Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1445 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Natural Vitamin B Complex: 10 vragen

Natural Vitamin B Complex
Natural Vitamin B Complex

foliumzuur

9 november 2016 11:24
wil
Hoeveel mg foliumzuur zit er in vitamin b complex?
9 november 2016
Powersupplements
12:25Natural Vitamin B Complex bevat geen foliumzuur (synthetisch 'pteroylglutaminezuur'). Foliumzuur zit niet in de planten waaruit deze natuurlijke vitamine B-complex is gewonnen. Foliumzuur komt overigens ook niet van nature voor in andere voedingsmiddelen. De Natural Vitamin B Complex bevat wel natuurlijk 'folaat'. Natuurlijke folaat omvat een reeks van natuurlijke stoffen die het lichaam kan omzetten in het actieve methylhydrofolaat. Het gehalte folaat in Natural Vitamin B Complex is 175 microgram. Dit is 87% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

zonder e-nummers en andere toevoegingen?

20 maart 2016 09:55
janneke
Beste meneer Mevrouw,

ik ben op naar foliumzuur.
op natuurlijke wijze. is deze er echt 1 zonder e-nummers en andere toevoegingen?
bij de meeste zitten ze er toch in als je de kleine letters leest.
ik hoop dat dit te vertrouwen is.

groetjes, Janneke

aanbevolen gebruik vitamine B complex

11 maart 2016 11:34
Kris
Ik vroeg me af, wat is nu juist het beste moment om vitamine B complex te nemen en onder welke omstandigheid?

Is dit ochtend, middag, avond? Is er een invloed op energie of slaap?
Neem je dit best met een niet vette maaltijd, gezien het een niet vet oplosbare vitamine is?
Neem je dit best aan het begin van de maaltijd of in het midden?
Welke factoren verbeteren de absorptie? voeding, co-factoren, andere supplementen die goed samengaan?
Het teveel plas je uit? Is het dan niet beter om de 2 capsules te splitsen ivm verzadiging bv middag en avond ipv beide samen?

Alvast bedankt
11 maart 2016
Powersupplements
12:47Hoi Kris! Er is geen vast tijdstip om vitamine B complex in te nemen. Later op de dag kan wel een minder goed moment zijn, doordat het bij sommige mensen een duidelijke toename in energie geeft. Dat kan eventueel storend werken op je slaap. Een in water oplosbare vitamine mag je ook innemen bij een vette maaltijd. De spijsverteringssappen bevatten altijd water. De opname zal daar geen problemen ondervinden. Een vetrijke maaltijd zal zelf overigens ook altijd een watercomponent hebben. De capsule vitamine B complex zou ik halverwege de maaltijd innemen. Op die manier loopt de opname prima. Er zijn geen andere stappen nodig om de opname te verbeteren. Supplementen die synergetisch werken met vitamine B complex of goed samen gaan? Voor energie denk ik vooral aan magnesium en vitamine C. Een dosering van twee capsules vitamine B complex kun je inderdaad goed splitsen. Ik verwacht dat de totale opname dan beter is dan wanneer je de capsules tegelijk neemt. Voor veel mensen zal 1 capsule al voldoende zijn. Probeer wat het beste voelt. Kris :-)

Allergie Vitamine B Complex?

18 augustus 2015 13:16
Michael
Goedemiddag,

Ik ben een tijd terug erachter gekomen dat als ik multivitamine neem van bijvoorbeeld Adam of vitamine B complex ook die van jullie dat ik enorm veel wit/rode bulten krijg. de huisarts zegt: stop met multivitamine en vitamine B verder geen oplossing.

Toch wil ik graag multivitamine slikken, hebben jullie enige idee of natural multi meer kans heeft van slagen? ik ben zelf onder de indruk dat ik allergisch ben voor 1 van de vitamine B versies en dan de syntetische vorm ervan. ik kan havermout bijvoorbeeld met gemak eten!

ben ten einde raad heb namelijk wel wat tekorten op vitamine gebied en ook last van wat problemen die daardoor kunnen komen.

als jullie enig idee hebben hoor ik het graag!

Met Vriendelijke Groet,

Michael

is overdosering mogelijk?

29 juni 2015 05:52
J.
Hoi,

Ivm met overbelasting enzv was ik van plan vit B te gaan slikken MAAR

Je leest dat je met vitamine B complex voorzichtig moet zijn, ivm ' overdosering ' enzv (zal text hier onder plakken)

Ga niet zomaar aan de haal met “vitamine-B-complex-supplementen”. B-vitamines moeten namelijk in een bepaalde verhouding in je lichaam aanwezig zijn. Vitamine B-supplementen zijn in veel gevallen onevenwichtig qua samenstelling, waardoor gevaarlijke overschotten aan bijvoorbeeld vitamine B6 kunnen ontstaan. Suppleer daarom uitsluitend een specifieke B-vitamine (bijvoorbeeld B12) als er daadwerkelijk een tekort is vastgesteld.

Hoe zit het met de bovenstaande text en deze vit B? Zijn er bijwerkingen verder of allergieën aan bekend, tevens vrij van magnesiumstearaat?

Alvast bedankt voor uw uitleg
29 juni 2015
Powersupplements
08:00Veel synthetische B-complex vitamines bevatten extreem hoge doseringen van de verschillende B-vitamines. Van vitamine B6 is vastgesteld dat deze hoge doseringen giftig kunnen zijn. Ook hoge doseringen foliumzuur (vooral in de synthetische vorm) kunnen schadelijk zijn. Onze natuurlijke B-complex bevat doseringen die je ook met gewone voeding kunt binnenkrijgen. Voor zover bekend is een overdosering bij deze hoeveelheden niet mogelijk. De natuurlijke ingrediënten die gebruikt zijn voor de Natural B-complex staan niet bekend als allergenen. Het supplement is ook vrij van magnesiumstearaat.

Vervanger van Biergist?

16 mei 2015 18:36
Charl
Is natural Vitamin B Complex een goede vervanger voor biergist, of kan je deze 2 producten niet met elkaar vergelijken?
16 mei 2015
Powersupplements
20:39Hoi Charl, De Natural Vitamin B-Complex kan inderdaad gebruikt worden als vervanging van biergist. Tenminste als je beide supplementen als bron van B vitamines gebruikt. Biergist is een minder geconcentreerde bron van de B vitamines.

Vitamine B12

17 maart 2015 10:49
Jan
Beste Power Supplements,

Waarom bevat jullie Natural Vitamin B Complex geen vitamine B12?

Groet,

Jan
17 maart 2015
Powersupplements
12:02Hoi Jan, De extracten waarvan het Natural B-complex is gemaakt zijn van plantaardige oorsprong. Planten bevatten geen vitamine B12. We hebben gezocht naar een aanvulling van natuurlijke B12 in de vorm van een dierlijke extracten. Deze hebben we helaas niet kunnen vinden. Vitamine B12 is overigens niet dagelijks in je voeding nodig. Je lichaam heeft een opslag die jaren mee kan. Er ontstaat een probleem als je geen dierlijke producten eet of als je opname geremd is. Bij bepaalde opnamestoornissen helpen normale voedingssupplementen niet meer. Dan heb je injecties nodig of zeer hoog gedoseerde supplementen. Die zeer hoog gedoseerde supplementen (vanaf 200 maal de ADH) zijn per definitie met synthetisch materiaal gemaakt. Mensen met een B12 tekort door een opnamestoornis hebben mogelijk weinig aan een natuurlijke laag gedoseerde B12. Vegetariërs zouden wel gebaat zijn bij een natuurlijk vitamine B12 supplement, maar zij willen geen dierlijke producten gebruiken. Kris

vraag over jullie vitamines

22 mei 2013 13:46
Eliane Brush
zijn het natuurlijke vitamines?
22 mei 2013
Powersupplements
15:54De B-vitamines van het Best Body merk zijn synthetisch zoals vrijwel alle vitamines in voedingssupplementen. We verwachten over ongeveer een maand te komen met een natuurlijke vitamine B complex onder het eigen Power Supplements merk. De nieuwe natuurlijke vitamine B complex is gewonnen uit diverse biologisch verbouwde planten. Het bevat geen enkele synthetische toevoeging. Dat supplement zal vergelijkbaar zijn met onze natuurlijke vitamine C. De prijs van de natuurlijke vitamine B-complex zal laag zijn voor een écht natuurlijk vitaminesupplement.

vitamine supplementen combineren

15 mei 2013 11:06
Kenny Thys
Geachte,

als ik de adam multi vitamine neem is het dan nog nodig om extra vitamine d-3 1000 te nemen? en/of extra vitamine B en C sups?

mvg
15 mei 2013
Powersupplements
13:13Bij de door ons aanbevolen dosering van 1 capsule Adam Multivitamine per dag is geen aanvullend gebruik van vitamine C of vitamine B nodig. Wanneer je snel ziek wordt na training is een extra capsule vitamine C echter alsnog het overwegen waard. Voor ondersteuning van bindweefsels zou je ook een extra capsule vitamine C kunnen nemen. Vitamine D is een goede aanvulling op de Adam Multivitamine. De multivitamine bevat hier slechts een geringe hoeveelheid van. Voor vitamine D geldt echter dat wanneer je vrijwel dagelijks in de 'zomerse' middagzon verblijft, dat je voldoende vitamine D aanmaakt. Regels hiervoor: de zon staat zo hoog dat je schaduw korter is dan je eigen lengte. Je gebruikt geen zonnebrandcreme. Je stelt redelijk wat huid bloot aan het zonlicht. De tijdsduur van blootstelling is minimaal 10 minuten.

Doping

20 augustus 2012 10:08
anoniem
Beste Power Supplements,

Mijn vraag betreffende Vitamin B is de volgende:

Zijn er bestanddelen in dit product die op een dopinglijst staan of hoef ik hier niet bang voor te zijn bij Power Supplements? Vanwege mijn sportieve achtergrond moet ik namelijk zeer voorzichtig en nauwkeurig te werk gaan.

Met Vriendelijke Groet,
anoniem