Sluiten

Vraag & antwoord

Essential Amino Acids 350g
Verschil tussen BCAA, essentiele aminozuren en hydrolis
Essential Amino Acids 350g
4
andres
kun je me eens uitleggen verschil tussen die 3

- BCAA poeder
- essentiele aminozuren
- pepto pro caseine hydrolisaat

het gaat mij om tijdens training ( krachttraining en voetballen ) te nemen. voor beter herstel en spiergroei. volgens mij is pepto pro duurste maar ff niet na prijs kijken. welk is beste voor herstel en spiergroei

viel me trouwens op dat jullie BCAA 10 euro duurder is dan die van een concurrent , is dat vanwege de kwaliteit? want vanuit japan ?
Powersupplements
BCAA's, essentiële aminozuren en sterk gehydroliseerde eiwitten zoals Peptopro en Whey hydrolisaat DH25 hebben als overeenkomst dat ze zeer snel kunnen worden opgenomen. Ze hebben ook de eigenschap insuline afgifte te bevorderen (zeker in combinatie met koolhydraten) en de glycogeenvoorraad in de spier na inspanning versneld aan te vullen (in combinatie met inname van koolhydraten).

Er zijn verschillen tussen de effecten van supplementen met BCAA's, essentiële aminozuren en gehydroliseerde eiwit. De verschillen komen op het volgende neer:

Een eiwithydrolisaat zoals Peptopro of Whey Hydrolisaat DH25 bevat alle aminozuren die het lichaam gebruikt bij de opbouw van spieren en andere weefsels. Een deel van die aminozuren kan het lichaam eventueel zelf maken. Een deel kan het lichaam niet maken.

De aminozuren die het lichaam niet zelf kan maken zijn de essentiële aminozuren. Uit de essentiële aminozuren kan het lichaam naar behoefte de niet-essentiële aminozuren produceren.

De essentiële aminozuren worden als supplement aangeboden. Deze supplementen bevatten de essentiële aminozuren in de vorm van losse aminozuren. Het lichaam hoeft ze niet meer te verteren.

Een wei eiwit hydrolisaat of een caseine hydrolisaat zoals peptopro bevat zo'n 50% essentiële aminozuren. De rest van de aminozuren is niet-essentieël. In een goed eiwithydrolisaat is het merendeel van de aminozuren gebonden in ketens van 2 tot 3 aminozuren. Het lichaam kan deze vorm beter opnemen dan de vrije vorm aminozuren.

Vrije aminozuren zoals bij supplementen met essentiële aminozuren worden beperkt opgenomen. Er is een opnamelimiet. Vanaf een gram of 8 kunnen de darmen gaan protesteren. Afhankelijk van het soort aminozuur en persoonlijke verschillen tolereert men tussen de 5 en de 20 gram. Een goed gehydroliseerd eiwit met aminozuurketens is veel beter te verdragen. Hiervan kunnen hogere doseringen gebruikt worden.

Als je puur kijkt naar de essentiële aminozuren zou je tweemaal meer peptopro of whey hydrolisaat DH25 nodig hebben dan van een puur essentieel aminozuursupplement om hetzelfde spieropbouwend effect te krijgen. In de praktijk hebben de overige niet-essentiële aminozuren in de hydrolisaten echter ook een waarde. Daarom werkt de dubbele dosering hydrolisaat beter voor spieropbouw dan de essentiële aminozuren.

Die dubbele dosering is inderdaad wat kostbaarder duurder tenzij je onze whey hydrolisaat DH25 gebruikt. Dan is de prijs ongeveer vergelijkbaar met de essentiële aminozuren maar het resultaat is beter.

Nog een voordeel van het wei hydrolisaat is dat de (naturel) smaak beter is dan de smaak van de essentiële aminozuren. Wat je ook niet moet uitvlakken: de essentiële aminozuren zijn allemaal geproduceerd door procestechnologie. Je mag hopen dat de kwaliteit goed is en het materiaal geen grote mate van vervuiling bevat. Helaas ken ik niet 1 supplement met essentiële aminozuren waarbij de fabrikant van de grondstof (de aminozuren) genoemd wordt. Voor een product als aminozuren is een goede kwaliteitscontrole heel belangrijk.

Een (melk)eiwithydrolisaat is een product van normale Europese koemelk. Het proces van hydrolyse wordt uitgevoerd in Europese landen. Dit is een veilig product.

Nu zal ik aangeven hoe de BCAA's in het plaatje passen. BCAA's zijn drie aminozuren uit het rijtje van essentiële aminozuren. Voor spiergroei zijn zij de belangrijkste. Het gehalte BCAA's in de spier wordt sterk verminderd bij intensieve spierarbeid. Extra aanvulling hiervan bovenop de aminozuren die door middel van voeding (en eiwitshakes) worden verkregen heeft in veel gevallen een positief effect op spierherstel en spiergroei.

Als je verder weinig eiwitten eet, zijn BCAA's niet de beste keuze. Er is een voldoende grote basisaanvoer van eiwitten/aminozuren nodig om BCAA's goed te laten werken. Maar als de basisvoorziening van eiwittenen daarmee aminozuren in orde is, kan de aanvulling met extra BCAA's voor een extra spieropbouw en spierherstel zorgen.

BCAA's zijn in in zekere zin efficiënter dan essentiële aminozuren. Je hebt er minder van nodig om een effect te bereiken. Een goede dosering is 5 gram tegen 15 gram voor essentiële aminozuren. Die 5 gram is goed te verdragen terwijl dit voor 15 gram essentiële aminozuren niet voor iedereen het geval is.

Nog even terugkomend op kwaliteit. Onze BCAA's zijn inderdaad de beste kwaliteit die er te koop is. Daar zit een hoger prijskaartje aan. Onze inkoopprijs van Japanse BCAA's is 3 tot 4 maal hoger dan de dumpprijzen van sommige Chinese handelaren! Toch is onze consumentenprijs voor het BCAA poeder slecht 30% hoger dan wat je in webwinkels kunt krijgen. De prijs is bijzonder scherp.
andre
voor het sporten eet ik altijd 6 sneden brood (met chocopasta) en 1 banaan
na het sporten een post workout drank met koolhydraten en peptopro, 30 minuten erna whey protein en maaltijd

maar wat is beter voor mij om voor of tijdens training erbij te nemen BCAA of whey hydrolisaat DH25 ?

ieder geval mooie duidelijk antwoord op mijn vraag gekregen, bedankt
Powersupplements
Ik denk dat je progressie kunt maken door de chocopasta te vervangen door iets anders. Mijn grootste bezwaar van dit broodbeleg is de geraffineerde plantaardige olie die erin verwerkt wordt.

Het zou al beter zijn als je zelf je chocopasta maakt. Dat kan met ongeklopte biologische slagroom (veel beter dan geraffineerde plantaardige olie), cacaopoeder, suiker en eventueel wat hazelnootpasta (pure gemalen hazelnoot).

Nu eet je voor het sporten geen eiwitten. Dat hoeft ook niet. Je kunt zelfs volledig nuchter trainen. Voor maximale spiergroei is de consumptie van eiwitten voor je training wel optimaal. Whey hydrolisaat DH25 is dan de beste keuze. In combinatie met de eiwitarme pre-workout voeding die je noemt, is de whey hydrolisaat DH25 een beter keuze dan de BCAA's.

Na de training kun je nog een beetje whey hydrolisaat gebruiken samen met eventueel wat fruit. Natuurlijke koolhydraten zijn gezonder dan geraffineerde koolhydraten in supplementen
andre
haha ik wist dat je mijn nutella ging afkeuren magoed ik ben helaas geen makkelijke eter , heb al pindakaas geprobeerd als broodbeleg maar vind ik ook niks maar ik zal eraan werken.

ok de whey hydrolisaat dh25 is genoteerd.

bedankt
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Essential Amino Acids 350g

Essential Amino Acids..

4.4211(19)
Alle 9 essentiële aminozuren
Inclusief de 3 BCAA's (40%)
Inclusief tryptofaan
Vegetarisch en veganistisch
Ultrazuivere Japanse kwaliteit
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g