Sluiten

Vraag & antwoord

Pure Whey Protein Isolate 1000g
WHey Protein Isolate of veganistische eiwitten?
Pure Whey Protein Isolate 1000g
2
I Kerkstra
Dag,

Mijn vraag is een hele vreemde vraag: Ik gebruik al tijden Whey protein Isolate van jullie
en dat bevalt mij eigenlijk heel erg goed. Maar ik word zo in de war gebracht want nu zeggen ze op het internet dat je natuurlijke eiwitten moet gaan gebruiken:

Gemaakt van 85% rauwe volkoren gekiemde veganistische eiwitten. Deze zijn gemaakt van gekiemde meellichamen en zemelen van rauwe gekiemde bruine volkoren rijst. ( verkopen jullie die ook?)

Zouden jullie mij hier en antwoord op kunnen/willen geven
Alvast bedankt.

Groet........Ida
Powersupplements
Hoi Ida,

Veganistische eiwitten zijn voor veel mensen moeilijk te verteren. Daarnaast is de smaak vaak niet geweldig. Van rijst-eiwit is bijvoorbeeld het mondgevoel niet zo prettig. Het is alsof je krijt eet. Daarom wordt aan rijst eiwit vaak een soort 'gom' toegevoegd. Of dit ook geldt voor het gekiemde rijst-eiwit weet ik niet.

Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Het gehalte essentiλle aminozuren in veganistische eiwitten is lager dan in whey. Dit soort eiwitten zijn daardoor minder bruikbaar voor het menselijk lichaam dan whey protein isolate. Ook de verminderde verteerbaarheid zorgt dat uiteindelijk minder van de theoretische voedingswaarde benut kan worden.

Wei eiwit (Whey Protein Isolate) is het eiwit met de hoogste waarde aan essentiλle aminozuren. Tel daar bij op de supermakkelijke vertering, goede textuur en smaak en je ziet de reden waarom wei eiwit het populairste eiwit is (op de voet gevolgd door caseine).

Nog een probleem met rijst-eiwit is dat het een relatief tekort heeft aan het essentiλle aminozuur lysine (of L-lysine). Dit maakt het eiwit uit rijst incompleet. De zogenaamde biologische waarde is vrij laag. Wanneer alle lysine opgebruikt is, blijft het lichaam zitten met andere essentiλle aminozuren waarmee het niets meer kan. Alle essentiλle aminozuren zijn nodig om lichaamseigen eiwitten op te bouwen

Als je met gewichten traint heeft je lichaam overigens een nog wat hogere behoefte aan L-lysine. Die verhoogde behoefte is waarschijnlijk sterker dan voor de andere essentiλle aminozuren.

Een veganistisch eiwit dat veel lysine bevat is erwten eiwit ofwel Pea Protein. Als je veganistische eiwitten slim combineert, dan is het aminozuurprofiel alsnog goed te noemen. Rijst-eiwit en erwten-eiwit vullen elkaar goed aan. Rijsteiwit bevat weer volop zwavelhoudende aminozuren die het erwten-eiwit in mindere mate heeft. Maar helaas blijft de verteerbaarheid en de smaak van veganistische eiwitten vaak wat problematisch.

Ik denk dat je lichaam en je portemonnee vrolijker worden van Pure Whey Protein Isolate dan van gekiemd rijst eiwit.

Kris
Ida
Heel erg bedankt Kris voor je snelle en duidelijke uitleg
Nu weet ik tenminste zeker dat ik bij jullie helemaal aan het goede adres ben wat eiwitten e.d. betreft!!!!!

Nogmaals bedankt!!!...Super!!!

Groet........Ida
Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Pure Whey Protein Isolate 1000g

Pure Whey Protein Isolate..

4.8211(380)
90% tot 93% eiwit!
Ultralaag in vet en koolhydraten
Geschikt voor eiwitdieet!
Europees merkproduct
Zeer lage prijs voor whey isolaat
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact