Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1445 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Creatine Monohydraat 600g
Creatine Monohydraat 600g

Post Workout: Inname Creatine + Whey + Oats

4 april 2013 09:28
Casper
Best PS Team,

Graag wil ik Oats toe gaan voegen aan mijn sportvoedingprogramma. Nu lees ik veel wisselende verhalen over de inname van Oats in combinatie met Creatine en Whey. Zo lees ik regelmatig dat de inname van Oats 30 min. na inname van Creatine de opname van laatst genoemde verbeterd.

Nu mijn vraag:

Is het aan te raden om eerst de Creatine en Whey in te nemen na het sporten en 30min. later de Oats? Of maakt het geen bal uit of je Creatine, Whey en Oats tegelijkertijd inneemt? Of raden jullie een ander innameschema aan?

Ik kijk uit naar jullie bericht.


Met een hartelijke groet,


Casper
4 april 2013
Powersupplements
13:03Hoi Casper, De opname van creatine is waarschijnlijk even goed als je de oats tegelijkertijd met de creatine inneemt. Er is wel een andere overweging om de oats of een andere bron van koolhydraten iets later in te nemen dan de whey en creatine. Het wordt beweerd dat het eten van koolhydraten direct na je training zorgt voor een vroegtijdige onderdrukking van het lichaamseigen groeihormoon. Neem je alleen een eiwitshake en geen koolhydraten dan houdt de hogere waarde van groeihormoon langer aan. Een hoger groeihormoon niveau is gunstig voor het verminderen van de vetreserves. Aan de andere kant zijn er veel studies die aantonen dat het direct consumeren van eiwitten plus koolhydraten heel gunstig is voor het stimuleren van de spieropbouw. Tijdens en na de training is je lichaam in een katabole toestand. Het spierweefsel wordt dan afgebroken. Een snelle aanvoer van eiwitten en koolhydraten zorgt voor een snelle omkeer van de (netto) spierfbraak en de start van (netto) spieropbouw. Ik schrijf 'netto' omdat de spier altijd tegelijkertijd zowel afbreekt als opbouwt. Het gaat om de balans. Heeft de spieropbouw de overhand dan heb je netto spiergroei. De vraag is nu misschien wel: Wat wil je maximaliseren, vetverbranding of spieropbouw? Moeilijk, moeilijk! :-)
9 april 2013
Casper
21:37Best PS Team, Bedankt voor jullie reactie. En mijn complimenten voor jullie ondernemerschap en know how, dit zie ik echt als een meerwaarde! Ik wil graag mijn spieropbouw maximaliseren, dus ik ga mijn Oats maar gelijk aan mijn Whey-shake toevoegen. Mijn dank hiervoor, ik heb hier echt wat aan. Tot de volgende bestelling en wellicht volgende vragen. Met een Hartelijke groet, Casper