Sluiten

Alle vragen over Micellar Casein 2000g

Micellar Casein 2000g
Hoe te gebruiken
1
M De Groot
Ik sport nu regelmatig. 3x per week krachttraining en verder tennis en paardrijden.
Ik heb mij laten vertellen door mijn trainer dat ik eiwitten moet gaan nemen. Ik heb 2 grote potten wey eiwitshakes in huis maar heb het idee dat ik daar dik van wordt. Mijn bedoeling is vet verbranden en strakker worden. Moet ik wellicht iets anders nemen? Ik neem het nu voor en na de training. Voor de training nog met een banaan er door omdat mijn trainer zegt dat ik anders niet voldoende binnen heb om te kunnen trainen. Verder neem ik ze ook tussen door en soms savonds. Sinds ik dat doe krijg ik ook ineens puisjes en dat had ik voorheen niet. Baal daar erg van. Ik ben een vrouw van 33.

Groetjes!
Powersupplements - Kris
De kans is groot dat je enigszins intolerant bent voor het eiwit. Het kan zijn dat je de hoeveelheid die je nu gebruikt niet goed kan verwerken. Als je een hele schep neemt voor en na de training, dan is dat voor een vrouw sowieso redelijk veel.Het kan helpen als je de dosering verlaagt naar 1/3 schep. Neem in eerste instantie alleen die 1/3 schep voor het trainen. Later kan je ook gedurende de dag 1/3 schep nemen als aanvulling op maaltijden of na de training.Voor de meeste vrouwen die niet op een caloriebeperkt (eiwit)dieet zijn, zal meer dan 1/3 schep per keer waarschijnlijk ook niet nodig zijn.Het dik worden is waarschijnlijk een opgezette buik die veroorzaakt wordt doordat je het eiwit niet goed verdraagt. Bij de lagere dosering zal dit verdwijnen.


Dikte van invloed op opnamesnelheid?
1
Tim Kuijken
Even een korte vraag met betrekking tot de caseine.
Wanneer je 250gram kwark mengt met 20gram caseine krijg je een redelijk dikke (lekkere) pap.
Is het ook zo dat door de dikte van de substantie het geheel nog langzamer wordt opgenomen?

Mvg,
Tim
Powersupplements - Kris
Hallo Tim,Ik weet het niet zeker, maar ik verwacht niet dat de dikte van het papje veel zal uitmaken. Zolang de enzymen in de maag en het darmstelsel er goed bij kunnen, zal de vertering normaal verlopen.Wat vertragend werkt op de maaglediging zijn de volgende factoren:

- Slecht kauwen (bij vast voedsel, sommigen zeggen dat het ook nodig is bij shakes).

- Een hoog totaal volume van de maaltijd. Daarom zou het aanlengen van het dikke \'papje\' met extra water een vertragend effect kunnen hebben! Het duurt bijvoorbeeld langer voordat het grotere volume de juiste zuurgraad heeft bereikt.

- Een hoog vetgehalte van de maaltijd. Meer vet betekent dat de maag langer wacht met het doorlaten van delen van de maaginhoud naar de twaalfvingerige darm.

- Sommige oplosbare vezels. Misschien werken die vertragend door de stabiliserende invloed op de bloedsuikerspiegel.
Lactose - verschil caseine vs kwark
1
Anoniem
Heb de laatste tijd een beetje last gekregen van acne, dus ik dacht om kwark er uit te gaan gooien (verdere zuivel gebruik ik niet) en dan ipv kwark jullie caseine te gaan bestellen. Alleen zit daar ook lactose in, maakt dit denk je toch een verschil?
Powersupplements - Kris
Als de lactose de oorzaak is van de acne, zal het zeker een verschil maken. Een schep micellaire caseine van 20 gram bevat 0,8 gram lactose. Als je dezelfde hoeveelheid eiwit uit magere kwark wil halen heb je zeker 200 gram nodig. Bij magere kwark kan dat al snel 10 gram lactose bevatten. Vaak nog meer!Het scheelt dus zeker het tienvoudige. Bij een halfvolle of volvette kwark ligt het lactose gehalte vaak lager. Maar zelfs dan kom je waarschijnlijk nog op minimaal 5 maal zoveel lactose.Behalve lactose kunnen ook andere suikers vaak acne versterken. Vooral geraffineerde suikers doen dat. Let op zoet broodbeleg en verborgen toegevoegde suiker in allerlei producten.Ik kan niet garanderen dat de micellaire caseine geen probleem zal geven mbt de acne. Maar als je de dosering gering (bijvoorbeeld 1 schep) houdt en het inneemt met wat vast voedsel, denk ik dat de kans op acne heel beperkt is. Neem voor de zekerheid maar een kleine 1 kg pot.
Toegevoegde geur- kleur- smaakstoffen
1
M.G
Ik zoek al een hele tijd naar een goede eiwit poeder zonder toegevoegde geur- kleur- en smaak- stoffen.

Nou heb ik begrepen dat de natural variant van jullie Micellar Casein en de whey proteine isolate geen toegevoegde geur- kleur- en smaak- stoffen heeft.

Alleen krijg ik dit niet bevestigd door de info op de website, kunt u dit even ophelderen voor mij?

Alvast bedankt voor uw tijd!
Powersupplements - Jaap
Beide producten in naturel variant krijgen inderdaad geen toevoegingen afgezien van die door de fabrikant nodig geacht worden. Bij de whey is er een instantiseringsproces waarbij een miniscuul laagje sojalecthine (niet te verwarren met soja eiwit !) over de whey gesprayed wordt. Dit komt neer op minder dan 0,5% van het totaal. Voor alle whey poeders die instant zijn (d.w.z dat ze oplosbaar gemaakt zijn) geldt dit proces. De naturel versie heeft geen zoetsoffen, geen kleurstoffen en geen smaakstoffen.De micellaire caseďne naturel is zelfs zonder het instantiseringsproces geproduceerd. Gezien de andere mengeigenschappen van dit eiwit is instantiseren niet nodig. Het is weliswaar niet een poeder dat ’oplost’ zoals bij whey de bedoeling is, maar het gaat in suspensie. Zeer kleine deeltjes zweven dan a.h.w rond in de vloeistof.
Whey Isolaat of Micellar Casein?
1
Wilco
Ik volg op dit moment een eiwit rijk dieet en train 6 dagen in de week. 4 maal kracht en twee maal cardio. (uur hardlopen, soms 3 x pw) Mijn doel is niet zwaarder worden, maar wel mijn spiermassa behouden/verstevigen en vet wegwerken. Ik vraag me af wat de beste oplossing is Whey Isolaat of Micellar Casein 2000g. Zit nu op 50 procent eiwit, 30 koolh. en 20 vet. Volgende maand naar de 40, 40, 20 verhouding. Op dit moment gebruik ik jullie Whey in mijn dieet maar deze is bijna op. Wil een nieuwe bestelling maken maar vraag me af wat de beste keuze is.
Hoop dat jullie me willen voorzien van advies.
Powersupplements - Kris
Voor spierbehoud en vetverlies is caseine in principe de beste keuze. Als je heftige trainingen doet, is whey eiwit vooraf aan de training wel beter in staat de spierafbraak te remmen dan caseďne. Maar bij een heel hoge eiwitinname is dit verschil minder uitgesproken. Caseďne blijft dus de beste keuze.


Ik neem aan dat je voeding minder calorieën bevat dan wat je verbruikt (energiebeperkt dieet). In dat geval is caseďne ook handig omdat het je hongergevoel het beste remt.


Je voeding zou voor maximaal 35% (energieprocent) van je dagelijkse energieverbruik uit eiwit mogen bestaan. Maar als je minder voeding inneemt dan je energieverbruik, kan je voeding voor bijvoorbeeld 50% uit eiwit bestaan. Met de verbrande vetten uit je vetreserves, komt het percentuele energie-aandeel eiwitten lager uit (moet 35% of lager zijn).

Ik zou je willen aanraden eens te kijken of je je hardlooptraining in de vorm van een intervaltraining kan doen. Dat wil zeggen dat je snellere tempo’s gaat lopen met rust tussendoor. Misschien zelfs sprints als je dat aankan. Als je flink verzuurt (en dus flink zwaar gaat ademhalen) doe je het goed. Dit werkt beter voor vetafbraak en spierbehoud dan steady state cardio. Het is misschien wel een omschakeling voor je longen, zeker bij de koudere temperaturen in de ochtend- en avonduren.

Koolhydraten vervangen door eiwitten
1
P Domi
Sinds enige tijd ben ik aan het afvallen door koolhydraten te vervangen door eiwitten. Op zich helpt dit want ik ben inmidels 7 kilo kwijt. Op de sportschool doe ik elke maand een vetmeting.
Tot mijn grote schrik was mijn vetpercentage gestegen van 16 naar 17,7 en bleek ik 2 kilo spierverlies te hebben.

Ik doe dus iets fout. Nu lijkt het er op dat dit ook komt doordat ik slechts 1600 calorien gemiddeld per dag nuttig ipv de benodigde 2000 ( ben man van 55 met zittend beroep en sport 2x in de sportschool)

Mijn vraag die ik heb is: helpt het als ik eiwitshakes ga gebruiken om weer mijn verloren spiermassa terug te krijgen en verdere afbraak te voorkomen, naast waarschijnlijk ook meer eten.

Tot slot: welke soort eiwitshakes moet ik dan kopen? , de micellar casein of pure whey protein isolate?

Alvast bedankt voor de beantwoording.
Powersupplements - Kris
Stel niet teveel vertrouwen in de vetmeter. Meestal gaat het hier om een meting van een elektrische weerstand via de huid. Dit type meting is niet erg accuraat en kan redelijk fluctueren. Meer of minder bezwete handen of voeten (afhankelijk van het meetapparaat) kunnen de meting beďnvloeden. De vochthuishouding (hormonaal, alcohol, zout eten) kan ook storend werken. De meting kan het beste altijd op hetzelfde moment plaatsvinden (bijv. ‘s ochtends voor de training).


Kijk ook in de spiegel. Als je objectief kijkt (eens in de maand) of je maakt een foto met dezelfde lichtinval, dan kan dat misschien een meer betrouwbare indicatie zijn. Een huidplooimeting is de meest gangbare betrouwbare meting voor het bepalen van af- of toename van het vetpercentage.


Vraag nog maar eens een hermeting aan.


Dat gezegd hebbende kan ik nog wel wat tips geven. Als je naar de sportschool gaat, kan je het beste krachtoefeningen voor de benen doen. Dit is het meest effectief om (op langer termijn) het vetpercentage te verminderen. Iets meer eten is ook geen gek idee.

De micellaire caseďne is de beste shake voor een eiwitdieet. Deze werkt het beste voor spierbehoud. De whey eiwit shake is het meest geschikt om de spieren op te bouwen. De whey werkt het beste als je hem voor de training gebruikt. Bij een eiwitdieet heeft de caseine niet echt een optimaal moment van de dag om hem te gebruiken. Als er een goed moment is, dan is het ’s avonds om te voorkomen dat je nog veel koolhydraten gaat eten. Veel koolhydraten laat op de avond lijken meer aan te zetten, dan in de ochtend. Uitgezonderd als je net naar de sportschool bent geweest!

Whey, caseine, insuline
3
Marcel
Wordt voor proteďnes ook caseine poeder gebruikt voor de dag door ? en enkel whey op de trainingspieken ?Dit omdat whey je insuline zo doet stijgen ? anders maak je 8 pieken per dag als je telkens 25 gr drinkt. Dit terwiijl je infeite maar een keer traint per dag.
Powersupplements - Kris
Je kan inderdaad caseďne gebruiken. De reden dat whey de insulinespiegel zo stimuleert is omdat het snel vrijkomt en waarschijnlijk omdat het veel van het aminozuur leucine bevat.


Als je 8 keer per dag 25 gram whey eiwit neemt, dan is de inname van de whey goed gespreid. Wil je dezelfde inname van eiwit bereiken met caseine dan hoef je de caseine minder vaak innemen. MAAR… de hoeveelheid die je per keer inneemt, is dan veel hoger (om aan het zelfde aantal grammen eiwit te komen).


Dit zal tot gevolg hebben dat de insuline piek vergelijkbaar wordt. Het gehalte leucine in caseine en whey ontloopt elkaar niet zo heel veel.


Dus bij een enkele inname van whey versus caseine is de insuline piek van caseine lager. Maar als je de hele dag door whey neemt, dan zal er bij een vergelijkbare inname van het aantal gram eiwit, relatief weinig verschil zijn in de insuline respons.


Je hebt met whey overigens niet 8 pieken. Door de frequente inname (elke twee uur en dan 8 uur slapen) krijg je min of meer een stabiele insuline spiegel over de dag. Zeker als je het combineert met vast voedsel.


Wil je niet zo vaak whey innemen, dan kan je onze nieuwe micellaire caseine eens proberen.

HG De Wilde
Smaakt een caseďneshake altijd "poederiger" dan een whey-isolaat-shake en hoe komt dit? Of is dat per merk verschillend?

En verder: Bij de whey-isolaat-shake staat dat het middels een koud proces is gefilterd ofzoiets. Zoiets staat niet bij deze caseďne-shake. Hoe is deze gefilterd dan?
Powersupplements - Jaap
Caseďne heeft inderdaad een poederachtige smaak. Er is dan ook een groot verschil tussen de whey en de caseďne wat betreft het ’oplossen’. Bij whey lost het poeder echt op, bij de caseďne gaan er superfijne deeltjes rondzweven in de vloeistof. Dit geeft een poederachtige smaak.
Naar mijn weten geldt dit voor alle caseďnes.Het is ons niet bekend of het nodig is om de caseďne te filteren, het wordt echter wel van gepasteuriseerde (verhitte) melk gemaakt.

Vraag 31 t/m 37 van 37
Micellar Casein 2000g

Micellar Casein 2000g

4.7167(60)
±7 uur afgifte
Opbouw / behoud spiermassa
Van nature rijk aan mineralen
Geen caseďnaat bijgemengd
Ideaal voor eiwitdieet en sport
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Micellar Casein 1000g
Micellar Casein 1000g