Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1482 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Micellar Casein 2000g: 37 vragen

Micellar Casein 2000g
Micellar Casein 2000g

Casein als vervanging voor ontbijt.

22 mei 2016 16:16
Saskia
Hoi
Ik heb bij jullie de whey isolaat naturel gekocht en de micellar casein.
De whey gebruik ik na een training van twee uur. De training bestaat uit
1 uur zumba en 1 uur bodypump en soms na anderhalf uur fitness waarvan een half uur cardio.
De case´ne gebruik ik drie keer in de week als vervanging voor mijn ( havermout) ontbijt.
Nu is mijn vraag of dit goed is, of dit een volwaardig ontbijt is.
Ik voeg 150 ml water 25 gram case´ne en 100 gram mango toe gepureerd en maak er vervolgens in de keukenmachine een hele luchtige smoothy van
Tot 1 uur zit ik dan echt goed vol.
Ik merk wel dat ik iets meer puistjes krijg sinds ik aan de eiwit ben begonnen.
Toen ik op jullie site aan het rondkijken was of ik er iets over kon vinden kwam ik een stukje tegen waarin stond dat door ern eiwitshake je verhoogde insuline in je bloed kreeg.
Dit gebeurd toch ook als je suikers eet?
Ik eet zelf altijd producten met een lage glycemische index en eet ook heel weinig brood omdat zetmeel omgezet wordt in suikers.
Begrijp ik het dan goed dat zoĺn shake eigenlijk niet goed is voor je bloedsuikerspiegel?
Ik hoop nl drie kilo te kunnen afvallen en niet aankomen
Ik gebruik de eiwitpoeder omdat ik lang moeie spieren houd. Ik heb een trage schildklier en dan herstel je minder goed en een bijwerking van de medicijnen is mogelijk spierslapte. Ook heb ik een blessure aan mĺn pees van mĺn knie en hoop door het eiwit op sneller herstel.

Vriendelijke groetjes van Saskia
22 mei 2016
Powersupplements
18:20Het gebruik van de whey net na de training is goed, het draagt bij aan het herstel. Je zou ook kunnen overwegen de whey vlak voor de training al te nemen, en na de training juist wat koolhydraten. Maar misschien vind je het niet prettig om met ee shake op je maag aan zo'n zware training te beginnen. De case´ne als vervanging van het (havermout)ontbijt kan wat eenzijdig zijn, maar dat ligt vooral ook aan wat je rest van de dag eet. Het is belangrijk dagelijks voldoende vezels, mineralen en vitaminen binnen te krijgen via de andere maaltijden. Maar de toevoeging van de mango maakt het case´neontbijt al een stuk minder eenzijdig. Als je meer acne krijgt van het eiwitgebruik, zou dat kunnen komen door de lactose. In dat geval is de case´ne waarschijnlijk de oorzaak; daar zit meer lactose in dan in de whey. Maar een andere mogelijke oorzaak is de afgifte van aminozuren. Dat gaat bij whey sneller dan bij case´ne, dus dan zou juist de whey de oorzaak kunnen zijn. De meest waarschijnlijke oorzaak is echter de lactose in de case´ne. Met de bloedsuikerspiegel heeft de acne niet te maken. Het is zo dat whey en case´ne voor een insulinepiek kunnen zorgen, maar dat doet voeding ook vaak. Het is dus niet bijzonder. En het is zeker niet slecht. Het moet niet worden verward met een te hoge bloedsuikerspiegel (diabetes mellitus). De eiwitshakes kunnen helpen bij het bereiken van je doel om 3 kilo af te vallen. Ze zijn belangrijk om te voorkomen dat je ook spiermassa verliest terwijl je afvalt. Helaas is het onwaarschijnlijk dat het eiwit ook zal helpen bij het sneller herstel van de blessure aan je kniepees.

whey versus case´ne

9 april 2016 19:15
saskia de bruin
ik wil graag een eiwit suplement gaan gebruiken en die bij jullie gaan bestellen omdat julie whey verkopen zonder zoetstof.
ik doe twee keer in de week body pump en zumba-up en twee keer in de week fitness.
Nu kreeg ik van een vriendin een case´ne shake met mango. Erg lekker opgeschuimd met melk.
Nu is mijn vraag wat is een rede om liever case´ne te gaan gebruiken dan whey?
Zit er veel verschil in?
Ik lees dat er veel calcium in de case´ne zit en dat zou ik met mijn trage schildklier goed kunen gebruiken omdat ik heb begrepen dat de medicatie die ik daar voor slik zorgt voor minder calsium opname.

vgr.saskia
9 april 2016
Powersupplements
21:26Hoi Saskia, Het vraagstuk whey versus case´ne is een bekende. Whey en case´ne kunnen gebruikt worden voor herstel, spieropbouw en afslanken. Whey ofwel wei eiwit komt het beste tot zijn recht bij gebruik voor lichamelijk herstel na sporten en spieropbouw. Het kan ook in het algemeen helpen om 'aan te sterken'. Case´ne wordt veelal gebruikt door mensen die graag een shake hebben die de honger goed stilt. Behalve dat Micellaire Case´ne goed de honger stilt beschermt het ook beter tegen spierafbraak dan wei eiwit wanneer je aan het afslanken bent. Micellaire is case´ne is daarom het ideale 'afslankeiwit'. Het calcium in Micellaire Case´ne zorgt voor een verdere versterking van het afslankeffect. Kris

Micellar Casein & Whey protein isolate

9 april 2016 06:25
Dan
Beste,

Ik ben bezig met training voor obstacle en survival runs.. Heb een erg onregelmatig leven (qua eten en werk) en wil hier eigenlijk wat makkelijker mee om kunnen gaan door wat extra shakes te nemen, ook uiteraard voor spierbehoud en opbouw tijdens training.

Mijn vragen:

1. Ik begin sĺochtends vaak met 2 half hard/deels eigeel zacht gekookte eieren als ontbijt. Dan wil ik hier door de dag heen eigenlijk een micellar casein shake bij drinken met wellicht komkommer/wortels of andere groente gecombineerd.. Hoeveel zou ik hiervan dan moeten nemen (de shake?). En moet dat dan in een keer genuttigd worden of kan dat door de dag/avond heen?

2. Tijdens/voor/na? trainingen (nu 3 wellicht in toekomst tot 5 a 6 per week) wil ik hierbij de whey protein isolate shake gebruiken. Is dit het beste ervoor of erna te nemen? En hoeveel? Ook uiteraard weer in gedachte nemen dat door de onregelmatigheid ik eigenlijk elke dag andere uren train en de micellar casein dagelijks neem gecombineerd met de groente (zie vraag 1). Na het trainen neem ik eigenlijk altijd de herstel drank: Born Protein PeptoPro, dit bevalt erg goed en spierherstel lijkt hierdoor erg te bevorderen zoals ik al heb ondervonden!

Het doel is dus zeker wel om goede spieropbouw te ontwikkelen en kracht te ontwikkelen maar uiteraard ook dit goed te behouden na obstacle/survival runs, tesamen met mijn onregelmatige leven en dat dus niet altijd een goed ontbijt/lunch/avondeten cyclus heb.. Dus geen bodybuilder lichaam, maar een krachtig en explosief getraind lichaam.

Ik hoop dat het niet de complex is en dat u het antwoord kunt uitwerken. Alvast bedankt voor de tijd!
9 april 2016
Powersupplements
08:40Hoi Dan, Mijn excuses voor het laat beantwoorden van je vraag. Je vraagt of de micellaire case´ne in een keer of gespreid genuttigd kan worden. Je mag dat in 1 keer doen. Door de trage vertering heeft micellaire case´ne van zichzelf al een goede gespreide opname. Wat betreft de timing van de inname van eiwit shakes. Voor spieropbouw lijkt een inname vooraf voordelen te hebben. Aan de andere kant vinden de darmen het niet prettig als je de spijsvertering onderbreekt met intensieve sportbeoefening. Op den duur kan dat problemen gaan geven. Als je toch wat wilt gebruiken vooraf aan de training, dan kun je het beste kiezen voor aminozuren of peptiden in een ruime hoeveelheid water. Aminozuren en peptiden hoeven niet of nauwelijks verteerd te worden. Het product dat je nu na je training gebruikt is een mix van peptiden en gewone suiker (sacharose ofwel sucrose). Het peptidenaandeel is 10 gram en het deel suiker is 36 gram per portie. Een vergelijkbare bron van peptiden is onze wei eiwit hydrolisaat (Whey Protein Hydrolysate DH25). Met 1 pot kun je 75 vergelijkbare porties met 10 gram peptiden maken. Of je daar nog suiker aan wilt toevoegen of een paar stuks gezond fruit, laat ik aan jou! :-) Vooraf aan je training kun je eventueel nog 1 portie essentiŰle aminozuren gebruiken. Een wei eiwit isolaat is ideaal om na je training te gebruiken. Dat mag dan gecombineerd met de peptiden. Als je al snel na je training gaat eten, dan is het geen probleem om het wei eiwit na de training over te slaan.

welk eiwit wanneer?

8 maart 2016 11:31
Cedric
Hallo,
Ik doe reeds enkele jaren 5x per week aan intensieve krachttraining, vooral met het oog op massa. Ik gebruik telkens twee scheppen supreme gainer direct voor mijn training, en twee scheppen na mijn training. Ik gebruik ook 1 schep creatine per dag.
Als ik mijn eiwit-inname wil verhogen; drink ik dan 1 shake whey-isolate ĺs morgens en 1 shake micellair casein ĺs avonds? Of beter zowel ĺs morgens als ĺs avonds micellar casein? En waarom?
By the way, ik hoor hier en daar geruchten over haaruitval in verband met creatine? Is daar iets van aan volgens u? Ik lees tegenstrijdige onderzoeksresultaten hieromtrent...
Groeten,
C.
8 maart 2016
Powersupplements
12:54Hoi Cedric, Als je de eiwit-inname wilt verhogen, kijk dan eerst ook even naar je voeding. Je zou nu van dagelijks zo'n 30 gram eiwit via een supplement (weight gainer) overgaan naar 3 maal daags 30 gram eiwit via een supplement (gainer, whey, micellar casein). Zorg ervoor dat je balans met voeding goed blijft. Probeer minimaal de helft van je eiwitten uit voeding te halen. Twee derde deel uit voeding is nog beter. Er zijn duidelijke studieresultaten die aangeven dat micellaire case´ne in de avond voordelen biedt voor spiergroei (ten opzichte van helemaal geen eiwitshake). Maar ik ken geen directe vergelijking tussen whey en case´ne op dat vlak. Over het algemeen wordt case´ne gezien als anti-katabool (remt spierfbraak) en whey als anabool (spieropbouwend). Waarschijnlijk heeft dit met de dosis eiwit en snelheid van opname te maken. Neem je een heel grote hoeveelheid traagverterend case´ne, dan wordt het waarschijnlijk ook sterk spieropbouwend (op celniveau). Hiervoor moet de dosis micellar casein groot genoeg zijn om een bepaalde concentratie van het aminozuur leucine in de bloedbaan te bereiken. Vermoedelijk heb je met 70 gram micellar casein een voldoende hoge dosering te pakken. Whey bereikt dit effect al bij 35 gram eiwitpoeder. Nou hoef je niet per se de spieropbouw (meer precies: spiereiwitsynthese) te verhogen om spiergroei te realiseren. De afbraak remmen kan ook al voldoende zijn. Het gaat namelijk om de balans tussen afbraak en opbouw op celniveau. Deze beide processen zijn altijd gaande. Verhoog je de een ten opzichte van de andere dan krijg je groei of krimp van de complete spier. Dus uiteindelijk is het misschien niet zo heel belangrijk of je whey neemt of case´ne. Uitgezonderd als je heel hoge doseringen neemt. Dan is case´ne beter omdat whey te veel aminozuren in korte tijd vrijgeeft. Dan je vraag over creatine. Er is een hypothese dat het hormoon DHT haarverlies stimuleert bij mensen met een erfelijke aanleg voor 'Male Pattern Baldness'. Er is ook 1 studie waarin voor creatine werd gevonden dat het de productie van DHT verhoogt. Dat studieresultaat is echter nooit daarna meer in andere studies herhaald. De vraag is daarom of dit een reŰle vinding is. Je kunt het vergelijken met de bevinding dat cafe´ne de opname van creatine remt. Het is 1 keer gevonden, maar daarna nooit meer. Het was waarschijnlijk een toevallige uitkomst. Een direct effect op haarverlies bij creatinegebruikers is sowieso nooit aangetoond.

week rust

2 juli 2015 14:34
andres
goeiedag

ik ga me een week rust nemen, helemaal geen sport. heeft het dan nut om voor het slapen nog te eten? avond maal is altijd rond 18u en ga rond 22u slapen.
ik neem normaal altijd 20gr micellar met 20gr walnoten voor het slapen, is het miss beter tijdens die week rust om die eiwitten en vetten door de dag te verdelen ?

product advies

8 juni 2015 12:01
robin van der veen
Ik zou graag advies willen welk product ik moet aanschaffen van jullie voor spieropbouw en herstel. Ik werk in ploegendienst, daarnaast fiets ik 1 a 2 maal in de week (race, mountainbike) en fitness 2 a 3 maal per week. Kunnen jullie mij zeggen of ik bijvoorbeeld beter micellar Casein, pure whey proteine isolaat of Whey Protein Hydrolysate DH25 kan nemen.
Graag hoor ik dit van jullie. Alvast bedankt

groet robin
8 juni 2015
Powersupplements
14:26Hoi Robin, Kort antwoord: Voor de meeste mensen is een combinatie van wei eiwit na de training en micellar casein in de late avond de optimale keuze. Lang antwoord: Zowel hydrolisaat, als whey, als micellar casein kunnen gebruikt worden om het herstel te bevorderen. Welk eiwit het meest geschikt is, is afhankelijk van de invulling van de maaltijden die je eet en van het moment van inname. Ook andere factoren zoals eventuele verteringsproblemen kunnen een rol spelen bij de keuze. Sommige mensen nemen een eiwitshake vooraf aan de training. Neem je deze direct voor de training dan is de whey hydrolisaat de beste keuze. Neem je het ongeveer een uur voor je training dan is whey de beste optie. Na je training zijn alle 3 de eiwitshakes goed te gebruiken. Maar als je niet binnen zo'n anderhalf uur na de training een flinke vaste maaltijd met eiwitten eet, dan heeft het langzaam verterende micellar casein de voorkeur. Bij mensen die melkeiwitten moeilijker verteren of mensen die extreem intensief trainen heeft hydrolisaat duidelijke voordelen. Ook mensen die omvangrijke bodybuilding training toepassen met peri-workout voeding is een sterk gehydroliseerd wei eiwit de beste keuze. Behalve rond de training kan een eiwitsupplement ook op andere momenten gebruikt worden. Het blijft wel zaak om niet te zwaar te leunen op eiwitsupplementen, maar het gros van je eiwitten uit reguliere voeding te halen. De meest zinvolle 'tweede eiwitshake' die je kunt nemen naast de workout shake is een 'late avond eiwitshake'. Dit is idealiter een shake met micellaire case´ne omdat deze vorm van eiwit langzaam verteert. Zo voorzie je je het lichaam tijdens de nachtelijke herstelfase van bouwstoffen. Kris

Micellar Casein in pannekoeken

26 juni 2013 10:23
I.P. Heiliegers
Kan deze Micellar Casein ook gebruikt worden om in je pannenkoekmix te doen voor pannenkoeken bakken, zonder dat rare effecten optreden of de Micellar Casein wordt beinvloed?
26 juni 2013
Powersupplements
12:26De naturel versie van de micellair case´ne is zonder problemen in pannekoeken te gebruiken! De versies van Micellaire Case´ne met smaak hebben diverse aroma's waarvan we niet weten of ze goed tegen verhitting kunnen. Misschien smaakt het niet lekker na het bakken.

Micellar Casein: combineren of als vervanging

15 mei 2013 10:02
Anoniem
Beste,
ik heb bij jullie reeds Pure Whey Protein Isolate 1000g en L-Leucine Ultra Pure besteld.
Deze neem ik in combinatie.
Nu heb ik gezien dat je ook Micellar Casein aanbiedt.
Is het de bedoeling dat dit ook gecombineerd wordt met andere producten ?
Of kan dit een van bovenstaande producten vervangen ?

Samengevat:
Pure Whey Protein Isolate 1000g en L-Leucine Ultra Pure : kan ik een verbetering aanbrengen als ik Micellar Casein toevoeg, of iets vervang ?

Bedankt
Mike de Kievith
15 mei 2013
Powersupplements
12:11Hoi Mike, Pure Whey Protein Isolate en Micellar Casein zijn in zekere zin uitwisselbaar en ook samen te gebruiken. Rondom de training wordt meestal alleen whey protein gebruikt. Maar als je lange tijd na je training niets meer eet behalve de eiwitshake, dan kan je het beste ook wat micellaire caseine toevoegen. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om dan na de training een eiwitshake te nemen met alleen micellaire caseine. De dosering mag dan wel redelijk fors zijn. Bijvoorbeeld 50 gram. Als je whey en caseine samen gebruikt na je training, verlaag dan de dosering whey. Bijvoorbeeld 15 gram whey met 30 tot 40 gram caseine. Het grootste verschil tussen whey en micellaire caseine is de snelheid van opname. Whey wordt over een periode van zo'n 3 uur volledig opgenomen. Micellaire caseine doet daar ongeveer tweemaal zo lang over. De opname van Micellar Casein begint wel ongeveer net zo snel als die van whey eiwit. Alleen de toestroom van aminozuren vanuit de eiwitvertering loopt op een tweemaal lager tempo en houdt tweemaal langer aan.

Timing: Micellar Casein na training of voor het slapen

20 april 2013 09:44
Ewout R.
Ik heb een vraag over het gebruik van Micellar Casein.
Ik ga meestal rond de avond gaan trainen en weet dan eigenlijk niet goed wanneer ik het best mijn shake neem.
Is het beter na de training omdat het al in de avond is en ik dan toch niet zoveel later naar bed ga,
Of zou ik nog wat wachten om dan thuis voor het slapen Micellar Casein te gebruiken.
20 april 2013
Powersupplements
11:50Hoi Ewout, Als je na je training niets meer eet tot aan de shake met micellaire case´ne dan mag je deze eiwitshake direct na je training nemen. Ook als je wel iets eet, maar daarmee niet of nauwelijks eiwitten binnenkrijgt (bijvoorbeeld fruit), dan is het aan te raden de micellaire case´ne shake direct na de training in te nemen. De aanvulling van eiwit kort na de training is belangrijker dan dat het eiwit tot diep in de nacht actief is.

verlagen vetpercentage / afvallen

13 februari 2013 09:23
Hilde
Hoi,

Na jaren onregelmatig gesport te hebben, ben ik sinds begin dit jaar serieus bezig met krachttraining (4x per week) en cardio (3x per week) met als doel het verlagen van vetpercentage en een paar kilo af te vallen. Ik ben een vrouw en heb gelezen dat het voor vrouwen moeilijker is om spieren te "kweken". Ik zou graag willen weten of ik het goed aan pak.

's ochtends: eiwitshake en slik ik multi vitamine, 3 magnesiumtabletten, 1x visolie
na het sporten (omstreeks middaguur) een smoothie van magere yoghurt (500ml) met whey isolate, creatine, vezelmix, lepel lijnzaadolie en een banaan. Dit is samen ong. 1 ltr. Hiervan drink ik 750 ml en slik ik enkele BCAA's.
namiddag: de resterende 250 ml van de smoothie.
' avonds: vis of kip (enkele keer biefstuk) met groente (uit pot of n salade)
voor het slapen gaan nu nog een eiwitshake, welke ik wil vervangen door micellar casein, gezien de informatie op jullie site.
Op sommige dagen eet ik nog een proteinbar, omdat ik dan al erg vroeg in ochtend ga sporten.

1x per week mag ik "vals spelen" qua avondeten: een minder gezonde maaltijd of een pastamaaltijd.

Door alle informatie weet ik niet meer of ik een goed plan van aanpak heb samengesteld.
Ik hoor graag of ik op de goede weg ben of ik een en ander moet aanpassen.

Groetjes,
Hilde
13 februari 2013
Powersupplements
10:53Hoi Hilde, Je voeding bestaat voor een behoorlijk groot deel uit eiwitshakes. De kans bestaat dan dat van je totale dagelijkse energieinname (calorieŰn) een te groot deel door eiwitten geleverd wordt. Op korte termijn mag dit wel. Zeker als je afvalt is het geen probleem omdat je dan ook energie uit je vetreserves put. Maar op langere termijn of als je langzaam aan afvalt, moet je niet meer dan 35% van je calorieŰn uit eiwitten halen. Reken dit voor jezelf even uit. Ik schat dat je nu een hoeveelheid eiwit inneemt (ongeveer 100 tot 120 gram) die uitkomt op ongeveer 400-500 kcal. Voor een gezonde lange termijn aanpak moet je calorie-inname dan minimaal 1200 tot 1500 kcal zijn. Zit je te laag met je calorieŰn, dan kan je de hoeveelheid eiwitten verminderen of de calorieŰn verhogen door het toevoegen van wat gezonde vetten (bijv. groenten gebakken in olijfolie). Wat je ook kan doen is die laatste micellaire caseine shake vervangen door halfvolle kwark. Dan heb je ook wat meer vetten om de balans te herstellen. Een bijkomend voordeel van die laatste aanpassing is dat je wat meer gewone voeding eet. Eiwitshakes zijn een aanvulling. Ze moeten niet je dieet overheersen. Dat je eenmaal per week 'valsspeelt' is heel verstandig. Dit zorgt ervoor dat je het dieet veel langer volhoudt. Als je eenmaal wat bent afgevallen en de intensiteit van je krachttraining ook wat hebt opgevoerd, kan je eens kijken of je niet na elke krachttraining kan 'cheaten'. De koolhydraten bevorderen de spiergroei. Bij mensen die geen overmatig vetpercentage hebben en zojuist hebben getraind, zullen de koolhydraten nauwelijks tot vetopslag leiden. Het beste kan je deze strategie in eerste instantie alleen toepassen na een training waarbij je krachttraining voor de benen hebt gedaan. Ook je huidige wekelijkse cheat zou je bij voorkeur na een beentraining kunnen inplannen. Succes! Kris

Afvallen

7 februari 2013 18:37
B Mittendorff
Ik heb Micellar Casein besteld maar hoeveel gram moet je nu per keer gebruiken als je 2 maaltijden wilt vervangen(wel met groenten erbij) en savonds gewoon warm eten.
7 februari 2013
Powersupplements
19:43De beste dosering voor de meeste mensen is 30 tot 40 gram per shake. Dat is 1,5 tot 2 maatscheppen in 300 a 400 ml water of melk (bij gebruik van melk is de lagere dosering meer geschikt).

Verschil case´ne en whey isolaat

3 februari 2013 15:21
Mark Wijnja
hallo, ik zou graag willen weten wat het verschil is van Pure Whey Protein Isolate, en de Micellar Casein? het is toch allebei een eiwitshake
want jullie verkopen deze twee in een voordeelpakket.

dank je.

welke? Pure Whey Protein Isolate of Micellar Casein

30 januari 2013 09:26
Ywan De Jong
Ik ben al een paar maanden fanatiek aan het roeien en trainen (6 tot 7 keer per week) voor een wedstrijd ploeg en zit er aan te denken om een eiwitpoeder te nemen.
Welke is van deze (Pure Whey Protein Isolate of Micellar Casein 2000) is het meest geschikt voor na een meestal zeer intensief trainingen.
En heeft u nog een paar tips waar ik op moet letten als ik dit soort producten bestel en hoeveel aanbevolen is al je zoveel traint?
Alvast bedankt.

met vriendelijke groet
Ywan de Jong
30 januari 2013
Powersupplements
10:33Hoi Ywan, Zoveel roeitrainingen doen is behoorlijk slopend. Wil je dit goed doorstaan dan is veel slapen cruciaal. Verder moet je er op letten dat je grote hoeveelheden volwaardige voeding eet. Probeer te voorkomen dat je gaat snoepen om de benodigde calorieŰn aan te vullen. Veel sporters die zichzelf 'slopen' melden dat ze veel baat hebben bij whey eiwit. Dit eiwit verteert heel makkelijk waardoor je lichaam meer energie over heeft voor herstel. Omdat het zo makkelijk verteert, is het ook makkelijker om veel te blijven eten. Case´ne remt de honger en kan zodoende een obstakel zijn voor de grote maaltijden die je nodig hebt.

Caseine eiwit

20 december 2012 12:54
Peter Van Dijke
Hallo,

Graag zou ik weten of volgens de laatste inzichten micellar casein grote voordelen heeft t.o.v. 1) Whey Isolate en 2) Magere kwark bij inname voor het slapen gaan. Normaal gesproken neem ik ca. 500 g magere kwark maar merk halverwege de nacht dat ik weer hongerig ben en zoek dus naar een alternatief.

M.vr.gr.

Peter
20 december 2012
Powersupplements
14:00Hoi Peter, Micellaire Case´ne heeft enkele eigenschappen die het heel verschillend maken van whey eiwit: Het caseine eiwit verteert langzaam Het remt (daardoor) de honger beter Micellaire case´ne bevat meer calcium Het eiwit lost verder niet op zoals whey dat doet, maar gaat in suspensie. De shake wordt daardoor heel dik. Het verschil met magere kwark is dat micellaire case´ne veel minder lactose bevat. Wil je de honger langer remmen dan kan je wat noten erbij nemen of volle kwark gebruiken.

micellar casein of whey

14 juli 2012 17:25
Connor Da Silva
Hallo

ik heb laatst micellar casein gekocht, maar nou vraag ik me af welke beter is voor grote spieren te krijgen?
Ik train 3x in de week kracht en ga 5x in de week.

whey en caseine ook met magere melk?

16 juni 2012 05:42
Angelique Van Den Brink
Ik wil het afvalpakket kopen met daarin de Micellar Casein 1000g en de Pure Whey Protein Isolate 1000 g kan dit ook aangemaakt worden met magere melk?

stevia

21 april 2012 09:11
A van As
hoi

Ik zag dat jullie de wei al met de zoetstof stevia hebben
Komt de casseine ook met stevia als zoetstof ?

Gr Arno
21 april 2012
Powersupplements
11:16Ik verwacht dat we in de toekomst eveneens caseine met stevia zullen gaan aanbieden. Dat zal voor een kleinere selectie smaken zijn. We kiezen alleen smaken waarmee Stevia goed combineert. Sucralose is een neutraal smakende zoetstof die met alle smaken gecombineerd kan worden. Stevia daarentegen heeft daarentegen een wat duidelijkere 'aanwezigheid'. Met de juiste smaakaroma's is Stevia superlekker!

op voorhand klaar maken

24 maart 2012 18:14
Christof Dhondt
hallo

ik werk in de nacht en omdat het blijkbaar niet goed is om snachts zwaar te eten en veel
neem ik deze shake met 400ml melk en 2 scheppen van dit product en lekker dat het is en vult goed

nu tijdens dat ik dit hier schrijf heb ook ÚÚn gemaakt vers ik merkte dat hij iets anders is en hier komt de vraag

kan het zijn dat dit product zijn werking van trage afnamen in eiwitten verliest
als deze op voor hand maakt

ik maak hem of haar.. rond 17u en ik drink het op rond 01u

hij zelfs lekkerder rond 01u
24 maart 2012
Powersupplements
18:18Hoi Christof, Het maakt voor de verteringssnelheid van de micellaire case´ne niet uit of de shake van tevoren wordt klaargemaakt. Het case´ne eiwit blijft intact in water of melk. Alleen zure vloeistoffen met enzymen zoals ananassap of papajasap zouden het eiwit kunnen gaan afbreken. De shake wordt wat dikker als je hem langer laat staan. Veel mensen vinden dat lekker :)

Micellar Casein

7 maart 2012 20:42
Kristiaan Van Vliet
Goedendag,

Ik heb deze vraag:
mijn moeder had een hele tijd geleden Micellar Casein aangeschaft en er vervolgens niet veel mee gedaan. deze pot is gesloten.
nu is de THT 09-2010
is het nu dan echt niet meer te gebruiken of kan ik het aankijken ?

Groeten,

Kristiaan
8 maart 2012
Powersupplements - Kris
15:43Hoi Kristiaan

Het caseine eiwitpoeder heeft een standaard houdbaarheid van anderhalf jaar. Deze pot is nu tweemaal zo oud.

Nou is er een zekere marge op de houdbaarheid. Maar voor eiwitpoeders is die marge niet zo groot als bijvoorbeeld bij poeders zoals creatine en sommige aminozuren.

De kans is reŰel dat het eiwit niet meer goed is. Ik zal je daarom niet aanraden het te gebruiken. Het maakt overigens heel veel uit of de pot helemaal niet is gebruikt of wel een enkele keer. In dat laatste geval is de kans op bederf na zo\'n lange tijd een stuk groter.

Micellar Casein

29 februari 2012 23:05
MA van der Pol
Hallo

In een vraag van Y ten Broek las ik in jullie antwoord dat Micellar Casein slijmvorming kan veroorzaken.
In december ben ik erg verkouden geweest en dat is niet echt helemaal over gegaan en ik heb nog steeds veel last van slijm.
Nadat ik het antwoord op de vraag van deze mevrouw had gelezen kwam het ineens in me op dat het misschien niet van de verkoudheid kwam maar van de Micellar Casein .
Nu mijn vraag, zou dat kunnen??
Ik gebruik het alleen in een groene smooty wat eerder op de avond of in de melk voordat ik naar bed toe ga. ( 1 maatschep)
's morgens en 's middags gebruik ik pure whey.
Ben benieuwd naar jullie antwoord

Met vriendelijke groet Marian van der Pol
1 maart 2012
Powersupplements - Kris
08:47Hoi Marian,

De meningen over slijmvorming door melk en caseine eiwit zijn verdeeld. In het volgende artikel wordt beweerd dat er geen verband is:
http://www.jacn.org/content/24/suppl_6/547S.long

Ik zie echter dat de auteurs niet onpartijdig zijn aangezien ze verbonden zijn aan het \'Swiss Federal Research Station for Animal Production and Dairy Products (ALP)\'

In dit artikel wordt het slijmvormende effect van koemelk vergeleken wordt met dat van sojamelk. Dat is misschien geen goede vergelijking, omdat bij soja een vergelijkbaar effect kan optreden. De sojamelk is dus geen goede controle interventie.

Het volgende artikel lijkt me wat meer genuanceerd: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19932941

Hierin wordt gesuggereerd dat gevoelige mensen die caseine eiwit van het type A1 consumeren inderdaad last kunnen krijgen van slijmvorming. Bovendien zou dit niet alleen gelden voor de darmen maar ook voor de luchtwegen.

Nou is het caseine eiwit in onze Micellar Casein zeer waarschijnlijk niet van het type A1 maar van A2 (want afkomstig van Franse zuivel http://en.wikipedia.org/wiki/A2_milk). Dat zou het probleem moeten ondervangen.

Als je de Micellar Casein vervangt door Whey Isolate weet je binnen enkele dagen of de caseine voor jou problematisch is. Uiteraard kan je ook gewoon even helemaal geen shake gebruiken. Maar vervang het niet door sojaproducten of andere zuivelproducten, want dat kan mogelijk eenzelfde effect hebben.

wat is het verschil tussen pure eiwit isolaat en micell

2 januari 2012 20:22
A.C. Hogerdijk
wat is het verschil tussen pure eiwit isolaat en micell, welke is beter?
3 januari 2012
Powersupplements - Kris
10:47Beide eiwitten zijn melkeiwitten.
Pure Whey Protein Isolate bevat wei eiwit. Wei eiwit is een snel verterend eiwit. De opname in het lichaam vind voor het grootste deel plaats binnen twee en een half uur.

Micellar Casein bevat het caseine melkeiwit. Dit is een traag verterend eiwit. De opname vind voor het grootste deel plaats binnen 6 a 7 uur.

De aminozuursamenstelling van de beide typen eiwit komen redelijk overeen.

Casein & Pure Whey

17 september 2011 15:01
Tom
Hallo, ik had een vraag over deze twee producten.
Aangezien ik een beginner ben en dus nog niet zo veel spiermassa heb opgebouwd heeft het dan nut om de standaard doseringen te gebruiken van bijvoorbeeld Pure Whey? of zou het slimmer zijn om iets minder te gebruiken per keer/
17 september 2011
Powersupplements - Kris
15:10Hoi Tom,

Bij een geringere spiermassa is de eiwitbehoefte inderdaad iets lager. Voor optimale spiergroei kan je mikken op een totale dagelijkse eiwitinname van anderhalf tot twee gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. De eiwitten in je gewone voeding (uit vlees, melk etc) tellen natuurlijk mee.

Als je nog jong bent en een snelle stofwisselin hebt, is het ook van belang dat je veel koolhydraten eet. Dat zit bijvoorbeeld in rijst, brood, aardappelen, pasta, havermout, bruine/witte bonen en linzen.

Is dit goed ?

31 augustus 2011 20:03
AJ
Beste PS,

Ik wil het als onderstaand gaan doen.

In de ochtend: mix caseine + whey

Half uur voor de training: whey + creatine

Na de training: weight gainner

Voor het slapen: caseine

Na de training eet ik niets meer, alleen shakes.

IK ben klaar met avondeten rond 18u en train rond 19.30u tot 20.30u.

Heeft het uberhaupt wel zin om voor- en na de training zoveel shakes te nemen, ik voel me nml na de training nog steeds vol.

Alvast bedankt voor je reatie
1 september 2011
Powersupplements - Kris
12:18Als je relatief kort voor de training nog een grote avondmaaltijd eet (en je hebt na de training een vol gevoel), dan is de gainer na de training minder belangrijk. Er wordt op dat moment immers nog steeds voedsel verteerd en de spieren worden daarmee gevoed.

Je zou er voor kunnen kiezen om na de training een lichte vaste maaltijd te nemen (bijv. brood) met eventueel wat whey en/of BCAA. Een halve dosering gainer is ook een optie.

Het is mogelijk om na de training alleen nog shakes te nemen. Maar je hebt kans dat je dan te weinig vezels binnen krijgt. Een beetje vaste voeding is welkom.

pure whey protein isolate of micellar casein

8 augustus 2011 14:51
Kym
Hallo...
Ik doe het streepje slank dieet incombinatie met whey protein isolate... ik gebruik op een dag 1500calorieen.. en daar tel ik de calorieeen bij in van de eiwitshakes die ik meng met melk of karnemelk... en neem deze tijdens het ontbijt en lunch. 2x 30gram in 200cc melk of karnemelk. Is dit goed en voldoende?
Daarnaast neem ik 4 visolie capsules per dag..
Nu is mijn vraag.. ik ben al begonnen met de isolate.. en de pot is nog lang niet leeg.. maar had ik ivm afvallen beter de micellar casein kunnen nemen?
Ik val nu wel af.. maar doe ik het zo goed en veilig? zonder straks een jojo effect te krijgen als ik wel eenmaal op mn streefgewicht zit..
Ik had me bedacht dat als ik op mn streefgewicht zit de calorieeen van de eiwitten eerst te vervangen door caloriieen uit brood of warme maaltijd.. en daarna over te gaan naar de 2000 calorieen per dag...

Ananas

11 juli 2011 16:59
Robert
Komt de smaak ananas binnenkort weer beschikbaar?
12 juli 2011
Powersupplements - Jaap
09:51Deze smaak verwachten we binnen 2 weken weer terug.

5 Smaken

6 juli 2011 15:22
NHW Wijtmans
Bij 'producten' staat aangegeven dat er van dit product 5 smaken zijn.
Er staan er echter maar 4 bij.
Bij deze pot maar dan van 1000g staan wel 5 smaken aangegeven.

Hoe zit dit precies?

MVG

N. Wijtmans
6 juli 2011
Powersupplements - Maarten
15:29Het komt af en toe voor dat ÚÚn of meerdere smaken tijdelijk uitverkocht zijn. Bij de micellaire case´ne is dat op dit moment het geval bij de smaak chocolade. We verwachten dat deze smaak binnen 1 tot 2 weken weer op voorraad zal zijn.

Micellar Casein vs Whey

22 juni 2011 18:23
Wijnand
Hallo, op dit moment gebruik ik whey, aangezien ik 3 keer in de week krachttraining doe en spiermassa op wil bouwen. Ik doe meestal 1 schep voor de training en 1 erna, daarnaast eet ik elke dag een bak(450gr) kwark en ook op niet trainingsdagen een shake whey. Zou het aan te raden zijn om micellar casein te gebruiken op rustdagen en na de training ipv shake whey?
Groet,

Wijnand
22 juni 2011
Powersupplements - Maarten
19:33Whey (isolaat) is bij uitstek geschikt voor het gebruik rond de training, omdat het eiwit snel vrijkomt. Door de whey ongeveer 45 minuten voor de training te nemen, is er tijdens de training een piek in de eiwitafgifte, precies het moment dat de spieren dat eiwit goed kunnen gebruiken. Ook na de training is het gunstig dat er snel extra eiwit wordt aangevoerd.

Op rustdagen geeft de snelle opname van eiwitten geen voordeel. Alhoewel ik moet zeggen dat de wetenschap hierover niet eenduidig is. Sommige studies geven aan dat langzaam eiwit beter is, andere studies laten zien dat snel eiwit beter is.

Er zijn aanwijzingen dat wanneer je jong bent, het caseine eiwit beter geschikt is. Maar dat is als ik me niet vergis gevonden in een gecontroleerde setting waarbij 1 eiwit shake werd gegeven en verder geen aanvullende voeding. In dat geval is de relevantie voor de praktijk niet zo groot. Daarnaast geldt dat whey eiwit zich enigszins kan gedragen als caseine in opnamesnelheid als je de dosering halveert en vervolgens na twee en een half uur de rest opdrinkt.

Voor een eiwitdieet is caseine bijzonder geschikt vanwege het sterkere hongerremmende effect t.ov. whey en door het hogere gehalte aan calcium.

Ook wanneer je een eiwitbron wil hebben die je lichaam tot ver in de nacht voedt, is caseine een goede keuze.

Shake voor de hele dag

22 juni 2011 09:40
Heleen
Kan ik 's morgens al voor de hele dag een shake met Micellar Casein maken? Ik wil hem dan met magere yoghurt, beetje vruchtensap en het poeder 's morgens al mixen en in de loop van de dag opdrinken, ik vraag me af of dat de kwaliteit of de werking vermindert?
grt.
22 juni 2011
Powersupplements - Kris
10:53Hallo Heleen,

De kwaliteit gaat niet achteruit. De shake zal alleen iets indikken. Misschien zal bij zure yoghurt en/of zuur fruit het eiwit een beetje korrelig worden. Vergelijkbaar met veel kwarksoorten en sommige yoghurt van de bio-winkel.

Waar zijn de 20kg whey isolate zakken?

3 juni 2011 11:28
R.M. Van Es
Waar zijn de 20kg whey isolate zakken?

ontbijt

1 juni 2011 12:44
Sylvia Verhoeven
Kun je dit product ook gebruiken ter vervanging van je ontbijt. Ik neem aan dat dit product je ook kan helpen bij het afvallen.

Groeten,

Sylvia Verhoeven
1 juni 2011
Powersupplements - Kris
13:34Hoi Sylvia

Veel mensen gebruiken de Micellar Casein met succes als maaltijdvervanger bij een eiwitdieet. Meestal bestaat het ontbijt en/of de lunch dan uit een shake met wat rauwe groenten.

Hoe te gebruiken

7 maart 2011 13:23
M De Groot
Ik sport nu regelmatig. 3x per week krachttraining en verder tennis en paardrijden.
Ik heb mij laten vertellen door mijn trainer dat ik eiwitten moet gaan nemen. Ik heb 2 grote potten wey eiwitshakes in huis maar heb het idee dat ik daar dik van wordt. Mijn bedoeling is vet verbranden en strakker worden. Moet ik wellicht iets anders nemen? Ik neem het nu voor en na de training. Voor de training nog met een banaan er door omdat mijn trainer zegt dat ik anders niet voldoende binnen heb om te kunnen trainen. Verder neem ik ze ook tussen door en soms savonds. Sinds ik dat doe krijg ik ook ineens puisjes en dat had ik voorheen niet. Baal daar erg van. Ik ben een vrouw van 33.

Groetjes!
8 maart 2011
Powersupplements - Kris
13:25De kans is groot dat je enigszins intolerant bent voor het eiwit. Het kan zijn dat je de hoeveelheid die je nu gebruikt niet goed kan verwerken. Als je een hele schep neemt voor en na de training, dan is dat voor een vrouw sowieso redelijk veel.

Het kan helpen als je de dosering verlaagt naar 1/3 schep. Neem in eerste instantie alleen die 1/3 schep voor het trainen. Later kan je ook gedurende de dag 1/3 schep nemen als aanvulling op maaltijden of na de training.

Voor de meeste vrouwen die niet op een caloriebeperkt (eiwit)dieet zijn, zal meer dan 1/3 schep per keer waarschijnlijk ook niet nodig zijn.

Het dik worden is waarschijnlijk een opgezette buik die veroorzaakt wordt doordat je het eiwit niet goed verdraagt. Bij de lagere dosering zal dit verdwijnen.

dikte van invloed op opnamesnelheid?

8 februari 2011 12:58
Tim Kuijken
Even een korte vraag met betrekking tot de caseine.
Wanneer je 250gram kwark mengt met 20gram caseine krijg je een redelijk dikke (lekkere) pap.
Is het ook zo dat door de dikte van de substantie het geheel nog langzamer wordt opgenomen?

Mvg,
Tim
8 februari 2011
Powersupplements - Kris
15:21Hallo Tim,

Ik weet het niet zeker, maar ik verwacht niet dat de dikte van het papje veel zal uitmaken. Zolang de enzymen in de maag en het darmstelsel er goed bij kunnen, zal de vertering normaal verlopen.

Wat vertragend werkt op de maaglediging zijn de volgende factoren:
- Slecht kauwen (bij vast voedsel, sommigen zeggen dat het ook nodig is bij shakes).
- Een hoog totaal volume van de maaltijd. Daarom zou het aanlengen van het dikke \'papje\' met extra water een vertragend effect kunnen hebben! Het duurt bijvoorbeeld langer voordat het grotere volume de juiste zuurgraad heeft bereikt.
- Een hoog vetgehalte van de maaltijd. Meer vet betekent dat de maag langer wacht met het doorlaten van delen van de maaginhoud naar de twaalfvingerige darm.
- Sommige oplosbare vezels. Misschien werken die vertragend door de stabiliserende invloed op de bloedsuikerspiegel.

lactose - verschil caseine vs kwark

25 november 2010 15:17
Anoniem
Heb de laatste tijd een beetje last gekregen van acne, dus ik dacht om kwark er uit te gaan gooien (verdere zuivel gebruik ik niet) en dan ipv kwark jullie caseine te gaan bestellen. Alleen zit daar ook lactose in, maakt dit denk je toch een verschil?
25 november 2010
Powersupplements - Kris
15:19Als de lactose de oorzaak is van de acne, zal het zeker een verschil maken. Een schep micellaire caseine van 20 gram bevat 0,8 gram lactose. Als je dezelfde hoeveelheid eiwit uit magere kwark wil halen heb je zeker 200 gram nodig. Bij magere kwark kan dat al snel 10 gram lactose bevatten. Vaak nog meer!

Het scheelt dus zeker het tienvoudige. Bij een halfvolle of volvette kwark ligt het lactose gehalte vaak lager. Maar zelfs dan kom je waarschijnlijk nog op minimaal 5 maal zoveel lactose.

Behalve lactose kunnen ook andere suikers vaak acne versterken. Vooral geraffineerde suikers doen dat. Let op zoet broodbeleg en verborgen toegevoegde suiker in allerlei producten.

Ik kan niet garanderen dat de micellaire caseine geen probleem zal geven mbt de acne. Maar als je de dosering gering (bijvoorbeeld 1 schep) houdt en het inneemt met wat vast voedsel, denk ik dat de kans op acne heel beperkt is. Neem voor de zekerheid maar een kleine 1 kg pot.

Toegevoegde geur- kleur- smaakstoffen

24 november 2010 01:55
M.G
Ik zoek al een hele tijd naar een goede eiwit poeder zonder toegevoegde geur- kleur- en smaak- stoffen.

Nou heb ik begrepen dat de natural variant van jullie Micellar Casein en de whey proteine isolate geen toegevoegde geur- kleur- en smaak- stoffen heeft.

Alleen krijg ik dit niet bevestigd door de info op de website, kunt u dit even ophelderen voor mij?

Alvast bedankt voor uw tijd!
24 november 2010
Powersupplements - Jaap
10:46Beide producten in naturel variant krijgen inderdaad geen toevoegingen afgezien van die door de fabrikant nodig geacht worden. Bij de whey is er een instantiseringsproces waarbij een miniscuul laagje sojalecthine (niet te verwarren met soja eiwit !) over de whey gesprayed wordt. Dit komt neer op minder dan 0,5% van het totaal. Voor alle whey poeders die instant zijn (d.w.z dat ze oplosbaar gemaakt zijn) geldt dit proces. De naturel versie heeft geen zoetsoffen, geen kleurstoffen en geen smaakstoffen.

De micellaire case´ne naturel is zelfs zonder het instantiseringsproces geproduceerd. Gezien de andere mengeigenschappen van dit eiwit is instantiseren niet nodig. Het is weliswaar niet een poeder dat ĺoplostĺ zoals bij whey de bedoeling is, maar het gaat in suspensie. Zeer kleine deeltjes zweven dan a.h.w rond in de vloeistof.

Whey Isolaat of Micellar Casein?

12 november 2010 22:55
Wilco
Ik volg op dit moment een eiwit rijk dieet en train 6 dagen in de week. 4 maal kracht en twee maal cardio. (uur hardlopen, soms 3 x pw) Mijn doel is niet zwaarder worden, maar wel mijn spiermassa behouden/verstevigen en vet wegwerken. Ik vraag me af wat de beste oplossing is Whey Isolaat of Micellar Casein 2000g. Zit nu op 50 procent eiwit, 30 koolh. en 20 vet. Volgende maand naar de 40, 40, 20 verhouding. Op dit moment gebruik ik jullie Whey in mijn dieet maar deze is bijna op. Wil een nieuwe bestelling maken maar vraag me af wat de beste keuze is.
Hoop dat jullie me willen voorzien van advies.
12 november 2010
Powersupplements - Kris
22:56Voor spierbehoud en vetverlies is caseine in principe de beste keuze. Als je heftige trainingen doet, is whey eiwit vooraf aan de training wel beter in staat de spierafbraak te remmen dan case´ne. Maar bij een heel hoge eiwitinname is dit verschil minder uitgesproken. Case´ne blijft dus de beste keuze.

Ik neem aan dat je voeding minder calorieŰn bevat dan wat je verbruikt (energiebeperkt dieet). In dat geval is case´ne ook handig omdat het je hongergevoel het beste remt.

Je voeding zou voor maximaal 35% (energieprocent) van je dagelijkse energieverbruik uit eiwit mogen bestaan. Maar als je minder voeding inneemt dan je energieverbruik, kan je voeding voor bijvoorbeeld 50% uit eiwit bestaan. Met de verbrande vetten uit je vetreserves, komt het percentuele energie-aandeel eiwitten lager uit (moet 35% of lager zijn).

Ik zou je willen aanraden eens te kijken of je je hardlooptraining in de vorm van een intervaltraining kan doen. Dat wil zeggen dat je snellere tempoĺs gaat lopen met rust tussendoor. Misschien zelfs sprints als je dat aankan. Als je flink verzuurt (en dus flink zwaar gaat ademhalen) doe je het goed. Dit werkt beter voor vetafbraak en spierbehoud dan steady state cardio. Het is misschien wel een omschakeling voor je longen, zeker bij de koudere temperaturen in de ochtend- en avonduren.

koolhydraten vervangen door eiwitten

12 november 2010 21:46
P Domi
Sinds enige tijd ben ik aan het afvallen door koolhydraten te vervangen door eiwitten. Op zich helpt dit want ik ben inmidels 7 kilo kwijt. Op de sportschool doe ik elke maand een vetmeting.
Tot mijn grote schrik was mijn vetpercentage gestegen van 16 naar 17,7 en bleek ik 2 kilo spierverlies te hebben.

Ik doe dus iets fout. Nu lijkt het er op dat dit ook komt doordat ik slechts 1600 calorien gemiddeld per dag nuttig ipv de benodigde 2000 ( ben man van 55 met zittend beroep en sport 2x in de sportschool)

Mijn vraag die ik heb is: helpt het als ik eiwitshakes ga gebruiken om weer mijn verloren spiermassa terug te krijgen en verdere afbraak te voorkomen, naast waarschijnlijk ook meer eten.

Tot slot: welke soort eiwitshakes moet ik dan kopen? , de micellar casein of pure whey protein isolate?

Alvast bedankt voor de beantwoording.
12 november 2010
Powersupplements - Kris
21:47Stel niet teveel vertrouwen in de vetmeter. Meestal gaat het hier om een meting van een elektrische weerstand via de huid. Dit type meting is niet erg accuraat en kan redelijk fluctueren. Meer of minder bezwete handen of voeten (afhankelijk van het meetapparaat) kunnen de meting be´nvloeden. De vochthuishouding (hormonaal, alcohol, zout eten) kan ook storend werken. De meting kan het beste altijd op hetzelfde moment plaatsvinden (bijv. Ĺs ochtends voor de training).

Kijk ook in de spiegel. Als je objectief kijkt (eens in de maand) of je maakt een foto met dezelfde lichtinval, dan kan dat misschien een meer betrouwbare indicatie zijn. Een huidplooimeting is de meest gangbare betrouwbare meting voor het bepalen van af- of toename van het vetpercentage.

Vraag nog maar eens een hermeting aan.

Dat gezegd hebbende kan ik nog wel wat tips geven. Als je naar de sportschool gaat, kan je het beste krachtoefeningen voor de benen doen. Dit is het meest effectief om (op langer termijn) het vetpercentage te verminderen. Iets meer eten is ook geen gek idee.

De micellaire case´ne is de beste shake voor een eiwitdieet. Deze werkt het beste voor spierbehoud. De whey eiwit shake is het meest geschikt om de spieren op te bouwen. De whey werkt het beste als je hem voor de training gebruikt. Bij een eiwitdieet heeft de caseine niet echt een optimaal moment van de dag om hem te gebruiken. Als er een goed moment is, dan is het ĺs avonds om te voorkomen dat je nog veel koolhydraten gaat eten. Veel koolhydraten laat op de avond lijken meer aan te zetten, dan in de ochtend. Uitgezonderd als je net naar de sportschool bent geweest!

whey, caseine, insuline

12 november 2010 20:28
Marcel
Wordt voor prote´nes ook caseine poeder gebruikt voor de dag door ? en enkel whey op de trainingspieken ?Dit omdat whey je insuline zo doet stijgen ? anders maak je 8 pieken per dag als je telkens 25 gr drinkt. Dit terwiijl je infeite maar een keer traint per dag.