Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1265 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

BCAA’s Ultra Pure 200 caps: 32 vragen

BCAAs Ultra Pure 200 caps
BCAA’s Ultra Pure 200 caps

Verschillende vragen over BCAA’s.

8 maart 2016 11:56
Patrick
Geachte heer/mevrouw,

Langere tijd gebruik ik whey isolate en zag daarom ook geen nut in gebruik van BCAA’s, omdat ik mij daar verder ook niet in heb verdiept.
Deze week heb ik hier veel meer over gelezen en ga ik dit product sowieso toevoegen aan mijn eerstvolgende bestelling in jullie webshop.

Wel zou ik nog graag wat informatie te weten willen komen en ik hoop dat jullie hier antwoord op hebben.

1. Als Leucine in de BCAA’s de spier-eiwitsynthese significant bevorderen, maar ook katabole gevolgen (van een calorie-restrictie en/of door het hormoon cortisol) zoveel mogelijk kan afremmen, waarom voegen jullie dan geen extra Leucine toe aan jullie whey proteines? Nu heb ik van jullie Whey protein Isolate de smaak banaan en daar is 10,2% van Leucine. Ik weet wel dat eiwit synthese afgeremd kan worden als er een aminozuur limiterend is, maar ik weet niet of dat hiermee te maken heeft.

2. Het lichaam gebruikt vet als brandstof wanneer niet genoeg glucose in het bloed aanwezig is en de glycogeen voorraad in de lever is opgebruikt. Dit is bijvoorbeeld wanneer je ’s ochtends wakker wordt. En het liefst train ik ’s ochtends, ook omdat het schoolrooster dit toelaat.
Als ik ’s ochtends krachttraining wil doen en hierbij vet wil verbranden, hoe kan ik BCAA’s het beste hierin gebruiken? Want het schijnt ook weer dat je niet (veel?) eiwitten moet eten als je BCAA’s wilt innemen?

3. Als ik supplementeer met BCAA’s, is het dan veilig voor mijn spiermassa als ik naast krachttraining ook cardio ga doen? Het is niet mijn bedoeling om spiermassa te verliezen, maar vet verlies ik graag.

Misschien wel wat lastige vragen, sorry daarvoor. Ik hoop dat jullie deze voor me kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Patrick ter Koele
8 maart 2016
Powersupplements
13:45Hoi Patrick, 1) Er zijn meerdere redenen dat we ondanks de positieve effecten geen leucine toevoegen aan het eiwit: - Leucine smaakt bitter en lost slecht op. Het doet daardoor enigszins afbreuk aan de smaakbeleving van een lekkere eiwitshake. - Het is handiger om beide producten afzonderlijk te doseren. Teveel leucine is niet goed. Wil je veel whey gebruiken, dan kan je de leucine dosering onafhankelijk hiervan houden. Niet iedereen verdraagt leucine even goed. - Het is niet zeker of leucine op lange termijn goed blijft werken. Je kunt overwegen leucine cyclisch toe te passen. Wei eiwit daarentegen is een goed supplement voor continu gebruik. 2) BCAA's kunnen losstaand gebruikt worden bij nuchtere cardio met wat hogere intensiteit. De BCAA's worden dan namelijk flink verbruikt voor energieleverantie. Als je naast cardio ook krachttraining doet, zou ik eerder kiezen voor een sterk gehydroliseerd wei eiwit (Whey Hydrolysate) als leverancier van aminozuren. Wei eiwit hydrolisaat bevat alle aminozuren. Als de hydrolisegraad van het eiwit hoog genoeg is, zijn de aminozuren in de vorm van peptiden vrijwel direct opneembaar. Een dosering van 20 gram is goed (of maximaal 30 gram bij peri-workout toepassing). BCAA's moeten op dagbasis altijd gecombineerd worden met voldoende eiwitten. Dit omdat anders de aminozuurbalans verstoord wordt. In de ochtend nuchtere cardio met BCAA's is prima als daarna voeding met een compleet aminozuurprofiel wordt gegeten of gedronken. Een overdaad aan BCAA's ten opzichte van complete eiwitten kan bijvoorbeeld de aanmaak van serotonine verstoren doordat het aminozuur tryptofaan verdrongen wordt. 3) Intensieve 'cardio' kan spiergroei beperken als je er teveel van doet. BCAA"s kunnen hier wel wat bescherming bieden. Lage intensiteit aerobe activiteit (dit heet geen cardio meer) kan spiergroei bevorderen. Kris

BCAA nuttige aanvulling bij Pure Whey Protein Isolate

29 oktober 2015 09:21
Dennis
In de omschrijving van het product Pure Whey Protein Isolate staat dat er een aantal BCAA’s aanwezig zijn. Is dit voldoende voor een workout of heb ik er baat bij om daarnaast ook nog de BCAA in te nemen?
En is het dan een betere keuze om de L-Leucine te kiezen of de BCAA?

Wanneer er BCAA’s aanwezig zijn in de WHEY, en de L-Leucine in de BCAA het meest interessant is, lijkt mij een aparte BCAA toevoeging naast inname van WHEY proteïne een beetje overkill en zou je denken dat alleen toevoeging van L-Leucine nuttig is?

Uw gedachte hierover?

Meeste effect van BCAA’s

21 oktober 2015 13:45
Jelmer
Geachte,

Als verkoper van het product hoop ik u mij de meest waardevolle informatie te kunnen geven, betreft het innemen van het poeder supplement BCAA.

Bij productinformatie beshrijft u dat 5 capsules na de maaltijd het meest effectief zijn voor een spieropbouwend effect.
Als ik verder doorlees dan schrijft u dat je het kan innemen voor, tijdens of na de training.

Uit onderzoek van Yoshiharu Shimomura e.a., 2005, blijkt dat het minste spierpijn wordt bereikt om een half uur voor de training minimaal 77 mg/ kg lichaamsgewicht te consumeren.

Uit ander onderzoek van de NSCA (National strength and Condition Association) blijkt dat het consumeren van 6 gr. EEA(!) met 9 gr. suiker voor en na de training het meeste effect heeft op herstel.

Nu raak ik een beetje in de war. Ik weet dat EEA en BCAA niet helemaal hetzelfde zijn, maar waarin verschillen ze dan en zou ik wel dezelfde hoeveelheden en frequentie aan kunnen houden als uit het onderzoek van de NSCA?
Of zoals in het onderzoek van Yoshiharu Shimomura alleen voor de training te doen?
Of zoals jullie suggereren dat het allemaal kan.

Ik hoor graag van u terug.

Met vriendelijke groet,

Jelmer Stiekema
21 oktober 2015
Powersupplements
16:05Hallo Jelmer, In wetenschappelijk onderzoek wordt meestal gekeken naar het effect van de aminozuren na een 'overnight fast'. Oftewel de proefpersonen zijn nuchter na een nacht niets gegeten te hebben. In een nuchtere toestand hebben BCAA's vooral een spiersparend effect. Ze vullen de BCAA's aan die door de spieren gebruikt worden voor de energievoorziening bij intensieve cardio of krachttraining. Gebruik van BCAA's in nuchtere toestand kan spierpijn verminderen. Dit betekent dat ook het volledig spierherstel sneller is afgerond. Als er in nuchtere toestand essentiële aminozuren (EAA's) worden gegeven, zal het effect op spierherstel na inspanning nog beter zijn. De EAA mix omvat namelijk naast de BCAA's ook de andere essentiële aminozuren. Bij een geringe voorraad essentiële aminozuren in de nuchtere toestand zal het lichaam al snel een tekort krijgen en kan zodoende geen nieuwe spierweefsel opbouwen. Om EAA's even goed spiersparend te laten werken tijdens inspanning moet de dosering EAA wel hoger zijn dan de dosering BCAA's. het beste neem je dan een dosering EAA's die zo hoog is dat je evenveel BCAA's binnenkrijgt. De BCAA's is namelijk de groep aminozuren die je spierweefsel verbrandt tijdens inspanning en wat ten koste gaat van het spierweefsel. In een (semi-)gevoede toestand hebben BCAA's een gunstig effect op spiergroei en spierherstel en op koolhydraatopslag. De toevoeging van BCAA's aan een eiwitrijke maaltijd heeft waarschijnlijk een gunstiger effect dan een gelijke hoeveelheid EAA's. Neem je weer een hoeveelheid EAA's die zo groot is als wat je binnenkrijgt met de losse BCAA's, dan zullen de EAA's beter presteren. Gram voor gram zijn de BCAA's echter hoogstwaarschijnlijk effectiever. Met peri-workout voeding in een nuchtere toestand is het beste effect op spiergroei en spierherstel waarschijnlijk te behalen met een mix van (grotendeels) di- en tripeptiden met daarin alle essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam heeft dan alle aminozuren direct voor handen in een snel opneembare vorm. Zo'n mix is onze whey hydrolisaat. Deze bevat 50% niet-essentiële aminozuren en 50% essentiële aminozuren, waarvan ongeveer de helft BCAA aminozuren. De dosering waarmee maximaal resultaat behaald wordt, is ongeveer 30 gram wei eiwit hydrolisaat. Dit mag verdeeld worden over vooraf, tijdens en na de training. Kris

Buikvet verminderen

19 juni 2015 10:49
M. Jalink
Goedemorgen,
Ik train 3 dagen per week en 2x hiit training p/wk of 10 km hardlopen.
ik gebruik Micellaire caseïne , Natural fat control, Magnesium Taurine
is dit voldoende voor herstel?
Is het een extraatje om Bcca te gebruiken?
Buikvet verliezen is nog steeds hekelpunt ik zit ook min of meer in de overgang.
graag advies

Mvg
Mariska

Vegetarisch / veganistisch

8 mei 2015 10:27
Steven van der Meer
Beste power supplements-team,

Ik ben op zoek naar producten die volledig vegan zijn, diervrij...een sport opzich.
Ongelooflijk dat er zogoed als niemand weet of kan vertellen waar bepaalde ingrediënten vandaan komen. Zo ook bcaa’s. Er bestaan fabrikanten die hun bcaa’s vegan noemen, mensenhaar en eerndenveren vrij. Er zijn fabrikanten die hun bcaa’ s als vegetarisch omschrijven omdat de capsules gelatine vrij zijn.
Kortom: wat is wat en waar komt het vandaan? Synthetisch, plantaardig of dierlijk.
Kan ik als vegan-sporter jullie bcaa’s gebruiken? Geen haren,
geen eendenveren? Net als bijv. jullie creatine..... wat zijn de grondstoffen van jullie creatine?en is dat dierlijk, synthetisch of plantaardig? Wat zijn de grondstoffen van de bcaa’s. is jullie erwteneiwit gentechvrij.
Ik lees bij elk product op jullie site zeer veel info.super. Maar vind het niet volledig omdat er gewoonweg info ontbreekt. Ik heb jullie site gevonden door jullie slogan. Ik zoek gewoonweg een eerlijk en goed geïnformeerd verkooppunt waar ik zonder vragen eerlijke supplementen kan kopen en velen met mij.
ik hoop zo erg dat jullie willen meedenken hierover en een antwoord kunnen/willen geven. iig over jullie producten.

BCAA’s + Glutamine + Whey

2 april 2015 14:04
Mike
Beste Powersupplements,

Ik wou graag jullie kijk op hoe ik bovenstaande supplementen benut, is de samenstelling goed, moet ik minderen, etc. Situatie:

Momenteel zit ik in de cut, ik train 5-6 keer per week, 1 uur kracht en 15 minuten cardio.
Stats: 23 jaar, 182 cm, 83 kg, 13%

’s ochtends doe ik een schep Whey Isolate door mijn havermout.
5 uur ga ik sporten, door mijn drinkwater doe ik een schepje Glutamine (advies van jullie), na het sporten neem ik een Whey Isolate shake met een schepje Glutamine erdoor.

Ik heb nu de BCAA’s gekocht en wou deze als volgt timen:
- 2 vóór het sporten om 5 uur
- 2 na een half uur trainen
- 2 na een uur trainen vóór de cardio

Is dit allemaal een beetje correct of denken jullie dat het nog getweaked en geoptimaliseerd kan worden.

Alvast bedankt!
En mijn dank voor jullie goede producten!

Groeten,

Mike

BCAA gebruik bij diabetes type 1

3 februari 2015 08:55
anoniem
Ik lees dat het gebruik niet aan te raden is bij nier- en leveraandoeningen, is het wel veilig te gebruiken wanneer je lijdt aan diabetes type 1?
3 februari 2015
Powersupplements
10:02BCAA aminozuren zijn te gebruiken bij diabetes type 1, maar vereisen wel extra aandacht. BCAA's worden snel opgenomen. Bij niet-diabetici zorgen deze aminozuren voor een snelle en relatief korte afgifte van insuline. Als je insuline moet spuiten zal het moeilijk zijn om deze natuurlijke reactie van het lichaam na te bootsen. Waarschijnlijk zijn mensen met diabetes type 1 beter af met een normale maaltijd met langzaam verterende eiwitten die BCAA's bevatten.

waaruit wordt jullie bcaa gehaald?

16 januari 2015 16:10
resh
Ivm voedselvoorschriften vermijd ik een aantal dierlijke producten.
Vandaar de vraag uit welke dieren wordt jullie bcaa gehaald
16 januari 2015
Powersupplements
17:17De Japanse producent van onze instant BCAA's gebruikt fermentatietechnieken om de BCAA aminozuren te maken uit plantaardige materialen. De meeste aminozuren in voedingssupplementen die je in Nederland kunt kopen, zijn afkomstig van Chinese fabrikanten. In China komt het voor dat aminozuren worden gewonnen uit veren of haren. Power Supplements gebruikt altijd hoge kwaliteit grondstoffen voor haar voedingssupplementen. In het geval van aminozuren kiezen we voor twee Japanse producenten. Deze bedrijven zijn leiders op het gebied van kwaliteit als het gaat om de productie van aminozuren.

BCAA's tijdens Dukan eiwitdieet?

28 november 2013 12:15
Frank van der Heide
Hallo,

Ik koop regelmatig producten bij jullie. Ik doe momenteel het Dukan eiwitdieet en neem daarbij (naast veel dierlijke eiwitrijke producten) veel whey en caseine poedershakes. Nu zag ik laatst dat BCAA ultra pure caps ook goed zouden zijn om overtollig buikvet kwijt te raken. Vraag 1: is dit correct? Vraag 2: kan ik deze capsules combineren met het Dukan dieet? Ik zag dat er rijstzetmeel in de capsules zit en ik weet nu niet meer of ik deze tijdens mijn dieet wel mag gebruiken.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
Frank van der Heide

BCAA poeder

3 juni 2013 13:14
DGB
Op dit moment is BCAA alleen in de vorm van caps verkrijgbaar. Is op termijn ook weer een poedervariant (500 gr) te verwachten?
3 juni 2013
Powersupplements
15:23Zodra het instant BCAA poeder weer beschikbaar is binnen Europa, is Power Supplements de eerste die het krijgt. Dat is toegezegd. Helaas is de productiecapaciteit op dit moment slechts toereikend voor leveringen aan de Verenigde Staten. Hoe lang het nog gaat duren kunnen we niet voorspellen. Ondertussen hebben we de N'Gage BCAA's als alternatief supplement. Het bevat de Ajinomoto instant BCAA's.

BCAA en whey tussen kracht en cardio training

16 mei 2013 14:12
Kenny Thys
vraagje... aangezien overal verschillende meningen geuit worden had ik graag even jullie mening. Stel ik wil tydens de 'cut' eerst kracht training doen en vlak daarna cardio, hoe neem ik men supplementen dan?

-30min voor kracht : whey
-5min voor kracht: bcaa

-vlak na de kracht training (bcaa of whey?)

-vlak na cardio (whey of bcaa?)

grtz
16 mei 2013
Powersupplements
16:22Tijdens de training is je lichaam druk in de weer. De bloedtoevoer gaat hoofdzakelijk naar de spieren. Je kan tijdens de training naar mijn idee beter geen volledige eiwitshake naar binnen werken. Een whey shake die je ruim voor de training drinkt, is veel minder een belasting. BCAA's hoeven niet verteerd te worden en kunnen zo worden opgenomen. Daarom zou ik tijdens de training voor de BCAA's kiezen. Een alternatief is whey hydrolisaat. Dit is enzymatisch voorverteerde whey. Whey hydrolisaat bevat net als gewoon whey eiwit alle essentiële aminozuren. inclusief de BCAA aminozuren. Het BCAA gehalte is ongeveer 20%. Tijdens de training kan je lichaam kleine doseringen whey hydrolisaat prima verdragen (bijvoorbeeld 10 gram). Na de cardio kan je het beste whey eiwit nemen. Tenzij je al snel na je training een maaltijd gaat eten. Dan kan je misschien volstaan met wat BCAA's (of niets).

bcaa's voor spiermassa

15 april 2013 10:37
Raymond Schreuder
goede dag ik had een vraag over deze caps

zijn deze caps(bcaa's) ook te gebruiken in combi met l-leucine poeder of kan ik beter 1 van de twee nemen en zo ja welke kan ik dan het best gebruiken. ik gebruik ook zelf nog whey temptation voor-en na de training die kan ik gewoon blijven gebruiken?. ik ben zelf vooral bezig met spiermassa te kweken ben al een jaar bezig zie wel wat verschil maar ben nog niet tevereden zou graag binnen het half jaar wat meer massa hebben in me spieren
wat kan ik daar het beste voor nemen
ik verneem graag u reactie MVG, Raymond
15 april 2013
Powersupplements
12:53Hoi Raymond, Leucine poeder mag je zeker combineren met de BCAA-capsules. De totale dosering zou ik wel houden op max 10 gram. Voor maximale spiergroei zou ik kiezen voor tweemaal daags 5 gram leucine of 3 maal daags 3 gram bij maaltijden. Neig je er naar dikker te worden, dan is de complete BCAA mix waarschijnlijk wat beter. Direct na je training kan je whey eiwit + een paar stuks fruit + leucine / bcaa's + creatine nemen. Dat is een heel effectieve combinatie. In plaats van fruit kan je ook gemalen havermout door je shake doen. Ik wil je verder adviseren om meer koolhydraten te eten. Eet vooral een heel grote koolhydraatrijke en eiwitrijke maaltijd na je training. Neem daarbij weer wat leucine. Maak deze maaltijd bij voorkeur niet al te vet. Probeer per maand een kilo zwaarder te worden. Wordt je niet zwaarder, dan maak je de avondmaaltijd groter. Doe dit geleidelijk en je zult merken dat je steeds meer kan eten. Succes!

Opname van BCAA poeder en BCAA capsules

4 maart 2013 12:06
Dominique Vervoort
Ik vroeg mij of het klopt dat de BCAA's beter worden opgenomen in poedervorm dan als capsules?
Ik zou namelijk graag het starterspakket willen bestellen, maar vind het wat gek, als dan blijkt dat capsules minder effectief zijn.
Alvast bedankt voor het antwoord!
4 maart 2013
Powersupplements
13:09Hoi Dominique, De opname van de BCAA capsules en het BCAA poeder is even goed. Het is wel zo dat de BCAA capsules in de maag zo'n 10 minuten nodig hebben om open te gaan. De opname begint daardoor ook zo'n 10 minuten later.

BCAA oplossen

10 januari 2013 10:32
Edwin de Vries
Goedendag,
is het ook mogenlijk om de capsulles op te lossen in water of een andere
drank voor tijdens de training.
Ik zie mezelf namelijk niet naar de kleedkamer gaan om mn pillen in te nemen.
Ben van plan om het lean gain pakket aan te schaffen.
10 januari 2013
Powersupplements
11:41Hoi Edwin, Voorheen hadden we het instant oplosbare BCAA poeder ook in de capsules. Maar omdat de instant versie al enige tijd niet leverbaar is, bevatten de capsules nu de niet-instant BCAA aminozuren. Je kan weliswaar de capsules openen en de inhoud in water of sportdrank mengen, maar het mixen gaat wat lastiger dan met de instant BCAA's. Als je het niet erg vindt dat er wat restjes bovendrijven of langs de rand van de drinkfles blijven plakken, dan kan je het op deze manier doen. Als je liever instant oplosbare BCAA's wilt, dan ben je aangewezen op de N'Gage of Xtravol BCAA poeders. Deze hebben gelijk ook een smaakje.

Verschil tussen XtraVol en N'gage

12 december 2012 08:57
Jorit
Beste PS,

Ik heb onlangs weer bij jullie besteld en - aangezien de BCAA pure tijdelijk niet in het assortiment zit - de N'gage BCAA's genomen. Nu bevallen die prima, maar ik ben toch benieuwd wat het verschil is met de XtraVol. Kunnen jullie me helpen?

Alvast dank.

Groeten,

Jorit
12 december 2012
Powersupplements
10:22Hoi Jorit, XtraVol heeft een iets andere hoeveelheid L-glutamine en vitamien B6 ten opzichte van de BCAA's dan N'Gage. Verder bevat XtraVol als extra ingrediënten nog vitamine B12, vitamine C en taurine. De extra toevoegingen in XtraVol ten opzichte van de N'Gage maken voor de werking van de BCAA's niets uit. We hebben deze beide producten gekozen omdat ze de Ajinomoto BCAA's bevatten en daarmee een goed alternatief zijn voor onze eigen iBCAA's die langere tijd tijdelijk niet leverbaar zijn (ook Ajinomoto). De XtraVol is iets voordeliger in gebruik. Een nadeel van de XtraVol is de zoetstof Acesulfaam-K. Sommige mensen merken hierbij een metaalachtige nasmaak. Verder is niet iedereen er over eens of deze zoetstof op lange termijn wel zo gezond is.

BCAA met whey eiwit isolaat

28 september 2012 12:16
J Moonen
hallo,

Heeft het innemen van bcaa's naast ongeveer 30 gram whey eiwit isolaat na de training nog enkele toegevoegde waarde? Of kan je de bcaa's beter innemen tijdens de training of ervoor? en draagt dit dan bij? en als laatste, wat is de opnametijd van bcaa voordat het in het bloed komt? voor als je het tijdens de training inneemt.

Alvast bedankt!
28 september 2012
Powersupplements
14:28Er zijn aanwijzingen dat het stimulerende effect van het BCAA aminozuur leucine op spiereiwitsynthese toeneemt tot een inname van zo'n 20 gram. Om zo'n hoeveelheid leucine binnen te krijgen moet je zo'n 7 scheppen whey nemen. Dat is in de praktijk natuurlijk niet haalbaar. Met extra BCAA's uit een supplement kan je wel het effect van nog eens 1 of 2 scheppen whey simuleren (tot 10 gram BCAA's = 5 gram Leucine). Daarmee kan je waarschijnlijk extra spiergroei stimuleren. Nog hogere doseringen raden wij af. De extra dosering lijkt niet zoveel meerwaarde te hebben voor spiergroei terwijl de kans op bijwerkingen sterk toeneemt. De opnametijd van BCAA's wordt beïnvloed door de training. Na intensieve training is dit duidelijk vertraagd. Precieze getallen zijn moeilijk te geven. Het zal per persoon verschillen en afhangen van de oplossing waarin ze zijn opgenomen (van belang zijn het volume van vloeistof en andere stoffen die in de oplossing zijn meegenomen). Reken op meer dan een half uur voor de eerste BCAA's zijn opgenomen. Wil je de BCAA's tijdens je training beschikbaar hebben, begin dan al bij aanvang van de training met een dosering.

Dosering

28 juni 2012 10:04
Anoniem
Ik train gemiddeld per week 5 keer. ma/wo/vr krachttraining en di/do/zat spinning en yoga.
Na mijn training neem ik meestal 1 maatschep Whey Isolaat. Wat is voor mij de beste dosering mbt het innemen van BCAA?
28 juni 2012
Powersupplements
12:06Bij relatief korte trainingen kan je vijf capsules direct voor de training innemen. Bij langere trainingen kan je ook nog 5 capsules halverwege de training innemen.

BCAA inname met creatine en pure whey

30 mei 2012 12:22
anoniem
Beste
ik gebruik nu al iets meer dan 1 maand de pure whey en de creatine , ik ben tevreden hierover en ga nu dus ook nog BCAA caps gebruiken. Ik heb ze vandaag besteld en maandag start ik met deze ;) nu is mijn vraag eigenlijk hoeveel ik er moet nemen en wanneer. Ik las op de site dat je dus 4 tot 12 caps mag nemen dus vraag ik me af of dit een goed plan is ;

Voor training ;

45 minuten voor training => 200ml pure whey shake
5 minuten voor training => 3 caps BCAA ( neem ik in met water )

-- Dan +/- 50minuten trainen --

Na training ;

5 minuten na training => 3 caps BCAA ( deze neem ik met de shake in )
=> 100 ml pure whey shake

40 minuten na training => 4gram creatine
60 minuten na training => grote maaltijd

Ik zou dus graag weten of dit een goed schema is
ik train nu 4-5 x per week krachttraining met telkens 2 spiergroepen per trainingsdag

Alvast bedankt ;)
30 mei 2012
Powersupplements
14:30Je kan de BCAA capsules prima op deze manier gebruiken! Als je voor maximale spiergroei wilt gaan, kan je bij de whey shake nog wat koolhydraten eten. Bijvoorbeeld een goed rijpe banaan. Het wordt gezegd dat als je maximaal wilt profiteren van het stimulerende effect van krachttraining op je vetverbranding, dat je beter het eerste half uur na de krachttraining de koolhydraten achterwege kan laten. Ik heb nog geen harde gegevens gezien die dit onderbouwen (maar ik heb ook nog niet zo hard gezocht). Kris

BCAA en PeptoPro® verschillend of hetzelfde (?)

21 mei 2012 22:47
John
Goedendag,

Kan ik ik er vanuit gaan dat BCAA en PeptoPro® ongeveer het zelfde zijn en doen?
http://www.dsm.com/le/en_US/peptopro/html/home_peptopro.htm
22 mei 2012
Powersupplements
01:13BCAA’s zijn de 3 sterkst spieropbouwende aminozuren. Na het sporten hebben je spieren vooral een tekort aan deze drie aminozuren. Pas ndat de voorraad hiervan is aangevuld kunnen je spieren in een opbouwende toestand kunnen komen. PeptoPro® is een hydrolisaat van caseine-eiwit dat een breed spectrum van de meest gebruikelijke aminozuren bevat. Het bevat ook 16,5% BCAA's. Als je spieren op wilt bouwen maar je hebt weinig eiwitten gegeten, dan is PeptoPro® of een wei eiwit hydrolisaat met een hoge hydrolysegraad beter dan een BCAA supplement. Uiteindelijk zijn namelijk alle 9 essentiële aminozuren noodzakelijk voor spiergroei. BCAA's vormen maar 3 van de 9 essentiële aminozuren. Heb je al wel voldoende eiwitten gegeten dan is in de basisbehoefte van essentiële aminozuren voorzien. De BCAA’s zullen dan per gram een sterkere boost geven aan de spiergroei dan een eiwit hydrolisaat. Die stimulans van spiergroei wordt gegeven door het aminozuur L-leucine in de BCAA formule. L-leucine fungeert als een schakelaar waarmee spiergroei wordt aangezet. Een goede stimulans voor spiergroei wordt bereikt met 3 gram leucine. Die hoeveelheid L-leucine zit in 6 gram BCAA's en in 40 gram PeptoPro®. Grotere hoeveelheden L-leucine kunnen nog sterker werken. Zie dit artikel op Ergogenics. De aftopping van het spiergroei-stimulerende effect zou wel eens bij 20 gram L-leucine kunnen liggen. Bij hogere doseringen is alleen een BCAA supplement nog praktisch om mee te werken. BCAA’s zijn ook sterk anti-katabool. Dat wil zeggen dat ze spierafbraak tegen gaan. Dat doen ze waarschijnlijk efficienter dan complete eiwitten of hydrolysaten daarvan. Het anti-katabole effect is vooral handig tijdens intensieve trainingen. BCAA's zijn met name nuttig tijdens een koolhydraatarm dieet. Koolhydraten zijn namelijk ook anti-katabool. Neem je de koolhydraten weg, dan is de spierafbraak bij training extra sterk. De BCAA aminozuren zijn dan een doeltreffend hulpmiddel.

BCAA's bij cardio in de ochtend

4 mei 2012 04:10
YvS
Beste PowerSupplements,

Momenteel ben ik aan het proberen vet te verliezen. Bij een lengte en gewicht van 1.88 en 77,5 heb ik zo'n 13,5% vet, dat maar heel moeizaam verdwijnt. Het cutten door 20% minder te eten ontneemt me meer spiermassa dan ik zou willen.

Onlangs heb ik - als nieuwe poging tot vetverlies - de tip gekregen meteen na het opstaan een cardio-workout van 0,5 uur te doen, met de voorwaarde dat ik van tevoren BCAA's neem.
Mijn vraag: hoe lang voor de cardio moet ik ze innemen zodat ze tijdens die training mijn spieren beschermen? Ik neem namelijk aan dat ze nog niet opgenomen zijn tijdens de cardio als ik ze pas vijf minuten van tevoren inneem, wat sommigen wel beweren.

Alvast hartelijk bedankt!
4 mei 2012
Powersupplements
06:35Ongeveer een half uur na inname van BCAA aminozuren worden de hoogste waarden in de bloedbaan gevonden. Na 15 minuten is de waarde al flink verhoogd en na 45 minuten is de piek voorbij en is het niveau weer terug op dat van 15 minuten na inname. https://www.jstage.jst.go.jp/article/jnsv/57/1/57_1_114/_pdf Als je een half uur gaat sporten zou je daarom gemiddeld de hoogste concentratie BCAA's hebben wanneer je deze aminozuren 15 minuten voor het sporten inneemt. Nou zijn er een twee zaken waar je rekening mee moet houden: 1) Capsules vertragen de opname met iets minder dan 10 minuten 2) Door inspanning vermindert de bloedtoevoer naar het darmstelsel waardoor de opname zal vertragen. Hoe groot die invloed is, is moeilijk te zeggen. Ik gok dat je hiervoor in jouw situatie nog eens 5 tot 10 minuten erbij mag optellen. Je zit dan al bijna op de maximale concentratie als je begint met sporten. Tijdens de cardio sessie zal de concentratie BCAA's vervolgens niet meer de originele piek halen, maar al snel zakken omdat enerzijds de aanvoer van de darmen afneemt en anderzijds het verbruik toeneemt. Maar vermoedelijk heb je met deze timing wel het optimale effect. Kortom, als je 's ochtends een half uur cardio doet, kan je de BCAA capsules het beste een half uur voor de training innemen.

dosering Whey eiwitten en BCAA

7 maart 2012 13:03
TC Duccini
Hallo,

Mijn vraag zal wel vergelijkbaar zijn aan anderen maar toch ben ik nog confused.

Ik train 2 - 3x per week zowel op conditie (spinnen en body combat) en kracht training (body pump en gewichten heffen). Ben 26 jaar oud, 173cm lang en 62kg.

Graag wil ik meer spieropbouw (hoef geen bodybuilder te zijn als vrouw zijnde maar wel ge-shaped) en minder vetmassa. Wat zijn voor mij de beste hoeveelheden eiwit isolaat en BCAAs, en wanneer moet ik die innemen voor/na training en op rustdagen? (Tot nu toe neem ik een halve schep eiwit isolaat bij de brinta voor ontbijt, en 1 schep direct na de training in water).

Alvast bedankt voor de tip!
8 maart 2012
Powersupplements - Kris
13:06Je vraag is zeker niet gelijk aan de andere. Vrijwel alle vragen m.b.t. spieropbouw worden gevraagd door mannen. En het onderzoek naar eiwitbehoefte bij krachtsport is vrijwel altijd uitgevoerd met mannelijke proefpersonen. Het zou heel goed kunnen dat de eiwitbehoefte van vrouwen toch wat anders ligt. Ik heb er geen kennis van (voor wat betreft spieropbouw).

Nou wens je een beperkte mate van spieropbouw, maar voor vrouwen is de opbouw van veel spiermassa ook niet of nauwelijks haalbaar. Dat je hulp vraagt bij het aanzetten van wat extra spiermassa, zal misschien betekenen dat je momenteel vastzit in je vooruitgang naar dat doel.

Ik denk dat het antwoord op dat probleem maar in beperkte mate bij supplementen te vinden is. Het kan zijn dat je dit doel pas bereikt wanneer je meer gaat trainen als een krachtsporter. Dat wil zeggen minder conditioneel en meer met gewichten.

Conditietraining en spiergroei
Intensieve conditietraining zorgt bij veel mensen voor een behoorlijke rem op de spiergroei. Voor mannen wijzen mijn observaties erop dat de mannen met de uiterlijke kenmerken van een hoger testosterongehalte beter hun spiermassa behouden bij intensieve duurtraining.

Ik heb ook vrouwen gezien die ondanks duursport veel spiermassa hadden. Dit waren soms vrouwen met een iets meer mannelijke uitstraling en soms zware vrouwen (met hoog vetpercentage). Bij vrouwen met een gemiddeld postuur en gezicht heb ik dit nog niet gezien.

Overigens wil ik opmerken dat ik die opbouw van spiermassa in combinatie met duursport (bij zowel mannen als vrouwen) vooral zie bij sporten waarbij het lichaamsgewicht niet echt gedragen wordt: wielrennen, roeien. Duurlopers zijn een slag magerder. Blijkbaar is de impact van het lopen zo hoog dat spieropbouw nog sterker beperkt wordt. Of het is zo dat het lichaam bij hardlopen voelt dat het licht moet blijven om de gevraagde inspanning te kunnen leveren. Hardlopen met een zwaar lichaam gaat moeizamer dan roeien of fietsen.

Vertaal je dit alles naar jezelf, dan zou je kunnen kijken of je training geschikt is voor de opbouw van extra spiermassa. Ook weer gebaseerd op mijn observaties: als je duursport vervangt door sprint interval training zou je misschien makkelijker spiermassa kunnen opbouwen. Mijn observatie zou echter ook het gevolg kunnen van selectie; mensen met aanleg voor sprinten doen geen duursport en bouwen van nature makkelijker spiermassa op.

Toch zijn er ook voldoende andere redenen om aan te nemen dat interval training met hoge intensiteit beter werkt dan duurtraining als je doel is om de verhouding spiermassa versus vetmassa te optimaliseren. Je zou daarom je verschillende trainingen eens onder de loep kunnen nemen en zien of een ander soort training meer geschikt is.

supplementen
De hoeveelheid eiwit die je het beste kan nemen, kan je bekijken in relatie tot de hoeveelheid eiwitten in je voeding. Als je de uren voor je training eiwitrijk gegeten hebt, dan is het prima om na je training een whey shake te nemen.

Heb je de laatste 2 tot maximaal 3 uur voor je training niet eiwitrijk gegeten, dan is een whey shake 45 minuten vooraf aan je training misschien beter.

De BCAA aminozuren kunnen de spierafbrekende invloed van je trainingen beperken. In combinatie met een eiwitrijke voeding, kan de spieropbouw een tandje hoger gezet worden. De dosering is vrij te kiezen. Alle beetjes helpen, maar ik zou een minimum aanhouden van 4 capsules. Voor jouw lichaamsgewicht is het maximum van 12 capsules wel vrij hoog. Vier capsules voor je training tot acht capsules rondom je training is prima.

Je kan de BCAA’s ook op rustdagen gebruiken bij maaltijden. Maar ze zijn wel redelijk duur voor die toepassing.

Wei eiwit is op rustdagen goed te gebruiken als je het idee hebt dat je voeding een te laag eiwitgehalte heeft. Een shake kan ook helpen om neigingen tot snacken te onderdrukken.
Een halve maatschep Pure Whey Protein Isolate bij je ontbijt is edn prima dosering. Zowel op trainingsdagen als op rustdagen.

Samen met shake

28 februari 2012 20:24
Serkan Yayli
Wat is de werking of kan het uberhouwd wel??
Bcaa met eiwit shake kan da wel?
En hoe het beste gecombineerd in te nemen?
Groeten
29 februari 2012
Powersupplements - Kris
21:36Hoi Serkan,

Whey isolaat kan goed gecombineerd worden met BCAA\'s. Waarschijnlijk is het effect optimaal als je de BCAA\'s 30 tot 45 minuten na de whey inneemt. Het wei eiwit kan de opbouw van spiereiwitten dan nog sterker stimuleren.

timing bij combinatie van supplementen

8 februari 2012 08:34
Anonymous
ten eerste wil ik zeggen dat ik de service en de open informatie super vind!

Nu had ik wel een aantal vragen.

1) Ik heb nu jullie L-Citrulline, T-Booster, Visolie, BCAA's en van een ander merk heb ik creatine.
Ik weet niet precies wanneer ik nou het beste deze capsules kan nemen en hoeveel. Ik wil graag met het zo weinig mogelijk gebruik een zo goed mogelijk resustaat hier uit halen.

Zelf dacht ik aan:
2 caps visolie vlak voor ontbijt
2 caps t-booster tijdens ontbijt
3 caps creatine en 2 caps L-citruline na het ontbijt en voor whey shake.

op trainingsdagen BCAA 4 caps voor en 4 caps direct voor/na het trainen

2 caps visolie na het avondeten
3 caps creatine na het avondeten

(dit naast een goede voeding natuurlijk)

2) Ik heb de Carb concious repen bij mijn eiwit pakket gekregen en moet me beheersen ze neit allemaal tegelijk op te eten. Maar wanneer kan ik deze dan weer het beste nemen? Voor of na de training of maakt dat niet uit?


Alvast bedankt!
8 februari 2012
Powersupplements - Kris
15:03De tijdstippen van inname en de doseringen van de capsules zijn prima. Overigens mag je de creatine en citrulline ook tegelijk met die whey shake innemen.

Op trainingsdagen kan je de citrulline verplaatsen naar een uur voor de training.

De Carb Conscious eiwitrepen zou ik bewaren voor onverwachte momenten dat je op stap bent en geen tijd hebt om een eiwitrijke maaltijd klaar te maken. Dan pak je makkelijk even een reep mee.
Een andere mogelijkheid is dat je ze gebruikt als je eens lekkere trek hebt. Het is een verantwoord alternatief voor koek of chocola. :-)

hoeveel gram zit er in 1 capsule?

6 februari 2012 14:00
GGC van Doesburg
Hoeveel gram zit er in 1 capsule?

Wanneer kun je het beste dit product innemen (voor krachttraining)?
6 februari 2012
Powersupplements - Kris
14:29Een BCAA capsule bevat 750 mg (0,75 gram) vertakte keten aminozuren. Het is verdeeld in 375 mg L-leucine, 187.5 mg L-isoleucine en 187.5 mg L-valine.

Wat het meest effectieve moment van inname is, is moeilijk te zeggen. Er is wat te zeggen voor inname direct voor de training. De BCAA’s zijn dan beschikbaar tijdens de training.

Bij inname na de training gaat er nog wel wat tijd overheen voor de aminozuren beschikbaar zijn in de spieren.

Na de training geven de aminozuren een stijging van de insulinespiegel. Dat is gunstig voor spiergroei. Voor maximaal vetverlies is dat echter weer minder ideaal. Aan de andere kant lijkt dit aspect van BCAA’s geen doorslaggevende rol te spelen. Een hoge inname van deze aminozuren wordt namelijk in verband gebracht met een laag vetpercentage en afname van ongezond orgaanvet!

Wanneer de BCAA capsules gecombineerd worden met koolhydraten zal de L-isoleucine de opname hiervan in de spieren bevorderen.

Wanneer eiwit gegeten wordt, zal inname van L-leucine anderhalf tot 2 uur later de spiereiwitsynthese verder bevorderen.

BCAA capsules

4 januari 2012 00:07
GJLM Van Den Heuvel
Hallo
ben op zoek naar aminocapsules ter ondersteuning van afvaldieet wat ik eerder deed, suiker en vetvrij en waar ik ook aminocapsules bij kreeg. Deze waren midden/donkerblauw gekleurd, daarom mijn vraag: welke kleur hebben die van u? want ik wil graag dezelfde
en zitten er bij u ook vit. b 3 en b6 in?
4 januari 2012
Powersupplements - Kris
18:22Er zijn veel verschillende soorten aminozuur capsules. Je hebt goedkope die gemaakt zijn van gehydroliseerd collageen. Die zijn het minst geschikt voor zowel spieropbouw als vetverbranding. Er zijn duurdere met wei eiwit hydrolisaat (volledig gehydroliseerd tot vrije aminozuren). Die zijn een stuk beter, maar leggen het voor vetverbranding af tegen gewoon wei eiwit.

Voor afslanken zijn BCAA aminozuren waarschijnlijk het meest geschikt. Onze BCAA capsules zijn echter niet blauw. Er zijn ook geen vitamines aan toegevoegd.

Voor een breed spectrum aan B-vitamines kan je onze vitamine B-complex of de Adam multivitamine gebruiken. Een capsule per dag van deze vitamine supplementen is voldoende.

Product uit Japan

13 september 2011 12:12
I.A.B.H. Kaal Kaal
Goedenmiddag. Kunt u garanderen dat dit product uit Japan vrij is van ieder radioactivitiet, niet geproduceerd wordt in de nabije beschermde sector in Japan? En geen gevaar is voor de volksgezondheid?

Groet,
Iwan

Hoeveel voor een training

30 juni 2011 19:54
C.W.H. Siegers
Hoi,

Ik wil graag voor het trainen bcaa's innemen. Na de training neem ik vitargo+whey. Hierdoor waren bcaa's niet nodig volgens de trainer.

Hoeveel caps heb ik nodig voor de training en hoeveel tijd moet ik ze voor de training innemen?

Groet

Chris
1 juli 2011
Powersupplements - Kris
17:38Hoi Chris,

Het whey eiwit dat je NA de training gebruikt kan geen vervanging zijn van een BCAA supplement of een whey eiwit shake die je VOOR de training gebruikt.

Eiwit of aminozuurinname vooraf aan de training is heel belangrijk. Uiteraard kan je die eiwitinname via je normale voeding bereiken. Veel mensen kiezen echter voor whey eiwit omdat dit licht verteerbaar is en heel rijk aan essentiele aminozuren (waaronder BCAA’s).

Ik denk dat je het als volgt kunt aanpakken:

- 45 minuten voor de training 1 schep Whey Isolaat
- Direct voor de training 4 tot 10 caps BCAA
-Na de training vitargo en nog een halve of hele schep Whey Isolaat
- 40 minuten na de training een licht verteerbare vaste maaltijd met koolhydraten en eiwitten

Gelatine BCAA capsule

8 juni 2011 21:23
R Lagendijk
Ik vraag me af of het enige verschil tussen de bcaa capsules en het bcaa poeder het gelatine omhulsel is?

Ik ben vegetarisch en neem liever geen gelatine tot me, maar dit is de eerste keer dat ik BCAA ga gebruiken en schaf dan ook liever niet meteen een pot van 500 gram aan.

Zijn de gelatine capsules ook open te maken zodat ik alleen de inhoud kan gebruiken?

Thnx! Roos
8 juni 2011
Powersupplements - Maarten
23:21Het gaat bij beide producten om exact hetzelfde BCAA-poeder. Wel is het zo dat in de capsules het anti-klontermiddel siliciumdioxide wordt toegevoegd en het vulmiddel rijstzetmeel. En uiteraard zijn er dan de gelatine capsules zelf. Deze capsules zijn te openen, waarna het losse BCAA-poeder kan worden ingenomen met bijvoorbeeld een eiwitshake of water.

Aanbevolen gebruik

27 april 2011 13:49
JJ Nienhuis
Ik heb net BCAA ultra pure 200 caps besteld, maar bij aanbevolen gebruik staat 4-12 caps per dag.
Is dit alleen op trainingsdagen of is het beter om dit elke dag te doen? Zoja, heeft dit veel meerwaarde?

Compleet aminozuren profiel

14 november 2010 14:43
Marcel
Ik heb een vraag over de BCAA is dit het zelfde als een complete aminozuren product. Ik dacht altijd dat er 12 essentiele aminozuren waren.In feite zitten er hier volgens de beschrijving maar 3 in. Ik heb vaak moeite met herstellen na zware trainingen kan dit product hierbij hulp bieden. Vooral als ik geestelijk druk bezig ben geweest heb ik soms moeite me aan het trainen te zetten. In het verleden heb ik ook creatine gebruikt maar ik heb redelijk snel van mijn darmen van creatine,bovendien ga ik ervan opzwellen. Is dit bij BCAA ook het geval?

Toegevoegde waarde BCAA’s

12 november 2010 22:46
Roy
Hallo, ik ben 36 jaar en train zo'n 20 jaar. Ik heb altijd weinig suppelementen gebruikt, alleen af en toe eiwit en creatine. Sins een week of 5 gebruik ik wei en creatine van jullie en dit bevalt me zeer goed. Voor mijn gevoel herstel ik wat sneller. Mijn vraag is, zal het voor mijn nuttig zijn om er bcaa bij te gebruiken. En wat is raadzaam, poeder of capsules. Met dit suppelement heb ik geen ervaring.
Ik heb in die 20 jaar nooit aan bollen gezeten (ook niet van plan), Ben 1.96 lang weeg 112kg met een vet percentage van ca.13%. Ik hoop dat jullie wat met deze informatie kunnen of een ander advies hebben ten aanzien van werkende suppelementen.

BCAA’s bij mountainbiken zin?

12 november 2010 20:32
Jelle
Ik doe naast krachttraining ook mountainbiken. Nu vroeg ik me af of bcaa's bij mountainbiken zin hebben? En wanneer kan je deze dan het beste innemen, en met welke hoeveelheid?

Met mountainbiken heb ik het over 60+km tochten.

Ik gebruik overigens ook al whey.

Alvast bedankt voor de snelle reactie.
12 november 2010
Powersupplements - Kris
20:33Als je niet op een vetverbrandingsdieet bent, dan kan je het spierafbraak door het mountainbiken het best counteren met koolhydraten. Bijvoorbeeld honing in wat water tijdens de rit en complexe koolhydraten (brood, havermout, rijst etc.) vooraf en achteraf.

Als je diep gaat bij het mountainbiken dan kan de extra aanvulling met BCAA’s (tijdens het fietsen) een extra beschermend effect op het spierweefsel hebben. Het kan ook helpen tegen vermoeidheid van het zenuwstelsel tijdens het mountainbiken (dan ook tijdens het fietsen innemen).

Je kan de BCAA’s ook betrekken uit de whey (ruim 22% BCAA’s). Je kan een schep whey direct voor het fietsen nemen. Een andere mogelijkheid is het op te lossen in water samen met wat honing.

Ik heb hier overigens geen praktijkervaring mee. Ik hoop niet dat zo’n oplossing tot misselijkheid lijkt.