Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1443 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Micellar Casein 2000g
Micellar Casein 2000g

Micellar Casein & Whey protein isolate

9 april 2016 06:25
Dan
Beste,

Ik ben bezig met training voor obstacle en survival runs.. Heb een erg onregelmatig leven (qua eten en werk) en wil hier eigenlijk wat makkelijker mee om kunnen gaan door wat extra shakes te nemen, ook uiteraard voor spierbehoud en opbouw tijdens training.

Mijn vragen:

1. Ik begin s’ochtends vaak met 2 half hard/deels eigeel zacht gekookte eieren als ontbijt. Dan wil ik hier door de dag heen eigenlijk een micellar casein shake bij drinken met wellicht komkommer/wortels of andere groente gecombineerd.. Hoeveel zou ik hiervan dan moeten nemen (de shake?). En moet dat dan in een keer genuttigd worden of kan dat door de dag/avond heen?

2. Tijdens/voor/na? trainingen (nu 3 wellicht in toekomst tot 5 a 6 per week) wil ik hierbij de whey protein isolate shake gebruiken. Is dit het beste ervoor of erna te nemen? En hoeveel? Ook uiteraard weer in gedachte nemen dat door de onregelmatigheid ik eigenlijk elke dag andere uren train en de micellar casein dagelijks neem gecombineerd met de groente (zie vraag 1). Na het trainen neem ik eigenlijk altijd de herstel drank: Born Protein PeptoPro, dit bevalt erg goed en spierherstel lijkt hierdoor erg te bevorderen zoals ik al heb ondervonden!

Het doel is dus zeker wel om goede spieropbouw te ontwikkelen en kracht te ontwikkelen maar uiteraard ook dit goed te behouden na obstacle/survival runs, tesamen met mijn onregelmatige leven en dat dus niet altijd een goed ontbijt/lunch/avondeten cyclus heb.. Dus geen bodybuilder lichaam, maar een krachtig en explosief getraind lichaam.

Ik hoop dat het niet de complex is en dat u het antwoord kunt uitwerken. Alvast bedankt voor de tijd!
9 april 2016
Powersupplements
08:40Hoi Dan, Mijn excuses voor het laat beantwoorden van je vraag. Je vraagt of de micellaire caseïne in een keer of gespreid genuttigd kan worden. Je mag dat in 1 keer doen. Door de trage vertering heeft micellaire caseïne van zichzelf al een goede gespreide opname. Wat betreft de timing van de inname van eiwit shakes. Voor spieropbouw lijkt een inname vooraf voordelen te hebben. Aan de andere kant vinden de darmen het niet prettig als je de spijsvertering onderbreekt met intensieve sportbeoefening. Op den duur kan dat problemen gaan geven. Als je toch wat wilt gebruiken vooraf aan de training, dan kun je het beste kiezen voor aminozuren of peptiden in een ruime hoeveelheid water. Aminozuren en peptiden hoeven niet of nauwelijks verteerd te worden. Het product dat je nu na je training gebruikt is een mix van peptiden en gewone suiker (sacharose ofwel sucrose). Het peptidenaandeel is 10 gram en het deel suiker is 36 gram per portie. Een vergelijkbare bron van peptiden is onze wei eiwit hydrolisaat (Whey Protein Hydrolysate DH25). Met 1 pot kun je 75 vergelijkbare porties met 10 gram peptiden maken. Of je daar nog suiker aan wilt toevoegen of een paar stuks gezond fruit, laat ik aan jou! :-) Vooraf aan je training kun je eventueel nog 1 portie essentiële aminozuren gebruiken. Een wei eiwit isolaat is ideaal om na je training te gebruiken. Dat mag dan gecombineerd met de peptiden. Als je al snel na je training gaat eten, dan is het geen probleem om het wei eiwit na de training over te slaan.