Powersupplements
Graag gedaan! :-)

Kris
Vegetarisch / veganistisch
2
Steven van der Meer
Beste power supplements-team,

Ik ben op zoek naar producten die volledig vegan zijn, diervrij...een sport opzich.
Ongelooflijk dat er zogoed als niemand weet of kan vertellen waar bepaalde ingrediënten vandaan komen. Zo ook bcaa’s. Er bestaan fabrikanten die hun bcaa’s vegan noemen, mensenhaar en eerndenveren vrij. Er zijn fabrikanten die hun bcaa’ s als vegetarisch omschrijven omdat de capsules gelatine vrij zijn.
Kortom: wat is wat en waar komt het vandaan? Synthetisch, plantaardig of dierlijk.
Kan ik als vegan-sporter jullie bcaa’s gebruiken? Geen haren,
geen eendenveren? Net als bijv. jullie creatine..... wat zijn de grondstoffen van jullie creatine?en is dat dierlijk, synthetisch of plantaardig? Wat zijn de grondstoffen van de bcaa’s. is jullie erwteneiwit gentechvrij.
Ik lees bij elk product op jullie site zeer veel info.super. Maar vind het niet volledig omdat er gewoonweg info ontbreekt. Ik heb jullie site gevonden door jullie slogan. Ik zoek gewoonweg een eerlijk en goed geïnformeerd verkooppunt waar ik zonder vragen eerlijke supplementen kan kopen en velen met mij.
ik hoop zo erg dat jullie willen meedenken hierover en een antwoord kunnen/willen geven. iig over jullie producten.
Powersupplements
Hoi Steven,

Het is goed dat je zo zorgvuldig en bewust bent in je keuzes. We zien dat bij steeds meer consumenten.

Hier volgen de antwoorden op je vragen:

De BCAA aminozuren zijn geproduceerd door middel van bacteriële fermentatie vanuit plantaardige grondstoffen. De gelatine capsules zijn uiteraard van dierlijke herkomst. Als je wilt, kun je de capsules openen en alleen de inhoud gebruiken.

We hebben ook BCAA poeder. Dit bevat naast de aminozuren alleen maar (minder dan 1%) sojalecithine.

Creapure creatine monohydraat wordt via synthese bereid uit anorganische grondstoffen. Het is volledig natuuridentiek, maar er wordt geen dierlijk materiaal voor gebruikt.

Het erwteneiwit is gentechvrij. Waarschijnlijk zijn al onze producten gentechvrij. Ik ben in onze documentatie nog nooit gestuit op een grondstof die met behulp van GMO verkregen is. Wij zijn fel gekant tegen genetische manipulatie.

Kris
steven
Beste Kris,

Dankje voor je (zeer snelle) reactie met zeer duidelijke antwoorden. Erg fijn om te horen dat jij/jullie mij kunnen vertellen waaruit de supplementen zijn opgebouwd. En jullie standpunt over gemtech is super. Ik vertrouw dan ook op jullie kennis en antwoorden en zal zeker klant blijven. Nogmaals dank.
Gr.
steven
BCAA’s + Glutamine + Whey
2
Mike
Beste Powersupplements,

Ik wou graag jullie kijk op hoe ik bovenstaande supplementen benut, is de samenstelling goed, moet ik minderen, etc. Situatie:

Momenteel zit ik in de cut, ik train 5-6 keer per week, 1 uur kracht en 15 minuten cardio.
Stats: 23 jaar, 182 cm, 83 kg, 13%

’s ochtends doe ik een schep Whey Isolate door mijn havermout.
5 uur ga ik sporten, door mijn drinkwater doe ik een schepje Glutamine (advies van jullie), na het sporten neem ik een Whey Isolate shake met een schepje Glutamine erdoor.

Ik heb nu de BCAA’s gekocht en wou deze als volgt timen:
- 2 vóór het sporten om 5 uur
- 2 na een half uur trainen
- 2 na een uur trainen vóór de cardio

Is dit allemaal een beetje correct of denken jullie dat het nog getweaked en geoptimaliseerd kan worden.

Alvast bedankt!
En mijn dank voor jullie goede producten!

Groeten,

Mike
Powersupplements
Hoi Mike,

Zoals je het nu doet is een heel goede manier. Als je langere tijd voor de training geen eiwitten gegeten hebt, kan je er ook voor kiezen om de in totaal 6 capsules BCAAs allemaal tegelijk in te nemen, direct vooraf aan de training.
Door de BCAAs direct voor je training in te nemen werken ze waarschijnlijk nog iets beter 'spiersparend' tijdens de cut.

Kris
Mike
Perfect bedankt voor de feedback!

Nog even ter controle:
Als ik er 6 voorafgaand aan de training inneem dan werken deze gedurende de hele training van ca. 1,5 uur inclusief cardio?
Het is dus niet nodig om nog voorafgaand aan het cardio kwartiertje extra BCAA's in te nemen?
Bcaa in combinatie met supreme gainer
1
Mick van Dijk
Hallo,

Ik gebruik de gainer van jullie omdat ik erg licht ben 53 kg hierin zitten eiwitten en koolhydraten deze gebruik ik in plaats van jullie whey op aanraden van een vriend ik neem deze smorgens en na de training. Iemand vertelde mij dat ik ook bcaa moest gebruiken kan ik deze gebruiken icm de gainer en waneer moet ik ze dan innemen omdat ik ook de gainer gebruik voor na mijn training. Zijn bcaa wel nuttig voor me met deze dosering of adviseert u anders

Groeten

Bedankt

Mick
Powersupplements
Hoi Mick,

BCAA's zijn een goede aanvulling op een weightgainer. Omdat de Supreme Gainer al BCAA's bevat, hoef je er niet nog extra toe te voegen.

De Supreme Gainer bevat 5 gram BCAA's per 100 gram. Vijf gram is een mooie dosering. De dagelijkse limiet voor BCAA's ligt op 10 gram.
Als je minder dan 100 gram Supreme Gainer gebruikt, kan je eventueel wat extra BCAA poeder toevoegen.

Kris
Bcaa op onderhoud op rustdagen
1
Roy
Hallo meneer/mevrouw,

Heb voor het eerst de bcaa’s gekregen, heeft het ook zin om op rustdagen een onderhouds dosis van bv een maatschepje aan mijn ochtend shake toe te voegen. Deze bestaat uit 250ml halfvolle melk, 60gram havermout, 1 maatschep isolaat wei, 1/2 maatschep cassein en een maatschep creatine.

mvg, Roy
Powersupplements
Hallo Roy,

Een eiwitrijk ontbijt is niet het meest efficiënte moment om BCAA aminozuren te gebruiken. BCAA's hebben hier wel een gunstig effect op spieropbouw en vetafbraak maar het effect is veel geringer dan rondom de training of bij maaltijden die weinig eiwitten of lage kwaliteit eiwitten bevatten.

Jouw ontbijt bevat een ruime hoeveelheid eiwit van hoge kwaliteit. Die eiwitten leveren al veel BCAA aminozuren. Je mag er nog wat extra aan toevoegen, maar ik zou ze persoonlijk liever bewaren voor de training. Het is waarschijnlijk effectiever om je ochtend dosering over te hevelen naar de periode rondom de training. Uiteraard moet je hierbij de maximale dagelijkse dagelijkse dosering niet overschrijden.
Vraag 1 t/m 10 van 36
BCAAs Ultra Pure 200 caps

BCAA’s Ultra Pure..

4.6667(12)
Japanse topkwaliteit!
Onverslaanbare zuiverheid
Snel beschikbaar in spiercellen
200 x 750mg BCAA-capsules
L-leucine : L-isoleucine : L-valine = 2:1:1
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Essential Amino Acids 350g
Essential Amino Acids 350g