Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Micellar Casein 1000g

Micellar Casein 1000g

  • Ideaal voor eiwitdieet en sport
  • Opbouw / behoud spiermassa
  • Van nature rijk aan mineralen
  • Geen caseďnaat bijgemengd
  • ±7 uur afgifte
  • Zéér scherp geprijsd!
Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)
Het time-released eiwit

Inhoud

1000 gram Micellar Casein (micellaire caseďne).

Eiwitpercentage: 82% (naturel: 85%).

Dosering

Mix 1 gladgestreken maatschep (ca. 20 gram) Micellar Casein met 200 ml melk, vruchtensap, water of je eigen favoriete mixrecept.

Mogelijke momenten van inname:

  • Voor het slapen gaan: 1-2 maatscheppen.
  • Na de training: 1-2 maatscheppen. Of gebruik de all-in-one shake Natural Gainer.
  • Naar behoefte gedurende de dag: 1 maatschep tussen maaltijden.
  • Bij een eiwitdieet: 1,5 ŕ 2 scheppen en een portie groenten als vervanging van een reguliere koolhydraathoudende maaltijd. Ter ondersteuning kunnen de supplementen Natural Fat Control en Visolie (Omega-3) gebruikt worden
  • Gebruik in totaal niet meer dan 5 maatscheppen Micellar Casein per dag (ca. 100 gram).

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

  • Melkeiwit isolaat
  • Magere cacaopoeder (smaak chocola)
  • Aroma (m.u.v. smaak naturel)
  • Kleurstof bietenrood (smaak bos-aardbei)
  • Zoetstof sucralose (m.u.v. smaak naturel en smaken met stevia)

Ingrediënten smaken Stevia:

  • Melkeiwit isolaat
  • Aroma
  • Zoetstof steviol glycosides (stevia)

Allergenen

Koemelkeiwit, lactose.

Dit product zit ook in:
- Eiwitdieet Pakket

Ook verkrijgbaar in 2000 gram

Uniek langzaam verterend eiwit

Micellar Casein (micellaire caseďne) is een uniek langzaam verterend eiwit, dat zorgt voor een ´time released´-afgifte van bouwstoffen voor de spieren over een periode van ongeveer 7 uur. Het is daarmee de ideale eiwitshake om vooraf aan het slapen te gebruiken, of te gebruiken op rustdagen. Maar dit eiwit is ook geschikt om na de training en tussen de maaltijden te gebruiken. En het is ideaal voor een eiwitdieet.

Micellar Casein van Power Supplements heeft een gemiddeld eiwitgehalte van 82% (naturel smaak 85%. Dit eiwitpercentage is op basis van drooggewicht. Onderaan deze pagina hierover een uitgebreide toelichting. Er is geen minderwaardig caseďnaat bijgemengd om het eiwitpercentage verder te verhogen.

Micellar Casein is de een van voordeligste micellaire caseďnes van de Benelux. De prijs is zelfs zo laag dat die per gram eiwit te vergelijken is met de prijs van kwark, dat ook een bron is van micellaire caseďne. Maar kwark heeft als nadeel dat er veel van nodig is, dat er veel lactose (melksuiker) in zit, en dat het niet altijd lekker smaakt. Micellar Casein is beschikbaar in 7 lekkere smaken en een naturel versie. Het is in veel opzichten een uitstekend alternatief voor kwark.

De sterke punten van Micellar Casein van Power Supplements op een rij:

  • Ondersteunt de netto spieropbouw in combinatie met intensieve krachtsport.
  • Draagt bij aan het behoud van spiermassa bij sport, bij een caloriebeperkt dieet of bij een gemiste maaltijd.
  • Door de trage afgifte van bouwstoffen het ideale eiwit om vooraf aan het slapen in te nemen.
  • Vermindert het hongergevoel meer dan andere eiwitpoeders zoals wei eiwit.
  • Geeft een lagere insulineafgifte dan wei eiwit, waardoor het nog beter geschikt is om het afslanken te ondersteunen (om af te slanken vervang je twee maaltijden per dag door micellaire caseďne + groenten. Ter ondersteuning kan ook onze ‘Natural Multi’ gebruikt worden).
  • Bevat veel biologisch beschikbaar calcium. Calcium draagt bij aan:
    - Een normaal energieleverend metabolisme
    - Een normale spierfunctie
    - Normale zenuwgeleiding
    - Het normaal functioneren van spijsverteringsenzymen
    - Verder is calcium nodig voor het behoud van normale botten en tanden en heeft het een rol in bloedstolling en de processen van celdeling en celspecialisatie.

Kwaliteit

Deze Micellar Casein is een hoogwaardige eiwit isolaat die uit melk wordt verkregen door middel van een niet-denaturerend proces. De natuurlijke vorm van de melkeiwitten blijft daardoor behouden. Het eiwit in dit supplement bestaat voor 92 procent uit micellaire caseďne en voor 8 procent uit wei eiwit.

Micellaire caseďne heeft diverse bijzondere eigenschappen:

  • Langdurige afgifte van aminozuren
  • Rijk aan essentiële aminozuren
  • Rijk aan vertakte keten aminozuren (BCAA´s)
  • Rijk aan calcium
  • Eiwitten en mineralen zijn optimaal beschikbaar vanuit de micellaire vorm.
  • In vergelijking tot goedkoop ‘caseďnaat’ verteert de micellaire vorm van caseďne een stuk trager.

Gemiddeld aminozuurprofiel
(percentage van eiwit):

Alanine 2.9 %
Arginine 3.4 %
Asparginezuur 6.7 %
Cysteine/Cystine 0.5 %
Glutaminezuur 21.2 %
Glycine 1.7 %
Histidine * 2.7 %
Isoleucine * # 4.7 %
Leucine * # 8.7 %
Lysine 7.4 %
Methionine 3.3 %
Phenylalanine 4.7 %
Proline 10.1 %
Serine 5.3 %
Threonine 4.3 %
Tryptophan 1.2 %
Tyrosine 5.1 %
Valine * # 6.0 %
* = Essentieel aminozuur
# = BCAA (vertakte keten aminozuur) 
 
Aanvullende informatie over het eiwitpercentage:

Het gehalte eiwit in eiwitpoeders wordt door grondstofproducenten traditioneel gespecificeerd op basis van drooggewicht. Aanbieders van eiwitsupplementen gebruiken deze informatie vervolgens voor hun productspecificaties.

Eiwitpoeders zijn echter niet geheel droog. Zo bevat een gefilterd wei eiwit isolaat normaal gesproken zo´n 4% vocht. Het gehalte eiwit in Micellar Casein ligt daardoor in de praktijk zo´n 4% lager dan de 82 tot 85% eiwit die is vastgesteld op basis van het drooggewicht.

Voor Micellar Casein in de smaak naturel geldt een eiwitpercentage van ruim 85% op basis van drooggewicht. Na correctie van 4% voor het vochtgehalte, komen we op een eiwitgehalte van 81% eiwit.

Voor de overige smaken Micellar Casein is tezamen zo´n 3% aroma, stabilisator en zoetstof toegevoegd. Het eiwitpercentage op droge stof komt hiermee uit op 82%. Na correctie voor het vochtgehalte komt het gecorrigeerde eiwitgehalte uit op 78%. Er is hierbij sprake van enige variatie doordat voor de verschillende smaken eiwit verschillende hoeveelheden aroma worden gebruikt.

Voedingswaarde

*
Per 100 g Per 20 gram
Energie 1581 kJ / 372 kcal 316.2 kJ / 74.4 kcal
Eiwit 85,5 g 17,1 g
Koolhydraten 5,4 g 1,1 g
- waarvan suikers 0,0 g 0,0 g
- waarvan lactose 5,4 g 1,1 g
Vet 1,5 g 0,3 g
- waarvan verzadigd 0,0 g 0,0 g
Vezels 0,0 g 0,0 g
Zout 0,0 g 0,0 g

* Afhankelijk van de smaak kan de voedingswaarde afwijken.

Specificatie per smaak (aandeel ingrediënten):

Smaak Melkeiwit isolaat Aroma Natuurlijke kleurstof Zoetstof Overigen
Banaan 98.60% 1.30% - 0,11% sucralose -
Banaan - Stevia 98.20% 1.30% - 0,50% Stevia -
Bos-Aardbei 96.67% 3.00% 0,22% beet red 0,11% sucralose -
Chocola 93.90% - - 0,11% sucralose 6,0% cocoa powder
Naturel 100.00% - - - -
Vanille 98.00% 1.90% - 0,11% sucralose -
Vanille - Stevia 97.60% 1.90% - 0,50% Stevia -

Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
Bekijk analyserapport (.pdf)

Prijs kwaliteit

Marc Cornet, 29 november 2024
Zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

Erg subtiele smaak, echt top!

Sandy, 13 november 2024
10/10. Heb gekozen voor vanille. Erg subtiele smaak, echt top! Lost super goed op, fijne consistentie. Shake blijft lekker dun, waardoor t makkelijk en fijn drinken is. De dunne consistentie in combinatie met de subtiele smaakt maakt deze shake echt een top product. De transparantie achter jullie producten laat me het volste vertrouwen hebben in dit product. Dit melkeiwitpoeder is zoals geen ander op de markt. Ik kan t iedereen alleen maar aanbevelen, ook zeker fanaten van myprotein/xxl nutrition etc. Deze komt er ver bovenuit.

Smaak en consistentie veel beter dan whey

Bert Heymans, 10 oktober 2024
De smaak en de consistentie vind ik veel beter dan whey protein en voor mijn gebruik is de trage opname zeker OK.

Prima

Gerda Olde Grunder, 23 september 2024
prima product

Erg blij mee

John Sijm, 16 juni 2024
Prachtig dat het 7 uren zijn werking heeft in het lichaam , goede invulling. Gelieve te vermengen i.c.m. yoghurt of iets , omdat de poeder heel droog is. Erg blij mee.

Verrassend romig en lekker

Jeroen Kransen, 15 maart 2024
Lost onvoorstelbaar goed op, vooral vergeleken met de "gewone" en de hydrolysaat varianten. Is daarnaast verrassend romig en lekker, met een scheutje magere yoghurt en de rest water.

Top

S Rhee, 14 februari 2024
Top kwaliteit!

Ik maak er fluf van ipv shake

AW BROUWER, 6 juli 2023
Zojuist de 2e bus besteld. Het is een gezond en heerlijk product. Ik maak er fluf van ipv shake. Dit helpt mij in mijn dagelijkse dieet doordat de fluf flink de maag vult.

Natuurlijk van smaak en niet artificial

Danielle , 22 april 2023
Het product is natuurlijk van smaak en niet artificial zoals bij de meeste producten van andere bedrijven. De poeder lost erg gemakkelijk op. Ik gebruik het als ondersteuning . Ik doe al naar behoefte een volle maatschep door mijn ontbijtmix (Chiazaad hennepzaad lijnzaad en notenmix) en 200ml/gr turkse/griekse yoghurt met 200 ml amandelmelk ongezoet. Dit doe ik als ik weet dat ik een langere tijd niet kan eten. Bij extra behoefte kan je er ook egg eiwit poeder erbij doen (ook te koop bij powersupplements dit product is ook heel zuiver) Ik kocht een 2 kg pot en doe er nu lang mee Enige kleine nadeel is vanwege de zuiverheid is dit product dun dus adviseer echt dit in een dikke yoghurt te doen overnight krijgt het een heerlijke structuur Je kan dit natuurlijk ook na het avondeten doen. Zowel de producten zonder stevia als met stevia smaken niet zoet

Perfecte aanvulling

Juan Diego Dominguez, 20 maart 2023
Perfecte aanvulling op de dagelijkse hoeveelheid eiwitten. Je voelt 's nachts je lichaam blijven werken/verteren waardoor herstel nog sneller gaat!

Wij gebruiken dit al jaren als ontbijt

M.G. Koelewijn, 14 maart 2023
Wij gebruiken dit al jaren als ontbijt, lekker, makkelijk, geen hongergevoel.

Kwaliteit

P.Y. Plomp, 13 maart 2023
goede kwaliteit

Micellar Casein 1000g
Caseďne voor het slapen
3
Klant vraag:
Hallo,
Nadat ik de resulaten van onafhankelijke labtesten heb gelezen ben van plan over te stappen op jullie eiwit shakes en heb een vraag over deze shake.
Ik sport altijd savonds, vaak later op de avond en ben soms pas 10 uur thuis van t sporten. Meteen na de training neem ik dan een eiwitshake, welke in dit geval dan de pure whey isolate gaat worden.
Nu wil ik eigenlijk ook deze micellar casein voor het slapen gaan in nemen alleen dan zitten deze shakes vrij kort achter elkaar.

Mijn vraag is dus. Kan dat? Is dat niet teveel eiwitten om zo snel achter elkaar binnen te krijgen en voegt het veel toe om micellar casein nog voor t slapen te nemen als ik ook al Pure whey Isolate meteen na de training heb ingenomen?

Alvast bedankt voor het antwoord,

Met vriendelijke groet,

Nieuwe klant :)
Alleen wei eiwit gebruiken als laatste eiwitbron van de dag is niet optimaal. Je zou er dan beter voor kunnen kiezen om alleen (40 gram) caseďne te gebruiken.

Nog effectiever is het om de wei eiwit en caseďne eiwit shakes te combineren.

Een goede dosering is dan 15 tot 20 gram Pure Whey Protein Isolate met 30 tot 40 gram Micellar Casein in 300 tot 400 ml vloeistof. Begin met de lagere dosering. Als je geen problemen hebt met de vertering dan mag je de dosering opvoeren naar de grotere hoeveelheid.

Let wel dat de genoemde dosering gelden wanneer je geen noemenswaardige hoeveelheid eiwitten meer binnenkrijgt vanuit andere voedingsmiddelen.
Als je de shake maakt met (bijvoorbeeld) 300 ml melk, dan mag je de dosering caseďne verlagen met 10 gram. Melk bevat zo'n 3,5 gram eiwit per 100 ml. Dit is hoofdzakelijk caseďne.
is het een optie om nog walnoten ( bijv. 20gram ) erbij te nemen ?
of zijn er ook nadelen om walnoten erbij te nemen ?
Het kan zijn dat de vertering van de combinatie met walnoten wat minder goed verloopt. Maar over het algemeen eet de mens veel voedingsmiddelen gecombineerd en lijkt hij/zij daar redelijk goed op te gedijen. We zullen er inmiddels wel evolutionair op zijn aangepast. :-)
Caseďne in documentaire Forks over Knives
1
Klant vraag:
Gisteren heb ik de docu Forks over knives gekeken. Hierin wordt een wetenschappelijk onderbouwde relatie gelegd tussen proteďnen uit zuivel en vlees en het effect op kanker en hartklachten. Caseine wordt met name benoemd als boosdoener. Hoe zit dat bij de whey isolaat producten en hoe gaan jullie om met dit soort informatie?
Hoi Lawrence,

In de wetenschap wordt vaak gezegd dat een relatie geen 'causatie' is. Met andere woorden, ook al is er een verband gevonden, er hoeft geen oorzakelijk verband te zijn tussen het eten van caseďne en het optreden van kanker en hartklachten.

Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat andere factoren die mee variëren met de consumptie van caseďne de echte oorzaak zijn. Zo kan de consumptie van caseďne bij veel mensen samengaan met de consumptie van suiker. Denk hierbij aan het eten van toetjes.

Ik hoorde onlangs dat de de grootste bijdrage aan de consumptie van suiker (in Nederland) niet wordt geleverd door frisdrank maar door zuiveltoetjes. Of het waar is weet ik niet. Ik heb geen referentie.

Voor de suikerconsumptie kan men proberen statistisch te corrigeren. Maar uiteindelijke blijven dit soort empirisch gevonden relaties onbetrouwbaar. De niet-wetenschappelijke media gaan vaak snel met de bevindingen aan de haal en vergeten de nuances van wetenschappelijke artikelen goed over te brengen!
De consument raakt steeds meer in vertwijfeling.

Wat een beetje kan helpen in de discussie is als er een werkingsmechanisme wordt ontdekt waardoor een voedingsmiddel mogelijk minder gezond zou zijn.

Negatieve effecten van zijn mogelijk terug te voeren op de volgende mechanismen (houdt in gedachten dat vlees ook heel veel goede dingen brengt waar veel mensen een tekort aan hebben zoals choline en ijzer):

Rood vlees bevat veel ijzer. IJzer is sterk reactief en een overmaat zal het lichaam belasten.

Daarnaast bevat rood vlees een soort suiker waartegen ons lichaam een immuunreactie in gang kan zetten. Die immuunreactie kan mogelijk ontsporen en ontstekingen in gang zetten. Ontstekingen die niet 'gedoofd' worden staan naar mijn idee aan de basis van veel 'westerse' aandoeningen (kanker, hart en vaatziekten, alzheimer).

Het lichaam kan ontstekingen moeilijker oplossen in de volgende situaties:
- Overmaat aan stress
- Tekort aan slaap
- Tekort aan daglicht (dit hangt samen met slechte slaap)
- Overdaad aan schermtijd laat op de dag (ook dit hangt samen met slechte slaap)
- Tekort aan beweging
- Te korte periodes waarin je even niet eet (men eet bijv. van 7:00- 22:00h ipv 7:00 - 19:00)
- Overmaat aan sport (kan ook een stressbron worden).

Stress en slaap zijn mijns inziens de voornaamste factoren!

Dan over caseďne. Caseďne bevat veel calcium. Dat calcium kan afgezet worden in bloedvaten onder bepaalde omstandigheden. Een van die omstandigheden is een gebrek aan vitamine K2.

Vitamine K2 gaat de opslag tegen van calcium in zachte weefsels zoals de bloedvaten. K2 stuurt het calcium als het ware de juiste kant op (weg van zachte weefsels en richting botweefsel). Waarschijnlijk maken je darmbacteriën onder normale omstandigheden deze vitamine in voldoende mate aan. Maar dan moet je wel voedsel eten waar de darmbacteriën goed op gedijen (zoals groenten).

Een andere omstandigheid waaronder calcium kan neerslaan is in geval van een overmaat aan ontstekingen. Aderverkalking wordt in gang gezet door ontstekingen.

Ik vermoed dat wanneer je een goede controle hebt over je stress en verder voldoende slaapt (geen wekker nodig), veel buiten bent en veel oplosbare vezels en resistent zetmeel eet (groenten, havermout, een beetje fruit), dat je als het ware immuniteit opbouwt tegen de mogelijke negatieve invloed van bepaalde voedingsmiddelen. Dat is fijn want dan kan je ook profiteren van de positieve effecten van die voedingsmiddelen.

Vlees en zuivel zijn super voedzaam. Ze geven je lichaam een makkelijk verteerbare bron van een heel breed scala aan voedingsmiddelen. Als je intensief sport is het moeilijk om je lichaam optimaal te voeden met veganistische voeding. Het is wel mogelijk, maar een stuk moeilijker. Heb je niet zo'n sterke spijsvertering, dan kunnen vlees en zuivel uitkomst bieden om je lichaam toch goed te voeden.

Onthoud dat je niet gaat stressen over je voeding! Overmatige stress en gebrekkige slaap zijn veel meer belastend voor je gezondheid dan een voeding die hier en daar niet zo geweldig is.

Luister ook naar wat je lijf aangeeft. Je lichaam geeft signalen af of een voedingsmiddel geschikt voor je is. Let wel dat dit signaleringssysteem alleen werkt met enigszins natuurlijke voeding. Bewerkte industrievoeding zal je lichaam voor de gek houden.

Kris
Miccelair casein
1
Klant vraag:
Geachte heer / mevrouw,

mijn vraag is of er soja in dit product zit.

Met vriendelijke groet,
Liza Hut
De caseďne bevat geen soja.

(en zelfs geen soja lecithine wat je vaak wel in whey eiwitpoeders zal aantreffen tbv de instantisering)
Combineren whey en micellar casein
1
Klant vraag:
Geachte heer/mevrouw

Ik gebruik nu 2x per dag whey ( ’s morgens en ’s avonds).  Zit er aan te denken om micellar casein te gaan gebruiken voor in de avond. Mijn vraag is kan ik op trainingsdagen na het trainen een schep whey combineren met een schep micellar casein in de zelfde shaker. (gebruik dan wel de zelfde smaak natuurlijk). Neem nu na het trainen 2 schep whey ’s avonds , en op rustdagen 1 schep.

mvg Roy Bremer
Het combineren van whey en caseďne is een goede strategie. Wanneer je wei eiwit hoog doseert (2 maatscheppen), dan is de combinatie van 50% whey met 50% micellaire caseďne mogelijk effectiever.

Dit geldt in ieder geval wanneer je na de eiwitshake voorlopig niet meer gaat eten. Ga je binnen twee uur na de eiwitshake weer een eiwitrijke maaltijd eten, dan is een pure whey shake de betere optie.
Calcium en prostaatkanker
2
Klant vraag:
Hoi
Ik las net op http://www.ergogenics.org/whey-isolaat-versus-wheyhydrolisaat.html dat de hoeveelheid calcium die wij als sporters en whey/caseďne gebruikers innemen juist niet zo gunstig is. Namelijk dat het kans op prostaatkanker fors verhoogd.
Wat is jullie idee hierover?
Hoi Remco

Ik heb even op Ergogenics gekeken en lees in een ander artikel dat elke 500mg extra calciuminname, de kans op prostaatkanker met 16% zou verhogen. Het is een ouder artikel van Ergogenics met de titel: Verlaging spiegels vitamine D door calcium verhoogt kans prostaatkanker. Je vindt het in het calcium dossier op de Ergogenics website.
Het volledige artikel waar dit Ergo-stukje op is gebaseerd vind je hier: Dairy products, calcium, and prostate cancer risk in the Physicians' Health Study.

De titel op Ergogenics verraadt al de conclusie van het oorspronkelijke artikel. De wetenschappers vermoeden dat calcium het vitamine D verlaagt en zo het risico op kanker verhoogt!

In deze tijd van het jaar zou ik zeggen: pak elke zonnige middag 20 minuten zon (zonder zonnebrandcrčme) en verlaag zo je kans op (heel veel vormen van) kanker.
Ik vermoed dat de angst die gecreëerd is voor zonneschijn en het bijbehorende advies om maar veel zonnebrandcrčme te smeren een veel grotere factor is in het ontstaan van kanker dan een overmatige consumptie van calcium.

De studie waaruit blijkt dat calcium de kans op prostaatkanker verhoogd, is een epidemiologische studie. Zo'n studie legt verbanden. Het is geen manier om een oorzakelijk verband aan te tonen. De realiteit is complexer dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Heel interessant is het volgende: in het artikel dat Ergogenics bespreekt wordt plantaardig calcium niet in verband gebracht met prostaatkanker. Er wordt gesuggereerd dat dit misschien komt doordat het plantaardige calcium slechter opneemt dan bijvoorbeeld calcium uit melk.

Ik stel echter een andere mogelijke reden voor: plantaardige voeding bevat oplosbare vezels die een goede voedingsbodem vormen voor darmbacteriën. Sommige van deze darmbacteriën maken vitamine K2 aan. Daarnaast bevatten de planten vitamine K1 welke het lichaam om kan zetten in K2. Vitamine K2 zorgt voor een goede verwerking van het opgenomen calcium.

Mijn idee hierover wordt gesteund door weer een andere epidemiologische studie waarin een hogere consumptie van vitamine K2 wordt geassocieerd met een lagere kans op prostaatkanker.
Dietary intake of vitamin K and risk of prostate cancer in the Heidelberg cohort of the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC-Heidelberg)

Je zou misschien kunnen stellen: Calcium in combinatie met een dieet arm in oplosbare vezels en vitamine K, verhoogt de kans op prostaatkanker.

Al met al is mijn advies: eet veel groenten. Mensen die op een eiwitdieet gaan adviseren wij al heel lang om naast shakes ook groenten te gebruiken. Groenten zijn om veel redenen belangrijk voor de gezondheid!

Er is in studies overigens ook een andere interessant verband gevonden met betrekking tot prostaatkanker: Veel bewegen / sporten is geassocieerd met minder kans op prostaatkanker en kanker in het algemeen.

Kris
Bedankt voor het interessante antwoord!
Inname caseine met snelle koolhydraten?
1
Klant vraag:
Hallo, ik heb zojuist naturel whey proteďne (voor direct na de workout) en naturel caseine (om voor voor het slapen) te gebruiken. Voor de whey proteďne mix ik banaan en druiven met de shake om voor een insuline piek te zorgen waardoor de eiwitten snel(ler) worden opgenomen. Mijn vraag is nu: is dit ook verstandig voor de caseine als ik deze voor het slapen gaan wil innemen?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Na een training zijn snelle koolhydraten (bijvoorbeeld suikers uit fruit of maltodextrine), prima te gebruiken. Je lichaam kan deze snelle suikers op dat moment prima verwerken.

Voor het slapengaan kan je beter geen snelle koolhydraten meer eten. Deze koolhydraten zouden overigens al opgenomen zijn voordat de vertering van de micellaire caseine goed op gang komt.
Caseine eiwit geschikt voor oudere sporter?
2
Klant vraag:
Er staat bij het caseine eiwit '' Zeer geschikt voor jongere sporters''. Ik ben 45 jaar oud. Is het caseine eiwit dan niet voor mij geschikt ofzo?

[Caseine]
Als een eiwitrijke maaltijd gegeten wordt (of gedronken) dan gaat het lichaam spiereiwitten opbouwen. De opbouw start wanneer de spieren de aanwezigheid van voldoende eiwit in de voeding opmerken. Die aanwezigheid van het eiwit wordt gemeten aan de hand van het aminozuur leucine dat in de bloedbaan wordt opgenomen tijdens de vertering van eiwitten uit de voeding.

Naarmate iemand ouder wordt, gaan spiercellen minder makkelijk spiereiwitten opbouwen. In vergelijking met de spiercellen van een jonger persoon, worden de spiercellen van een oudere sporter pas tot opbouw gestimuleerd bij een hogere concentratie leucine. Die hogere concentratie leucine in de bloedbaan wordt makkelijker bereikt met whey eiwit dan met een gelijke hoeveelheid caseďne. De reden voor die hogere concentratie leucine is dat whey eiwit sneller verteert dan caseďne. De aminozuren uit het whey eiwit komen sneller vrij en bereiken hogere niveau's in het bloed.

Whey verteert tweemaal sneller dan caseďne. Het niveau van leucine bereikt ook een ongeveer tweemaal hoger niveau, maar dan voor een kortere periode.
Een jongere sporter lijkt voor spieropbouw misschien wel meer te hebben aan voeding met caseine dan aan voeding met whey eiwit. Voor een oudere sporter (ongeveer 55+) ligt dit andersom.

Bij 45 jaar zijn beide eiwitten waarschijnlijk prima keuzes. Maar voor spieropbouw zou ik de voorkeur geven aan whey eiwit en voor afslanken aan micellaire caseďne.

Kris
Nog een opmerking:

De gestage afname van spiermassa bij ouderen over de jaren heen (sarcopenie), is waarschijnlijk voor een deel terug te voeren op de verslechtering van de gevoeligheid voor het aminozuur leucine.

Voor het behoud van spiermassa is het nodig dat de opbouw en afbraak van spiereiwit in balans zijn. Als de opbouw niet meer soepel verloopt, krijgt afbraak de overhand en neemt de spiermassa geleidelijk af.
Welk eiwit is voor mij het beste?
1
Klant vraag:
Hallo,

Ik heb een vraag over welk eiwitproduct ik het beste kan nemen.
Ik sport 3x per week.
1 x Spinnen, en 2x Bokstraining
Ik ben 49 jaar en een vrouw. (misschien heb je dit nodig:-)
Ik volg een eiwit dieet van formaslim. Ik heb extra eiwitten nodig.
Kan ik het beste de whey poeder nemen of deze micellar casein ??

Graag hoor ik zo snel mogelijk van U zodat ik het kan bestellen.

Met vriendelijke groet,
Helma van Craaikamp
Hoi Helma,

Zowel Whey eiwit als micellair caseine eiwit zijn geschikt. Welk eiwit uiteindelijke de beste keuze is, hangt van een aantal factoren af.

- Micellaire caseine stilt de honger het beste.
- Whey eiwit geeft een sterkere prikkel voor spieropbouw dan micellaire caseine. Zeker naarmate je ouder wordt.
- Caseine eiwit is beter na je training als je vervolgens langere tijd niets eet. Caseine beschermt dan beter tegen spierafbraak dan whey eiwit. Als je echter als snel weer wat gaat eten, dan wordt met die maaltijd de spierafbraak ook geremd. In dat geval is een whey shake na je training beter geschikt.
- Whey eiwit is beter als je vooraf aan je training een eiwitshake wilt gebruiken (de timing van de eiwitshakes wordt onder meer bepaald door de andere eetmomenten).
- Voor afslanken is micellaire caseine nog iets beter dan whey eiwit doordat micellaire caseine veel calcium bevat. Wanneer je veel micellaire caseine eiwitshakes gebruikt, wordt de hoeveelheid calcium misschien wel wat veel. In dat geval kan je beter om beurten micellaire caseine en whey eiwit gebruiken.
Afvallen met caseďne
1
Klant vraag:
Is micellaire caseďne ook geschikt om af te vallen ?
Micellaire caseďne is net als whey eiwit geschikt voor een eiwitdieet. De verschillende aminozuurprofielen ontlopen elkaar niet zoveel, het zijn beide eiwitten afkomstig van melk. Het grote verschil tussen whey eiwit en caseďne is de opnamesnelheid. Whey eiwit wordt relatief snel opgenomen, caseďne eiwit heeft een langdurige afgifte waardoor deze ook wat beter geschikt is om langer het hongergevoel te onderdrukken, een prettige bijkomstigheid voor een eiwitdieet.
Micellar caseďne of whey isolaat?
1
Klant vraag:
Beste,

Ik 23 jaar en ben sinds een aantal weken bezig met afvallen. Ik ga 2x per week fitnessen en 1x per week aquajoggen, daarnaast heb ik de inname van mijn koolhydraten verlaagd en de inname van eiwitten verhoogd.

Ik wil dit dieet graag ondersteunen met eiwitshakes om het honger gevoel tegen te gaan. Ik heb jullie whey isolaat al geprobeerd en ben hier zeer te vreden mee. Nu las ik vandaag julie informatie over micellar caseďne shakes.

Het is voor mij niet duidelijk welke vorm het beste is voor ondersteuning in mijn afvalrace. Ook zou ik graag willen weten of de shakes ongeveer hetzelfde smaken.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt!
Om honger tegen te gaan zal micellaire caseďne wat beter werken. Het geeft een voller gevoel en heeft een veel langere curve van afgifte van voedingsstoffen. Whey isolaat zal meer een piek in afgifte geven waardoor je sneller weer honger kunt krijgen. In de praktijk gebruiken de meeste mensen nog steeds whey in hun dieet.
Er zijn zeker verschillen in smaak en textuur. Whey lost van nature geheel op in een vloeistof. Caseďne daarentegen lost nooit op maar blijft altijd in kleine deeltjes rondzweven. Dit geeft een hele andere sensatie in de mond en maakt de shake ook een stuk dikker. Het beste kan je eens een sample caseďne proberen om te testen.
In principe zijn beide eiwitten geschikt in een eiwitdieet.
Mixen van caseine met melk
1
Klant vraag:
Ik heb dit product gemixt met melk(0%vet) en er kwam heel veel schuim en in dat schuim waren veel bolletjes van de caseine. Het mixt niet goed met melk of doe ik wat verkeerds?
Hoi Bahram,

Een caseine shake kan inderdaad schuimen. Hoe langer je schudt hoe meer schuim. Maar wat ook extra schuim geeft is als je het mixt met vetvrije melk. Halfvolle melk met een beetje vet daarin geeft minder schuim. Een beetje olijfolie erdoor kan ook helpen.
De duur van het schudden is echter de belangrijkste factor.

Caseine is een heel andere shake dan whey. Dit eiwit lost niet volledig op zoals whey dat doet. De shake wordt dus niet 'glad' maar je ziet inderdaad allemaal bobbeltjes. Dat hoort zo!
Als je langer schudt om dit (tevergeefs) weg te krijgen, krijg je behoorlijk veel schuim. Kort schudden is voldoende!
Whey, dextro en Casein?
1
Klant vraag:
Beste,

Ik wil gaan beginnen met de wei-eiwitten van powersupplements, maar ik had eerst nog even wat vragen.

Na elke training neem ik aan dat het verstandig is snelle eiwitten (Whey) te nemen met dextro(se) (dextro ivm snellere/betere opname van de eiwitten)

En als ik dan een rust dag heb, kan ik dan de casein gebruiken in de ochtend bij het ontbijt? en evt. ook nog 's avonds voor het slapen, of is dit te veel van het goede. (2x op een rustdag)

Hoop dat jullie een antwoord hier op hebben!

Alvast bedankt!

Gr. Bram.
Hoi Bram,

Het gebruik van dextrose is zeker effectief om snel spiermassa mee op te bouwen. Je verhoogd de insulineafgifte. Insuline is het sterkste spieropbouwende hormoon. Het stuurt de aminozuren van de whey eiwitten zo de spieren in. Maar daarvoor moet je het wel een uur later nemen dan de whey. Of je moet de whey voor je training nemen en de dextrose direct na de training.

Een gewone koolhydraatrijke maaltijd is echter in meerdere opzichten beter dan dextrose. Het is gezonder en je loopt minder risico op vetopslag.

Je mag tweemaal caseine op een dag nemen. Maar stem het af op de rest van je voeding. Zorg ervoor dat je totale dagelijkse eiwitinname uitkomt op 1,5 tot 2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.
Als je met je voeding al uitkomt op 1,5 tot 2,0 gram dan is een shake niet nodig.
Stevia caseine
1
Klant vraag:
Super dat jullie al stevia als zoetsof gebruiken bij 2 smaken van de isolaat. Wanneer volgen de overige smaken en de casein?
Begin augustus komt er vanille-stevia voor de caseine. De overige smaken voor de whey komen pas later. Sommige smaken zoals bijvoorbeeld banaan en chocola matchen niet goed met stevia.
Afvallen met micellar casein zonder overgwicht
1
Klant vraag:
Hallo,

Ik heb een vraag over micellar casein.

Ik ben een vrouw van 24, 1,54 en 56kg. Ik zit tegen overgewicht aan, maar heb het nog niet. Ik wil dus graag zo'n 5 kg afvallen. Nu heb ik gelezen over het eiwitdieet dat dit geen nut heeft als je geen overgewicht hebt. Is dit waar en heeft het dus geen nut voor mij om hiermee te beginnen?

Ik vroeg mij ook af of jullie iets weten over de werking van micellar casein om af te vallen i.c.m. met een hormoonstoornis. (PCOS waarbij je teveel mannelijke hormonen hebt).

Alvast bedankt!

Groetjes Wendy
Hoi Wendy,

Als je wil afvallen zal een correct 'uitgevoerd' eiwitdieet daarbij helpen. Het zal gemiddeld genomen wel sneller gaan bij iemand met een sterk overgewicht. Dat zou kunnen zijn omdat (gemiddeld genomen!) het dieet bij een persoon met een sterker overgewicht ook voor meer verbetering vatbaar is.

Misschien wordt het 'nut' in twijfel getrokken omdat iemand zonder overgewicht om gezondheidsredenen überhaupt niet hoeft af te vallen.

Helaas heb ik geen kennis van de interactie tussen een eiwitdieet / eiwitshakes en PCOS.

Groet van Kris :)
Afvallen
1
Klant vraag:
Ik wil het nodige afvallen en wil micellar casein als maaltijdvervanger gebruiken plus bcaa. Ik sport regelmatig in de sportschool [cardio en krachttraining] en buiten.
Hoe kan ik deze producten het best gebruiken?
Als je maaltijden wil gaan vervangen met als doel af te vallen, dan is het aan te raden om groenten bij de shake te eten. Bijvoorbeeld een wortel, komkommer of paprika. Je kan ook wat groenten in de blender doen en daarna eventueel aanmaken met wat olijfolie en kruiden.
Anderhalve maatschep micellaire caseine per keer is een goede dosering.

Wij adviseren om elke dag minimaal 1 'normale' maaltijd te eten. Bij voorkeur de avondmaaltijd.

Als een avondmaaltijd voor of na de training valt, zal je de eventuele koolhydraten van die maaltijd goed kunnen gebruiken tijdens het sporten.

Omdat je met shakes + groenten weinig koolhydraten en calorieën eet, zal je makkelijker spiermassa verliezen. De eiwitnname via de shakes beschermt de spieren al in belangrijke mate. BCAA's kunnen de spierafbraak nog verder beperken.

Het beste moment om BCAA aminozuren te gebruiken is direct voor en tijdens je training. Een goede dosering is 3 tot 9 gram per training (1-3 maatscheppen of 4 tot 12 capsules).
Gebruik eiwitten
1
Klant vraag:
Hallo, ik ben al een paar jaar bezig met trainen, ik train best wel fanatiek, ik gebruik nu alleen jullie whey-proteine, en ik dacht er de micellair cassein aan toe te voegen. Maar ik heb er ook niet veel verstand van, ik train, voor mijn plezier erg fanatiek maar merk er niet al te veel van de spieropbouw, ik heb wel minder last van spierpijn, ik ben wel afgevallen maar die grotere spieropbouw zien we niet veel van, hebben jullie een beter advies?
Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor het uitblijven van spiergroei. Een goede kandidaat is een tekort aan calorieën. Je schrijft dat je bent afgevallen. Dat betekent dat je meer energie hebt verbruikt dan dat je hebt gegeten.

Voor spiergroei is een energieoverschot zeer wenselijk. Het zou daarom kunnen dat je wel gaat groeien als je meer gaat eten. Koolhydraten vormen de eerste energiebron die in aanmerking komt. Je kan dus meer brood, rijst, aardappelen, havermout etc. gaan eten.

Uiteraard kan spiergroei ook uitblijven door een verkeerde training. Bijvoorbeeld door teveel te trainen. Als je veel traint en zeker wanneer je dit combineert met het eten van weinig calorieën, dan is groei heel moeilijk. Deze fout van teveel trainen en te weinig eten maakte ik in mijn eerste jaren.

Natuurlijk is het ook nog mogelijk dat je weinig aanleg hebt om spiermassa op te bouwen. Als je dan veel gaat eten heb je kans dik te worden in plaats van gespierd. Mensen met weinig aanleg voor het opbouwen van spiermassa zijn vaak goed in duursport. Bedenk voor jezelf of je misschien in deze categorie valt.

Mensen die moeite hebben om hun spieren te laten groeien worden ook wel hardgainers genoemd. Hardgainers hebben baat bij een beperkte trainingsomvang met zware gewichten. De training zou niet primair gericht moeten zijn op spiergroei maar op krachttoename. Als je heel sterk wordt, volgt later de spiermassa vanzelf. Die massa heeft dan geen bodybuilding proporties, maar zal zeker aanspreken.

Een langzame maar redelijk trefzekere en eenvoudige manier om sterker te worden is het 5-3-1 systeem van Jim Wendler.
Langzamer afvallen. Is er sprake van gewenning?
1
Klant vraag:
Sinds 3 maanden gebruik ik Micellar Casein als maaltijd vervanger om gewicht te verliezen. S`Ochtends en S`Middags neem ik `n shak (1 schep) aangevuld met rauwkost of wat fruit.
Het bevalt mij heel goed alleen gaat het afvallen nu wat minder.

Nu vraag ik mij af of het beter is om even `n week te stoppen met shakes of zou ik een ander produkt kunnen proberen. Werkt gewennig ook mee of kun je hier eindeloos mee doorgaan.
Ik hoop dat u mij kan adviseren.
Het afvallen kan weer verder gaan als u het fruit vervangt door groenten. Andere opties zijn het opvoeren van het energieverbruik. Bijvoorbeeld door fietsen en wandelen. De meest effectieve manier om vet te verbranden is door de beenspieren te trainen met weerstandstraining (gewichten). Het herstel van spieren na weerstandstraining kost heel veel energie. Met een korte tijdsinvestering (2 tot 3 maal per week 20 minuten) kan zo het afslankproces verder gaan.

Wanneer u stopt met de shakes en weer meer koolhydraten gaat eten zal uw gewicht weer toenemen. Alleen als u ondertussen een juist activiteitenpatroon hanteert, zal dit niet dit gepaard gaan met vetopslag.

Het eten van extra koolhydraten zal sowieso gepaard gaan met gewichtstoename. De koolhydraten zullen namelijk deels ook opgeslagen worden in de spieren samen met een ruime hoeveelheid onontbeerlijk water. Dat zorgt voor een snelle initiële gewichtstoename. Maar omdat het gewicht in de spieren zit, wordt dit vaak ervaren als een positieve bijdrage voor het ‘figuur’.

Overigens zijn ei en vlees goede voedzame variaties op shakes. Ze bevatten veel eiwitten en zeer weinig koolhydraten. Daarnaast bevatten ze veel vitamines en mineralen.
Micellar Casein
1
Klant vraag:
Kan dit ook met magere yoghurt?
Ja dat kan. Het zal wel dikker worden dan met melk. En het mengt niet zo makkelijker als met melk in een shakebeker.
Eiwitten en creatine Hoe veilig zijn deze producten
1
Klant vraag:
hoe staat het met de veiligheid van deze producten en zijn er bijwerkingen die ik moet weten om het te gaan gebruiken [krachtsport]
m.v.gr. jan van bergen
De caseďne wordt geproduceerd uit melk, in die zin is het dus gewoon een geconcentreerd supplement uit reguliere voeding. Wil je het product helemaal puur gebruiken zonder smaak- of zoetstof dan kies je bijvoorbeeld de smaak naturel.
Na 3 weken gebruik niet meer afvallen e.a. vragen
2
Klant vraag:
Ik ben een vrouw van 51, ben 1.60 en weeg nu 71 kg. Ik gebruik micellar Casein nu 3 weken, voornamelijk met als doel om op een verantwoorde wijze af te vallen. Daarnaast fitness ik 2 keer per week volgens een schema dat voor mij gemaakt is om vet te verbranden en spieren te verstevigen. De eerste week ben ik 1,5 kg afgevallen, de 2e week een pond en de derde week niets. Ik heb mijn eetgewoonte ook heel netjes aangepast. Is het normaal dat je in de 3e week niet meer afvalt? En waar heeft het mee te maken? Ik gebruik micellar casein alleen bij het ontbijt, de lunch en alleen voor het slapen gaan. Kunnen jullie mij adviseren? Een kennis van mij wil ook afvallen maar kan wegens versleten knieën niet sporten. Mag hij dan ook Micellar casein gebruiken?
Daarnaast kwam ik op internet een bericht tegen over Casein-eiwit waar ik erg van schrok. Ik hoop dat jullie mij kunnen gerust stellen. Dit is de link http://www.medivera.nl/voeding_005.htm en dit is het stukje waar ik mij zorgen over maakte:
Caseďne is een eiwitproduct in de koeienmelk die in de maag een moeilijk te verteren taaie massa vormt door stolling en die alleen geschikt is voor het vier-magen-stelsel van de koe. Deze massa blijft kleven aan de darmwand, verhindert daardoor de resorptie van vele mineralen en werkt remmend op de intrinsic factor. Een atlete, Jo Griffith, is gestorven tgv een teveel aan betacaseďne dat al haar interne organen met slijm had doen dichtslibben. De calcium zit in de moeilijk verteerbare caseďne en wordt daardoor slecht opgenomen. De fosfor wordt beter op genomen, ook omdat door de melk het maagzuur gebonden wordt en fosfor beter oplost in een basisch milieu. In het bloed wordt door afbraak van de vele eiwitten het bloed zuur. Dit wordt door calcium uit de botten geneutraliseerd. Hierdoor krijgt men door koppeling aan fosfor kans op nierstenen.

Ik hoop spoedig wat van jullie te horen.
Sorry voor de wat late reactie.



Ik zal beginnen met je eerste vraag. Is het normaal als je in de derde week niet meer afvalt?



Afvallen is geen eenduidig fenomeen. Je hebt gewichtsverlies op zichzelf als iets wat duidelijk aanspreekt en makkelijk te meten is. Maar het gewichtsverlies is een optelsom van verschillende processen. Er is vetverlies. Dat is waar de meeste mensen zich op richten. Maar bij het starten van een afslankprogramma is dit maar een klein deel van het verhaal.



Wanneer men minder gaat eten, zeker wanneer men minder koolhydraten (suikers en zetmeel) eet, zal het lichaam veel vocht verliezen. Dit is vocht dat samen met de suikers is opgeslagen in het spierweefsel. Combineer je dit met sporten dan kan het verlies nog sneller gaan. Immers de suikers in de spieren worden als brandstof extra aangesproken en verbruikt.



Als je gericht bent op absoluut gewichtsverlies dan is het een feest om in deze eerste fase op de weegschaal te gaan staan! De kilo’s vliegen eraf. Na een paar weken gaat het plots veel langzamer. Er komt een nieuwe balans. De suikervoorraden in de spier zijn gestabiliseerd. Ook het vochtverlies stopt.



Nu zijn het de subtielere effecten die gaan bepalen wat de weegschaal doet. Enerzijds is er het echte vetverlies. Vijftig gram per dag is al veel! Anderzijds is er misschien wel wat spiergroei. Dat aspect moet niet uitgevlakt worden. Zeker niet als iemand na lange tijd van relatieve inactiviteit weer serieus gaat sporten en ook nog eens voldoende eiwitten eet. Zo rond die periode van week 3 kan het prima dat deze twee factoren zich enige tijd in balans houden. De spiergroei houdt niet erg lang aan hoor. En op een caloriebeperkt dieet zal het al helemaal uitzonderlijk zijn om wat spiermassa op te bouwen.



Mijn advies: hou vol en bekijk de progressie vanaf nu per maand.



Even voor alle zekerheid: je neemt de caseine shakes niet als extraatje naast je normale dieet? In dat geval is het namelijk vooral een extra bron van calorieën en zal afvallen niet gaan. Maar aangezien de eerste week al anderhalve kilo gewichtsverlies opleverde, denk ik dat je het op de juiste manier aanpakt.



Dan die kennis van je die niet kan sporten vanwege versleten knieën. Hij/zij zou eens glucosamine kunnen proberen. Twee op de drie mensen hebben er duidelijk baat bij. Zeker in combinatie met veel dagelijkse beweging op lage intensiteit kan dit veel doen (bijvoorbeeld rustig fietsen).



Wat nog veel beter werkt dan glucosamine is Artrho-5. Zie deze pagina: http://www.glucosamine.com/nl/arthro-5-22



Tot slot over caseine. Er wordt op internet veel informatie verspreid. Vaak zit er een kern van waarheid in. Helaas wordt die waarheid regelmatig ingepakt in een berg ongefundeerde uitspraken.



Caseine is een eiwit dat voorkomt in de moedermelk van zoogdieren. Ook geitenmelk, schapenmelk en moedermelk bevatten caseine. Het is een langzaam verterend eiwit omdat het inderdaad samenklontert onder invloed van het zuur in de maag. Op dit proces is kaasproductie gebaseerd (het woord caseine is waarschijnlijk afgeleid van kaas).



Dieren met zeer verschillende magen kunnen melk en dus caseine verteren. Ik denk dat een eventueel probleem bij de vertering van koeienmelk niet ligt in dat mensen niet vier magen hebben om te verteren. Die vier magen hebben koeien nodig voor de vertering van gras.

Het probleem wat sommige mensen hebben met de vertering van caseine van koeienmelk ligt in de specifieke vorm van het caseine molecuul.



Zeer veel volkeren gedijen goed op melkproducten. Maar dat is niet altijd koeienmelk. Soms is het geitenmelk, schapenmelk of paardenmelk. In al die producten is het caseinemolecuul anders. Maar zelfs tussen koeienrassen kan het caseďnemolecuul verschillen. Bij koeien wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen A1 en A2 caseine. Zie dit wikipedia artikel: http://en.wikipedia.org/wiki/A2_milk



A1 caseine zou bepaalde problemen met zich meebrengen die A2 caseine niet heeft. Het A1 caseine wordt gevonden in de melk van Europese koeien met uitzondering van Frankrijk. Frankrijk is waar onze micellaire caseine vandaan komt!



Afgezien van een A1 of A2 caseine zijn er mensen die caseine van koemelk überhaupt niet goed verdragen. Voor hen is whey isolaat een goed alternatief.



Het klopt dat caseine in enige mate slijmvormend kan werken. De ene persoon zal hier meer last van hebben dan de ander. Om dit geen groot probleem te laten zijn, is het raadzaam gevarieerd te eten. Drie maal daags een caseine shake kan teveel van het goede zijn.



Wij adviseren in geval van een eiwitdieet een shake + groenten als ontbijt en een shake + groenten als lunch. Een van die shakes zou een whey shake kunnen zijn. Bij het avondeten zou dan geen shake gebruikt moeten worden.

Een voor-het slapen-gaan shake kan weggelaten worden tenzij je teveel honger hebt om te kunnen slapen en dit niet kunt oplossen met wat koolhydraatarme groenten .



Ik hoop dat dit antwoord wat meer duidelijkheid heeft gegeven.
Hartelijk dank voor jullie uitgebreide reactie! Ik zal het per maand bekijken voor het afvallen.
Ik zal zeker jullie advies opvolgen om het te beperken tot 2 shakes, met groenten. Even kijken wat er dan gebeurt. Hoe lang mag je eigenlijk dit achter elkaar gebruiken? Is er ook nog een fase dat je een pauze moet houden?
Ook fijn dat jullie de zorg hebben weggenomen dat Casein schadelijk voor de gezondheid kan zijn.
Het leek mij al onwaarschijnlijk dat het anders vrij in Nederland verkocht kan worden, gezien de strenge controle op voedingsmiddelen en geneesmiddelen etc.
Het meest wat mij verontrustte was dat er werd geschreven dat casein het opnemen van andere vitamines en mineralen zou belemmeren. Maar dat is dus niet zo.
Nogmaals bedankt en groetjes.
Micellar Casein 1000g

Micellar Casein 1000g

4.7313(90)
Van nature rijk aan mineralen
Opbouw / behoud spiermassa
Geen caseďnaat bijgemengd
±7 uur afgifte
Ideaal voor eiwitdieet en sport

Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Micellar Casein 2000g
Micellar Casein 2000g