Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1548 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Pea Protein Isolate 1000g: 16 vragen

Pea Protein Isolate 1000g
Pea Protein Isolate 1000g

Geen soja in erwteneiwit

2 maart 2016 11:04
Jeroen V
Geachte,

Zit hier ook Soja in? hebben jullie ook meer eiwitproducten zonder soja?

gr. Jeroen.
2 maart 2016
Powersupplements
12:23Hoi Jeroen, De melding bij de Pea Protein Isolate 'dit product bevat peulvruchten' zet je misschien op het verkeerde been. Die peulvruchten zijn de erwten en slaan niet op soja. Het erwteneiwit isolaat is vrij van soja en zelfs vrij van sojalecithine. Een andere eiwitproduct zonder soja is Micellar Casein. Micellaire CaseÔne is een langzaam verterend melkeiwit met een hoge biologische waarde. Dat wil zeggen dat het veel essentiŽle aminozuren bevat in goede verhoudingen. Tot slot hebben we ook nog een sterk gehydroliseerd wei eiwit. Helemaal vrij van soja. Wei eiwit hydrolisaat is vooral geschikt om rondom de training te gebruiken. Voor uitgebreide informatie hierover zie de productpagina van Whey Protein Hydrolysate DH25. Kris

Acne + pea protein

4 januari 2016 10:52
Tatiana
Uit diverse bronnen heb ik begrepen dat je van melk, whey en lactose acne kunt ontwikkelen. Is er iets bekend van het effect van dit product op de huid en acne/puistjes? Aangezien het lactosevrij is en geen melkeiwit bevat...

Dank!
4 januari 2016
Powersupplements
12:01Hoi Tatiana, De kans op acne is inderdaad kleiner met Pea Protein dan met whey of melk. Er bestaat altijd nog wel een kans op acne met Pea Protein, maar die is vrij gering. Kris

Vraag over ingrediŽnten in Pea Protein Isolate

24 december 2015 09:36
Michiel
Beste heer/mevrouw,

Graag zou ik wat willen weten over jullie supplementen.

Eerst leg ik even uit wat mijn íbeperkingení zijn.

De laatste tijd heb ik al meerdere soorten shakes geprobeerd van [een online supplementenwinkel]. Helaas krijg ik hier last van uitslag op mijn gezicht. Ik ben er achter gekomen dat ik allergisch ben voor Soja (eiwit, lecitine). Nu ben ik opzoek naar een shake die geen soja bevat ook geen klein beetje want neem deze 2 keer per dag. Ook verdraag ik melk niet erg goed. Kan het opzich wel aan maar moet niet teveel nemen, dus een shake zonder melk zou beter zijn.

Nu kwam ik jullie supplement Pea Protein Isolate tegen en deze moet 100% melk en soja vrij zijn. Toch is mijn vraag dan zijn alle ingrediŽnten die op de site staan ook in het product verwerkt? want er moet toch een soort van smaakstof toevoeging zijn? deze zie ik namelijk niet staan bij de ingrediŽnten terwijl de smaakstof Vanille-caramel toch wel een soort van smaakstof moet hebben.

Ik hoor graag van jullie.

Alvast fijne feestdagen!
24 december 2015
Powersupplements
10:43Hoi Michel, In jouw situatie zou Pea Protein Isolate wel eens de beste keus kunnen zijn van alle gangbare soorten eiwitsupplementen. Het is inderdaad vrij van melk soja en alle standaard allergenen. De enige ingrediŽnten zijn: Erwten eiwit isolaat (95,6% van het totaal), natuurlijk smaakaroma en steviol glycosides uit Stevia. (De ingrediŽnten staan onderaan de productpagina genoemd). Ook voor jou en je familie en vrienden fijne feestdagen toegewenst! :-) Kris

Erwten eiwit producent en bewerking

22 december 2015 10:46
Timo
Beste mensen van Power Supplements,

Jullie erwteneiwit gebruik ik inmiddels een tijdje en het bevalt me heel goed. Mijn vraag gaat over de herkomst en bewerking van jullie erwten eiwit isolaat. Uit interesse ben ik benieuwd waar jullie isolaat wordt geproduceerd en hoe het wordt geproduceerd kwa filtratie, temperaturen, en hoe veel mineralen en vezels er over blijven in het eindproduct. Bij whey is het uiteraard wat duidelijker voor te stellen wat er bij komt kijken. Alvast dank voor jullie service!

Vriendelijke groet,
Timo
22 december 2015
Powersupplements
11:51Hoi Timo, De productie van het erwten eiwit isolaat vind plaats in West Europa. Ook de erwten zelf komen uit West-Europa. De productie is vrij van extractieprocessen door middel van schadelijke oplosmiddelen. Er wordt gewoon water gebruikt voor de extractie van het eiwit uit de erwten. Verdere details over het productieproces zoals de temperatuur zijn niet vrijgegeven door de producent. Het gehalte vezels is 2,3 gram per 100 gram erwten eiwit isolaat. Het gehalte mineralen is niet gespecificeerd. Het is wel bekend dat het product vrij is van genetische bewerking. Kris

Fyto-oestrogenen in erwten eiwit?

4 december 2015 10:18
Rťmon
Beste Powersupplements,

Sommige plantaardige voeding (zoals bepaalde bonen en erwten) bevatten fyto-oestrogenen. Bevat jullie Pea protein isolate ook fyto-oestrogenen of gaan deze stoffen verloren tijdens het productieproces? Indien er een aanzienlijke hoeveelheid fyto-oestrogenen in de Pea protein isolate zit, heeft dit dan daadwerkelijk invloed op de oestrogeenwaarden in mijn lichaam?

Met vriendelijke groet,

Rťmon
4 december 2015
Powersupplements
11:42Hoi Rťmon, Soja eiwit isolaat bevat ongeveer 3 milligram isoflavonen (een klasse van fyto-oestrogenen) per dosering van 30 gram. Ons erwten eiwit bevat ruim 30 maal minder isoflavonen. In feite zijn de isoflavonen niet meer detecteerbaar in het erwten eiwit. Een maatschep Pea Protein Isolate komt op minder dan 0,1 milligram isoflavonen. Erwten bevatten ook nog andere fyto-oestrogenen, namelijk lignanen. Maar het gehalte daarvan is gering in de hele erwt. Waarschijnlijk zo'n 0,1 mg per 100 gram. Ik vermoed dat het gehalte in het eiwit isolaat nog lager ligt. Naar mijn idee is het gehalte fyto-oestrogenen in erwten eiwit isolaat niet relevant voor de hormonale balans van mensen. Kris

PEA PROTEIN!

2 december 2015 13:59
Teun
Hallo,

word deze Pea Eiwitten bijna net zo snel opgenomen door het lichaam als Whey ewitten?

En nog een vraag .
is deze ook in een Naturel verkrijgbaar? dus zonder smaak.

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke Groet,
Teun vd Ven
2 december 2015
Powersupplements
15:02Hoi Teun, We hebben geen data van de snelheid waarmee pea protein verteert. Ik verwacht dat het zo'n 50% trager is dan wei eiwit. Dat wil zeggen dat het grotendeels verteert in een tijdsbestek van zo'n 3 uur (voor whey protein is dit ongeveer 2 uur). We hebben Pea Protein niet in een naturel versie. De smaak van deze pea protein is echter heel mild. Kris

Pea protein GMO vrij?

5 juli 2015 06:08
Manuel
Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraag ivm de product Pea Proteine. Ik neem aan dat de product niet biologisch is, maar wat zijn de erwten GMO vrij?
Mvg,
Manuel
5 juli 2015
Powersupplements
08:11Hoi Manuel, De erwten zijn GMO vrij en afkomstig van conventionele landbouw. Kris

Pea eiwit smaken

18 maart 2015 14:11
Sharron
Hi guys,

Ik gebruik sinds kort het erwten eiwit dat jullie aanbieden op de site.
Ben er zeer tevreden over. Zijn jullie van plan in de toekomst meer smaken aan te bieden?

Gr. Sharron
18 maart 2015
Powersupplements
15:14Het is zeer lastig om een goede smaak te maken met Pea Protein vanwege de basis caramelachtige smaak. Een volgende smaak zal waarschijnlijk chocola worden of naturel. Op dit moment hebben we nog geen verwachtte datum voor nieuwe smaken.

Biologisch

18 februari 2015 12:36
Thom
is de Pea proteÔne ook biologisch?
18 februari 2015
Powersupplements
13:39Hoi Thom, De Pea Protein is niet biologisch maar afkomstig van conventionele teelt. De Pea Protein is wel vrij van genetische modificaties.

Stevia

11 maart 2014 09:10
RRM Aerts
Wordt er in dit product een echte natuurlijke variant gebruikt van stevia? Want je hebt namelijk ook geraffineerde stevia?
11 maart 2014
Powersupplements
10:13De stevia gebruikt in de Pea Protein is steviol glycosides, dit is niet het volledige stevia extract maar een gedeelte daarvan.

ANF's (anti nutritionele factoren) in pea protein?

17 februari 2014 10:44
Jurgen Verweijen
[PeaProtein] Ls,

Erwten bevatten zogenaamde anti nutritionele factoren: stoffen die onder andere de verteerbaarheid verminderen. De belangrijkste ANF's in erwten zijn fytaat en protease-remmers. Door een hittebehandeling te ondergaan kunnen deze ANF's geÔnactiveerd worden en voeren ze geen negatieve invloed uit op de verteerbaarheid. Is dat bij dit erwteneiwit gebeurd?

Vriendelijke groeten,
Jurgen

17 februari 2014
Powersupplements
11:59Hoi Jurgen, Een goede vraag! De (West Europese) producent van de Pea Protein geeft aan dat het productieproces het gehalte anti nutritionele factoren flink heeft verlaagd. De verteerbaarheid van het erwteneiwit is daardoor heel goed. De fabrikant geeft de volgende waarden op voor anti nutritionele factoren: Alfa galactosides (suikers die winderigheid veroorzaken) Raffinose Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 7,2 gram raffinose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,16 gram raffinose (45 maal minder). Stachyose Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 15,8 gram stachyose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,07 gram stachyose (225 maal minder). Verbascose Onbehandelde erwten bevatten op droge stof basis 13 gram verbascose. Het erwteneiwit bevat op droge basis 0,07 gram verbascose (185 maal minder). Trypsin Inhibitor Activity Erwten kunnen de eiwitvertering hinderen door het enzym Trypsine te remmen. De trypsine inhiberende activiteit (TIA) is flink verlaagd. Op droge basis heeft het erwten eiwitpoeder een TIA van 3,1 Ī 0,8 TIU/mg. Fytinezuur / fytaat Het gehalte fytaten is eveneens flink verlaagd ten opzichte van de onbehandelde erwten en bedraagt 1 tot 2%. Lectines Het gehalte lectines is teruggedrongen tot 0 Hu/mg.

Herkomst peulvruchten erwten eiwit

27 mei 2013 11:47
Patrick
Dit is een mooi alternatief voor whey! Wat is de herkomst van de peulvruchten? Zijn deze peulvruchten genetisch gemodificeerd?

Mvg

Patrick
27 mei 2013
Powersupplements
13:50Hoi Patrick, Het erwten eiwit is inderdaad een goed alternatief voor whey. Het erwten eiwit is niet genetisch gemodificeerd!! Wij zijn sterk gekant tegen genetische modifcatie.

pea protein isolate 1000mg

24 november 2012 10:14
Ivonne Jurgens
Zijn er geen andere smaken dan vanille-caramel te bestellen?

zoetstof

22 juli 2012 18:11
Gilbert Brouwer
beste lezer,

ik wil graag die erwtenproteine kopen, maar ik wil er geen intensieve zoetstof in hebben zoals sucralose. is 1 van de 2 smaken toevallig niet gezoet met sucralose?

groet gilbert brouwer

wanneer nemen

4 mei 2012 04:00
Jeroen Grootendorst
goeiedag

ik heb lactose intolerantie dus ga ik pea protein isolate 900g kopen

je kunt het tog het beste gebruiken na het fitnessen?
en hoeveel scheppen moet ik dan gebruiken?

ik train 4 x in de week

vriendelijke groet
4 mei 2012
Powersupplements
06:04Na het trainen is prima. Maar als je al lange tijd voor je training geen eiwit hebt gegeten, mag je Pea Protein Isolate ook een uur voor je training nemen. Anderhalve maatschep is een goede dosering.

Alternatief whey

18 maart 2012 21:20
C. van Dort
Hey,

Ik heb een tijd lang genoten van jullie heerlijke whey poeders. Alleen nu heb ik te horen gekregen dat ik niet tegen melk producten kan. Ik heb nu deze pea isolate gekocht. Mijn vraag is, komen er binnenkort nog meer smaken van deze poeder? En hebben jullie ook iets op basis van soja isolate?

Alvast bedankt voor de service

Groet chris
19 maart 2012
Powersupplements - Kris
13:40Hoi Chris,

Voorlopig hebben we helaas geen andere smaken van de pea protein.

Over soja eiwit hebben we nog veel twijfels. Als je soja wil eten denk ik dat je het beste traditioneel bereide soja kan eten. Dat wil zeggen soja producten die gefermenteerd zijn (tempeh, natto, tamari, shoyu en miso).