Sluiten

Vraag & antwoord

Pure Whey Protein Isolate 1000g
Verschillende soorten eiwitten
Pure Whey Protein Isolate 1000g
1
Ramses
Ik ben zeer geοnteresseerd in jullie Pure Whey Protein Isolate, maar ik zit nog te twijfelen of ik het zal aanschaffen. Ik zie namelijk in veel andere protein producten (rond dezelfde prijs) ingredienten van verschillende soorten eiwitten, zoals:
* Whey concentraat
* Micellar caseοne
* Calcium caseinaat
* Ei-albumine
* Whey isolaat
* Whey hydrolisaat
* Glutaminepeptiden

Dus ik vroeg me af of dat bij jullie product ook het geval is.
Powersupplements - Kris
De whey isolaat is de zuiverste vorm van whey die beschikbaar is. Om de kosten te drukken voegen veel merken whey concentraat toe. Dat bevat meer melkvet en melksuiker (lactose) en minder eiwit! Het is veel goedkoper om te produceren. In veel gevallen bevat een mix van whey concentraat en whey isolaat zo’n 90% van het eerste en slechts 10% van het duurdere isolaat. Onze Pure Whey Protein Isolate bevat alleen de isolaat en geen goedkopere whey eiwitten!



Micellaire caseine kan je toevoegen als ingrediλnt. Je krijgt dan een eiwitmix die ook een langzamer verterende fractie bevat. Hetzelfde bereik je in feite door een puur whey eiwit in melk te mixen. Melkeiwit (7 ΰ 8 gram per glas) bestaat namelijk voor 80% uit micellaire caseine.



De langzaam verterende fractie is niet echt nodig in een whey supplement. De whey gebruik je als snel eiwit voor en na je training en eventueel bij jet ontbijt. Verder eet je vast voedsel wat voldoende traag verterende eiwitten bevat om je lichaam de rest van de dag van aminozuren te voorzien. Micellaire caseine is door zijn zeer trage vertering vooral handig om in te nemen voor het slapen gaan.



Calcium caseinaat is het goedkopere en minder goede alternatief voor micellaire caseine.



Ei albumine kan je gebruiken. Het is een goed eiwit maar zeker niet beter dan whey isolaat voor wat betreft spieropbouw. Het geeft veel schuim bij het shaken en smaakt minder lekker dan whey. Het bevat veel zwavelhoudende aminozuren waardoor je bij een eventueel minder goed lopende vertering sneller een ‘rotte eieren lucht’ krijgt.



Over glutaminepeptiden kan ik nog niet zoveel zinnigs zeggen.