Sluiten

Vraag & antwoord

Natural Fat Control
Vetverbranding en spieropbouw.
Natural Fat Control
1
Rik
Beste,

Ik sport wisselend 1 tot 4 keer per week (zwemmen, bokstraining, fitness, hardlopen). Ik wil graag wat meer spiermassa creλren en tegelijk iets meer vet kwijtraken. Gaat vooral om mijn ’buikje’, heb niet een zwaar overgewicht.

Omdat ik hoorde dat uitsluitend eiwitshakes voor spieropbouw er ook voor kunnen zorgen dat je aankomt, ben ik eerst naar vetverbandende supplementen gaan zoeken, vandaar dat ik op NFC uitkwam.

Mijn vraag is alleen of dit supplement ook ondersteund bij de opbouw van spieren, of dat ik hier weer beter iets anders voor kan gebruiken. En zo ja, is het dan het beste om de twee supplementen samen te gebruiken of eerst een periode NFC en daarna overgaan op iets anders? Of zijn er ook andere supplementen die zowel vetverbranding als spieropbouw in een keer ondersteunen?

Een hoop vragen maar ik wil er zeker van zijn dat ik het goede in huis haal voordat ik een aankoop bij jullie doe!

Vriendelijke groet,

Rik
Powersupplements
Hoi Rik,

Je kunt in gewicht toenemen door het gebruik van eiwitshakes. Het eiwit vertegenwoordigt immer een extra hoeveelheid calorieλn. De meeste mensen worden echter niet vetter van de extra ingenomen eiwitten. Dit heeft een aantal redenen:

1) In combinatie met krachttraining worden de eiwitten eerder gebruikt voor spieropbouw dan voor vetopbouw.
2) Eiwitten remmen de honger en laten de trek in zoetigheid afnemen. Mensen eten daardoor gezonder en minder koolhydraten. Dit resulteert vaak zelfs in een afname van het vetpercentage.
3) Eiwitten verhogen de stofwisseling. Dit komt doordat de vertering en verwerking van eiwitten meer energie vergen dan de vertering en verwerking van koolhydraten van vetten. Ook al bevatten 30 gram eiwitten evenveel calorieλn als 30 gram koolhydraten, door de toename van de stofwisseling leveren de eiwitten netto minder energie.

Al met al zijn eiwitsupplementen heel geschikt voor de combinatie van spieropbouw en vetverbranding.

Het gebruik van Natural Fat Control kan prima samengaan met het gebruik van eiwitsupplementen. Natural Fat Control is niet echt spieropbouwend. Het kan wel de spierpijn en spierafbraak verminderen. Het netto resultaat op spiergroei kan daardoor wel positief zijn.

Natural Fat Control is een supplement dat goed werkt op langere termijn.

Andere supplementen die de stimulering van spiergroei en vetverbranding combineren zijn l-citrulline, omega-3 visolie, HMB en BCAA's. Hiervan is omega-3 een lange termijn supplement. De rest kan je voor kortere periodes gebruiken.