Vraag & antwoord
Bakken van wei eiwit
Whey Temptation 750g
Whey Temptation 750g
1
Cathy S.
Kan wei eiwit verhit worden? Is het geschikt om te bakken?
Ik zou het in recepten voor dingen als pannenkoekjes, cake & koekjes willen verwerken, maar wil graag zeker weten of het wel veilig is & geen afbraak doet aan het product.
Ik zou het in recepten voor dingen als pannenkoekjes, cake & koekjes willen verwerken, maar wil graag zeker weten of het wel veilig is & geen afbraak doet aan het product.
Powersupplements
Hoi Cathy,
Het eiwit kan verhit worden. Wei eiwit is een melkeiwit. In recepten waarin melk gebruikt wordt, kan ook gebruik gemaakt worden van wei eiwit. Natuurlijk zal wei eiwit zich wel anders 'gedragen' in het recept dan melk, maar het is zeker veilig.
Die veiligheid geldt voor het eiwit op zich. De zoetstof die we gebruiken in Whey Temptation is stabiel tot 119 graden Celsius. Bij bakken wordt die temperatuur aan de buitenzijde van de cake, pannenkoek en koekjes overschreden. De zoetstof zal dan deels uiteenvallen en mogelijk reageren met andere ingrediλnten van je recept. Of de nieuw ontstane verbindingen veilig zijn durf ik niet te zeggen.
Om deze reden zou ik je een andere wei eiwit willen aanraden welke met stevia gezoet is:
http://www.powersupplements.nl/stevia-whey-protein-isolate-1000g-147
Stevia is een calorievrije zoetstof. Helaas vinden sommige mensen de stevia zoetstof wat minder lekker.
Je kan ook voor ongezoet wei eiwit kiezen en er eventueel zelf een zoetstof naar keuze aan toevoegen. Onze ongezoete naturel wei eiwit vind je op deze pagina:
http://www.powersupplements.nl/pure-whey-protein-isolate-1000g-35 (kies smaak 'naturel').
Het eiwit kan verhit worden. Wei eiwit is een melkeiwit. In recepten waarin melk gebruikt wordt, kan ook gebruik gemaakt worden van wei eiwit. Natuurlijk zal wei eiwit zich wel anders 'gedragen' in het recept dan melk, maar het is zeker veilig.
Die veiligheid geldt voor het eiwit op zich. De zoetstof die we gebruiken in Whey Temptation is stabiel tot 119 graden Celsius. Bij bakken wordt die temperatuur aan de buitenzijde van de cake, pannenkoek en koekjes overschreden. De zoetstof zal dan deels uiteenvallen en mogelijk reageren met andere ingrediλnten van je recept. Of de nieuw ontstane verbindingen veilig zijn durf ik niet te zeggen.
Om deze reden zou ik je een andere wei eiwit willen aanraden welke met stevia gezoet is:
http://www.powersupplements.nl/stevia-whey-protein-isolate-1000g-147
Stevia is een calorievrije zoetstof. Helaas vinden sommige mensen de stevia zoetstof wat minder lekker.
Je kan ook voor ongezoet wei eiwit kiezen en er eventueel zelf een zoetstof naar keuze aan toevoegen. Onze ongezoete naturel wei eiwit vind je op deze pagina:
http://www.powersupplements.nl/pure-whey-protein-isolate-1000g-35 (kies smaak 'naturel').
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?