Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1445 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Natural T-Booster: 23 vragen

Natural T-Booster
Natural T-Booster

Bloedverdunnende medicijnen

1 november 10:05
Ronnie
Ik gebruik bloedverdunnende medicijnen. Waarom mag ik de T-Booster niet gebruiken?
1 november
Powersupplements
12:57Gemberwortelextract kan in theorie de klontering van bloedplaatjes remmen. Deze waarschuwing is op basis van bevindingen van ‘in vitro’ onderzoek (cellen in een reageerbuisje). Over het algemeen wordt gember afgeraden voorafgaand aan een geplande operatie en wordt afgeraden het te gebruiken in combinatie met heparine en warfarine. Inmiddels lijken deze adviezen wat achterhaald te zijn omdat er geen steun is voor zo’n effect ‘in vivo’ ofwel bij mensen in levende lijve.

Niet iedereen is het daar echter mee eens. In 2012 kwam er een publicatie (van een enkele auteur ipv een onderzoeksgroep) waarin toch wel weer wordt benadrukt dat gember een risico met zich mee brengt.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22196569
De auteur zegt: “This paper reviews some of the contemporary research evidence which demonstrates that ginger is not a universally appropriate or safe choice for women with NVP and offers a checklist for professionals advising expectant mothers.”

Ik heb geen toegang tot de volledige versie van het artikel en kan daarom niet zien met welke referenties ze komt om haar uitspraak te onderbouwen.

Deze waarschuwing is overigens gericht op zwangere vrouwen die gember gebruiken om minder misselijk te zijn. De doseringen om dat effect te bereiken bedragen 1 tot 3 gram extract. Dat is 4 tot 12 maal meer dan in een capsule T-Booster.

Een groep van auteurs die een meta-analyse heeft gedaan (meerdere studies bij elkaar gepakt en geanalyseerd) ziet op basis van de data dat gember waarschijnlijk veilig is. Maar ze stellen ook dat die uitkomst niet volledige zeker is. “Ginger may be an effective treatment for nausea and vomiting in pregnancy. However, more observational studies, with a larger sample size, are needed to confirm the encouraging preliminary data on ginger safety.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15802416

Omdat de dosering gemberwortelextract in T-Booster relatief laag is in verhouding tot de gebruikte dosering bij misselijkheid, is de kans op bijwerkingen ook veel geringer. In combinatie met de milde bloedverdunner carbasalaatcalcium (mini aspirine) is de kans op interacties ook weer kleiner dan met herparine en warfarine.

Persoonlijk zie ik er geen probleem in. Maar net als de auteurs van het laatste artikel kan ik geen garantie geven.

Overigens heeft gember een beschermende werking op de maag. Dat kan handig zijn omdat aspirine enigszins belastend is voor de maagwand. In dierstudies is een direct beschermend effect gevonden van gember tegen door aspirine veroorzaakte maagzweren: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3763798/

Teveel zink?

9 mei 2016 09:21
Madelon
Hoi,
Kan dit product samen worden ingenomem met het product multi vitamines? Krijg men dan niet te veel zink binnen?
Ik ben een vrouw van 30, 50kg en 160cm
Graag zie ik uw antwoord tegemoet.
Mvg
9 mei 2016
Powersupplements
11:24Hoi Madelon, Wanneer je 1 capsule T-Booster combineert met 2 capsules Natural Multi, krijg je niet teveel zink binnen. Eén capsule T-booster bevat 10 mg zink. Een dagdosering (2 capsules) Natural Multi bevat 7 mg. Samen is dit 17 mg en nog ruim onder de veilige bovengrens van 25 mg zink. Kris

Ook geschikt voor vrouwen?

16 maart 2016 13:13
J. W.
Beste Powersupplements,

Ik ben al enkele jaren klant bij jullie en ben uiterst tevreden van de eerlijkheid en kwaliteit van de producten én informatie die jullie verspreiden!

Graag wil ik weten of dit product ook aan te raden is voor vrouwen, dit evt in combinatie met jullie natural multi (2 capsules multi + 1 capsule t booster)?

Alvast bedankt

Samen nemen met magnesium & taurine

29 oktober 2015 09:17
Johan
Kan ik dit product samen nemen met jullie 'magnesium en taurine'?
29 oktober 2015
Powersupplements
10:19Hoi Johan, Je kunt de Magnesium & Taurine samen nemen met de Natural T-Booster. De maximale dosering is 3 capsules totaal. Bijvoorbeeld 2 maal T-Booster plus 1 maal Magnesium & Taurine. Het is het beste als je de inname spreidt over de dag. Neem de supplementen in bij een maaltijd.

Gelatine

19 oktober 2015 07:19
Gideon De Vries
Hallo,

Ik vroeg me af of de gelatine in dit product dierlijk of plantaardig is.

Mvg

Gideon de Vries

Zink en Magnesium absorptie

6 mei 2015 10:28
Timo Pieters
Kort vraagje over de absorptie van jullie T-booster supplement. Volgens veel bronnen online is het zo dat zink en magnesium met elkaar concurreren voor absorptie in de dunne darm, wat zou betekenen dat ze beter niet gelijktijdig ingenomen kunnen worden. Jullie hebben beide ingredienten echter gewoon in 1 pil verwerkt. Zou dit niet contra-productief zijn ivm opname? Ik hoor graag jullie respons!
6 mei 2015
Powersupplements
12:35Hoi Timo, Voor de absorptie van zink, magnesium en calcium vanuit de dunne darm gebruikt het menselijk lichaam dezelfde 'transporters'. In dat opzicht is er inderdaad sprake van competitie voor opname. Gemiddeld genomen lijkt er ruimte te zijn voor de absorptie van zo'n 800 milligram calcium + magnesium + zink per maaltijd. Als de limiet voor de capaciteit van de transporters niet overschreden wordt, is er geen sprake van een beperking van de absorptie ondanks een gecombineerde inname van deze mineralen. Kris

T-Booster voor 50 plus

25 februari 2015 13:21
N C.
Is dit product ook goed te gebruiken voor iemand die de 50 al is gepasseerd ?

Of is het meer voor de jongere?

MvG

N C.
25 februari 2015
Powersupplements
14:27Naarmate een man ouder wordt gaat de productie van testosteron over het algemeen omlaag. Dit kan veel oorzaken hebben. Een zinktekort is een mogelijke oorzaak van een laag testosteronniveau dat op alle leeftijden een rol kan spelen. Het maakt daarom geen verschil of de gebruiker van een zinksupplement ouder of jonger is. Het effect wordt vooral bepaald door het feit of de zinkstatus optimaal is. Overigens kunnen ook magnesium en gemberwortelextract een gunstige invloed hebben op de productie van testosteron. Voor magnesium geldt hetzelfde als voor zink: leeftijd maakt niet uit, het gaat om de magnesiumstatus van de persoon. Voor gemberwortelextract durf ik niet te zeggen of leeftijd een belangrijke factor is in de effectiviteit. Al met al is de T-Booster in ieder geval goed te gebruiken door 50-plussers. Kris

Wanneer T-Booster innemen

9 februari 2015 09:38
Dennis
Beste,

Ik zie dat jullie aanraden om de T-Booster tijdens een maaltijd in te nemen.
Maar wanneer ik bijvoorbeeld kijk naar ZMA, wordt er aangeraden om het op een lege maag voor het slapen in te nemen.

Ook zit daar vitamine B6 bij wat de opname van magnesium zou verbeteren.

Waar komen deze verschillen vandaan?
9 februari 2015
Powersupplements
10:53Hoi Dennis, In sommige gevallen kan de inname van magnesium en zink bij een maaltijd de opname verminderen. Dat kan zijn als je het supplement bijvoorbeeld inneemt met een maaltijd die rijk is aan fytaat (fytinezuur). Fytaat bindt aan zink en magnesium waardoor de opname afneemt. Fytaat zit vooral veel in volkoren graanproducten en in bonen. Een andere reden dat de opname kan verminderen is als je zink en magnesium inneemt met een maaltijd neemt met daarin heel veel calcium. Je lichaam kan zo'n 800mg zink + magnesium + calcium per maaltijd opnemen. Dat is behoorlijk veel. Je zult die limiet niet snel bereiken. Al met al hoeft het innemen van zink en magnesium met een maaltijd geen probleem te vormen voor de opname. De bedenkers van ZMA nemen echter het zekere voor het onzekere en adviseren om het supplement op nuchtere maag in te nemen. Omdat onze Natural T-Booster naast magnesium en zink ook gemberwortelextract bevat, adviseren we het supplement met een maaltijd in te nemen. Gemberwortelextract op de nuchtere maag is niet aan te raden. We zijn er geen voorstander van om los vitamine B6 te supplementeren. Beter kun je een multivitamine innemen. Met extra losse vitamine B6 kom je sneller bij de limiet van 25 mg per dag. Wij vermoeden dat indien je geen tekort hebt aan vitamine B6, dat extra inname hiervan niet zal bijdragen aan de effectiviteit van een zink + magnesium supplement. Kris

T-Booster, hoe lang innemen?

12 maart 2014 10:27
Sam
Hoe lang mag ik doorgaan met het dagelijks innemen van de T-Booster?
12 maart 2014
Powersupplements
11:28Hoi Sam, De T-Booster kan je voor onbeperkte duur innemen. Zodra je andere supplementen gebruikt die zink bevatten, moet je de dosering T-Booster verlagen of het gebruik stoppen. De maximale inname van zink via een supplement is 25 mg per dag. Kris

T-Booster, inname en timing hiervan

12 maart 2014 08:21
John
Beste Kris,

Vrijwel altijd kan ik uit de voeten met de vragen die reeds gesteld zijn over producten en jou/jullie antwoord daarop. In dit geval kom ik om persoonlijk advies vragen.

Ik ben van plan om de Natural T-Booster weer aan te schaffen. Ik heb deze gedurende korte tijd al eens gebruikt omdat ik hem voor mijn broer had besteld. In die korte tijd merkte ik dat ik hier een ontspannen gevoel door kreeg, maar tegelijkertijd energie en een gezonder uitziende, gave huid. Nu zou dit uiteraard ook toeval geweest kunnen zijn, zou jij mij kunnen vertellen in hoeverre dit toe valt te schrijven aan de T-Booster?
Daarnaast lees ik dat inname niet de voorkeur geniet in combinatie met granen. Wat in mijn geval zou betekenen dat ik de t-booster voornamelijk 's ochtends in zou moeten nemen. Nu lees ik echter vaak dat aangeraden wordt om ZMA, (met name magnesium) voor het slapen gaan in te nemen omdat dit een positieve invloed heeft op de nachtrust. Na 8 uur 's avonds zal ik geen hele maaltijd eten. Is het mogelijk, of aan te raden om de t-booster dan in te nemen met bijv. een stuk fruit (banaan oid)?

Ik gebruik zo nu en dan ook de adam multi, waardoor een combinatie van de multi in de ochtend en de t-booster voor het slapen gaan mij wel aanspreekt.

Alvast ontzettend bedankt!
12 maart 2014
Powersupplements
10:26Hallo John, Het is fijn om te lezen dat je geholpen bent met de vragen en antwoorden op de site. Je hebt jouw vraag zorgvuldig geformuleerd :-) Ik zal proberen deze net zo zorgvuldig te beantwoorden! Het ontspannen gevoel dat je hebt bemerkt kan inderdaad samenhangen met het gebruik van magnesium. Misschien heb je al gelezen of gehoord dat de Europese Voedselveiligheid Autoriteit veruit de meeste gezondheidsclaims voor supplementen heeft afgewezen vanwege een beperkte wetenschappelijke onderbouwing. Met magnesium zijn echter heel veel studies gedaan. Volgens de EFSA mag je daarom voor magnesium een aantal gezondheidseffecten noemen die onomstotelijk aangetoond zijn. De formulering is wel aan banden gelegd. Hier komen ze... Magnesium draagt bij aan: • Vermindering van geestelijke en lichamelijke vermoeidheid • Een normale energieproductie • Het normaal functioneren van het zenuwstelsel • Een goede elektrolytenbalans • Het normaal functioneren van spieren waaronder het hart • Een normale opbouw van lichaamseiwitten • Behoud van een normale botstructuur en tanden • Het normaal psychologisch functioneren Verder mag je zeggen dat magnesium een rol speelt in de celdeling. Maar dat is niet echt een gezondheidsclaim. Misschien kan je uit de bovengenoemde effecten van magnesium afleiden dat het inderdaad magnesium is dat voor jou ontspannend werkt. Ik vermoed dat dit valt onder de claim "normaal functioneren van spieren". De energie die je merkt kan je toeschrijven aan de eerste twee effecten: vermindering van geestelijke en ‘lichamelijke vermoeidheid’ en ‘normale energieproductie’. De positieve invloed van ZMA op de nachtrust wordt inderdaad door veel gebruikers van dit supplement genoemd. Ik kan me voorstellen dat dit voortvloeit uit de ontspanning van de spieren. Voor het effect op je huid denk ik in eerste instantie aan zink. Voor zink mag je onder meer zeggen dat het ‘bijdraagt aan een normale huid’. Dat klinkt goed he!? ;-) Het lijkt me niet zo’n goed idee om de Natural T-Booster kort voor het slapen te nemen met een kleine maaltijd zoals een stuk fruit. Door het gemberwortelextract kan het zwaar op de maag liggen. Op dat moment kan je eventueel wel het supplement Magnesium & Taurine gebruiken. Taurine begint steeds meer erkenning te krijgen als supplement voor body-shaping doeleinden. Kris (P.S. Sorry voor de late reactie op je vraag!)

Zinc vs Magnesium interactie opname

10 december 2013 10:49
Kris Adam
Ik dacht altijd dat je zink niet met Magnesium (of calcium) mocht nemen omdat dat de opname vermindert. Ben ik verkeerd?
10 december 2013
Powersupplements
12:00Naar ik heb vernomen zit het zo: Zink, magnesium en calcium maken voor de opname in het lichaam gebruik van hetzelfde transportsysteem in de darmwand. Dat systeem heeft een bepaalde capaciteit voor het transport van deze mineralen. Die capaciteit zou zo'n 800 mg bedragen (het zal van persoon tot persoon verschillen). De veronderstelling is dat zolang de transportcapaciteit voor zink, calcium en magnesium niet wordt overschreden, er tussen deze mineralen geen competitie is voor opname. Twee capsules T-Booster bevatten 20 mg zink en 200 mg magnesiumoxide. Het is niet waarschijnlijk dat de mineralen elkaars opname negatieve beïnvloeden. Ook verwacht ik niet dat de opname van mineralen uit de voeding er onder zal leiden. Kris

Verhouding gestandaardiseerd gemberwortel extract

15 juli 2013 08:29
Roel van Zijl
Hallo Power Supplements!

In de studie die de toename van testosteron bij inname van gember aantoont worden ratten als proefdier gebruikt en krijgen deze rauwe gemberwortel in hun dieet. Wanneer je de werkzame dosering gember om zou zetten naar een mens kom je uit op 14 gr gember per dag.
Ik heb met een snelle google search niet kunnen uitvinden wat de verhouding qua werkzamestof is tussen de rauwe gemberwortel en het gestandaardiseerde extract. Oftewel: hoeveel extract is nodig om aan het equivalent van 14 gram rauwe gember te komen?

Alvast hartelijk bedankt!

mvg,
Roel.
15 juli 2013
Powersupplements
10:35Hoi Roel, Het is een 1:20 extract. Elke capsule bevat 250 mg extract, wat overeenkomt met 5 gram verse gember. Om tot de equivalente dosering gember te komen heb je dus ongeveer 3 capsules nodig. Die dosering raden wij echter niet aan. Daarmee krijg je te veel zink binnen.

Royal Jelly als testosteron booster

13 mei 2013 09:50
Robin
Hallo, ik heb op Ergogenics.org een aantal interessante artikelen gelezen over de vermeende testosteronverhogende werking van Royal Jelly.
Weten jullie hier iets meer over te vertellen? Zou dit in combinatie met Natural T-Booster genomen kunnen worden?

Groeten
Robin
13 mei 2013
Powersupplements
11:58Hoi Robin, Ik zie dat er op Ergogenics meerdere artikelen over Royal Jelly en testosteron te vinden zijn. Het gaat om een aantal dierstudies en 1 studie bij mensen. Het ziet er absoluut interessant uit. Royal Jelly lijkt me in beschaafde doseringen niet ongezond. De dosering die bij mensen nodig was voor een 20% stijging van de testosteronspiegel was ook nog eens behoorlijk laag. Ik kan je op dit moment niet meer vertellen over Royal Jelly dan wat ergogenics schrijft. Daarvoor zou ik wat tijd moeten vrijmaken om de literatuur te bestuderen. Maar je hebt wel degelijk mijn interesse gewekt. Ik verwacht dat je Natural T Booster probleemloos kunt combineren met Royal Jelly. Ik denk dat ik de combinatie ook zelf eens ga proberen. :-) Kris

Overdosering supplementen?

15 november 2012 10:14
Micha Emelianov
Beste powersupplements,

Ik ben heel erg tevreden over uw bedrijf. Vooral de eerlijkheid van al uw informatie en producten.
Daarom koop ik ook producten van jullie omdat ik achter transparantie en eerlijkheid sta.
Ik heb een vraag over de combineren van wat jullie producten met andere supplementen. Al een half jaar pak ik elke dag tijdens training en voor training uw bcaa's en in de avond bij een maaltijd: 3 caps t-booster met uw aanbevolen Adam multivitamine(3 caps) en 5000iu vitamine D en 5 Gram van uw creapure creatine en 6 visolie capsules om aan mijn EPA/DHA te komen. Daarbij pak ik altijd nog 2400mg glucosamine, 1200mg chondrointine en 600mg MSM.
Ik merk dat ik na deze "pillen bom" een beetje duizelig/misselijk en raar ga voelen.. kunt u mij adviseren over mijn suppletie en wat beter of anders moet qua dosering of dat ik misschien zelfs aan overdosering zit, en toxiciteit op loop.
15 november 2012
Powersupplements
11:37Hoi Micha, Ik zie je vraag nu pas, twee weken nadat je hem stelde. Mijn excuses!! Ik weet niet hoe dat kon gebeuren. Het verbaast me niet dat je last hebt van je pillenbom. De doseringen zijn inderdaad te hoog. Dat kan op middellange termijn al een negatieve invloed hebben op je gezondheid. De misselijkheid en duizeligheid kan puur het gevolg zijn van de reactie mag je maag-darmstelsel. Dat kan ook gebeuren bij het gebruik van onschuldige doseringen. Maar afgezien daarvan denk ik dat de vooral glucosamine en vitamine D te hoog gedoseerd zijn. Er zijn veel rapporten dat vitamine D bij 5000 eenheden een prima dosering is. Maar dan moet je wel regelmatig het vitamine D gehalte in je bloed laten controleren. Met 2000 eenheden kan je al te hoog komen. Het verschilt per persoon. Daarnaast lijkt het me goed om aanvullend op je vitamine D ook vitamine A en vitamine K2 te gebruiken. Vitamine A kan je het beste 'supplementeren' door leverworst te eten. Vitamine K2 zit onder meer in eigeel, oude volvette kaas, en roomboter van koeien die gras eten. Ik vertrouw zelf op een pilletje voor mijn vitamine K2 behoefte. Je glucosamine supplement is flink overgedoseerd. 1500 mg glucosamine sulfaat is de optimale en veilige dosering. Bij hogere doseringen wordt je insulinegevoeligheid slechter. De chondroitine mag je weglaten, want die is waarschijnlijk 'nep' als het een goedkoop supplement betreft. Van de Adam Multivitamine raden we 1 tot maximaal 2 capsules aan. Dat is ruim voldoende.

Maximale inname

10 augustus 2012 09:53
Riccardo
Waarschijnlijk begrijp ik het verkeerd. Op de verpakking van Natural T-Booster staat dat de maximale inname 2 capsules per maaltijd hoort te zijn. Is dit dan ook meteen de maximale inname per dag? Of is het zo dat als je 5 maaltijden per dag neemt, je maximale inname dus 10 capsules per dag hoort te zijn?
10 augustus 2012
Powersupplements
11:54De maximale inname is 2 capsules voor de hele dag. Je kan zelf kiezen bij welke maaltijd je ze inneemt.

moleculair gedistilleerde visolie en ZMA

19 mei 2012 21:59
Anoniem
Jullie hebben het vast erg druk maar ik hoop dat jullie me antwoord kunnen geven op twee vragen:

- Is jullie product natural Testosterone Booster vergelijkbaar met ZMA?

- Is jullie visolie moleculair gedistilleerd? Deze vraag vanwege twee strength coaches die ik volg en waar ik al veel aan heb gehad, zij hameren erop dat het de visolie moleculair gedistilleerd moet zijn zoals een van hen, John Alvino in het volgende artikel beschrijft:

http://johnalvino.com/2011/07/krill-oil-vs-fish-oil/

En dan met name in dit stukje tekst:

But in regards to purity, I am still more comfortable with high-quality, pharmaceutical grade fish oil. Why? Because good pharmaceutical grade fish oil is molecularly distilled. This process removes any and all pollutants. Then the oil gets third party tested for purity.

Deze merken zijn het in ieder geval wel en ook behoorlijk prijzig:

http://www.nordicnaturals.com/

https://www.athleticgreens.com/v2/omega_3/index.php?AFID=1033&SID=&utm_source=1033&utm_medium=Affiliate&utm_content=Omega3LP&utm_campaign=Omega3

Alvast ontzettend bedankt voor de moeite!

T-booster 19 jaar

12 april 2012 22:18
J
Hallo,
Kan ik dit supplement veilig gebruiken aangezien ik 19 jaar ben en mijn testosteron productie dus nog hoog moet zijn. Ik wil het vooral gebruiken omdat ik veel granen eet (brinta en havermout) en dat verminderd de opname van zink en magnesium toch?
Bedankt.
13 april 2012
Powersupplements
00:27De T-Booster kan je veilig gebruiken. Het zal gezien je leeftijd waarschijnlijk weinig doen voor je testosteronproductie. Fytinezuur in graan producten remt inderdaad de opname van zink. Mocht je zinkstatus niet optimaal zijn vanwege de granen, dan kan je baat hebben bij dit supplement. Zink is betrokken bij enorm veel processen in het menselijk lichaam.

gebruik T-Booster

28 februari 2012 16:21
anoniem
Hoelang kan je Natural T-Booster gebruiken? Zijn er ook bijwerkingen bekend?
Bedankt voor het antwoord!

Groet.
29 februari 2012
Powersupplements - Kris
16:37Bij een dosering van twee capsules per dag kan de T-Booster voor onbeperkte tijd gebruikt worden.

Mogelijke bijwerkingen zijn een gevoelige maag, branderig gevoel in de maag, oprispingen van gember en algemene maag-darmklachten. Onder dat laatste valt bijvoorbeeld dunne of te dikke ontlasting. Dit is echter een mogelijke bijwerking bij bijna elk voedingssupplement en is in zo’n geval al op korte termijn te merken.

maximale inname T-Booster

24 februari 2012 13:36
anoniem
Ik heb een vraag oveer de T-Booster,
hoeveel mag men er nou maximaal per dag nemen?
2 per dag of 2 per maaltijd?

mvgr
24 februari 2012
Powersupplements - Kris
14:23Wanneer de T-Booster langer wordt gebruikt dan enkele weken achter elkaar, is de maximale dagelijkse dosering 2 capsules. Die 2 capsules mogen gelijktijdig ingenomen worden halverwege een maaltijd.

Operatie

20 januari 2012 15:36
Anoniem
Het is misschien een domme vraag, maar ik vroeg me af waarom het belangrijk is gebruik te staken voor een operatie? Is het vanwege de medicatie die bij een operatie komt kijken?
20 januari 2012
Powersupplements - Kris
16:28Dat is zeker geen domme vraag.

Gemberwortelextract kan een interactie aangaan met de bloedverdunners heparine en warfarine. Omdat bij een operatie bloedverdunners gebruikt kunnen worden, raden wij het gebruik van gemberhoudende supplementen af.

t booster - zuivelrijk

10 december 2011 21:23
T Yildiz
ik eet veel zuivel, waarom is het aan te raden, juist bij zuivelrijke voeding?
12 december 2011
Powersupplements - Kris
20:24Zuivel bevat volop calcium. (Whey eiwit bevat overigens 5 maal minder calcium dan caseine eiwit). Calcium is in sommige opzichten de tegenpool van magnesium. Calcium activeert cellen (elektrisch), magnesium brengt cellen weer tot rust.

Er wordt veel gesproken over een disbalans die kan ontstaan bij een overmatige calciumconsumptie. De wetenschap is er nog niet over uit.

Dierstudies geven aan dat overmatige melkconsumptie slecht is voor de magnesiumstatus. Bij mensen is dit (nog) niet bevestigd. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1496118

Onze praktijkervaring is dat veel mensen gebaat zijn bij magnesium. Of dit te maken heeft met overmatige zuivelconsumptie of bijvoorbeeld ondermaatse consumptie van magnesiumrijke voeding (of een teveel aan stress) weten we niet.

D-aspartaat of D-aspartic acid

4 december 2011 17:11
Anoniem
tegenwoordig wordt er ook veel gesproken over d aspartic acid.
wat natium bevat dus bloeddruk verhogend werkt.
nu heb ik ook wat gelezen over chelaat d aspartic acid.
zijn het hype producten of heeft het toch nut?
4 december 2011
Powersupplements - Kris
17:30D-Aspartaat is een werkende testosteronbooster. Helaas kan het waarschijnlijk de testes beschadigen. Zie dit onderzoek:
Amino Acids. 2010 Mar;38(3):817-27. Epub 2009 Apr 19. D-Aspartic acid induced oxidative stress and mitochondrial dysfunctions in testis of prepubertal rats. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19381779)

Uit de samenvatting:

The testis mitochondria of D-Asp-treated rats showed altered citric acid and complex enzyme activities, reduction in membrane potential, increased permeability and intracellular Ca(2+) levels. Collectively, these findings suggest the potential of D-Asp to induce oxidative perturbations in the testis of prepubertal rats and this mechanism may in part be responsible for the observed physiological effects.

Deze stof lijkt een stressor te zijn voor mitochondriën. Het doet wat ik verwacht had; D-Aspartaat blijkt net als het broertje L-aspartaat excitotoxisch te zijn. Het prikkelt cellen. Houdt die die prikkeling te lang aan, dan krijg je een overmatige instroom van calcium in de cel.
(of hier: influx naar de mitochondriën. Dit zijn kleine energiefabriekjes in de cel. Mitchondriën kan je als zelfstandige ‘cellen’ kan zien).

Een overschot aan calcium leidt tot een verandering van de elektrische spanning over de celmembranen. De laatste stap die kan plaatsvinden is het afsterven van de cel of mitochondrie.

Als de mitochondriën afsterven is ook de cel eromheen ten dode opgeschreven. Ik ben geen expert hierin, maar ik heb op grond van deze data sterke twijfels over de veiligheid van D-aspartaat.

In deze studie bij ratten werd een dosering gebruikt die niet eens zo hoog was. De effecten werden al gevonden bij 100 milligram per kilogram lichaamsgewicht. Er werd ook een dosering getest van 500 milligram per kilo.

Omgerekend naar mensen is dit 8 gram respectievelijk 40 gram voor een mens van 80 kg. Op het Ergogenics weblog wordt voor een omrekening van ratten naar mensen een omrekenfactor van 10:1 gebruikt. Dat is vanwege het verschil in metabolisme snelheid. In dat geval kom je op respectievelijk 800 en 4000 mg als dosering voor mensen.

In het volgende onderzoek: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2774316/ lees ik dat 3000 mg D-aspartaat bij mensen testosteron verhogend werkt. Het is dus zeer waarschijnlijk dat deze dosering schadelijke effecten heeft.

T-Booster

14 maart 2011 18:45
P Jongepier
Hallo,

Is het verstandig om T-Booster in te nemen met de lunch? Die bestaat bij mij namelijk
meestal uit donker volkorenbrood. Of met avondeten wat bij mij eigenlijk altijd zilver-
vliesrijst is. Beide bevatten redelijk wat fytinezuur. Ontbijt is ook altijd donker volkorenbrood.
Zou het dan verstandiger zijn om de T- Booster bij een tussendoortje ( appel, banaan,
crackers ) te nemen of gewoon bij een maaltijd? Gaarne uw mening.
Met vriendelijke groet,

Peter Jongepier
16 maart 2011
Powersupplements - Kris
11:48Hoi Peter,

De effectiviteit van de T-Booster wordt inderdaad verminderd door het te gebruiken bij voeding dat rijk is aan fytinezuur.

Het is een optie het met fruit in te nemen. Maar houd er rekening mee dat de T-Booster vrij zwaar op de maag kan liggen als je te weinig \'bodem\' hebt. Het zink en de gember zijn hiervoor verantwoordelijk. Probeer daarom eerst eens 1 capsule bij een banaan en kijk hoe dat gaat.

Mocht het te zwaar vallen, dan kan je er alsnog voor kiezen de capsules voortaan bij de rijst of de boterhammen te nemen. Je zink- en magnesiumopname zal hoe dan ook toenemen.