Sluiten

Alle vragen over Magnesium en Taurine

Magnesium en Taurine
Magnesiumoxide en Keto
1
Anoniem
Ik ben me aan het verdiepen in creatine, en kwam op jullie site terecht. En ben ik met interesse ook jullie andere producten gaan bekijken, waaronder Magnesium en Taurine.

Bij de Ingrediλnten wordt uitgelegd waarom jullie voor magnesiumoxide hebben gekozen en noemen jullie wetenschappelijke studies, en een vrij recentelijke studie.
Ik zou daar heel graag meer over willen lezen, en wil daarom vragen of jullie die info, of links naar de onderzoeken, misschien ook zouden willen delen.
Ik eet namelijk ketogeen/kharm, en dan is extra magnesium heel belangrijk.
In de ketogeenfacebookgroepen wordt magnesiumoxide inderdaad ook altijd afgeraden, en worden daar andere merken magnesium geadviseerd.

Als de informatie uit de onderzoeken over de oxidevorm interessant en goedonderbouwd is, dan deel ik deze graag in de ketogroepen en kan ik ook jullie magnesiumproduct aanprijzen, omdat deze ook mooi geprijsd is :-)
Mag ik vragen of jullie de informatie van de betreffende wetenschappelijke studies hierover willen delen ?
Power Supplements
Mijn standpunt over magnesiumoxide heb ik destijds aangenomen op basis van een drietal studies. De meest studies naar magnesiumabsorptie kijken op een korte termijn van enkele uren naar de opname van magnesium in de bloedbaan. De studies die ik had gevonden kijken niet naar het niveau in de bloedbaan en ze kijken op langere termijn.

Geen van de drie studies levert ‘hard evidence’, maar ze sluiten aan bij mijn positieve praktijkervaringen met mensen die ik magnesiumoxide heb gegeven (periode 1998-2001). *

In de bijlage vind je een studie waarin men door middel van een techniek met rφntgenstraling kijkt naar het niveau van magnesium binnen in de cel (epitheelcellen uit de mondholte). De proefpersonen krijgen een maand lang magnesiumoxide of magnesiumcitraat. Vooraf en achteraf wordt de meting van intracellulair magnesium gedaan. De magnesiumoxide behandeling geeft een veel sterkere stijging van het intracellulaire gehalte magnesium. Het is wel een vreemde studie omdat de magnesiumoxidegroep 520 mg elementair magnesium per dag krijg en de magnesiumcitraatgroep ‘slechts’ 296 mg/dag. (Overigens komt dat overeen met bijna 900 mg magnesiumoxide en bijna 2000 mg magnesiumcitraat. Magnesiumoxide is namelijk 60% magnesium terwijl magnesiumcitraat rond de 15% zit).

De tweede studie is een tracer studie waarin de opname van een licht radioactief isotoop van magnesium wordt getest. Wat wordt gemeten is de hoeveelheid magnesium dat uitgescheiden wordt via de feces (en dus niet is opgenomen). Magnesiumoxide wordt hierin uitgezet tegen magnesiumglycinaat. Deze laatste staat bekend om een goede opname in de bloedbaan.

In deze studie wordt voor beide verbindingen een opname van zo’n 23% gevonden. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8409087 Niet heel hoog. Het is overigens wel de vraag of de meetmethode valide is. De studie was namelijk opgezet om ervaring te krijgen met de meetmethode en niet zozeer het bepalen van magnesiumabsorptie. [In wetenschappelijke kringen mag je bij gebruik van een nog niet gevalideerde meetmethode officieel geen uitspraak doen over een vergelijking, in dit geval, wat de betere magnesium is].

De derde studie kan ik helaas niet terugvinden. Ik geloof dat er uit duidelijk werd dat magnesium traag wordt opgenomen, maar ik kan me niet herinneren wat de opzet was (ik ben slordig met het bijhouden van dit soort documentatie; er zijn te veel plaatsen (computer en papier) met informatie die ik in de afgelopen 2 decennia heb verzameld ).”

* Een kleine aanvulling. Een collega inspanningsfysioloog vertelde me in die tijd (ergens tussen 1998-2001) dat volgens hem, magnesiumoxide prima werkt wanneer er sprake is van een magnesiumtekort. Het ‘superloaden’ van magnesium zou wat minder goed gaan met magnesiumoxide. Ik weet niet of het zijn praktijkervaring was of dat hij het via een andere weg heeft vernomen.

Je ziet overigens bij veel mineralen dat de opname vanuit de darmen verbetert, wanneer er sprake is van een tekort.Kris
Kleur capsules veranderd?
1
Johanna Timmers
Goedendag,

Ik heb gisteren deze capsules ontvangen. Deze capsules waren rood, maar zijn nu wit. Klopt dat?

Ik wil het graag even zeker weten:)

Groeten Hanneke
Powersupplements
De capsules van de Magnesium & Taurine zijn inderdaad gewijzigd. Ze zijn nu doorzichtig en daarmee vrij van de kleurstoffen E171 en E172. De witte kleur die nu zichtbaar is, is de kleur van het magnesiumpoeder en taurinepoeder.
Taurine synthetisch of natuurlijk
1
Harry
Beste powersupplements hierbij een vraag over taurine: wordt jullie taurine synthetisch geproduceerd of via de natuurlijk weg van de gal van stieren? Want er zijn nogal wat Onderzoeken hebben een relatie aangetoond tussen synthetische taurine en verschillende ziekten.

Hartelijke groet Harry
Powersupplements
Hallo Harry,
Wij zijn bekend met het nieuws over synthetische versus dierlijke taurine. Het is echter vreemd dat er verschil zou zijn. De moleculaire structuur van taurine is zeer eenvoudig en prima na te maken..

Als ik de bron (abstract) nalees zie ik echter dat er wordt gekeken naar een verschil op basis van isotopen!! Dat is een verschil van een hele andere orde. Het is op een niveau waarop geen onderzoek wordt gedaan ten aanzien van voeding. Binnen de voedingswetenschap is dit iets wat we nooit eerder zijn tegengekomen.

Differentiation between natural and synthetic taurine using the 13C/12C isotope ratio:
Natural taurine is an essential constituent of formula milk for infants and, because of the inferior nutritional value (?), of synthetic forms, it is important to discriminate between these and taurines derived from a natural source. In this study we evaluated the ability of a method to make this distinction; it consisted of determination of the taurine 13C/12C ratio by means of a precision automated continuous flow mass spectrometric apparatus. This method was found to provide a powerful analytical tool for this purpose.

Niet eerder hebben wij een onderscheid gezien tussen voedingsstoffen op basis van isotopen. We hebben geen toegang tot het volledige artikel en kunnen dus geen informatie achterhalen tot de mogelijk reden voor dit verschil.

Onze taurine is synthetisch maar wel structureel (‘chemisch’) identiek aan de natuurlijke variant. De taurine is goedgekeurd voor gebruik in babyvoeding.

Voor een goede natuurlijke bron van taurine kunt u het beste vis eten (bijvoorbeeld makreel).
Taurine
3
Jay
Ik lees overal dat taurine niet apart gesupplementeerd hoeft te worden aangezien dat al voldoende in het lichaam zit en in ’grote’ hoeveelheden schadelijk voor het lichaam is...wat kunnen jullie hierover zeggen?
Powersupplements
Hoi Jay,

Er zijn studies waaruit blijkt dat taurine suppletie voordelen kan bieden voor mensen die intensief trainen met gewichten:

Effects of taurine supplementation following eccentric exercise in young adults.

Additional effects of taurine on the benefits of BCAA intake for the delayed-onset muscle soreness and muscle damage induced by high-intensity eccentric exercise.

Ik zou de dosering niet hoger laten komen dan 3 gram taurine per dag.

Kris
Jay
Bedankt voor je antwoord, interessante links!
In het supplement zit 1gr taurine per 2 capsules, denk je dat je met voedsel snel over de 3 gr komt of zal dat meevallen?
Powersupplements
Ik geloof dat de voeding meestal minder dan 1000mg taurine bevat. Het grootste deel wordt door het lichaam zelf geproduceerd.

Een voedingspatroon met veel vis bevat het meeste taurine. Makreel is een heel goede bron met maar liefst 900 mg per 100 gram. Lever bevat ook veel taurine, maar daarvan eet je over het algemeen niet zo heel veel.
Samenstelling magnesiumverbindingen
1
Rens
Wat zijn de exacte doseringen van de verschillende soorten magnesiumverbindingen?
Powersupplements
Hoi Rens,

Het supplement Magnesium & Taurine bevat 250 mg magnesiumcitraat en 100 mg magnesiumoxide per capsule. Het zure magnesiumcitraat wordt gebufferd door het basische magnesiumoxide.

De combinatie van deze twee magnesiumverbindingen is heel goed te verdragen. Bij gebruik van pure magnesiumcitraat, treden vaak buikklachten op.

Kris
Gebruik van magnesium bij spierpijn
1
andres
ik wil graag jullie magnesium gaan uitproberen vanwege de spierpijn in mijn benen ( ik voetbal 4 keer per week )
raden jullie aan om dagelijks magnesium te gebruiken of alleen op trainingsdagen ? ( na het sporten )
Powersupplements
Magnesium mag op alle dagen gebruikt worden. Op basis van feedback uit de praktijk heeft de magnesium die je direct na de training neemt wel het meeste effect op spierpijn.
Magnesium suppletie
4
Cas
'Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten)'.
Wat voor verbinding zit er in uw supplement?
Powersupplements
Hoi Cas,

Magnesium & Taurine bevat per capsule 250 mg magnesiumcitraat (40 mg elementair magnesium) en 100 mg magnesiumoxide (60 mg elementair magnesium). Het magnesiumcitraat is zuur terwijl het magnesiumoxide basisch is. Samen zijn ze vrijwel neutraal. De combinatie is heel mild voor de maag.

Veel magnesiumverbindingen zoals magnesiumbisglycinaat liggen nogal zwaar op de maag. Dat geldt bij veel mensen ook voor losse magnesiumcitraat.

Overigens is het onze ervaring dat sporters met spierkramp al bijzonder goed reageren op enkel magnesiumoxide. Deze vorm lijkt niet zo slecht op te nemen als beweerd wordt.

In deze studie lijkt magnesiumoxide net zo goed opgenomen te worden als magnesiumglycinaat: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8409087

Kris
andre
is sole van keltisch zeezout een goeie oplossing voor goeie mineralen ( waaronder magnesium ) binnen te krijgen ieder dag ?
Powersupplements
Hoi Andre,

Keltisch zeezout bestaat voor zo'n 99% uit natriumchloride. Het is een zeer slechte bron van mineralen die je in ruime hoeveelheden nodig hebt zoals magnesium, calcium en zink.

Zeezout is misschien een aardige bron van enkele sporenelementen.

Kris
Andre
Ow omdat ik zoveel goeie dingen las op internet erover , bedankt voor de info
Combineren natural multi + T-booster + Magnesium & Taur
2
anoniem
Ik gebruik momenteel per dag de natural multi (2 caps) en magnesium/taurine (1 caps). Omdat ik ook T-booster wil gaan gebruiken om testo aanmaak te stimuleren, kijk ik naar de dosering om overdosering te voorkomen.
T-booster wordt in principe geadviseerd om 2 caps per dag in te nemen. In dat geval zou ik alles bij elkaar teveel zink en magnesium binnenkrijgen.
Ik beschouw de natural multi als een basis. In dat geval kan ik maximaal 1 caps T-booster of 1 caps Magnesium/Taurine kiezen. Magnesium/Taurine gebruik ik nu 1 caps in de avond na het sporten voor ontspanning en herstel en voorkomen spierkramp (vanwege creatinegebruik). Ik begrijp dat T-booster juist beter niet in de avond kan worden genomen gemberwortel beter icm zwaardere maaltijd kan worden genomen.
Wellicht er dag andere keuze maken, training of geen training bv.?

Wat adviseer je?
Powersupplements
Het is inderdaad het beste om niet meer dan 1 capsule T-Booster naast de Natural Multi te gebruiken. De limiet voor suppletie met zink ligt op 25 mg. De combinatie van de multi en 1 capsule T-Booster brengt je op 17 mg. Dat is een hele mooie dosering. Indien je een mild tekort hebt aan zink, dan zal deze dosering het zinkniveau op termijn waarschijnlijk herstellen.
Een goed niveau aan zink is essentieel voor een normale productie van testo.

De limiet voor magnesium suppletie is gezet op 250 mg. Die dosering haal je wanneer je de Natural Multi combineert met of Magnesium & Taurine of de T-Booster.
Een goede aanpak is het gebruik van de Magnesium & Taurine na de training op je trainingsdagen. De T-Booster kan je dan gebruiken op rustdagen.
anoniem
Dank wederom voor de snelle beantwoording/advies, topservice!
Magnesium oxide opname
1
anoniem
Waarom hebben jullie ervoor gekozen ook de oxide variant te gebruiken? Ik dacht namelijk dat dit een slechte vorm was?

Powersupplements
Er wordt inderdaad veelal gesuggereerd dat de opname van magnesiumoxide slecht is. Er zijn ook diverse studies gedaan die de opname van magnesiumoxide hebben vergeleken met die van bijvoorbeeld magnesiumcitraat en magnesiumlactaat. Uit die studies is naar voren gekomen dat de opname van magnesiumcitraat en magnesiumlactaat rond de 90% ligt en die van magnesiumoxide slechts rond de 25%.

Misschien was de opzet van de studies echter niet gunstig voor magnesiumoxide. De duur van de studies was slechts enkele uren.
In een recente studie is voor zover ik weet voor het eerst gekeken naar de opname over een periode van 2 dagen. Over die periode genomen kwam de opname van magnesiumoxide alsnog even hoog uit als van andere goed opneembare magnesiumverbindingen.

Ik heb helaas niet de volledige details van de studie. Wat ik uit de beperkte informatie die ik heb gelezen begrijp is dat er een nieuwe meetmethode is gehanteerd voor bepaling van de opname. Het testen van de nieuwe meetmethode was het doel van de studie. Om die reden mag de gevonden uitkomst voor de opname van magnesiumoxide nog niet als een officieel onderzoeksresultaat gelden.

Voor mij kwam de bevinding over de opname van de oxide variant van magnesium niet geheel als verrassing. Rond het jaar 2000 heb ik diverse sporters met spierkrampen geholpen door ze magnesiumoxide poeder te geven. Vrijwel iedereen was hier zeer enthousiast over. De simpele magnesiumoxide bleek heel goed te werken.

Het leuke van magnesiumoxide is dat het voor 60% uit magnesium bestaat. Andere vormen zitten zo rond de 15%. Je hebt van magnesiumoxide dus veel minder nodig.
Wanneer magnesium en taurine innemen
1
Alex Berkovich
Wanneer nemen we dit supplement best in?
Voor de inspanning (10 ΰ 20 km fietsen) of erna?
De taurine lijkt me nuttig voor de inspanning. De magnesium erna, ...
Powersupplements
Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van alleen taurine (zonder caffeine) op prestaties bij duursport. Ik vond deze studie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20739720

Daaruit blijkt dat inname van 1,66 gram taurine voor duurinspanning (ongeveer 3 capsules Magnesium & Taurine) geen positief effect heeft op de prestatie. Het verhoogt wel de vetverbranding een heel klein beetje.

Ik zou het Magnesium & Taurine supplement na de inspanning nemen bij een maaltijd voor het spierherstel.
Vraag 1 t/m 10 van 16
Magnesium en Taurine

Magnesium en Taurine

4.7097(31)
100 mg magnesium per capsule
Vermindert vermoeidheid
Een essentieel mineraal
Combineert goed met creatine
Normaal functioneren van spieren
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact