Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1490 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Magnesium en Taurine: 15 vragen

Magnesium en Taurine
Magnesium en Taurine

kleur capsules veranderd?

26 december 2016 12:49
Johanna Timmers
Goedendag,

Ik heb gisteren deze capsules ontvangen. Deze capsules waren rood, maar zijn nu wit. Klopt dat?

Ik wil het graag even zeker weten:)

Groeten Hanneke
26 december 2016
Powersupplements
13:49De capsules van de Magnesium & Taurine zijn inderdaad gewijzigd. Ze zijn nu doorzichtig en daarmee vrij van de kleurstoffen E171 en E172. De witte kleur die nu zichtbaar is, is de kleur van het magnesiumpoeder en taurinepoeder.

taurine synthetisch of natuurlijk

18 juli 2016 10:19
Harry
Beste powersupplements hierbij een vraag over taurine: wordt jullie taurine synthetisch geproduceerd of via de natuurlijk weg van de gal van stieren? Want er zijn nogal wat Onderzoeken hebben een relatie aangetoond tussen synthetische taurine en verschillende ziekten.

Hartelijke groet Harry
18 juli 2016
Powersupplements
12:20Hallo Harry, Wij zijn bekend met het nieuws over synthetische versus dierlijke taurine. Het is echter vreemd dat er verschil zou zijn. De moleculaire structuur van taurine is zeer eenvoudig en prima na te maken.. Als ik de bron (abstract) nalees zie ik echter dat er wordt gekeken naar een verschil op basis van isotopen!! Dat is een verschil van een hele andere orde. Het is op een niveau waarop geen onderzoek wordt gedaan ten aanzien van voeding. Binnen de voedingswetenschap is dit iets wat we nooit eerder zijn tegengekomen. Differentiation between natural and synthetic taurine using the 13C/12C isotope ratio: Natural taurine is an essential constituent of formula milk for infants and, because of the inferior nutritional value (?), of synthetic forms, it is important to discriminate between these and taurines derived from a natural source. In this study we evaluated the ability of a method to make this distinction; it consisted of determination of the taurine 13C/12C ratio by means of a precision automated continuous flow mass spectrometric apparatus. This method was found to provide a powerful analytical tool for this purpose. Niet eerder hebben wij een onderscheid gezien tussen voedingsstoffen op basis van isotopen. We hebben geen toegang tot het volledige artikel en kunnen dus geen informatie achterhalen tot de mogelijk reden voor dit verschil. Onze taurine is synthetisch maar wel structureel (‘chemisch’) identiek aan de natuurlijke variant. De taurine is goedgekeurd voor gebruik in babyvoeding. Voor een goede natuurlijke bron van taurine kunt u het beste vis eten (bijvoorbeeld makreel).

taurine

27 januari 2016 12:28
Jay
Ik lees overal dat taurine niet apart gesupplementeerd hoeft te worden aangezien dat al voldoende in het lichaam zit en in ’grote’ hoeveelheden schadelijk voor het lichaam is...wat kunnen jullie hierover zeggen?

Samenstelling magnesiumverbindingen

4 december 2015 10:03
Rens
Wat zijn de exacte doseringen van de verschillende soorten magnesiumverbindingen?
4 december 2015
Powersupplements
11:08Hoi Rens, Het supplement Magnesium & Taurine bevat 250 mg magnesiumcitraat en 100 mg magnesiumoxide per capsule. Het zure magnesiumcitraat wordt gebufferd door het basische magnesiumoxide. De combinatie van deze twee magnesiumverbindingen is heel goed te verdragen. Bij gebruik van pure magnesiumcitraat, treden vaak buikklachten op. Kris

gebruik van magnesium bij spierpijn

13 augustus 2015 12:25
andres
ik wil graag jullie magnesium gaan uitproberen vanwege de spierpijn in mijn benen ( ik voetbal 4 keer per week )
raden jullie aan om dagelijks magnesium te gebruiken of alleen op trainingsdagen ? ( na het sporten )
13 augustus 2015
Powersupplements
14:27Magnesium mag op alle dagen gebruikt worden. Op basis van feedback uit de praktijk heeft de magnesium die je direct na de training neemt wel het meeste effect op spierpijn.

Magnesium suppletie

23 april 2015 09:34
Cas
'Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten)'.
Wat voor verbinding zit er in uw supplement?

Combineren natural multi + T-booster + Magnesium & Taur

9 februari 2015 10:10
anoniem
Ik gebruik momenteel per dag de natural multi (2 caps) en magnesium/taurine (1 caps). Omdat ik ook T-booster wil gaan gebruiken om testosteron aanmaak te stimuleren, kijk ik naar de dosering om overdosering te voorkomen.
T-booster wordt in principe geadviseerd om 2 caps per dag in te nemen. In dat geval zou ik alles bij elkaar teveel zink en magnesium binnenkrijgen.
Ik beschouw de natural multi als een basis. In dat geval kan ik maximaal 1 caps T-booster of 1 caps Magnesium/Taurine kiezen. Magnesium/Taurine gebruik ik nu 1 caps in de avond na het sporten voor ontspanning en herstel en voorkomen spierkramp (vanwege creatinegebruik). Ik begrijp dat T-booster juist beter niet in de avond kan worden genomen gemberwortel beter icm zwaardere maaltijd kan worden genomen.
Wellicht er dag andere keuze maken, training of geen training bv.?

Wat adviseer je?

magnesium oxide opname

27 februari 2013 12:51
anoniem
Waarom hebben jullie ervoor gekozen ook de oxide variant te gebruiken? Ik dacht namelijk dat dit een slechte vorm was?

27 februari 2013
Powersupplements
14:04Er wordt inderdaad veelal gesuggereerd dat de opname van magnesiumoxide slecht is. Er zijn ook diverse studies gedaan die de opname van magnesiumoxide hebben vergeleken met die van bijvoorbeeld magnesiumcitraat en magnesiumlactaat. Uit die studies is naar voren gekomen dat de opname van magnesiumcitraat en magnesiumlactaat rond de 90% ligt en die van magnesiumoxide slechts rond de 25%. Misschien was de opzet van de studies echter niet gunstig voor magnesiumoxide. De duur van de studies was slechts enkele uren. In een recente studie is voor zover ik weet voor het eerst gekeken naar de opname over een periode van 2 dagen. Over die periode genomen kwam de opname van magnesiumoxide alsnog even hoog uit als van andere goed opneembare magnesiumverbindingen. Ik heb helaas niet de volledige details van de studie. Wat ik uit de beperkte informatie die ik heb gelezen begrijp is dat er een nieuwe meetmethode is gehanteerd voor bepaling van de opname. Het testen van de nieuwe meetmethode was het doel van de studie. Om die reden mag de gevonden uitkomst voor de opname van magnesiumoxide nog niet als een officieel onderzoeksresultaat gelden. Voor mij kwam de bevinding over de opname van de oxide variant van magnesium niet geheel als verrassing. Rond het jaar 2000 heb ik diverse sporters met spierkrampen geholpen door ze magnesiumoxide poeder te geven. Vrijwel iedereen was hier zeer enthousiast over. De simpele magnesiumoxide bleek heel goed te werken. Het leuke van magnesiumoxide is dat het voor 60% uit magnesium bestaat. Andere vormen zitten zo rond de 15%. Je hebt van magnesiumoxide dus veel minder nodig.

Wanneer magnesium en taurine innemen

11 februari 2013 09:44
Alex Berkovich
Wanneer nemen we dit supplement best in?
Voor de inspanning (10 à 20 km fietsen) of erna?
De taurine lijkt me nuttig voor de inspanning. De magnesium erna, ...
11 februari 2013
Powersupplements
10:49Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van alleen taurine (zonder caffeine) op prestaties bij duursport. Ik vond deze studie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20739720 Daaruit blijkt dat inname van 1,66 gram taurine voor duurinspanning (ongeveer 3 capsules Magnesium & Taurine) geen positief effect heeft op de prestatie. Het verhoogt wel de vetverbranding een heel klein beetje. Ik zou het Magnesium & Taurine supplement na de inspanning nemen bij een maaltijd voor het spierherstel.

beta-alanine & Magnesium en Taurine

10 juli 2012 22:52
anoniem
Sinds kort gebruik ook beta-alanine..

Na surf op heb web zo beta-alanine de taurine in het lichaam kunnen uitputten.

zou ik met dit supplement goed zitten Magnesium en Taurine?

en wat zijn jou ervaringen met beta-alanine?

Zink en magnesium

27 mei 2012 04:57
Anoniem
Hoi
De oats zijn toch puur havermout en dus ook als ontbijt te gebruiken?
Jullie leggen uit over mineralen die je zou moeten aanvullen;
zink/magnesium. Ik slik 1 adam multi per dag en dus een portie
brinta/havermout.
Is die multi voldoende dan, desnoods als ik die later neem dan mijn ontbijt bv?
27 mei 2012
Powersupplements
07:00Ja de Bio Bulk Oats zijn puur gemalen havermout. Als je 1 capsule Adam later op de dag neemt, zal je geen tekort krijgen aan zink. Adam multivitamine levert echter weinig magnesium. Probeer daarom magnesiumrijk voedsel te eten. Bijvoorbeeld bananen en groene bladgroenten. Als supplement is eventueel ons magnesium en taurine supplement te overwegen.

Opname & Effectiviteit

19 februari 2011 18:43
D.P.A. Franssen
Beste PowerSupplements,

Ik gebruik nu Magnesium maar heb een aantal vragen over het gebruik.

1. Wanneer kan Mg het best ingenomen worden met een maaltijd of op de nuchtere maag? Lees namelijk verschillende meningen hierover.
2. Klopt het dat zowel zuivel, granen & alcohol de hoeveelheid benodigde Mg verhoogd?
3. Wanneer ik Mg inneem merk ik vooral een energiestoot (niet onprettig) en deze blijft mooi op een goed niveau. Alleen merk ik ook dat mijn vochtbalans verandert. Dit zie ik vooral aan sommige huidplooien waar extra vocht blijf zitten. Kan dit van Mg komen?

Alvast bedankt!
Davy
21 februari 2011
Powersupplements - Kris
15:13Voor je eerste vraag heb ik geen wetenschappelijke referentie. Maar het is van nature zo dat de bulk van de magnesium met voedsel binnenkomt. Slechts zeer kleine hoeveelheden komen met het water binnen. Het lijkt me daarom logisch om magnesium met de maaltijd in te nemen.

Wat betreft je twee vraag. Het is inderdaad aangetoond dat de fytaten in granen de opname van calcium, magnesium, zink en ijzer beperken.
Ink, S. L. (1988) Fiber-mineral and fiber-vitamin interactions. In: Nutritent Interactions (Bodwell, C. E. & Erdman, J. W., Jr., eds.), pp. 253–264. Marcel Dekker, New York.

Nou is bijvoorbeeld brood ook rijk in magnesium, wat het negatieve effect redelijk beperkt. Voor zink zie ik een groter probleem. (We komen zeer binnenkort met een bijzonder zinksupplement).

Wat betreft je zuivelvraag zou je dit stukje over het paleodieet eens kunnen lezen. Er zitten wat referenties bij:
http://paleodiet.com/losspts.txt

While the modern diet, in the western world, usually contains ample calcium, it may offer inadequate magnesium. Studies of our ancestors\' pre-agricultural diets indicate that magnesium was probably consumed at about a 1:1 ratio with calcium (8). Thus, that would be the approximate ratio our bodies evolved with. As the Ca:Mg ratio is 12:1 in dairy, those consuming this much vaunted source of calcium might only experience the equivocal benefit that is reported in the medical literature(9). The Ca:Mg ratio in post-agricultural diets is about 4:1 (10). Because both calcium and magnesium compete for the same absorption mechanisms, the imbalanced intake associated with our modern diet may well lead to magnesium deficiency. One feature of magnesium deficiency is the inhibition of osteoblasts which are cells that build and maintain bones. One of the authors (Ron) increased his bone density significantly by taking magnesium supplements alone.

Het klopt dat alcohol een zeer slechte invloed heeft op magnesium. http://www.jacn.org/cgi/content/abstract/13/5/416

A comprehensive and critical review of the evidence relating magnesium (Mg) deficiency to alcohol consumption reveals several important types of interactions. First, alcohol acts acutely as a Mg diuretic, causing a prompt, vigorous increase in the urinary excretion of this metal along with that of certain other electrolytes. Second, with chronic intake of alcohol and development of alcoholism, the body stores of Mg become depleted. During the late stages of alcoholism, the urinary excretion of Mg may become diminished as a physiological response to reduced intake and reduction of body stores. A number of aspects of the clinical syndrome of alcoholism contribute to and intensify that already existing reduction in body Mg stores. Third, a number of manifestations of alcoholism are believed due to effects of Mg deficiency, and some therapeutic benefit has been suggested from treatment of alcoholic patients with Mg. Finally, relatively little attention has been paid to the possible value of Mg administration as a preventive measure to forestall or minimize the deleterious effects of chronic use of alcohol or to prevent the development of cancer than can occur in this setting.

Het probleem dat je schetst met het vasthouden van vocht ken ik niet. Het wordt wel eens genoemd bij gebruik van creatine. Het kan misschien zijn dat het in dat geval (paradoxaal) te maken heeft met een te lage waterinname.

Hoe lang voor je een effect merkt?

27 januari 2011 17:07
Me
Ik heb magnesium & taurine deze keer erbij besteld, om te proberen tbv een vlot herstel. Ik heb geen kramp, maar kan dit supplement ook nuttig zijn zonder dat je spierkrampen hebt? En kan het effect van magnesium&taurine snel optreden, of moet ik het eerst een tijdje (dagen, weken, maanden) slikken voordat het enig effect zou kunnen hebben? Nog los van of ik het effect ook in mijn lichaam zal voelen. Denken jullie dat er een verschil/effect voelbaar is bij gebruik hiervan? In de zin van minder stijf aanvoelende spieren of iets dergelijks?

ingredienten magnesium en taurine

14 november 2010 15:11
Rob
Wat voor soorten magnesium+taurine zitten er in het supplementen magnesium en taurine?
14 november 2010
Powersupplements - Kris
15:12Het supplement bevat per capsule:

200 mg magnesiumcitraat ( = 40 mg elementair magnesium)
100 mg magnesiumoxide ( = 60 mg elementair magnesium)
500 mg vrije vorm taurine

ZMA in het assortiment?

13 november 2010 18:13
Jos
Ik vroeg me af of jullie er ooit aan gedacht hebben om ZMA (Zink, Magnesium, Vitamine B6) in jullie assortiment op te nemen. Dit product wil ik namelijk gaan uitproberen, maar ik miste het in jullie assortiment. Is het product aan te raden, bij intensieve krachtsport (fitness) ?
13 november 2010
Powersupplements - Kris
18:14Zink en magnesium zijn goede aanvullingen voor krachtsporters. Er zijn echter wat minpuntjes aan ZMA verbonden:

1) De dosering zink is wel erg fors.
2) De magnesium is in de aspartaat vorm. Deze verbinding is misschien niet zo gezond voor je zenuwstelsel.
3) De prijs is erg hoog
4) Ik ben geen voorstander van losse vitamine B6. Een B-complex (of multi) is beter.


Ik zou persoonlijk kiezen voor een goed magnesium supplement i.c.m. een multivitamine. De verhalen over de synergistische werking van de speciale ZMA formule zijn niet juist.