Sluiten
Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g

Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g

 • Snelste opname van eiwit
 • Draagt bij aan behoud of toename van spiermassa
 • Optimale hydrolysegraad! (DH25)
 • Hoog gehalte di- en tripeptiden
 • Licht verteerbaar
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
Rijk aan direct opneembare di- en tripeptiden

Inhoud

1000 gram Whey Protein Hydrolysate DH25 (wei eiwit hydrolisaat) poeder.

Eiwitpercentage: 78%.

Dosering

Mix 1 maatschep (20 gram) Whey Protein Hydrolysate DH25 met 300 tot 400 ml water, melk of vruchtensap. Bij gebruik van een shaker: 2 stevige schudbewegingen is voldoende.

Aanwijzingen voor gebruik:

 • Neem 0,5 - 1 maatschep Whey Protein Hydrolysate DH25 voor, tijdens en/of na de training.
 • Typische gebruikswijze is 1 maatschep hydrolisaat per training.
 • Spreid de inname van doseringen die groter zijn dan 1 maatschep.
 • Gebruik maximaal 3 maatscheppen verdeeld over de training (peri-workout).

Voor een synergistische shake effect na afloop van krachttraining kan Whey Protein Hydrolysate aangevuld worden met BCAA / L-leucine , creatine en snel opneembare suikers zoals uit vruchtensap. 

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

 • Melkeiwit hydrolisaat
 • Aroma (m.u.v. smaak naturel)
 • Zoetstof sucralose (E955) (m.u.v. smaak naturel)

Allergenen

Melkeiwit, lactose.

Optimale hydrolyse!

Whey hydrolisaat neemt nog sneller op dan whey isolaat en whey concentraat. Het zorgt daarom na de training nog sneller voor ondersteuning bij behoud of toename van spiermassa. Een goede whey hydrolisaat kost daarbij nauwelijks energie om te verteren. Topsporters kiezen na een uitputtende training vaak voor een sterk gehydroliseerd eiwit en zijn heel positief over de effecten ervan.

Whey hydrolisaat supplementen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende niveau’s van hydrolyse (DH-waarde). De meeste sportsupplementen gebruiken een hydrolisaat met een DH waarde van 4 tot 12. Voor wei eiwit geldt dat de optimale mate van hydrolyse rond een DH waarde van 25 ligt.

Optimale hydrolyse komt neer op het volgende:

 • Intacte eiwitten (rechterkolom in de grafiek) moeten zo veel mogelijk omgezet zijn naar peptiden (middelste drie kolommen).
 • Het aandeel direct opneembare di- en tripeptiden is zo hoog mogelijk.
 • Desondanks moet het aandeel vrije aminozuren (linkerkolom) relatief laag blijven. Verderop in de tekst meer uitleg.

 
whey hydrolisaat DH25


W
aarom een eiwithydrolisaat?

1 Snelle opname

Een eiwit hydrolisaat is een eiwit dat bewerkt is met enzymen. De enzymen hebben het eiwit omgezet naar korte ketens van aminozuren, zogenaamde peptiden. Het hydrolyseproces is vergelijkbaar met wat er tijdens de normale spijsvertering gebeurt met de eiwitten in onze voeding.

Door de enzymatische bewerking wordt een eiwithydrolisaat makkelijker en sneller opgenomen dan een intact eiwit. In een situatie van intensieve sportprestaties kan de snelle opname heel voordelig zijn. Het herstel van de spieren kan hierdoor zeer snel op gang komen.

2 – Verhoogde insulineafgifte

Na inname van koolhydraten (bijvoorbeeld vruchtensap of brood) geeft het lichaam insuline af om deze voeding op te nemen. Wanneer koolhydraten gecombineerd worden met eiwit is die afgifte nog sterker. Licht verteerbare koolhydraten die gecombineerd worden met een eiwit hydrolisaat veroorzaken echter de hoogste afgifte van insuline.

Een nog verdere toename van de insulineafgifte kan bereikt worden door bij de koolhydraten en whey hydrolisaat ook nog creatine en L-leucine / BCAA’s te gebruiken.

Mensen met overgewicht hebben een verminderde insulinegevoeligheid en moeten voorzichtig zijn met de ‘insuline-boosting’ strategie. Zij zijn bij een verhoogd insulineniveau eerder geneigd vetweefsel op te bouwen.

Wij schatten in dat gezonde mensen met een lichaamsvetpercentage van 15% of lager de hydrolisaat/koolhydraat combinatie goed kunnen toepassen na een training. Voor mensen met een vetpercentage hoger dan 15%, is het waarschijnlijk beter alleen het eiwithydrolisaat te gebruiken of slechts een geringe hoeveelheid koolhydraten toe te voegen.

3 Energiebesparing door lichte verteerbaarheid

De opname van een gehydroliseerd eiwit kost het lichaam veel minder energie omdat het eiwit niet of in mindere mate hoeft te worden verteerd. Bij herstel na inspanning is zo’n energiebesparing positief. Er blijft meer energie beschikbaar voor herstel, eventuele spiergroei en andere trainingsadaptaties.

4 Energiebesparing door beperkte immuunreactie

Voedselvertering kost ook veel energie doordat het immuunsysteem reageert op eiwitten. Eiwitten worden door het lichaam gezien als ongewenste lichaamvreemde stoffen die het lichaam binnendringen. Een verregaand gehydroliseerd eiwit wordt echter niet of nauwelijks meer als lichaamsvreemd gezien. Het immuunsysteem reageert niet met een afweerreactie op de di- en tripeptiden.

Een minder sterke immuunreactie betekent wederom een energiebesparing en de mogelijkheid van sneller herstel na inspanning.

Bovenstaande geldt nog sterker voor mensen die caseïne en wei eiwitten niet goed verdragen. Bij hen is de afweerreactie tegen de intacte eiwitten sterker dan normaal. Met een eiwithydrolisaat hebben deze mensen veel minder snel last van de problemen die zij ervaren met intacte caseïne en wei eiwitten.

5  Volledige opname

Tot slot kunnen mensen met een suboptimaal werkende spijsvertering profiteren van het feit dat een eiwithydrolisaat ‘voorverteerd’ is. Het behoud of een toename van spiermassa na een intensieve sportprestatie wordt hiermee veel makkelijker.


Verschillende niveau’s van hydrolyse

Het menselijk spijsverteringsstelsel breekt eiwitten af tot heel korte ketens van twee en drie aminozuren. Deze di- en tripeptiden worden opgenomen in de cellen van de darmwand en daar pas omgezet tot losse aminozuren. Een hydrolisaat welke zo snel mogelijk opgenomen moet worden, bestaat in de ideale situatie alleen uit di- en tripeptiden. In de praktijk is de productie van een supplement met alleen maar di- en tripeptiden moeilijk haalbaar. Voordat alle langere ketens ingekort zijn tot een lengte van maximaal 2 of 3 aminozuren, is een groot deel al gesplitst tot losse aminozuren. Losse aminozuren worden weliswaar ook snel opgenomen, maar het transport vanuit de darmen naar de cellen van de darmwand gaat veel moeilijker. Bij een te hoge inname van vrije aminozuren is de opname niet compleet en kan winderigheid of diarree optreden.

Whey Protein Hydrolysate DH25 heeft een zeer hoge hydrolysegraad (DH) en daardoor een hoog aandeel di- en tripeptiden van 30 tot 40%. Het aandeel vrije aminozuren is beperkt gebleven tot minder dan 5%. Korte peptideketens tot zo’n 8 aminozuren omvatten nog eens 25 tot 30% van het geheel. De middenlange ketens tot 40 aminozuren beslaan nog eens ruwweg 30%. Slechts ongeveer 2,5% van het hydrolisaat bevat langere ketens dan 40 aminozuren.

De meeste eiwit hydrolisaten in sportsupplementen hebben een hydrolsyegraad van DH4 tot DH12. Deze hydrolisaten worden veel trager opgenomen en geven eerder een allergene reactie. Daarnaast gaat ook het stimulerende effect op de insulineafgifte deels verloren.

Kwaliteit van het gehydroliseerde eiwit

Er zijn veel verschillende soorten eiwit. Niet alle eiwitsoorten zijn even geschikt voor spieropbouw. Het bekendste voorbeeld van een ongeschikt eiwit is collageen. Collageen(hydrolisaat) bevat een aminozuursamenstelling die weliswaar nuttig is voor de opbouw van bindweefsels maar die ongeschikt is voor spieropbouw. De beste eiwitten voor spieropbouw zijn wei eiwit, caseine en kippenei-eiwit.

Whey Protein Hydrolysate DH25 is gemaakt van wei eiwit. Dit is het eiwit met het hoogste gehalte aan essentiële en vertakte keten aminozuren (EAA en BCAA). Voor spieropbouw is dit de optimale keuze.

Kritiek op eiwithydrolisaat

Een bekende Amerikaanse supplementencriticus heeft een stuk geschreven waarin hij scherpe kritiek uit op eiwithydrolisaten. Hij doet dit door middel van de bespreking van een wetenschappelijke studie.

In deze studie wordt de opname van aminozuren vergeleken tussen ongeveer 30 gram intact caseïne eiwit en een zelfde hoeveelheid caseïnehydrolisaat. Uit de studie blijkt dat de aminozuren van het sterk gehydroliseerde caseïne slechts in beperkte mate terechtkomen in de spieren van de proefpersonen. De aminozuren worden daarentegen vooral opgenomen door de inwendige organen. De conclusie van de criticus is daarom dat het caseïnehydrolisaat een zinloos supplement is voor sporters.

Waar deze ‘goeroe’ echter niet bij stil staat is dat de studie is uitgevoerd met mensen die niet hadden gesport! De spieren van de proefpersonen hadden dus geen verhoogde vraag naar aminozuren. Het eiwithydrolisaat in de studie is van het zeer snelle type (vergelijkbaar met Whey Protein Hydrolysate DH25). Wanneer het lichaam de snelle aanvoer van aminozuren niet goed kan verwerken in de spieren, dan zal het deze opnemen in de weefsels met de snelste aminozuurstofwisseling. Dat zijn de inwendige organen. Je zou deze situatie kunnen vergelijken met het volgende: Je geeft mensen een ‘post-workout shake’ (een na-de-training shake) met veel snel opneembare koolhydraten. Maar je geeft het aan mensen die niet hebben gesport. Wat gebeurt er dan met de koolhydraten? Die worden niet opgenomen door de spieren maar door het vetweefsel.

Kan je uit dit voorbeeld concluderen dat een post-workout shake een dikmaker is? Nee natuurlijk niet. De post-workout shake gebruik je na je training (tijdens en direct vooraf mag ook). Net zo goed gebruik je een hoog gedoseerd eiwithydrolisaat ook bij je training (vooraf, tijdens en/of na).

Overigens mag je een sterk gehydroliseerd eiwit in kleine doseringen (een halve of een derde maatschep) ook gedurende de dag gebruiken. Door de geringe dosering zal de concentratie aminozuren niet te hoog oplopen voor het niet-sportende lichaam.

Gemiddeld aminozuurprofiel (percentage van eiwit)
Alanine 3.8 %
Arginine 2.9 %
Asparginezuur 9.05 %
Cystine 2.3 %
Glutaminezuur 17.2 %
Glycine 1.95 %
Histidine 2.36 %
Isoleucine* 5.22 %
Leucine* 10.59 %
Lysine 8.67 %
Methionine 2.62 %
Phenylalanine 4.16 %
Proline 7.27 %
Serine 4.73 %
Threonine 4.74 %
Tryptophan 1.94 %
Tyrosine 4.32 %
Valine* 5.57 %
* = BCAA (vertakte keten aminozuur)

 

# Conform wetgeving is het equivalente zoutgehalte (natriumchloride) berekend op basis van het daadwerkelijke gehalte natrium in het product. Het natriumgehalte is 640 mg per 20 gram wei eiwit hydrolisaat. Het product bevat geen toegevoegd zout.

Voedingswaarde

*
Per 100 g Per 30 gram
Energie 1499 kJ / 353 kcal 449.7 kJ / 105.9 kcal
Eiwit 78,0 g 23,4 g
Koolhydraten 10,0 g 3,0 g
- waarvan suikers 0,0 g 0,0 g
- waarvan lactose 10,0 g 3,0 g
Vet 1,0 g 0,3 g
- waarvan verzadigd 0,0 g 0,0 g
Vezels 0,0 g 0,0 g
Zout 8,0 g 2,4 g

* Afhankelijk van de smaak kan de voedingswaarde afwijken.

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Perfect als pre- en post- workout shake

Kevin Pronk, 10 februari 2021
Uitzonderlijk snel opgenomen, remt de eetlust zonder te vol te zitten om te kunnen trainen met een riem. Perfect als pre- en post- workout shake met ...
lees meer

Geeft mij een boost

Guido Bossyns, 22 maart 2020
Het is goed van smaak ..mix heel goed ..en geeft mij een boost !

Ondanks bittere nasmaak toch voor gekozen

Marianne Dorst-zuidema, 13 januari 2020
Ik heb deze whey al eerder gekocht aanwezig. Laat zich uitstekend mengen, geen klontjes, zeer fijn poeder. Ondanks de aanwezige bittere nasmaak toch w...
lees meer

Prima

Nele De Wert, 24 december 2019
Prima producten !

Goed herstel na de sport

Y. van den Berg, 22 december 2019
Ik gebruik dit product al 3 jaar. Naturel, omdat ik niet van zoet hou. Alles zit erin voor een goed herstel na de sport. Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Werkt in principe goed

Judy Yasin, 12 juli 2019
De product eigenlijk wel goed. Weet nog niet of pure met psychische toestand maakt of nee maar dit werkt in principe goed hoewel ik slecht eet. Belang...
lees meer

Top

GM Chan, 29 mei 2019
TOP

Merkbare impact

Franck, 19 april 2019
Ik sport met 4 a 5 dagen in de week van 2 a 3 uur per dag. Merk ik wel dat de hydrolysate DH25 veel sneller en merkbare impact heeft op mijn lichaam ...
lees meer

Alsof je aan de steroids zit

Anoniem, 30 juni 2018
Echt ****** goed spul, het schuimt als een gek, dat is wel opvallend maar het werkt echt alsof je aan de steroids zit. 2 scheppen voor training en 2 ...
lees meer

In combinatie met isolaat en caseïne

Bart Hilhorst, 1 juni 2018
Ik ben al jaren tevreden over deze hydrolisaat. Goed poeder dat niet klontert, zelf gebruik ik de tropische vruchten smaak, wat de shakes echt op smaa...
lees meer

Hoge eiwit waarde

Paul De wit, 19 februari 2018
Goede proteine mixt makkelijk en hoge eiwit waarde. Levering altijd snel en goed verpakt.

Lost goed op

ertje , 15 februari 2017
Het product lost goed op. Ik heb het maar kort gebruikt, dus kan daarom nog niet zeggen wat het voor effect het op mijn body heeft. Ik ben 3dg geleden...
lees meer

Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g
Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g smaak: naturel
1
R.J.M. Bakker
Goeden dag,

Wil graag smaak Naturel bestellen en wil daarom graag weten wanneer deze smaak weer op voorraad is.

Jullie snelle antwoord afwachtend

Met dank en een vriendelijke groet
Ruud Bakker
Powersupplements
De Naturel wordt deze week en uiterlijk komende week bij ons binnen verwacht.
Tropische vruchten
1
Kenneth
Hallo beste mensen,

Enig idee wanneer de tropische vruchten smaak weer beschikbaar is?

Groetjes,

Kenneth
Powersupplements
De tropische vruchten zal samen met de naturel uiterlijk binnen 2 weken weer op voorraad moeten zijn.
Whey protein hydrolysate naturel
1
guy
beste,

hebt u enig idee wanneer bovenstaand product terug beschikbaar is?
Ik zou dit graag bestellen.

mvrg
Guy
Powersupplements
De whey hydrolisaat naturel wordt komende week weer geproduceerd. Het zal dan en uiterlijk de week daarna bij ons binnenkomen.
Bcaa VS hydrolisaat
1
Quin
Powersupplements team,

Doe nu geruime tijd aan Intermittent fasting.
16/8 formule.
Nu wil ik graag net voor mn training op een nuchtere
Maag bcaa of hydro innemen.
Wat is jullie advies hierin omtrent max anabole effecten?
Powersupplements
Hoi Quinn,

BCAA vs hydrolisaat is een interessant vraagstuk. BCAA is vooral anti-katabool. Als je volledig nuchter bent na je periode van vasten, dan gaan je spieren veel BCAA's verbranden voor energieproductie. Dit gaat ten koste van spierweefsel. Een BCAA supplement kan het spierverlies tegengaan.

Voor een anabool effect oftewel opbouw van spierweefsel, heb je echter niet genoeg aan alleen de BCAA's. Ook de andere aminozuren zijn nodig om compleet spiereiwit te kunnen opbouwen. Wei eiwit hydrolisaat is de beste optie als je een eiwitbron vooraf en/of tijdens je training wilt gebruiken. Het bevat alle BCAA's en alle overige essentiële aminozuren in zeer gunstige verhoudingen.

Kris
Eiwit Hydrolisaat biologisch
3
K
Beste,

Graag zou ik willen weten of jullie eiwit hydrolisaat biologisch is.

Met vriendelijke groet,

Kenneth
Powersupplements
Hoi Kenneth,

Biologische melk is gezonder dan niet-biologische melk. Het verschil zit hem vooral in het melkvet.
De eiwitten uit melk en het melksuiker (lactose) van biologische en van niet-biologische herkomst zijn echter identiek van structuur. Wanneer je een geconcentreerd hydrolisaat van melkeiwit gebruikt, dan maakt het voor de werking en de invloed op je gezondheid niet uit of het een biologisch product is of niet.
Onze wei eiwit hydrolisaat is niet van biologische herkomst.
Kenneth
Hallo,

Bedankt voor uw reactie. Echter ben ik het niet helemaal eens met uw conclusie over waarom biologische eiwit gezonder zou zijn dan niet biologische. Verschil in melkvet zou 1 reden kunnen zijn voor het verschil omtrent impact op de gezondheid, alhoewel recente onderzoeken uitwijzen dat vet ( en hierbij doel ik met name op verzadigde vetzuren ) niet zozeer de boosdoeners zijn maar dat wel word icm suiker. Maar het voert te ver om hier uitvoerig op in te gaan. Waar ik mij voornamelijk druk om maak zijn de GMO's oftewel GGO's (in het nederlands), de zware metalen, antibiotica, conserveringsmiddelen, bleekmdidelen, rbgh, etc etc waar de koeien waar de niet biologische melk van afkomstig is mee zijn behandeld. Deze "additieven" worden niet uit de eiwitten verwijdert bij het maken van eiwit poeder, indien de melk afkomstig is van niet biologisch melk.

Maar in ieder geval bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.

Met vriendelijke groet,

Kenneth
Powersupplements
Hoi Kenneth,

Zware metalen worden niet gebruikt in de voedselketen. Ze zijn wel aanwezig in de gehele voedselketen door vervuiling. Dat geldt voor zowel de reguliere als voor de biologische voedingssector.

Verder ben ik nooit informatie tegengekomen waaruit blijkt dat melk behandeld wordt met conserveringsmiddelen en bleekmiddelen.

Het gebruik van antibiotica en GGO's wordt steeds verder teruggedrongen in de reguliere voedingsindustrie in Europa. Veel landen in Europa hebben de meeste GGO's al uitgebannen.

Voor melk geldt dat deze vrij is van antibiotica. Wanneer sporen van antibiotica worden gevonden wordt de betreffende partij melk vernietigd.

Let er op dat wanneer je yoghurt en melk koopt, dat ze niet gehomogeniseerd zijn.
http://suppversity.blogspot.nl/2012/08/mutant-milk-new-research-fuels-flames.html
Zuivelproducten met het 'Demeter' keurmerk zijn niet gehomogeniseerd.
Isolate of Hydrolysaat bij duursport
1
Toine
Beste Power Supplememts,

Momenteel train ik voor een marathon. Nu wil ik na een lange duurloop extra eiwitten gaan gebruiken als aanvulling op mijn herstel.
Welke adviseren jullie hier voor? De Isolate of de Hydrolysaat ?

Groet Toine
Powersupplements
Hoi Toine,

Een wei eiwit hydrolysaat met een hoge hydrolysegraad heeft zeker voordelen om na zo'n intensieve inspanning snel en goed te herstellen. Het zou ook goed zijn om na je training 2 tot 5 gram glutamine toe te voegen aan het eiwit hydrolysaat.

Omdat onze hydrolysaat tijdelijk is uitverkocht kun je overwegen een product als Peptopro aan te schaffen. Dat hydrolysaat van caseine eiwit (ook met hoge hydrolysegraad) wordt veel gebruikt door topsporters.

Wei eiwit isolaat is een goede tweede na wei of caseine hydrolysaat.
Smaak whey hydrolisaat
1
Anoniem
Beste, ik heb de naturel besteld en het smaakt echt niet lekker, heel anders dan normale whey naturel. Klopt dat? Ik begon eerlijk gezegd te twijfelen of het wel goed was.

Gr
Powersupplements
Het klopt dat de whey hydrolisaat een bittere smaak heeft. Dit is het gevolg van het hydrolyse proces van het eiwit. Daarbij worden peptiden gevormd die normaal gesproken pas tijdens de vertering ontstaan.

De smaak van aminozuren en peptiden is bitter, vandaar ook dat we dit voor de smaak naturel er apart bij vermelden. De whey hydrolisaat met de smaken sinaasappel en tropische vruchten heeft hier weinig last van. Door de zoetheid en het aroma wordt de bittere smaak van het whey hydrolisaat gemaskeerd.

Whey hydrolisaat zal helaas in de naturel variant nooit echt lekker kunnen smaken. Het product en de werking is in ieder geval zoals het hoort.
Om de smaak te maskeren zou je nog wel kunnen overwegen om het te mengen met siroop. Hopelijk kan je iets met deze tip!
Grotere inhoud
1
Sam
Wanneer kunnen we deze potten ook in een grotere inhoud kopen? Zoals bijvoorbeeld 2kg bij de pure whey isolate?

Vriendelijke groeten!
Powersupplements
Op dit moment is er nog geen vraag geweest naar een grotere inhoud. Mochten we deze vraag vaker krijgen dan zullen we daar zeker serieus over nadenken!
Vergelijking met Plazma van Biotest
1
Anoniem
Beste Kris,

Is jullie Hydrolysate DH25 in combinatie met maltodextrine/dextrose vergelijkbaar met het Plazma supplement van Biotest? (http://www.t-nation.com/store/products/plazma)

Zoniet, wat is wel vergelijkbaar en hoe kan ik een soortgelijk supplement samenstellen met producten uit jullie webshop?

 
Powersupplements
Ik ken naar alle waarschijnlijkheid de essentiële componenten van het supplement Plazma van Biotest. Ik heb hierover persoonlijk informatie gekregen uit een betrouwbare bron. Omdat ik het vertrouwen niet wil beschamen noem ik geen merknamen van grondstoffen.

Ik stuur je een mailtje met wat tips om een vergelijkbaar supplement te maken.
Wei eiwit hydrolisaat en bloedsuikerspiegel
3
Rayuelo Lieveld
Beste,

Ik heb de whey hydrolisate shake besteld bij jullie, en ik vroeg me af of je bloedsuikerspiegel hiervan stijgt? ik heb geen diabetes ofzo, maar ik beperk mijn suiker innames. Gaat je suiker spiegel hiervan omhoog?

Alvast bedankt voor uw hulp!

Groetjes
Powersupplements
Hoi Rayuelo,

De bloedsuikerspiegel zal niet stijgen door wei eiwit hydrolisaat. Wat wel zal stijgen is de afgifte van insuline. Hierdoor zal de bloedsuikerspiegel juist dalen. In combinatie met sport zal het gehydroliseerde wei eiwit de opname van koolhydraten in de spieren versnellen.

Kris
Lieveld
Hallo Kris,

Alvast bedankt voor uw professionele hulp. Ik had nog 1 vraagje. Ik heb net de Whey protien Hydrolysate ontvangen, en ik heb de smaak naturel genomen wegens dat ik dacht dat er niks vna suiker in zat. Nu op de pot zie ik dat er 10gr. suiker inzit pet 100g? klopt deze informatie?

Alvast bedankt Kris!

Groetjes
Rayuelo Lieveld
Powersupplements
Hoi Rayuelo,

Whey hydrolisaat bevat 10 gram lactose per 100 gram. De meeste gebruikte dosering van één maatschep (20 gram) bevat nog maar 2 gram lactose.

Lactose ofwel melksuiker is een suiker die langzaam wordt opgenomen. De zogenaamde glycemische index (GI) voor lactose is vrij laag. Bij de inname van twee gram lactose is de stijging van de bloedsuikerspiegel niet meetbaar.

Omdat je whey hydrolisaat alleen gebruikt in combinatie met sporten is de invloed van de lactose op de bloedsuikerspiegel al helemaal te verwaarlozen. Je lichaam gebruikt veel suikers tijdens het sporten. Die suikers worden geleverd vanuit de lever en vanuit de voorraden in de spieren. Onder invloed van hormonen als ******* en adrenaline worden die suikers vrijgemaakt. Je lichaam zal de bloedsuikerspiegel tijdens inspanning optimaal houden zodat het optimaal functioneert.

Kris
Aminozuur profiel whey hydrolisaat
1
J.A. Apeldoorn
Kan er ook aangegeven worden wat het aminozuur profiel is?
Powersupplements
Bedankt voor je opmerkzaamheid! We gaan het aminozuurprofiel spoedig op de productpagina plaatsen. Hierbij alvast een overzicht per 100 gram:
Alanine 3.8 %
Arginine 2.9 %
Aspartic acid + Asparagine 9.05 %
Cysteine / Cystine 1.95 %
Glutamic acid + Glutamine 18.3 %
Glycine 1.79 %
Histidine (EAA) (1) 2.36 %
Isoleucine (BCAA-EAA) (2) 5.22 %
Leucine (BCAA-EAA) 10.59 %
Lysine (EAA) 8.67 %
Methionine (EAA) 2.62 %
Phenylalanine (EAA) 4.16 %
Proline 7.27 %
Serine 4.73%
Tryptophan (EAA) 1.94%
Tyrosine 4.32%
Valine (BCAA-EAA) 5.57%
Threonine (EAA) 4.74%

(1) EAA = Essential Amino Acid
(2) BCAA = Branched-chain Amino Acid
Vergelijking hydrolisaat dymatize vs optimum nutrition
1
Martijn Bloemen
Hallo powersupplements, [WheyHydro]

Zou je voor mij de verschillen van jullie whey hydrolisaat en de Iso-100 hydrolisaat van dymatize en de hydrowhey van optimum nutrition naast mekaar kunnen zetten en ik praat dan vooral over de DH waarde. En waar staat DH voor?

Gr martijn

 
Powersupplements
Hoi Martijn,

Ik kan geen informatie vinden over de hydrolysegraad van de hydrolisaten van Dymatize en Optimum Nutrition! Deze merken geven die informatie niet. Dat is erg jammer want de hydrolysegraad is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van een whey hydrolisaat of een caseine hydrolisaat.

DH staat voor 'degree of hydrolysis'. Met andere woorden de mate van hydrolyse. Bij een wei eiwit hydrolisaat komt een hydrolysegraad van 25 overeen met een gehalte van dipeptiden en tripeptiden van zo'n 30 tot 40% (zie de hydrolisaat vergelijkingstabel op onze productpagina (blauwe kolommen)). Voor de snelste en makkelijkste opname heb je zoveel mogelijk di- en tripeptiden nodig.

Sommige merken vermelden dat hun supplement een "100% hydrolisaat" is. Dat is een erg onhandige en verwarrende manier om een hydrolisaat te typeren. De 100% betekent in ieder geval niet dat er sprake is van 100% hydrolyse. Dat zou betekenen dat alle bindingen tussen aminozuren verbroken zijn. In dat geval heb je alleen vrije aminozuren, wat niet zo gunstig is voor de opnamesnelheid en darmtolerantie voor het supplement.

Wat 100% vaak wel betekent, is dat al het eiwit dat in het product is gebruikt een hydrolyse heeft ondergaan. Die hydrolyse is echter meestal geen sterke hydrolyse. Vaak heeft een whey hydrolisaat een hydrolysegraad tussen de 4 en de 12. In de tabel op de productpagina zie je wat het betekent als een wei eiwit een hydrolysegraad van 8 heeft. Je kan in de tabel aflezen hoe de verschillende peptiden vertegenwoordigt zijn in een wei eiwit hydrolisaat met een DH van 8 (rode kolommen).

DH25 is voor wei eiwit zo ongeveer de ideale hydrolysegraad. Het geeft het hoogste gehalte dipeptiden en tripeptiden zonder overmatig veel vrije aminozuren te krijgen.

Persoonlijk zou ik geen eiwit hydrolisaat gebruiken waarvan onbekend is hoe sterk de hydrolysegraad is of waarvan geen aandeel dipeptiden en tripeptiden wordt aangegeven.

Kris
2000g whey hydrolisaat
1
Kris Adam
Waarom is de whey hydrolisaat niet te verkrijgen in 2000g versie?
Powersupplements
Van whey hydrolisaat worden gemiddeld kleinere doseringen gebruikt. De doseerfrequentie is doorgaans ook wat lager; whey hydrolisaat wordt door de meeste mensen alleen bij de training gebruikt. Een bus poeder gaat daarom langer mee dan een pot whey isolaat. Verder is whey hydrolisaat iets gevoeliger voor bederf dan normaal wei eiwit. Een grote pot zal daarom eerder problemen geven met de houdbaarheid.

Voor een whey hydrolisaat van deze categorie (DH25) is 1 kg overigens een best aardig formaat. Vergelijkbare hydrolisaten zijn meestal verkrijgbaar van 250 tot 750 gram. Die supplementen zijn ondanks de geringere hoeveelheid vaak wel duurder!
Sucralose of stevia in de whey hydrolisaat?
4
Martijn Bloemen
Heei power supplements,

Is dit product al gezoet met stevia? Want sucralose is echt rommel. dan pak ik wel naturel;p

mvg,

Martijn
Powersupplements
Hoi Martijn,

De naturel versie van Whey Hydrolisaat DH25 is helemaal vrij van zoetstoffen en smaakaroma's. Je kan deze desgewenst op smaak brengen met de GreenSweet stevia druppels. Je hebt vanwege de bittere smaak van de whey hydrolisaat natuurlijk wel meer stevia druppels nodig!

De versies van Whey Hydrolisaat DH25 met smaak zijn inderdaad gezoet met sucralose.

Kris
martijn
Oke,

Jammer want sucralose is zo een slecht spul,

Dan maar naturel,
En adviseer jij om het te neme onder of na de training?

Mvg martijn
Powersupplements
Hoi Martijn,

Sorry voor de late reactie.

Mijn persoonlijke voorkeur is om whey hydrolisaat voor, tijdens en na de training te gebruiken. Ik mix 20 tot 40 gram in zo'n 1,5 tot 2 liter water. Vaak samen met wat maltodextrine. 15 tot 30 minuten voor de training begin ik al met het drinken van minimaal 250 ml. Tijdens de training drink ik steeds kleine slokjes. Wanneer de training is afgelopen heb ik meestal nog wat over wat ik dan in een keer opdrink. Als het meer dan 250 ml is, dan doe ik er nog wat langer over.

Kris
Martijn
Kris,

Is het niet nutteloos om dit door de training heen te nemen?
Want ik heb wel eens gehoord dat dit word verbrand of niet opgenomen en het beter zou zijn om na de training te nemen.

Martijn
Verschil hydrolysegraad Optipep whey hydrolisaat
1
Erik Donckers
[WheyHydro] Beste PowerSupplements,

Via ergogenics kwam ik bij dit onderzoek uit:

http://www.ergogenics.org/whey-isolaat-versus-wheyhydrolisaat.html

Hierin geven ze proefpersonen whey hydrolisaat van het merk Optipep. Nu is het zo dat dit binnen NL ook te verkrijgen is. Helaas heeft deze hydrolisaat maar een dh van 4. Is jullie hydrolisaat dh25 nu echt superieur hieraan in de zin van een nog snellere opname en meer peptiden/insuline?

Gr


Powersupplements
Hoi Erik,

Optipep is verkrijgbaar in verschillende niveau's van hydrolyse (onder andere DH8, DH12 en DH18). DH4 is zeer beperkt gehydroliseerd. Dat is gunstig voor de smaak. Het wordt dan nauwelijks bitter. Maar je hebt hiermee maar beperkt de voordelen die een eiwit hydrolisaat kan bieden. Whey hydrolisaat met een 'Degree of Hydrolysis' van 4 is absoluut een stuk trager in opname en geeft een minder sterke insuline respons dan DH25

We hebben de specificaties van verschillende hydrolisaten met verschillende hydrolysegraden vergeleken. Voor wei-eiwit is een hydrolysegraad rond DH 25 het optimum. je hebt dan een beperkte hoeveelheid vrije aminozuren. Het gehalte di- en tripeptiden is hoog. Langere eiwitketens zijn in de minderheid. Intact eiwit is nagenoeg afwezig.

Dit geeft alle voordelen die je van een hydrolisaat kan verwachten. Het geeft helaas ook het minpunt van bittere smaak. We hebben dat echter heel goed kunnen maskeren bij de smaken tropische vruchten en sinaasappel!

Het meest populaire eiwithydrolisaat op de markt (waarvan ik helaas de naam niet kan noemen omdat ik een vergelijking maak) heeft een hydrolysegraad van ongeveer 28. Omdat het hier om een caseïnehydrolisaat gaat is de verdeling van de grootte van peptiden ongeveer gelijk aan onze whey hydrolisaat. Caseine is immers een wat groter eiwit en heeft een net wat langer hydrolyseproces nodig.

Caseine hydrolisaat is overigens een heel stuk bitterder dan whey hydrolisaat. Whey hydrolisaat bevat ook meer essentiële aminozuren en BCAA's.

Kris
Opnamesnelheid Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g
2
Anoniem
Hallo,

Weet je hoeveel uur deze stof werkzaam is ? M.a.w. wat is de opnamesnelheid?

Whey Protein Hydrolysate DH25 1000g

Mvg
Mike
Powersupplements
De opnamesnelheid en daarmee de duur van werkzaamheid is afhankelijk van een aantal variabelen. Tijdens een training is de opname langzamer dan in rust doordat het maag-darmkanaal dan veel minder goed doorbloed is.

In rust is de opnamesnelheid van gewone whey een uur of 3. Ik verwacht dat voor een DH25 whey hydrolysaat het gros van de opname binnen anderhalf uur plaatsvindt.
Dit geldt natuurlijk alleen wanneer je de whey hydrolisaat op nuchtere maag inneemt. Wanneer de maag nog vol is, zal dit de opname vertragen.

Whey hydrolisaat wordt over het algemeen niet gebruikt in rust maar vlak voor, tijdens en direct na de training. Hoe dit de opnamesnelheid beinvloed is afhankelijk van de intensiteit van de training.

Ook de hoeveelheid water waarmee je de whey hydrolisaat inneemt heeft een invloed op de opnamesnelheid.

Al met al kunnen we helaas geen duidelijke indicatie geven van de tijdsduur waarover whey hydrolisaat wordt opgenomen.
Zelf houd ik 15 minuten voor de training aan als startmoment voor het drinken van de whey hydrolisaat shake (10 gram). Tijdens de training neem ik kleine slokjes (weer totaal 10 gram hydrolisaat). Na de training neem ik nog eens 10 gram.

Kris
Anoniem
Beste,

bedankt voor de info.
Weet je hoe lang Whey Protein Hydrolysate werkzaam is ? ( hoeveel uur ?)
Whey hydrolisaat in combinatie met Isolaat en Gainer?
1
Leon van de Wouw
Ik gebruik nu Pure Whey Protein Isolaat 's ochtends en voor de training en Supreme Gainer na een training. Is het zinvol om hier Whey Hydrolisate bij te nemen en zo ja, hoe en wanneer zou ik dat dan het beste kunnen doen?
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Powersupplements
Hoi Leon,

Whey hydrolisaat is voor gebruik rondom de training. Dat wil zeggen vanaf 15 minuten voor de training, tijdens de workout en tot zo'n 30 minuten na het sporten.

Omdat je voor je training al whey isolaat gebruikt, is het niet noodzakelijk om whey hydrolisaat voor of tijdens de training te gebruiken. Na je training is het echter een goede aanvulling op de Supreme Gainer. Tien gram bij de gainer is een goede dosering.

Wil je een nog sterkere stimulans van de spiergroei, dan voeg je nog 3 tot 6 gram leucine poeder en 4 gram creatine toe aan de post-workout shake. :-)
(Dat is de mix die ik gebruik).

Kris
Wei-eiwit hydrolisaat versus caseïnehydrolisaat
2
Remon van der Giessen
Beste Power Supplements,

Bestaat er een substantieel verschil tussen wei-eiwit hydrolisaat en caseïnehydrolisaat? Met betrekking tot de intacte eiwitten geldt dat wei-eiwit relatief snel wordt opgenomen en caseïne relatief langzaam. Wei-eiwit zorgt daarnaast voor een hogere insulinepiek dan caseïne.
Gelden deze verschillen ook voor de hydrolisaten van wei-eiwit en caseïne? Of bestaan deze verschillen niet bij hydrolisaten nu het gaat om korte ketens van aminozuren?

Met vriendelijke groet,

Remon van der Giessen
Powersupplements
Hoi Remon,

Je stelt een heel interessante vraag. Er is inderdaad een groot verschil tussen intacte caseine en intact wei eiwit. Bij hydrolisaten van wei en caseine is het verschil afhankelijk van de hydrolysegraad.

Een zwak gehydroliseerd wei eiwit (bijvoorbeeld DH 8) wordt veel trager opgenomen dan het snelste caseine hydrolisaat (DH28).

Onze whey hydrolisaat DH25 heeft een vergelijkbare peptideverdeling als een caseinehydrolisaat met DH28. Omdat caseine een groter eiwit is, moet de DH waarde iets hoger zijn om dezelfde peptidegrootte / verdeling te krijgen. Met iets meer enzymatische splitsingen worden de 'fragmenten' van het caseine eiwit uiteindelijk net zo klein.

Aminozuurprofiel whey hydrolisaat versus caseïne hydrolisaat
Overigens blijft er wel een verschil tussen de caseïnepeptiden en weipeptiden. Wei eiwit heeft een gunstiger aminozuurprofiel voor spieropbouw/herstel. Wei eiwit bevat namelijk een hogere concentratie BCAA aminozuren en essentiële aminozuren dan caseïne. Dit aminozuurprofiel blijft voor het hydrolisaat ongewijzigd.

Eiwithydrolisaten en insulineafgifte
Specifiek met betrekking tot insuline kunnen we het volgende zeggen: Peptiden met de BCAA aminozuren leucine en isoleucine veroorzaken de sterkste insuline afgifte. Doordat wei hydrolisaat meer BCAA aminozuren bevat dan caseïne zal het de insuline waarschijnlijk sterker stimuleren zolang de hydrolysegraad vergelijkbaar is (whey DH25 versus caseïne DH28).
Remon
Hartelijk dank voor het duidelijke en snelle antwoord!
Hogere hydrolyse whey hydrolisaat
1
E.T.
Wat zou er nou gebeuren als je whey hydrolisaat met een DH40 waarde of nog hoger zou maken. Krijg je dan een nog beter gehalte aan peptiden?
Powersupplements
De kolommen aan de linkerkant in de grafiek worden hoger (zie productpagina). Dat betekent vooral een toename in vrije aminozuren. Meer vrije aminozuren resulteert in een sterke bittere smaak. Daarnaast zal de maximale dosering die je kan nemen heel laag worden. De darmen kunnen niet zo veel vrije aminozuren verwerken.

Het gehalte di -en tripeptiden zal wel toenemen, maar hier kan je niet optimaal gebruik van maken door het te hoge gehalte vrije aminozuren.
Gebruik Whey Hydrolisaat vs Protein isolaat
1
JP Van Polanen
beste ls,

Waarin verschilt het gebruik en voordelen van de producten hydrolisate en protein isolate?
Powersupplements
De whey hydrolisaat en isolaat hebben beiden hun voordelen.

De whey hydrolisaat kan je goed gebruiken tijdens of na de training met snelle suikers. Zeker in combinatie met een volumineus bodybuilding programma kan je zo veel voedingsstoffen de spieren in pompen.
Na de training wordt insuline sterker verhoogd door een whey hydrolisaat dan door een isolaat. Whey hydrolisaat is rondom de training (peri-workout) de snelste bron van essentiële aminozuren voor spieropbouw.
Doordat het zo snel wordt opgenomen en doordat de insulineafgifte in combinatie met snelle suikers zo hoog is, raden wij dit supplement alleen aan voor mensen die op een behoorlijke intensiteit sporten.

Andere voordelen van whey hydrolisaat zijn zoals ook op de productpagina genoemd: hypoallergeen, nog makkelijker verteerbaar, energiebesparing.

Een whey isolaat is veel breder inzetbaar. Je kan whey isolaat uitstekend gebruiken rondom je training. Bij die toepassing is deze eiwitshake voor iedereen geschikt (tenzij je een koemelkallergie hebt). Daarnaast is whey isolaat uitermate geschikt als hoogwaardige aanvulling van de eiwitinname op alle momenten van de dag.
Whey isolaat kan bij een eiwitdieet gebruikt worden. Een whey hydrolisaat is hiervoor niet geschikt.
Whey Protein Hydrolysate DH25 Classic 1000g

Whey Protein Hydrolysate..

4.4737(19)
Snelste opname van eiwit
Optimale hydrolysegraad DH25
Hoog gehalte di- en tripeptiden
Licht verteerbaar
Draagt bij aan behoud of toename van spiermassa

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Essential Amino Acids 350g
Essential Amino Acids 350g