Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1355 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Visolie (Omega-3)
Visolie (Omega-3)

Mogelijk te combineren met andere supplementen?

24 maart 2011 00:02
G.T.
Hey,

Binnenkort ben ik van plan mijn cut te starten. Zit tussen de 16-18 % vet en mijn doel is rond de 8-10 % te komen( het liefst voor de zomervakantie haha ). Daarbij ben ik van plan om een aantal supplementen van jullie te gebruiken.
Graag wil ik een schema maken met de volgende supplementen erin verwerkt: Visolie,NFC, BCAA's (pillen vorm) en whey protein. Nou is mijn vraag kan ik wel zoveel supplement in een voeding schema verwerken zonder dat ze elkaar tegen werken( of dat ze uberhaupt wel tegelijkertijd gebruikt kunnen worden) en wat is de aangeraden dosering per supplement en per dag ? (eventuele voorbeeld schema zou geweldig zijn) !

Lengte : 1.78 cm
Gewicht: 84
Kcal per dag: 1950


Met vriendelijke groet,

G.T.
25 maart 2011
Powersupplements - Kris
13:59Hoi G.T.

Je stelt je zelf een pittig maar mooi doel! Je moet je er van bewust zijn dat de supplementen hier een relatief beperkt aandeel in zullen hebben. Je voeding en je trainingsschema vormen de hoofdmoot.

Voor wat betreft je voedingspatroon zou je eens kunnen kijken naar Intermittent Fasting: http://www.leangains.com/2010/04/leangains-guide.html . Ik denk dat het zeker voordelen biedt bij het droogtrainen.

Je training zal moeten worden opgebouwd uit zo veel mogelijk grote oefeningen met de nadruk op de beenspieren. Daarmee verhoog je de insuline gevoeligheid van je spieren het meest. Een hoge insulinegevoeligheid van de spieren is gunstig omdat het ervoor zorgt dat het meeste van wat je eet niet terecht komt bij je vetcellen maar juist bij je spiercellen.

Je supplementenschema kan er als volgt uitzien:

1 schep whey isolaat 45 minuten voor de workout
8 BCAA capsules onmiddellijk voor de workout
0,5 - 1 schep whey isolaat direct na de workout
Zo snel mogelijk hierna een licht verteerbare maaltijd met koolhydraten en eiwitten

Natural Fat Control 3 caps bij een willekeurige maaltijd innemen of spreiden over twee maaltijden. Mogelijk is er een voordeel als je de NFC bij de laatste maaltijd voor je training inneemt.
Visolie 2 tot 4 caps per dag op een willekeurig tijdstip.

De supplementen zullen elkaar niet tegenwerken.
2 april 2011
Georno Tjien-sew-kwai
01:46Bedankt voor je antwoord ! Ook had ik nog een vraag wat gaat nou beter gepaard met een voedingschema en zo snel mogelijk resultaten boeken? Op de bekende forum van Dutchbodybuilding heb ik informatie gehaald over cutten en daar kwam het eigenlijk op neer dat je op 65% tot 75% van je maximale hartslag moet zitten en ongeveer een half uur tot 3 kwartier op 1 tempo cardio moet doen na een relatief lichte training. met relatief lichte training bedoel ik veel herhaling. Dus bijvoorbeeld 3 sets van 20 en met gewicht waarmee je dat net aankan. Terwijl ik laatst een documentaire had gezien genaamd 'i want to look like that guy' misschien ken je het ook, maar daar trainden ze heel anders en haalde hij wel uitstekende resultaten. Hij trainde zwaar weinig herhaling (max 6-9) en deed na zijn training een kort maar intensieve cardio sessie van 15 tot 20 min max. Dus nu ben ik een beetje in de war.. wat is nou eigenlijk beter methode om vet te verbranden? klopt het wel wat ze in die documentaire lieten zien? want wat ik heb gelezen verbrand je spier ipv vet als je boven die 75% van je maximale hartslag zit. ik wacht op jullie antwoord. Alvast bedankt. G.T.
6 april 2011
Powersupplements - Kris
11:52Het is zo dat bij een lagere intensiteit een groter percentage van je energievoorziening wordt geleverd door de verbranding van vet.

Als je een intensievere aerobe workout doet, zal een steeds groter deel van de energie geleverd worden door koolhydraten. Indien je verzuurt, loopt het aandeel koolhydraten vlug op. Bij verzuring wordt namelijk op zeer inefficiente wijze energie geproduceerd uit koolhydraten.

De vraag is of dit nou van enige invloed is op het afslankproces. Je ziet dat ik het heb over de verhouding vet en koolhydraten. Maar bij een hogere intensiteit is de absolute hoeveelheid vet die je verbrandt wel groter als bij de lagere intensiteit.

Daarbij komt dat het energieverbruik en het type verbranding tijdens de inspanning lang niet allesbepalend is. Na de training gaat je lichaam herstellen. Ook dat kost energie, veel energie. Intensievere training resulteert in een veel grotere EPOC ook wel excess post exercise oxygen consumption genoemd. Na de training verbruik je dus extra zuurstof. Dat zuurstofverbruik betekent een hogere verbranding. Omdat het om zuurstofverbruik in rust gaat, zal het hoofdzakelijk om vetverbranding gaan.

De intensieve trainingen waarbij veel melkzuur wordt geproduceerd in korte tijd (je gaat er extreem van hijgen) veroorzaken een grote afgifte van groeihormoon. Dat is gunstig voor de balans van vet en spier. Je gaat je er ook nog eens heel happy van voelen :-) .

Ik zou het daarom nog sterker willen stellen: ga niet 20 minuten intensief cardio doen. Maar ga interval training doen. Of nog beter, ga sprinten als je dat fysiek aankan (anders heel voorzichtige opbouwen).

Ik gaf eerder al aan dat het lichaam bij verzuring heel inefficient met koolhydraten omgaat. Een glucose molecuul in de spier wordt in dit proces gesplitst in twee melkzuur moleculen. Dat melkzuur wordt met name verbruikt door de hartspier. Die kan dit heel goed verder verbranden in plaats van vetten. Er gaat uiteindelijk dus geen energie verloren (wat spijtig is als je snel wilt afvallen). Maar niet getreurd. Doordat de spier zoveel glucose (glycogeen/ spiersuiker) verliest, zal de spier na de training veel meer voeding op kunnen nemen. Sowieso duurt het langer voordat de reserves weer aangevuld zijn. Maar er kan ook nog wat supercompensatie optreden; de spier gaat meer suiker opslaan dan voorheen.

Zolang de spier zijn glycogeen aan het laden is, zal het eten van koolhydraten minder snel leiden tot de aanmaak van vet in vetcellen.

Al met al gaat mijn stem voor wat betreft de conditionele training dus naar de intensieve varianten. Bij een sterk calorietekort kan je de energie hiervoor echter niet meer opbrengen en ben je aangewezen op rustige conditietraining. Ook bij een koolhydraatarm dieet wordt de intensiteit een probleem!

Wat betreft het gewichtheffen kan je naar mijn idee alle kanten op. Er is wat te zeggen voor zware gewichten en er is wat te zeggen voor veel herhalingen (verzuren!). Kies in ieder geval zo veel mogelijk voor basisoefeningen. Bij een koolhydraatarm dieet kan je het beste voor lage reps en zware gewichten gaan. Want je hebt dan nauwelijks de energie om langere sets te doen tenzij je het gewicht erg veel vermindert. En dat is niet zo gunstig.