Sluiten

Vraag & antwoord

Stevia Whey Protein Isolate 1000g
Wat vinden jullie van sucralose in whey?
Stevia Whey Protein Isolate 1000g
1
Erik Donckers
Hallo PowerSupplements,

Ik gebruik al jaren eiwitpoeders en ben sinds kort overgestapt naar jullie whey (hydrolisaat) omdat er alleen sucralose wordt gebruikt als zoetstof, voorheen had ik eiwitpoeders waar ook andere zoetstoffen in zitten zoals acesulfaam-k. Wat is jullie mening over sucralose? Gevaarlijk of valt het wel mee? Via google lees ik veel tegenstrijdige artikelen en meningen. Ik zit namelijk te denken om geheel stevia/naturel te gaan, maar de smaak zal dan natuurlijk wat minder zijn.
Gr

Erik
Powersupplements
Hoi Erik,

Van alle synthetische zoetstoffen is sucralose de zoetstof met de minste vraagtekens met betrekking tot de gezondheid. Daarnaast heeft het de beste smaak van alle zoetstoffen.

Uiteraard is stevia voor veel mensen een aantrekkelijker alternatief omdat het natuurlijk is. De smaak van stevia is inderdaad niet helemaal zoals die van suiker. Maar veel mensen wennen snel aan de smaak en willen daarna niet meer anders.

Onze whey hydrolisaat is een geval apart. Door de wat bittere smaak van whey hydrolsaat is dat supplement moeilijk goed van smaak te krijgen met stevia. Met sucralose gaat dat een stuk beter. Overigens drink ik de whey hydrolisaat meestal naturel.

Kris