Sluiten

Vraag & antwoord

Pure Whey Protein Isolate 1000g
Bevat dit eiwitisolaat Aminogen?
Pure Whey Protein Isolate 1000g
4
S. Van Der Horst
Bevat dit eiwitisolaat Aminogen?
Powersupplements
Aminogen is een enzympreparaat dat helpt bij de vertering van eiwitten. Een gezond mens maakt zelf eiwitverterende enzymen aan. Zolang er geen problemen zijn met de vertering van eiwitten (buikpijn, opgezette buik, winderigheid) dan lijkt de toevoeging van aminogen niet nodig.

Er is een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat aminogen zinvol is bij het gebruik van een hoge dosering wei eiwit. In het onderzoek werd 50 gram eiwit gebruikt. Ik kan me voorstellen dat deze dosering meer is dan het lichaamseigen enzymsysteem aankan (waarschijnlijk past het lichaam zich na enige tijd aan zo’n dosering aan). Met aminogen was de vertering van 50 gram eiwit in ieder geval beter dan wanneer geen enzymen werden gebruikt.

De vraag is of het lichaam lui wordt wanneer aminogen veelvuldig gebruikt wordt. M.a.w. dat het lichaam zelf minder enzymen gaat produceren. Als Aminogen niet bij elke maaltijd gebruikt wordt dan verwacht ik dat dit probleem wel mee zal vallen.

Iets om in gedachten te houden is dat het onderzoek naar Aminogen een gesponsord onderzoek was. Daar komen vaak te rooskleurige resultaten uit.
Sonya
Bedankt.
En is deze shake ook ter vervanging van ontbijt en lunch te gebruiken? 's Avonds wil ik dan vlees en groenten eten (geen koolhydraten) en evt. later op de avond nog een shake.

Ik ben druk op zoek naar een "dagmenu" mbt afvallen met eiwitshakes maar overal staat weer wat anders, word er niet wijs uit helaas.

Mvg
Powersupplements
Ja, whey isolaat is prima in een eiwitdieet toe te passen. Mensen die een 'dikke' eiwitshake willen kunnen ook voor micellaire caseine kiezen. Micellaire caseine is zelfs nog iets meer geschikt om af te vallen dan whey isolaat.

Veel mensen gebruiken een eiwitshake als vervanging van het ontbijt en het middageten. Als je er wat groenten bij eet (bijv. rauwkost) dan blijft je voeding als geheel goed in balans.
Sonya
In Micellaire caseine zit een dubbele hoeveelheid KH en minder eiwit dan in Pure Whey. Waarom is Micellaire caseine beter bij afvallen? Uit ervaring weet ik dat alleen KH-arme dieten bij mij werkzaam zijn, andere dieten niet, daar val ik gewoonweg niets mee af (lang verhaal). Verder doe ik 2x per week een uur intensief (!) Zumba. Welke van de 2 shakes raadt u mij aan na het lezen van deze info?

Mvg
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Pure Whey Protein Isolate 1000g

Pure Whey Protein Isolate..

4.8068(440)
90% tot 93% eiwit!
Ultralaag in vet en koolhydraten
Geschikt voor eiwitdieet!
Europees merkproduct
Zeer lage prijs voor whey isolaat
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact