Sluiten

Alle vragen over Bulk Oats 5000g

Bulk Oats 5000g
Bulk oats nog biologisch?
1
Anoniem
De Bulk Oats heette vroeger Bio Bulk Oats. Is het product nog wel biologisch?
Powersupplements
Het gaat nog steeds om hetzelfde product als altijd: meel van haver die biologisch wordt verbouwd, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.Maar om het product ook daadwerkelijk op de website en op het etiket als 'biologisch' te mogen aanduiden, moet het in Nederland een uitgebreide en dure certificatie doorlopen. Voor ons is dat een onhaalbare investering. Om die reden kunnen we het geen Bio Bulk Oats meer noemen.
Bulk oats raw of niet?
1
Anoniem
Beste,

Graag wil ik weten of de Bio Bulk Oats raw of voorgestoomd zijn.

Alvast bedankt!
Powersupplements
De oats zijn 1 uur gestoomd bij 97 tot 102 graden celcius.
Houdbaarheid oats
1
andre
Wat is momenteel houdbaarheid van de bio oats ?
In verband met meer zakken kopen
Powersupplements
De huidige batch is houdbaar t/m eind juli 2016. We hebben sinds gisteren ook een nieuwere batch binnen met houdbaarheid eind oktober 2016. Normaal gesproken wordt die pas verzonden als de huidige batch verkocht is maar bij meerdere zakken zou je bij de opmerkingen van je bestelling even kunnen aangeven dat je een deel van de zakken met de nieuwere datum wenst te ontvangen, dat is geen probleem.
Bio Bulk Oats 5000g houdbaarheid en grootte
1
Anoniem
Hallo,

bij deze wil ik vragen hoe groot de zak met Bio Bulk Oats ongeveer is, daarnaast ben ik benieuwd of er ook kleinere verpakkingen of samples beschikbaar zijn.

En hoe lang is het ongeveer houdbaar?

Bij voorbaat dank!
Powersupplements
De huidige batch is houdbaar t/m juli 2016. Als er een nieuwe batch binnenkomt dan is de looptijd 12 maanden. Er zijn geen kleinere verpakkingen maar we kunnen bij een willekeurige bestelling wel een sample voor je maken en deze kostenloos bijvoegen.
De afmetingen van de zak zijn ongeveer 30cm bij 40cm.
HERKOMST BULK OATS 5KG
1
werner
Hallo

uit welk land komt jullie haver?

Groet
Werner
Powersupplements
Hoi Werner,

De herkomst van de haver in Bio Bulk Oats is Finland.
Is haver te gebruiken tijdens afvallen?
1
Roy Staassen
Geachte heer/mevrouw,

Mijn vraag is of haver ook een uitstekende vervanger voor o.a. brood is om te gebruiken in een voedingspatroon om af te vallen.
Hopelijk kunt u antwoord geven op mijn vraag.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Roy Staassen
Powersupplements
Hi Roy,

Mensen met een goede insulinegevoeligheid, kunnen goed afvallen of op gewicht blijven met een koolhydraatrijke voeding. De meeste mensen die willen afvallen hebben een minder goed insulinegevoeligheid waardoor vetcellen de koolhydraten makkelijker zullen opslaan.

Haver is koolhydraatrijk. Voor mensen met overgewicht is het daardoor niet het ideale voedsel. Maar het is zeker geen fout of verboden voedsel. Haver kan beter zijn dan brood. Vooral wanneer het niet belegd wordt met eventueel dikmakend broodbeleg.

Kris
Vragen over boekweit, rijst, oats / havermout, brood, m
2
Andre Hensen
ik zat de berichten te lezen in de kennisarchief, heel veel goeie advies.
nu heb ik paar vragen
-boekweit : ik neem aan gewoon van supermarkt, kun je doen bij havermout ?
-rijst , witte rijst : er zijn zoveel soorten; basmati , jasmijn , snelkook witte rijst. wat is jou voorkeur ?
- melk: er staat telkens halfvolle melk, is volle melk niet completer?
- september begint voetballen weer, 4 keer per week + fitness. vitargo is beste koolhydraatbron maar ook heel duur.ik neem aan maltodextrine is ook een goeie vorm ? is maltodextrine geraffineerd of ongeraffineerd koolhydraten ?
-eieren : hoe zit het nu met rauw eieren slikken? want ik las dat je beter niet het geel moet koken .
- brood : ik ga nu 1 a 2 maanden geen brood eten maar jullie bio oats, dat houd in dat ik bij 4 maaltijden van de dag( waaronder ontbijt en preworkout ) oats + whey eet ( en nog andere dingen ) . niks verkeerds mee toch ?
- ik heb bio oats en whey temptation binnen gekregen, ik ga snel die grote emmers bij jullie kopen want de grote zakken zijn niet handig om te bewaren ( zakken zien er wel goed ,netjes en stevig uit )

grote compliment voor alle goeie uitleg van de voedingssupplementen maar ook van de normale voeding en adviezen.
Powersupplements
Hoi Andrι

Of je boekweit en havermout kunt combineren? Ik denk dat er vast recepten voor zijn. Boekweit moet wel verhit worden. Bij havermout / Bio Bulk Oats hoeft dit niet per sι. Maar verhitting maakt havermout wel makkelijker verteerbaar. De Bio Bulk Oats hebben overigens al een warmtebehandeling ondergaan. Maar aanvullend koken of bakken (pannenkoeken) maakt het toch nog weer lichter verteerbaar.

Mijn voorkeur voor rijst: in tegenstelling tot wat ik eerder schreef is dat alle behalve zilvervliesrijst. De reden hiervoor is dat zilvervliesrijst helaas teveel arseen bevat. De plant accumuleert van nature het zware metaal arseen. het metaal slaat vooral op in het vliesje. Eet je vaak zilvervliesrijst dan kan dit een probleem zijn. Kies daarom bij voorkeur een rijstvariant die gepeld is.

M.b.t de melk: Volle melk is inderdaad completer, maar niet iedereen kan de extra calorieλn goed hebben. Halfvolle melk is dan een middenweg.

De beste koolhydraatbron is een natuurlijke koolhyraatbron. Bijvoorbeeld:
- Boekweit (goede bron van magnesium)
- Aardappelen
- Rijst
- Havermout / Oats

Je vraag over eieren kan ik niet met volledige zekerheid beantwoorden. Bij het eten van veel eieren zou je, naar men beweert, een overgevoeligheid voor eieren kunnen ontwikkelen. Dit zal waarschijnlijk sneller gebeuren bij het eten van rauwe eieren. Rauw zijn eieren moeilijker te verteren. Je krijgt waarschijnlijk eerder niet goed verteerde eiwitdeeltjes in je bloedbaan waardoor de allergische reactie / overgevoeligheid kan ontstaan.

Vier maaltijden van Oats + Whey Temptation is teveel. Zorg voor wat variatie. Bak bijvoorbeeld boekweitpannenkoeken en maak nog wat andere maaltijden zoals glutenvrije pasta.

Succes!

Kris
andre
hey kris

ik zal eens boekweit pannenkoeken uitproberen
aardappelen ( liefst biologisch ) eet ik heel vaak met vlees of met boerenkool.
eieren lust ik sowieso niet, rauw is wel makkelijker te slikken maar merk idd dat het lastig te verteren is.
ik zal sowieso een oats maaltijd door rijst vervangen.

ik ga binnenkort jullie caseine shake kopen , ff beetje moe van kwark.
ik eet eigenlijk elke avond voor slapen kwark ( 250gr ) met amandel ( 15g ) en walnoten ( 10g ) is dat trouwens een slechte combi? vanwege fytinezuur in noten en calcium in kwark
ik kan die noten samen nemen met die caseine shake neem ik aan voor het slapen of ook weer de probleem van fytinezuur ?

gr.
Fytinezuur versus vitamine C
1
Andre Hensen
vandaag mijn eerste bestelling binnen gekregen ( vrijdag 12u besteld , zaterdag 15u30 binnen )

bio oats 5000g en whey temptation bulk 4500g

whey temptation vanille smaak, komt er ook een banaan smaak ? uit ervaring gaat vanille tegenvallen na een tijdje, banaan heeft me nog nooit verveelt.

bio oats : in verband met fytinezuur, belemmert de minerale opname
lees ik dat vitamine C fytinezuur tegen gaat.
misschien een optie om een sinaasappel of jullie vitamine C te nemen voor/tijdens/ na een bio oats shake?
Powersupplements
Hoi Andrι

Fytinezuur remt de opname van een aantal mineralen: calcium, magnesium, zink en ijzer. Vitamine C bevordert alleen de opname van ijzer.

Waarschijnlijk krijgen de meeste mensen voldoende ijzer binnen ondanks het gebruik van voedingsmiddelen met fytinezuur. De opname van ijzer in vlees (haem-ijzer of heem-ijzer) wordt minder sterk geremd door fytinezuur. Vitamine C heeft voor zover ik weet geen positieve invloed op de opname van haem-ijzer uit vlees.

Extra vitamine C om het remmende effect van fytinezuur op de ijzeropname uit plantaardige voeding te 'counteren' lijkt me in de meeste gevallen niet nodig.

Ik zal je voorkeur voor de smaak van de whey temptation doorgeven.

Kris
Opname mineralen
1
andres
als ik dus jullie naturalmulti wil nemen dan moet ik die niet samen met havermout nemen ? hoelang ertussen ?

hoe zit het met andere voeding zoals een banaan zit magnesium in , als ik een banaan samen met havermout neem is dan ook geen opname van de mineralen vanwege havermout ?
Powersupplements
Het fytinezuur (fytaat) in havermout en in andere granen en peulvruchten remt inderdaad de opname van mineralen zoals magnesium en zink. Het is daarom een goed idee om de multivitamine bij een maaltijd zonder granen te nemen.

Tussen de maaltijd met havermout en de andere maaltijd zit waarschijnlijk 2 uur of meer. Dat is voldoende tijd.

Mensen die bij elke maaltijd granen of peulvruchten eten, kunnen overwegen om hun voedingspatroon iets aan te passen voor wat meer variatie.

Die banaan bij de havermout is geen probleem. Je neemt het magnesium in de banaan misschien minder goed op, maar het is nog altijd een bron van andere goede voedingsstoffen.
Bestanddelen Oats
1
J Lukasse
Hallo,

op 70 g bulk oats is 40 g havermout. Wat zijn de overige bestanddelen?
Powersupplements
De oats bevat geen andere bestanddelen. Het is puur gemalen havermout. Het gaat dan ook niet om 70 gram in de maatschep maar om 70 milliliter. Een maatschep met een volume van 70 milliliter bevat 40 gram gemalen havermout.
Vraag 1 t/m 10 van 29
Bulk Oats 5000g

Bulk Oats 5000g

4.7632(38)
Superfijn gemalen havermout
5000 gram bulkzak
Boordevol vezels!
Complexe koolhydraten
Gezond zwaarder worden
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Emmer 10 liter
Emmer 10 liter