Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1446 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Natural Fat Control
Natural Fat Control

Vetverlies

4 maart 2012 10:52
R
Hoi mannen van powersupplements,

Ik gebruik jullie producten al enige tijd, en hecht veel waarde aan jullie kwaliteitseis en adviezen. hoewel adviezen aannemen van een webwinkel, normaal gesproken niet iets is wat in me op zou komen, jullie hebben volgens mij wel verstand van zaken zonder alleen dollartekens te zIen.

Ik ben sinds december bezig mijn vetpercentage terug te brengen/cutten.
In 2 maanden ben ik van 22,5 naar 20,1 gegaan. Dit was op basis van voeding aanpassen, voornamelijk koolhydraten verminderen. Ik eet nu alleen nog havermout als ontbijt, en na het trainen bv zilvervliesrijst. Verder voornamelijk vis, vlees, groente en ei.

Tevens ben ik bezig met stronglifts 5x5 wat ik erg uitdagend en leuk vind en volgens mij ook wel bijdraagt aan vermidneren van vet. De spiegel laat een beter resultaat zien als de vet-meter in de psortschool.
Nu ben ik een maand ongeveer met cardio erbij begonnen, helaas wel een week ziek geweest maar goed.
Ik gebruik omega 3 (sochtends 4st bij ontbijt) van jullie, en whey(sochtedns direct 1/2 dosering, 1 dosering voor en een 1/2 na het trainen) en cassein (voor slapen gaan 2 doseringen met wat noten).
Daarbij denk ik eraan om binnenkort jullie fatcontrol- supplement erbij te gaan gebruiken en evt jullie bcaa.
Ik zou toch wel richting de 14% willen, eer ik weer boven mijn onderhoud zou gaan eten.

Een doorsnee, niet trainingsdag (vaak wel cardio) ziet er voor mij zo uit:
2188 kcal (exc cardio)
100 gr vet
200 gr eiwit
122 gr koolhydraten
Trainingsdagen iets minder vet en meer koolhydraten.

Volgens een formule, elders op deze site gelezen, is mijn onderhoud x 1,2 2372kcal.
30 jaar, 75 kg 1.80m

Hebben julllie hier nog advies in? Als ik op rustdagen cardio toevoeg kom ik wel erg ver onder mn onderhoud te zitten, te ver lijkt me niet goed.
Of zou ik al meer gaan eten, om zo spiergroei te bevorderen en daardoor ook vetverlies bevorderen?
Afgelopen trainingsdag heb ik 1,5 uur voor het trainen 50 gr havermout aan mn whey toegevoegd aangezien de trainingen nu echt zwaar beginnen te worden.
Ik hoop dat het nog enigszins duidelijk is voor jullie, alvast bedankt.

gr.
5 maart 2012
Powersupplements - Kris
14:45Je bent goed op weg. Een procentpunt minder vet per maand is een heel aardig resultaat. Het verminderen van het aandeel koolhydraten heeft blijkbaar goed gewerkt.

Wat je nu nog meer kan doen behalve te letten op het totale aantal calorieŽn is gaan spelen met het moment van inname van je calorieŽn en je koolhydraten.

Zo kan je de havermout bij het ontbijt weglaten. Je hebt dezelfde hoeveelheid al toegevoegd voorafgaand aan je training. Door dit te verschuiven houd je het aantal calorieŽn gelijk maar zullen de spieren meer gevoed worden dan de vetreserves.

Uiteraard moet het schrappen van koolhydraten bij je ontbijt niet ten koste gaan van je functioneren gedurende de dag. Als je zonder die koolhydraten slecht in je vel gaat zitten, dan zijn er nog wel andere methoden die je kan proberen.

Het verschuiven van calorieŽn van de ochtend richting de avond schijnt bij te dragen aan het vasthouden van spiermassa. Dit in tegenstelling tot wat altijd gepredikt is: ontbijten als een keizer en dineren als een bedelaar. Wat ik recent heb vernomen is dat je daarvan wel meer afvalt, maar dat dit ten koste van de spiermassa gaat.

Waar nog veel meer onderbouwing voor is, is dat het gunstig is om de nadruk van je calorie- en koolhydraatinname rondom de training te leggen.

Een extreme variant hierop is intermittent fasting. Hierbij wordt de dagelijkse voeding in een periode van 8 uur gegeten: Een kleinere eiwitrijke maaltijd voor de training, een grote maaltijd na de training en nog een kleinere afsluitende maaltijd. Intermittent fasting vraagt van de meeste mensen wel een flinke gewenning.

CalorieŽn tellen hoeft misschien niet
De caloriebehoefte kan van persoon tot persoon behoorlijk fluctueren. Kijk daarom ook naar je lichaamsgewicht. Dat hoeft bij jou niet omlaag. Jouw gewicht in verhouding tot je lengte is namelijk niet erg hoog en je doet krachttraining. Je lichaamssamenstelling kan door de krachttraining geleidelijk wijzigen zonder dat je gewicht toe- of afneemt. De spiegel is een goede indicator van je progressie! Het is goed dat je alert bent op dit soort zaken en daarbij waakzaam bent dat je niet te ver in een calorietekort terecht komt.
Dat je zelf al aangeeft dat het resultaat in de spiegel positief is, is heel mooi. De elektronische vetmeters in het fitnesscentrum zijn behoorlijk onbetrouwbaar.

Cardio versus high intensity interval training
Je schrijft dat je cardio wilt toevoegen maar dat je bang bent dat je in een te sterke negatieve caloriebalans komt. Dat is zeker mogelijk. Misschien doe je er ook beter aan geen steady state cardio te doen. Beter is een paar minuten lang korte sprintjes te doen op een stationaire fiets of crosstrainer. Bijvoorbeeld 10 tot 20 seconden voluit, gevolgd door een minuut op een heel rustig tempo. Dat kan je een keer of 4 herhalen. Dit heet High Intensity Interval Training (HIIT) of sprint interval training.
Ik vermoed dat dit na je krachttraining gedaan kan worden zonder negatieve impact op je progressie in kracht.

Sprintjes zijn beter voor je hormoonhuishouding (voor vetverbranding) dan normale cardio. Bovendien zal normale cardio je krachtprogressie storen. In ieder geval in de beenspieren.

Bedankt voor je vertrouwen om ons om advies te vragen!
Remco van Ginkel
17:35Hardstikke bedankt voor het uitgebreide advies! Ga er mee aan de slag. Kan ik die sprintjes ook gewoon met hardlopen doen of heb je een voorkeur voor fiets/crosstrainer?
Powersupplements - Kris
20:38Het echte voluit Ďlopendí sprinten geeft een bijzondere hoge belasting op het lichaam. Het risico op blessures is vrij groot als je dit relatief ongetraind gaat doen. Het is uiteindelijk wel een van de beste manieren om high intensity interval training te doen.

Wat je wel zou kunnen doen is sprinten tegen een heuvel op. Dat is nog zwaarder maar geeft minder kans op blessures.
Remco van Ginkel
21:34Ok, zodra het weer het toelaat/langer licht is dan toch de fiets maar pakken. Hoewel ik al wat liep de laatste tijd, misschien toch proberen. Nog een laatste vraagje; bedoel je dat ik de havermout dan sochtends weglaat zonder vervanging? Of toch nog meer eiwit/vet toevoegen? Lijkt me dan wat veel worden qua eiwit/vet, of niet? Momenteel neem ik een halve dosering whey en brinta/havermout.
6 maart 2012
Powersupplements - Kris
08:48Nee, je hoeft de havermout niet te vervangen. Als je denkt honger te krijgen, kan je wat extra groenten eten.
Remco van Ginkel
11:23Ok, wederom bedankt voor de input. Dan ga ik vanaf nu het ontbijt enkel uit whey en evt groentes laten bestaan. Brinta/havermout alleen voor de training, na de training iets van zilvervliesrijst. Klinkt goed, wel wat uitdagend maar dat hoort erbij :D
31 maart 2012
Remco van Ginkel
08:20Ook deze tips lijken weer hun steentje bij te dragen. Nu zit ik te denken aan Intermittent Fasting waar je het over hebt. Ik meen wel te hebben gelezen dat dit al effectief is zonder dat je dit elke dag doet maar kan er weinig duidelijkheid over krijgen; heeft het zin dit te doen ook al doe je het niet elke dag?
1 april 2012
Powersupplements - Kris
06:53Waarschijnlijk heeft elke dag dat je Intermittent Fasting doet een effect.

Een voordeel van het dagelijks doen is dat je kan wennen aan deze manier van eten. Je krijgt minder hongergevoel en het kan positief uitpakken voor je energieniveau. Het wordt daarom makkelijker vol te houden.

Maar zo nu en dan er van afwijken maakt het voor veel mensen beter in te passen in hun leven. Daar is ook wat voor te zeggen.