Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1546 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Micellar Casein 2000g
Micellar Casein 2000g

lactose - verschil caseine vs kwark

25 november 2010 15:17
Anoniem
Heb de laatste tijd een beetje last gekregen van acne, dus ik dacht om kwark er uit te gaan gooien (verdere zuivel gebruik ik niet) en dan ipv kwark jullie caseine te gaan bestellen. Alleen zit daar ook lactose in, maakt dit denk je toch een verschil?
25 november 2010
Powersupplements - Kris
15:19Als de lactose de oorzaak is van de acne, zal het zeker een verschil maken. Een schep micellaire caseine van 20 gram bevat 0,8 gram lactose. Als je dezelfde hoeveelheid eiwit uit magere kwark wil halen heb je zeker 200 gram nodig. Bij magere kwark kan dat al snel 10 gram lactose bevatten. Vaak nog meer!

Het scheelt dus zeker het tienvoudige. Bij een halfvolle of volvette kwark ligt het lactose gehalte vaak lager. Maar zelfs dan kom je waarschijnlijk nog op minimaal 5 maal zoveel lactose.

Behalve lactose kunnen ook andere suikers vaak acne versterken. Vooral geraffineerde suikers doen dat. Let op zoet broodbeleg en verborgen toegevoegde suiker in allerlei producten.

Ik kan niet garanderen dat de micellaire caseine geen probleem zal geven mbt de acne. Maar als je de dosering gering (bijvoorbeeld 1 schep) houdt en het inneemt met wat vast voedsel, denk ik dat de kans op acne heel beperkt is. Neem voor de zekerheid maar een kleine 1 kg pot.