Sluiten
Waardering 9,4 na 2060 recensies

Vraag & antwoord

Temptation naturel in kleinere verpakking?
Whey Temptation Bulk 4500g
1
JB
Kunnen jullie de ’Whey Temptation’ Naturel ook in kleinere verpakking leveren? Ik zou graag eerst willen proeven alvorens ik meteen 4500g aanschaf.
Powersupplements
De Temptation naturel smaakt bijna exact hetzelfde als de whey isolaat naturel. Hiervan zijn de losse (30 gram) samples hier terug te vinden: http://www.powersupplements.nl/30g-sample-pure-whey-protein-isolate-114.
Bekijk alle vragen over Whey Temptation Bulk 4500g
Bezoek de productpagina
Dosering
Visolie (Omega-3)
1
Mirella Bloemberg-Eversen
Welke dosering is aan te raden voor mijn kinderen van 13 en 10 jaar
Powersupplements
Voor kinderen van 13 en 10 jaar volstaat 1 capsules van 1000 mg per dag. Het zijn overigens geen kleine capsules, dus niet alle kinderen zullen die makkelijk kunnen doorslikken. Belangrijk is de capsule door te slikken met bijvoorbeeld een flink glas water.
Bekijk alle vragen over Visolie (Omega-3)
Bezoek de productpagina
Bioflavonoďden
Natural Vitamin C
1
Mirella Bloemberg-Eversen
Zit erin jullie vitamine c tabletten ook bioflavonoďden?
Powersupplements
Onze vitamine C is afkomstig van de Indiase Kruisbes. Dit natuurlijke vitamine C-supplement bevat naast 125 mg vitamine C ook de van nature voorkomende bioflavonoďden uit de kruisbes.
Bekijk alle vragen over Natural Vitamin C
Bezoek de productpagina
Hoeveelheden adh
Natural Multi
2
anoniem
L.S.

Ik heb de Naturel Multi vitamine gekocht, nu zie ik dat er achter veel vitamines de adh véél meer is dan 100%, begrijp dit niet, méér is toch niet nodig?

Ben er nog niet mee begonnen, heb nog wat staan, wat ze ook ’natuurlijk’ noemen!

Is moeilijk te beoordelen of iets van pillen écht natuurlijk zijn.

Vriendelijke groet, Tiny Slot.
Powersupplements
De ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) is geen maximum maar eigenlijk een soort minimum: wat iemand per dag minimaal zou moeten binnen krijgen. Wat meer kan dus zeker geen kwaad. Een dosering die boven de 100% ADH ligt is dan ook vrij normaal. Het is iets heel anders dan de maximale veilige dosering, die vaak nog 10 tot 100 keer zo hoog ligt.

Wij hebben onze Natural Multi bewust mild gedoseerd. Veel multi's hebben veel hogere doseringen, waarbij zelfs de maximale veilige dosering soms wordt overschredn. Recentelijk was er bijvoorbeeld veel publiciteit over producten met een dosering vitamine B6 die de veilige dosering ver overschrijdt.

Of een product echt natuurlijk is, is niet altijd makkelijk vast te stellen. Of onze website wordt in elk geval het verschil tussen de verschillende zogenaamde 'natuurlijke' multi's uitgelegd:

---

Bevat uw multivitamine natuurlijke vitamines?

De kans dat een multivitamine vrij is van synthetische vitamines is bijzonder klein. Toch zijn er veel multi’s op de markt die onterecht worden aangeprezen als ‘natuurlijke vitamines’. We zullen uitleggen hoe dat mogelijk is:

1. ‘Natuurlijk’ is geen beschermde term

We beginnen met het meest duidelijke voorbeeld. Er zijn bedrijven die de gebruikelijke synthetische multivitamines simpelweg aanduiden als ‘natuurlijk’. Dat gebeurt al jaren. De term ‘natuurlijk’ is helaas niet beschermd.

Overigens moeten we hier aan toevoegen dat enkele vitamines volledig natuuridentiek kunnen worden nagemaakt. Wanneer dat het geval is en de dosering niet te hoog is, dan is zo’n synthetische vitamine prima te gebruiken. Volledig natuuridentieke synthetische multivitamines bestaan echter niet. De meeste vitamines zijn namelijk niet of niet volledig natuuridentiek na te maken.

2. ‘Whole Food Vitamins’ met synthetische vitamines

Er zijn ‘natuurlijke’ multi’s die ook wel aangeprezen worden met de term ‘whole food vitamins’. Vaak bestaan deze vitaminesupplementen uit enerzijds groenten- en fruitconcentraten en anderzijds uit synthetische vitamines. Het mixen van synthetische vitamines met een (vrij kleine) hoeveelheid groenten en fruit maakt de toegevoegde vitamines helaas niet tot de natuurlijke vorm. Het is de consument meestal niet duidelijk dat het gros van de vitamines in zo’n supplement synthetisch is.

3. Synthetische vitamines verwerkt door gistcellen

Soms worden synthetische vitamines aan gistcellen toegevoegd. Men hoopt hierbij dat de gistcellen de synthetische vitamines opnemen, verwerken en daardoor meer zoals de vitamines in echte voeding maken. De gistcellen worden vervolgens verwerkt in een voedingssupplement dat het predicaat ‘natuurlijk vitamines’ krijgt. Soms wordt dit type vitamines aangeduid als ‘gefermenteerde vitamines’. De consument krijgt hierbij al snel de indruk dat het om echt natuurlijke vitamines gaat.

De opname en werking van in gistcellen verwerkte synthetische vitamines zou beter zijn dan van de reguliere synthetische vitamines. Wij kennen echter geen bewijs dat gistcellen synthetische vitamine-isomeren kunnen omvormen tot natuurlijke vormen.

4. Natuurlijke vitaminehoudende grondstoffen verrijkt met synthetische vitamines

Tot slot zijn er zogenaamd natuurlijke vitaminepreparaten waar ogenschijnlijk alleen natuurlijke grondstoffen in verwerkt zijn. Bijvoorbeeld een vitamine C-supplement op basis van een bessenextract, of een levertraan supplement dat een goede bron is van natuurlijke vitamine A en D.

Helaas is ook hier in de meeste gevallen sprake van het gebruik van synthetische vitamines. Het is niet zo dat de maker van het supplement synthetische vitamines heeft toegevoegd. Dit is echter heel vaak wel gedaan door de grondstofproducent. Om de grondstoffen een hogere concentratie vitamines te geven of een mooi afgerond vitaminegehalte, worden synthetische vitamines gemengd met de grondstoffen.

De grondstofproducent biedt zijn ‘verrijkte’ waren aan als ‘bron van natuurlijke vitamines’. De grondstoffen zijn inderdaad een bron van natuurlijk vitamines. Maar een onbekend deel ervan is alsnog een synthetische toevoeging. Let op: de grondstofproducent maakt melding van de toevoeging in haar technische documentatie. Er is dus geen sprake van bedrog.

Het bedrijf dat vervolgens een supplement samenstelt met de grondstoffen, kan zich ook volledig aan de regels houden. De supplementenmaker hoeft geen synthetische vitamines als ingrediënt te noemen maar slechts de (verrijkte) grondstof die hij van de grondstofproducent of tussenhandelaar betrekt. Hij noemt bijvoorbeeld alleen plantenextract X als ingrediënt. Het supplement kan vervolgende zonder onwaarheden gepresenteerd worden als ‘bron van’ natuurlijke vitamines. Het extract bevat immers óók natuurlijke vitamines.

Natural Multi is anders!

Over onze Natural Multi zijn we duidelijk: dit bijzondere supplement bevat alleen natuurlijke vitamines uit plantenextracten die niet zijn verrijkt met synthetische vitamines. Daarnaast bevat het een speciaal geprepareerde vitamine D3 uit het vet van schapenwol. Meer informatie over de functies en herkomst van elk van de vitamines en mineralen vindt u op de productpagina.
Tiny Slot
Bedankt voor dit uitgebreide antwoord, een compliment zéker waard, ben er héél veel wijzer door geworden!

Vriendelijke groet, Tiny Slot.
Bekijk alle vragen over Natural Multi
Bezoek de productpagina
Combineren met supps
Natural Multi
1
Da J
Hoi

ik overweeg deze multi aan te schaffen, aangezien die uit de supermarkt bagger is qua samenstelling....echter vraag ik mij af of ik geen te grote hoeveelheden ga binnenkrijgen omdat ik ook al losse potten omega3, magnesium/taurine, zink, vit D3, etcetera, gebruik?

mvg J
Powersupplements
De doseringen van de verschillende vitaminen en mineralen in Natural Multi zijn bewust niet te hoog. Dit om overdoseringen te voorkomen, ook in combinatie met voeding en andere supplementen.

We raden wel aan om bij het combineren met andere supplementen die vitaminen en mineralen bevatten, de dosering Natural Multi te beperken tot 1 capsule per dag en ook van de andere supplementen niet te grote hoeveelheden te gebruiken. Dit geldt met name voor supplementen met zink, vitamine D3 en vitamine B.

Natural Multi bevat geen Omega-3, dus die aanvulling is sowieso geen probleem.
Bekijk alle vragen over Natural Multi
Bezoek de productpagina
Smaak L-citrulline
L-Citrulline 400g
1
Anoniem
Hallo,
Ik heb ergens in de FAQ gelezen dat uw product L-citrulline relatief neutraal smaakt.
Hoe neutraal?? De capsules zijn duurder en 4-6 capsules slikken is ook niet alles, dus overweeg ik het poeder te bestellen. Momenteel neem ik L-arginine poeder, walgelijk - ik ga over mijn nek!
Wat kan ik verwachten van de smaak van dit pure L-citrulline?
Powersupplements
De smaak is inderdaad behoorlijk neutraal (we hebben een capsule geopend en getest). In tegenstelling tot bijvoorbeeld citrulline - malaat (appelzuur) is pure citrulline vrijwel zonder smaak. Als je het door een shake mengt zal je er weinig tot niets van proeven.
Bekijk alle vragen over L-Citrulline 400g
Bezoek de productpagina
Karamel in multi
Natural Multi
1
John Westerdiep
Hoi,

Een vraag ivm met diabetes ben ik bezig om alle gerafineerde suiker uit mijn leven te bannen. En met groot succes.

Nou gebruikte ik naast jullie eiwit multi van RAW. Maar graag wil ik de overstap maken naar deze multi. maar hoe zit dit met de karamel. Dit is toch suiker.
Ik hoor het graag.

Met Vriendelijke Groet,

John Westerdiep
Powersupplements
De karamel, die is toegevoegd als natuurlijke kleurstof om de ingrediënten te beschermen tegen licht, wordt inderdaad gewonnen uit geraffineerde suiker. Maar de hoeveelheid is extreem laag. Per capsule is 20 mg caramel gebruikt, oftewel 0,02 gram. Dat is een verwaarloosbare hoeveelheid.
Bekijk alle vragen over Natural Multi
Bezoek de productpagina
Hoe is de smaak van L-Citrulline
L-Citrulline 400g
1
Jose
Hoe is de smaak van deze L-Citrulline en kan je dit met bijvoorbeeld thee of koffie innemen?

Heb vernomen dat de L-citrulline versie met malate in poedervorm erg vies van smaak is.
Powersupplements
We hebben een capsule geopend en het poeder los op de tong geproefd, het heeft nauwelijks een smaak en zal in koffie of thee bijna niet waarneembaar zijn. De vieze smaak van Citrulline malaat zal in het deel malaat zitten (appelzuur). Onze citrulline is de pure vorm, dus zonder een gekoppeld ander ingrediënt.
Bekijk alle vragen over L-Citrulline 400g
Bezoek de productpagina
Taurine synthetisch of natuurlijk
Magnesium en Taurine
1
Harry
Beste powersupplements hierbij een vraag over taurine: wordt jullie taurine synthetisch geproduceerd of via de natuurlijk weg van de gal van stieren? Want er zijn nogal wat Onderzoeken hebben een relatie aangetoond tussen synthetische taurine en verschillende ziekten.

Hartelijke groet Harry
Powersupplements
Hallo Harry,
Wij zijn bekend met het nieuws over synthetische versus dierlijke taurine. Het is echter vreemd dat er verschil zou zijn. De moleculaire structuur van taurine is zeer eenvoudig en prima na te maken..

Als ik de bron (abstract) nalees zie ik echter dat er wordt gekeken naar een verschil op basis van isotopen!! Dat is een verschil van een hele andere orde. Het is op een niveau waarop geen onderzoek wordt gedaan ten aanzien van voeding. Binnen de voedingswetenschap is dit iets wat we nooit eerder zijn tegengekomen.

Differentiation between natural and synthetic taurine using the 13C/12C isotope ratio:
Natural taurine is an essential constituent of formula milk for infants and, because of the inferior nutritional value (?), of synthetic forms, it is important to discriminate between these and taurines derived from a natural source. In this study we evaluated the ability of a method to make this distinction; it consisted of determination of the taurine 13C/12C ratio by means of a precision automated continuous flow mass spectrometric apparatus. This method was found to provide a powerful analytical tool for this purpose.

Niet eerder hebben wij een onderscheid gezien tussen voedingsstoffen op basis van isotopen. We hebben geen toegang tot het volledige artikel en kunnen dus geen informatie achterhalen tot de mogelijk reden voor dit verschil.

Onze taurine is synthetisch maar wel structureel (‘chemisch’) identiek aan de natuurlijke variant. De taurine is goedgekeurd voor gebruik in babyvoeding.

Voor een goede natuurlijke bron van taurine kunt u het beste vis eten (bijvoorbeeld makreel).
Bekijk alle vragen over Magnesium en Taurine
Bezoek de productpagina
Whey temptation vs isolate
Whey Temptation Bulk 4500g
1
Petra
Beste,

Wat is het verschil tussen pure Whey protein isolate en Whey temptation?
Powersupplements
Het grootste verschil is het eiwitpercentage, bij isolaat ligt dit rond de 90% bij de concentraat (temptation) is dat rond de 80%. Isolaat bevat ook minder vet en lactose. Whey Temptation is wel weer een stuk voordeliger ;-)
Bekijk alle vragen over Whey Temptation Bulk 4500g
Bezoek de productpagina
Vraag 21 t/m 30 van 1105
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact