Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1483 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Creatine Monohydraat 600g
Creatine Monohydraat 600g

Leeftijd

9 februari 2011 23:57
Martijn Boeve
Ik zit al best wel lang te twijfelen om toch wel een keer creatine te gaan gebruiken, maar nou was mijn vraag of mijn leeftijd wel geschikt was om creatine of andere voedings-supplementen te gaan gebruiken. Ik ben trouwens 16 jaren jong.

Alvast bedankt.
10 februari 2011
Powersupplements - Kris
14:59Hoi Martijn,

Er is veel onderzoek gedaan naar creatine en de veiligheid ervan. Helaas beperkt dat onderzoek zich vrijwel uitsluitend tot volwassenen. creatine blijkt behoorlijk veilig bij lage doseringen van bijvoorbeeld 4 gram per dag. Dat is ook logisch omdat die hoeveelheid ook behaald kan worden met een vlees- en visrijk dieet.

Ik vind maar 1 studie naar het gebruik van creatine bij gezonde personen (topsporters) onder de 18 jaar: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19706374
Helaas heb ik het volledige artikel niet en weet ik niet of er gekeken is naar bijwerkingen.

Bij gebrek aan wetenschappelijke gegevens, gaan wij ervan uit dat extra voorzichtigheid is geboden zolang het lichaam niet uitgegroeid is. Dat geldt overigens niet alleen voor supplementen maar ook voor trainen met gewichten!

Mijn persoonlijk advies is te wachten met het gebruik van supplementen tot je 18 jaar bent. Als je, net als ik op die leeftijd, heel eigenwijs bent, ga je misschien toch creatine gebruiken. In dat geval zou ik je willen adviseren de inname van creatine te beperken tot 3 gram per dag. Dat is overigens voldoende om het volledige prestatiebevorderende effect te bereiken.