Sluiten

Vraag & antwoord

Micellar Casein 2000g
Week rust
Micellar Casein 2000g
3
andres
goeiedag

ik ga me een week rust nemen, helemaal geen sport. heeft het dan nut om voor het slapen nog te eten? avond maal is altijd rond 18u en ga rond 22u slapen.
ik neem normaal altijd 20gr micellar met 20gr walnoten voor het slapen, is het miss beter tijdens die week rust om die eiwitten en vetten door de dag te verdelen ?
Powersupplements
Het kan geen kwaad om af en toe je lichaam eens even wat rust te geven. Dat geldt niet alleen voor de training, maar ook voor het eten. Laat je lichaam zichzelf 'opruimen'* en ga zonder 'night time snack' naar bed. Dus geen shake en geen walnoten. Kijk eens hoe het voelt. Je kunt eventueel alle eiwitshakes tijdens de week rust laten staan. Je lichaam leert dan zuiniger met eiwitten om te gaan. Na de week rust zal je lichaam mogelijk extra goed reageren op de training + extra eiwitten.

Zonder voedsel in de maag gaan slapen versterkt twee schoonmaakprocessen in het lichaam. De ene is autofagie*. Hierbij worden na een periode van zo'n 14 uur 'vasten' (niets eten) de cellulaire opruimprocessen gestart. (Bijvoorbeeld, vasten van 18:00h tot 10:00h de volgende ochtend geeft zo'n 2 uur activatie van autofagie). Defecte lichaamseiwitten worden afgebroken en weer opnieuw opgebouwd.

Het andere proces is een soort schoonveegactie van de darmen. Nuchter slapen bevordert de migratory motor complex (MMC). Dit is een peristaltische beweging van de darmen die bedoeld is om achtergebleven voedselresten en bacteriλn van de dunne darm door te schuiven naar de dikke darm. Ook overdag kan de MMC geactiveerd worden als je langere tijd niets eet / als je nuchter bent (meestal na zo'n 4 uur).

Voor maximale spiergroei is micellaire caseοne voor het slapen gaan een zeer effectieve zet. De afwisseling van de 'night time snack' met een regelmatige schoonmaakactie door een korte periode van 'vasten' is op de langere termijn een gezonde strategie.

Autofagie wordt overigens ook gestimuleerd door sporten en door het supplement glucosamine.
Andre
Zeer interessant , klinkt goed.
Gister om 18u had ik mijn avondeten op en 22u30 ging ik na bed maar ik had ontzettend honger, is dat niet slecht ? Ongezond met hongergevoel slapem gaan ?
Powersupplements
Voor je spiergroei is het niet goed om met honger naar bed te gaan. Als je nog in de lengtegroei bent is het ook niet optimaal. Voor je algemene gezondheid kan het (als volwassene) geen kwaad om zo nu en dan eens met honger naar bed te gaan. Maar als het je slaap negatief beοnvloedt is het niet fijn en waarschijnlijk ook minder goed (want goede slaap is belangrijk).

Probeer zoveel te eten of zo vroeg naar bed te gaan dat je nog geen honger hebt. Een glas water drinken kan helpen om je hongergevoel te verminderen.