Sluiten

Alle vragen over Magnesium en Taurine

Magnesium en Taurine
Kleur capsules veranderd?
1
Johanna Timmers
Goedendag,

Ik heb gisteren deze capsules ontvangen. Deze capsules waren rood, maar zijn nu wit. Klopt dat?

Ik wil het graag even zeker weten:)

Groeten Hanneke
Powersupplements
De capsules van de Magnesium & Taurine zijn inderdaad gewijzigd. Ze zijn nu doorzichtig en daarmee vrij van de kleurstoffen E171 en E172. De witte kleur die nu zichtbaar is, is de kleur van het magnesiumpoeder en taurinepoeder.
Taurine synthetisch of natuurlijk
1
Harry
Beste powersupplements hierbij een vraag over taurine: wordt jullie taurine synthetisch geproduceerd of via de natuurlijk weg van de gal van stieren? Want er zijn nogal wat Onderzoeken hebben een relatie aangetoond tussen synthetische taurine en verschillende ziekten.

Hartelijke groet Harry
Powersupplements
Hallo Harry,
Wij zijn bekend met het nieuws over synthetische versus dierlijke taurine. Het is echter vreemd dat er verschil zou zijn. De moleculaire structuur van taurine is zeer eenvoudig en prima na te maken..

Als ik de bron (abstract) nalees zie ik echter dat er wordt gekeken naar een verschil op basis van isotopen!! Dat is een verschil van een hele andere orde. Het is op een niveau waarop geen onderzoek wordt gedaan ten aanzien van voeding. Binnen de voedingswetenschap is dit iets wat we nooit eerder zijn tegengekomen.

Differentiation between natural and synthetic taurine using the 13C/12C isotope ratio:
Natural taurine is an essential constituent of formula milk for infants and, because of the inferior nutritional value (?), of synthetic forms, it is important to discriminate between these and taurines derived from a natural source. In this study we evaluated the ability of a method to make this distinction; it consisted of determination of the taurine 13C/12C ratio by means of a precision automated continuous flow mass spectrometric apparatus. This method was found to provide a powerful analytical tool for this purpose.

Niet eerder hebben wij een onderscheid gezien tussen voedingsstoffen op basis van isotopen. We hebben geen toegang tot het volledige artikel en kunnen dus geen informatie achterhalen tot de mogelijk reden voor dit verschil.

Onze taurine is synthetisch maar wel structureel (‘chemisch’) identiek aan de natuurlijke variant. De taurine is goedgekeurd voor gebruik in babyvoeding.

Voor een goede natuurlijke bron van taurine kunt u het beste vis eten (bijvoorbeeld makreel).
Taurine
3
Jay
Ik lees overal dat taurine niet apart gesupplementeerd hoeft te worden aangezien dat al voldoende in het lichaam zit en in ’grote’ hoeveelheden schadelijk voor het lichaam is...wat kunnen jullie hierover zeggen?
Powersupplements
Hoi Jay,

Er zijn studies waaruit blijkt dat taurine suppletie voordelen kan bieden voor mensen die intensief trainen met gewichten:

Effects of taurine supplementation following eccentric exercise in young adults.

Additional effects of taurine on the benefits of BCAA intake for the delayed-onset muscle soreness and muscle damage induced by high-intensity eccentric exercise.

Ik zou de dosering niet hoger laten komen dan 3 gram taurine per dag.

Kris
Jay
Bedankt voor je antwoord, interessante links!
In het supplement zit 1gr taurine per 2 capsules, denk je dat je met voedsel snel over de 3 gr komt of zal dat meevallen?
Powersupplements
Ik geloof dat de voeding meestal minder dan 1000mg taurine bevat. Het grootste deel wordt door het lichaam zelf geproduceerd.

Een voedingspatroon met veel vis bevat het meeste taurine. Makreel is een heel goede bron met maar liefst 900 mg per 100 gram. Lever bevat ook veel taurine, maar daarvan eet je over het algemeen niet zo heel veel.
Samenstelling magnesiumverbindingen
1
Rens
Wat zijn de exacte doseringen van de verschillende soorten magnesiumverbindingen?
Powersupplements
Hoi Rens,

Het supplement Magnesium & Taurine bevat 250 mg magnesiumcitraat en 100 mg magnesiumoxide per capsule. Het zure magnesiumcitraat wordt gebufferd door het basische magnesiumoxide.

De combinatie van deze twee magnesiumverbindingen is heel goed te verdragen. Bij gebruik van pure magnesiumcitraat, treden vaak buikklachten op.

Kris
Gebruik van magnesium bij spierpijn
1
andres
ik wil graag jullie magnesium gaan uitproberen vanwege de spierpijn in mijn benen ( ik voetbal 4 keer per week )
raden jullie aan om dagelijks magnesium te gebruiken of alleen op trainingsdagen ? ( na het sporten )
Powersupplements
Magnesium mag op alle dagen gebruikt worden. Op basis van feedback uit de praktijk heeft de magnesium die je direct na de training neemt wel het meeste effect op spierpijn.
Magnesium suppletie
4
Cas
'Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten)'.
Wat voor verbinding zit er in uw supplement?
Powersupplements
Hoi Cas,

Magnesium & Taurine bevat per capsule 250 mg magnesiumcitraat (40 mg elementair magnesium) en 100 mg magnesiumoxide (60 mg elementair magnesium). Het magnesiumcitraat is zuur terwijl het magnesiumoxide basisch is. Samen zijn ze vrijwel neutraal. De combinatie is heel mild voor de maag.

Veel magnesiumverbindingen zoals magnesiumbisglycinaat liggen nogal zwaar op de maag. Dat geldt bij veel mensen ook voor losse magnesiumcitraat.

Overigens is het onze ervaring dat sporters met spierkramp al bijzonder goed reageren op enkel magnesiumoxide. Deze vorm lijkt niet zo slecht op te nemen als beweerd wordt.

In deze studie lijkt magnesiumoxide net zo goed opgenomen te worden als magnesiumglycinaat: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8409087

Kris
andre
is sole van keltisch zeezout een goeie oplossing voor goeie mineralen ( waaronder magnesium ) binnen te krijgen ieder dag ?
Powersupplements
Hoi Andre,

Keltisch zeezout bestaat voor zo'n 99% uit natriumchloride. Het is een zeer slechte bron van mineralen die je in ruime hoeveelheden nodig hebt zoals magnesium, calcium en zink.

Zeezout is misschien een aardige bron van enkele sporenelementen.

Kris
Andre
Ow omdat ik zoveel goeie dingen las op internet erover , bedankt voor de info
Combineren natural multi + T-booster + Magnesium & Taur
2
anoniem
Ik gebruik momenteel per dag de natural multi (2 caps) en magnesium/taurine (1 caps). Omdat ik ook T-booster wil gaan gebruiken om testosteron aanmaak te stimuleren, kijk ik naar de dosering om overdosering te voorkomen.
T-booster wordt in principe geadviseerd om 2 caps per dag in te nemen. In dat geval zou ik alles bij elkaar teveel zink en magnesium binnenkrijgen.
Ik beschouw de natural multi als een basis. In dat geval kan ik maximaal 1 caps T-booster of 1 caps Magnesium/Taurine kiezen. Magnesium/Taurine gebruik ik nu 1 caps in de avond na het sporten voor ontspanning en herstel en voorkomen spierkramp (vanwege creatinegebruik). Ik begrijp dat T-booster juist beter niet in de avond kan worden genomen gemberwortel beter icm zwaardere maaltijd kan worden genomen.
Wellicht er dag andere keuze maken, training of geen training bv.?

Wat adviseer je?
Powersupplements
Het is inderdaad het beste om niet meer dan 1 capsule T-Booster naast de Natural Multi te gebruiken. De limiet voor suppletie met zink ligt op 25 mg. De combinatie van de multi en 1 capsule T-Booster brengt je op 17 mg. Dat is een hele mooie dosering. Indien je een mild tekort hebt aan zink, dan zal deze dosering het zinkniveau op termijn waarschijnlijk herstellen.
Een goed niveau aan zink is essentieel voor een normale productie van testosteron.

De limiet voor magnesium suppletie is gezet op 250 mg. Die dosering haal je wanneer je de Natural Multi combineert met of Magnesium & Taurine of de T-Booster.
Een goede aanpak is het gebruik van de Magnesium & Taurine na de training op je trainingsdagen. De T-Booster kan je dan gebruiken op rustdagen.
anoniem
Dank wederom voor de snelle beantwoording/advies, topservice!
Magnesium oxide opname
1
anoniem
Waarom hebben jullie ervoor gekozen ook de oxide variant te gebruiken? Ik dacht namelijk dat dit een slechte vorm was?

Powersupplements
Er wordt inderdaad veelal gesuggereerd dat de opname van magnesiumoxide slecht is. Er zijn ook diverse studies gedaan die de opname van magnesiumoxide hebben vergeleken met die van bijvoorbeeld magnesiumcitraat en magnesiumlactaat. Uit die studies is naar voren gekomen dat de opname van magnesiumcitraat en magnesiumlactaat rond de 90% ligt en die van magnesiumoxide slechts rond de 25%.

Misschien was de opzet van de studies echter niet gunstig voor magnesiumoxide. De duur van de studies was slechts enkele uren.
In een recente studie is voor zover ik weet voor het eerst gekeken naar de opname over een periode van 2 dagen. Over die periode genomen kwam de opname van magnesiumoxide alsnog even hoog uit als van andere goed opneembare magnesiumverbindingen.

Ik heb helaas niet de volledige details van de studie. Wat ik uit de beperkte informatie die ik heb gelezen begrijp is dat er een nieuwe meetmethode is gehanteerd voor bepaling van de opname. Het testen van de nieuwe meetmethode was het doel van de studie. Om die reden mag de gevonden uitkomst voor de opname van magnesiumoxide nog niet als een officieel onderzoeksresultaat gelden.

Voor mij kwam de bevinding over de opname van de oxide variant van magnesium niet geheel als verrassing. Rond het jaar 2000 heb ik diverse sporters met spierkrampen geholpen door ze magnesiumoxide poeder te geven. Vrijwel iedereen was hier zeer enthousiast over. De simpele magnesiumoxide bleek heel goed te werken.

Het leuke van magnesiumoxide is dat het voor 60% uit magnesium bestaat. Andere vormen zitten zo rond de 15%. Je hebt van magnesiumoxide dus veel minder nodig.
Wanneer magnesium en taurine innemen
1
Alex Berkovich
Wanneer nemen we dit supplement best in?
Voor de inspanning (10 ΰ 20 km fietsen) of erna?
De taurine lijkt me nuttig voor de inspanning. De magnesium erna, ...
Powersupplements
Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van alleen taurine (zonder caffeine) op prestaties bij duursport. Ik vond deze studie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20739720

Daaruit blijkt dat inname van 1,66 gram taurine voor duurinspanning (ongeveer 3 capsules Magnesium & Taurine) geen positief effect heeft op de prestatie. Het verhoogt wel de vetverbranding een heel klein beetje.

Ik zou het Magnesium & Taurine supplement na de inspanning nemen bij een maaltijd voor het spierherstel.
Beta-alanine & Magnesium en Taurine
8
anoniem
Sinds kort gebruik ook beta-alanine..

Na surf op heb web zo beta-alanine de taurine in het lichaam kunnen uitputten.

zou ik met dit supplement goed zitten Magnesium en Taurine?

en wat zijn jou ervaringen met beta-alanine?
Powersupplements
De taurine in ons Magnesium & Taurine supplement zou wel eens een heel goede aanvulling kunnen zijn als je beta-alanine gebruikt.

Ik heb persoonlijk geen ervaring met beta-alanine behalve dan dat het een tintelend gevoel geeft op de huid. Vanwege deze bijwerking gebruik ik het verder niet en verkopen wij het niet. We weten niet of deze prikkeling schadelijk is. In theorie kan de prikkeling van zenuwcellen leiden tot celdood. In de praktijk zal het bij jonge en gezonde mensen hopelijk wel meevallen.

We hebben al wel ideeλn over hoe we een beta-alanine supplement kunnen maken dat vrij van deze en andere bijwerkingen is. De ontwikkeling hiervan kost echter veel tijd en geld. Daarom krijgen enkele andere projecten voorrang.
anoniem
Dus met mijn Taurine gehalte zou ik goed zitten.

ik ervaar de prikkelingen niet als onpretige en valt reuze mee, het is het zelfe gevoel dat ik heb als ik een koude rilling krijg van de koud.

Maar hoekomt het dat je beta-alanine dan bijna overal kan kopen.

Het zou kunnen zijn dus dat dit schadelijk is, mag dit dan zo maar.. Wanneer wordt er dan in gegrepen, als er doden zijn gevallen?
Powersupplements
Of het taurinegehalte in orde is en blijft, is alleen te zeggen als je het gaat meten.

Er zijn veel producten op de markt die schadelijk kunnen zijn. In sommige gevallen wordt dit pas na vele jaren aangepast. Dan is door middel van studies gebleken dat het schadelijk is. Maar voor z'n bevinding algemeen geaccepteerd is, ben je vele jaren verder.

Zo bevatte margarines in de jaren 80 nog tientallen procenten transvetten. Nu zijn dergelijke concentraties in veel landen verboden omdat transvetten zeer schadelijk zijn.

Aan beta-alanine zal niemand direct doodgaan. In het ergste geval heb je wat zenuwschade na verloop van tijd. In dat opzicht kan je het vergelijken met alcohol. Elke keer dat je iets teveel alcohol drinkt, heb je een beetje schade aan hersencellen . Doe je dit elke dag en vele jaren achtereen dan zal je hier schade van ondervinden.

Voor wat betreft zenuwschade is beta-alanine zeer waarschijnlijk veilig als je het als time-released formule inneemt. Heb je poeder dan kan je het in water oplossen en gedurende de dag steeds met kleine slokjes opdrinken.
De opname is dan ook beter.
anoniem
Dankje wel voor info.

Vanmorgen moest alles vlug gaan.
ik was aan de late kant en wou op tijd zijn in de sportschool,dus nam ik vlug 400ml melk 2 scheppen Micellar Casein en schepje beta-alanine van 2.5g en dan vlug door om op tijd te zijn.

het rare is nu dat nieks heb gemerkt van van prikkelingen...

Zou melk ook helpen,zal het nog eens proberen morgen .
Powersupplements
Het schijnt normaal te zijn dat de prikkelingen minder worden na enkele keren beta-alanine te hebben gebruikt.
anoniem
ja , maar in de middag gebruikte ik het nogmaals en had dan wel nog de prikkelingen..
anoniem
nee, melk helpt niet... nomaals geprobeert
Powersupplements
Er zullen meerdere factoren van invloed zijn. Type en hoeveelheid voedsel/drank en het al of niet trainen.
Vraag 1 t/m 10 van 15
Magnesium en Taurine

Magnesium en Taurine

4.5882(17)
100 mg magnesium per capsule
Vermindert vermoeidheid
Een essentieel mineraal
Combineert goed met creatine
Normaal functioneren van spieren
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact