Sluiten

Alle vragen over Natural Fat Control

Natural Fat Control
Hart en vaatstelsel
1
Anoniem
Hallo,

Op welke manier draagt Natural Fat Control bij aan een gezond hart en vaatstelsel?
Powersupplements
Kurkuma-extract bevat zogenaamde curcuminoďden. Deze stoffen dragen bij aan een goede bloedcirculatie door hun gunstige invloed op het bloed. Tevens beschermen ze tegen de oxidatie van het LDL cholesterol. Op deze manier helpt kurkuma-extract de bloedvaatwanden schoon te houden.

De invloed van de catechinen in groene thee-extract komt grotendeels overeen met die van het kurkuma-extract. Daarnaast zorgt groene thee ook nog voor een goede balans tussen het goede HDL cholesterol en het schadelijke LDL cholesterol.

Druivenpittenextract bevat zogenaamde OPC's, een groep stoffen met een sterke en bijzondere anti-oxidant werking. De OPC's zijn met name actief in bindweefsels zoals de huid en de vaatwand. De OPC's in het druivenpittenextract zorgen voor het behoud van de stevigheid en veerkracht van de bloedvaten.

Terwijl kurkuma en groene thee de circulatie bevorderen via hun invloed op het bloed, bereikt het druivenpittenextract dit doel via de vaatwand.
NFC icm cafeine
1
anoniem
Moet NFC en cafeďne gelijktijdig worden ingenomen om te profiteren van het versterkend effect?
Powersupplements
Cafeďne blijft lang actief in het lichaam. Na 5 uur is nog de helft over.

De positieve interactie van cafeďne treedt op met de catechinen in het groene thee extract in Natural Fat Control. Voor enkele catechinen geldt een halfwaardetijd van 2 tot 3,5 uur http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12376503

De maximale concentraties in het lichaam worden al snel bereikt (na ongeveer 1 a 2 uur).

Voor maximale synergie met het groene thee extract neem je cafeďne tegelijk met Natural Fat Control. Maar zit het een uur uit elkaar, dan zal er nog zeker sprake zijn van een versterkend effect.
Wanneer innemen en te combineren met andere producten?
1
K Chanti
Hoi,

Ten eerste wil ik vermelden dat ik tevreden ben met de producten die ik voorheen bij jullie heb gekocht. Ik heb laatst nieuwe supplementen gekocht ter bevordering van het spierherstel, maar het is de eerste keer dat ik dergelijke supplementen heb gekocht. Ik vroeg me af wanneer Fat Control het beste ingenomen kan worden en of dat gecombineerd kan worden met L-Citrulline en/of Magnesium & Taurine. Zouden deze supplementen ook tegelijkertijd ingenomen kunnen worden?

Bij voorbaat dank.
Powersupplements
Ik hoop dat ook de nieuwe supplementen je goed zullen bevallen. Vooral Natural Fat Control wordt heel goed ontvangen door onze klanten.

Je kan Natural Fat Control het beste innemen bij maaltijden. Je kan het daarbij combineren met L-citrulline en Magnesium & Taurine.

Het tijdstip van de dag waarop je Natural Fat Control inneemt is niet zo heel belangrijk, maar het werkt waarschijnlijk optimaal als je het inneemt bij de laatste maaltijd voor je training.
Combineren van fatburner met whey isolaat
1
Anoniem
Kan ik fat control en pure whey proteďne isolate samen gebruiken? Of is dat apart?
Powersupplements
Deze supplementen mogen gecombineerd worden. We raden wel aan om Natural Fat Control halverwege een maaltijd te gebruiken.
Combinatie Koolhydraat arm, proteďnerijk dieet
1
ND
Beste Heren,

Ik zit met een kleine vraag. Is het aan te bevelen om NFC te gebruiken als supplement bij een koolhydraat arm en Proteinerijk dieet?

Ik weeg 90kg en meet 1m85 , Max inname koolhydraten is 20gr per dag.
Voor proteďne gebruik ik jullie whey en casein, zo een 180gr eiwit per dag.
Ik ben terug begonnen met krachttraining en speel enkele keren per week voetbal.

Ik zou graag tot maximale vetverbranding willen komen en dacht daarbij nog enkele supplementen te gebruiken?

Ik maak al gebruik van creatine & Omega3 pilletjes.
Caffeine is niet goed voor de creatine dus gebruik ik niet.

BCAA? NFC? NO booster?..

Graag jullie advies indien mogelijk :)
Powersupplements
De ingrediënten in Natural Fat Control zijn voor zover ik weet niet getest op hun effectiviteit bij een strikt eiwitdieet. De ingrediënten hebben onder meer een invloed op vet- en koolhydraatverbranding. Maar een eiwitdieet heeft dat ook heel sterk. Het kan zijn dat een deel van de werking daarom verdwijnt. Hetzelfde geldt voor cafeďne. (Cafeďne mag overigens in niet al te grote doseringen toch gebruikt worden in combinatie met creatine).

Van BCAA's is wel bekend dat ze spier/eiwitsparend werken als koolhydraten tijdelijk wegvallen. Ik verwacht dat ze je zullen helpen omdat het best zou kunnen dat je eiwitinname nog tekortschiet voor een combinatie van krachttraining, conditionele training (voetbal) en een eiwitdieet!

Hoe goed citrulline werkt weet ik niet. Maar mogelijk heeft het een gunstig effect. Een eiwitrijk dieet is vaak ook een vetrijk dieet. Op basis van onderzoek met arginine kan verondersteld worden dat citrulline vetopslag bij een vetrijk dieet remt (citrulline zet om in arginine).
Capsule openmaken
1
anoniem
Is het aan te raden de capsule eerst open te maken en het poeder er uit te halen bij het innemen?
Powersupplements
De smaak is vrij heftig (bitter). De capsule is daarom voor de meeste mensen prettiger in gebruik. Voor de opname maakt het niet uit.

Als je moeite hebt met het slikken van capsules, kan je het poeder uit de capsule eventueel mengen met wat water en dan bij een maaltijd innemen.
Betreft: vergruizen en i.c.m met zuivelproducten
3
anoniem
Kan ik de capsules eerst vergruizen (fijn malen) voordat ik ze inslik?

Waarom mag Natural Fat Control niet gelijktijdig worden genuttigd met zuivelproducten? Is het noodzakelijk om zuivelproducten hierdoor helemaal uit mijn voeding weg te laten?

B.v.d.
Powersupplements
Je hoeft de capsules niet fijn te malen. Je kan de twee helften van de capsule gewoon van elkaar afschuiven. Het poeder kan je er dan uitgieten.

Zuiveleiwit (caseďne) is rijk aan het aminozuur proline. Natural Fat Control bevat flavonoďden. Proline bindt zich aan de flavonoďden waarna de opname wordt vertraagd en darmbacteriën de flavonoďden kunnen omvormen tot andere stoffen. Het is de vraag of die andere stoffen in de dezelfde mate actief zijn. De flavonoďden uit cacao werken bijvoorbeeld nog prima wanneer ze in de vorm van chocolademelk worden gedronken.
Anoniem
Met andere woorden: jullie zijn van mening dat het niet noodzakelijk is om alle zuivelproducten uit je voeding te schrappen maar dat het bij sommige zuivelproducten verstandig is om deze niet gelijktijdig met Natural Fat Control in te nemen. Klopt dit? Zijn de andere stoffen die de darmbacteriën uit de flavonoďden vormen schadelijk voor de gezondheid?

b.v.d.
Powersupplements
Dat klopt. Het is mogelijk beter als je gelijktijdig gebruik vermijdt.

De stoffen die gevormd worden in de darmen zijn niet schadelijk. Althans daar bestaat geen enkel bewijs voor. Over het algemeen genomen zijn de stoffen die onze darmbacteriën produceren juist gunstig voor ons. Daarom wordt gesproken van symbiose. We hebben veel baat bij het werk dat de darmbacteriën verrichten.
Effecten
1
Dave Schipper
hallo ik gebruik al visolie en whey van jullie site maar ik ben van plan om dit er ook bij te nemen bij mijn volgende bestelling maar ik had nog een paar vragen
1 heeft het moment van inname nog effecten zoals bij visolie alles tegelijk en met een maaltijd werkt het beter wat is hiervan de beste om alles tegelijk of apart te nemen?
2 heeft het ook zin als ik 1 keer een pot haal en er dan mee stop of heeft dat geen zin?
3 geeft het problemen op gebruik van jongere leeftijd?
Powersupplements
Hoi Dave,

Hier zijn de antwoorden op je vragen:

1) Je kan Natural Fat Control het beste innemen bij de laatste maaltijd voor de training. Op rustdagen mag je alles bij 1 maaltijd innemen of de inname spreiden. Het is niet bekend wat beter is.

2) Dat is geen probleem. Als het supplement je heeft geholpen met afslanken dan heeft dat langdurige voordelen. Mensen die slanker zijn geworden komen namelijk minder snel weer aan.
Dit laatste geldt overigens niet wanneer iemand slanker is geworden door een caloriebeperkt dieet en vervolgens weer volgens het oude patroon gaat eten. Dan krijg je het jojo effect.

3) Wij adviseren mensen jonger dan 18 jaar geen supplementen te gebruiken.
Medicijngebruik
1
Maartje
ik gebruik medicijnen tegen een hoge bloeddruk en een te hoog cholestorol.
Is fat control dan iets dat ik beter niet kan gaan gebruiken of kan dit geen kwaad?????
Met vriendelijke groet,
Maartje
Powersupplements - Kris
Hallo Maartje,De ingrediënten in Natural Fat Control kunnen een goede ondersteuning bieden voor hart en bloedvaten. Helaas is het risico op medicijninteracties niet uit te sluiten. Daarom zou ik willen aanraden dit te bespreken met je huisarts.Het is op onze site niet zo 1-2-3 te vinden, maar via het volgende linkje kan je nalezen wat ik antwoordde op een soortgelijke vraag die eerder gesteld werd:http://www.powersupplements.nl/product_questions_info.php?reviews_id=477&products_id=90
Vetverlies
8
R
Hoi mannen van powersupplements,

Ik gebruik jullie producten al enige tijd, en hecht veel waarde aan jullie kwaliteitseis en adviezen. hoewel adviezen aannemen van een webwinkel, normaal gesproken niet iets is wat in me op zou komen, jullie hebben volgens mij wel verstand van zaken zonder alleen dollartekens te zIen.

Ik ben sinds december bezig mijn vetpercentage terug te brengen/cutten.
In 2 maanden ben ik van 22,5 naar 20,1 gegaan. Dit was op basis van voeding aanpassen, voornamelijk koolhydraten verminderen. Ik eet nu alleen nog havermout als ontbijt, en na het trainen bv zilvervliesrijst. Verder voornamelijk vis, vlees, groente en ei.

Tevens ben ik bezig met stronglifts 5x5 wat ik erg uitdagend en leuk vind en volgens mij ook wel bijdraagt aan vermidneren van vet. De spiegel laat een beter resultaat zien als de vet-meter in de psortschool.
Nu ben ik een maand ongeveer met cardio erbij begonnen, helaas wel een week ziek geweest maar goed.
Ik gebruik omega 3 (sochtends 4st bij ontbijt) van jullie, en whey(sochtedns direct 1/2 dosering, 1 dosering voor en een 1/2 na het trainen) en cassein (voor slapen gaan 2 doseringen met wat noten).
Daarbij denk ik eraan om binnenkort jullie fatcontrol- supplement erbij te gaan gebruiken en evt jullie bcaa.
Ik zou toch wel richting de 14% willen, eer ik weer boven mijn onderhoud zou gaan eten.

Een doorsnee, niet trainingsdag (vaak wel cardio) ziet er voor mij zo uit:
2188 kcal (exc cardio)
100 gr vet
200 gr eiwit
122 gr koolhydraten
Trainingsdagen iets minder vet en meer koolhydraten.

Volgens een formule, elders op deze site gelezen, is mijn onderhoud x 1,2 2372kcal.
30 jaar, 75 kg 1.80m

Hebben julllie hier nog advies in? Als ik op rustdagen cardio toevoeg kom ik wel erg ver onder mn onderhoud te zitten, te ver lijkt me niet goed.
Of zou ik al meer gaan eten, om zo spiergroei te bevorderen en daardoor ook vetverlies bevorderen?
Afgelopen trainingsdag heb ik 1,5 uur voor het trainen 50 gr havermout aan mn whey toegevoegd aangezien de trainingen nu echt zwaar beginnen te worden.
Ik hoop dat het nog enigszins duidelijk is voor jullie, alvast bedankt.

gr.
Powersupplements - Kris
Je bent goed op weg. Een procentpunt minder vet per maand is een heel aardig resultaat. Het verminderen van het aandeel koolhydraten heeft blijkbaar goed gewerkt.Wat je nu nog meer kan doen behalve te letten op het totale aantal calorieën is gaan spelen met het moment van inname van je calorieën en je koolhydraten.Zo kan je de havermout bij het ontbijt weglaten. Je hebt dezelfde hoeveelheid al toegevoegd voorafgaand aan je training. Door dit te verschuiven houd je het aantal calorieën gelijk maar zullen de spieren meer gevoed worden dan de vetreserves.Uiteraard moet het schrappen van koolhydraten bij je ontbijt niet ten koste gaan van je functioneren gedurende de dag. Als je zonder die koolhydraten slecht in je vel gaat zitten, dan zijn er nog wel andere methoden die je kan proberen.Het verschuiven van calorieën van de ochtend richting de avond schijnt bij te dragen aan het vasthouden van spiermassa. Dit in tegenstelling tot wat altijd gepredikt is: ontbijten als een keizer en dineren als een bedelaar. Wat ik recent heb vernomen is dat je daarvan wel meer afvalt, maar dat dit ten koste van de spiermassa gaat.Waar nog veel meer onderbouwing voor is, is dat het gunstig is om de nadruk van je calorie- en koolhydraatinname rondom de training te leggen.Een extreme variant hierop is intermittent fasting. Hierbij wordt de dagelijkse voeding in een periode van 8 uur gegeten: Een kleinere eiwitrijke maaltijd voor de training, een grote maaltijd na de training en nog een kleinere afsluitende maaltijd. Intermittent fasting vraagt van de meeste mensen wel een flinke gewenning.Calorieën tellen hoeft misschien niet

De caloriebehoefte kan van persoon tot persoon behoorlijk fluctueren. Kijk daarom ook naar je lichaamsgewicht. Dat hoeft bij jou niet omlaag. Jouw gewicht in verhouding tot je lengte is namelijk niet erg hoog en je doet krachttraining. Je lichaamssamenstelling kan door de krachttraining geleidelijk wijzigen zonder dat je gewicht toe- of afneemt. De spiegel is een goede indicator van je progressie! Het is goed dat je alert bent op dit soort zaken en daarbij waakzaam bent dat je niet te ver in een calorietekort terecht komt.


Dat je zelf al aangeeft dat het resultaat in de spiegel positief is, is heel mooi. De elektronische vetmeters in het fitnesscentrum zijn behoorlijk onbetrouwbaar.Cardio versus high intensity interval training

Je schrijft dat je cardio wilt toevoegen maar dat je bang bent dat je in een te sterke negatieve caloriebalans komt. Dat is zeker mogelijk. Misschien doe je er ook beter aan geen steady state cardio te doen. Beter is een paar minuten lang korte sprintjes te doen op een stationaire fiets of crosstrainer. Bijvoorbeeld 10 tot 20 seconden voluit, gevolgd door een minuut op een heel rustig tempo. Dat kan je een keer of 4 herhalen. Dit heet High Intensity Interval Training (HIIT) of sprint interval training.

Ik vermoed dat dit na je krachttraining gedaan kan worden zonder negatieve impact op je progressie in kracht.Sprintjes zijn beter voor je hormoonhuishouding (voor vetverbranding) dan normale cardio. Bovendien zal normale cardio je krachtprogressie storen. In ieder geval in de beenspieren.Bedankt voor je vertrouwen om ons om advies te vragen!
Remco van Ginkel
Hardstikke bedankt voor het uitgebreide advies!
Ga er mee aan de slag.
Kan ik die sprintjes ook gewoon met hardlopen
doen of heb je een voorkeur voor fiets/crosstrainer?
Powersupplements - Kris
Het echte voluit ‘lopend’ sprinten geeft een bijzondere hoge belasting op het lichaam. Het risico op blessures is vrij groot als je dit relatief ongetraind gaat doen. Het is uiteindelijk wel een van de beste manieren om high intensity interval training te doen.Wat je wel zou kunnen doen is sprinten tegen een heuvel op. Dat is nog zwaarder maar geeft minder kans op blessures.
Remco van Ginkel
Ok, zodra het weer het toelaat/langer licht is dan toch de fiets maar pakken.
Hoewel ik al wat liep de laatste tijd, misschien toch proberen.


Nog een laatste vraagje; bedoel je dat ik de havermout dan sochtends weglaat zonder vervanging? Of toch nog meer eiwit/vet toevoegen? Lijkt me dan wat veel worden qua eiwit/vet, of niet?
Momenteel neem ik een halve dosering whey en brinta/havermout.
Powersupplements - Kris
Nee, je hoeft de havermout niet te vervangen. Als je denkt honger te krijgen, kan je wat extra groenten eten.
Remco van Ginkel
Ok, wederom bedankt voor de input.
Dan ga ik vanaf nu het ontbijt enkel uit whey en evt groentes laten bestaan.
Brinta/havermout alleen voor de training, na de training iets van zilvervliesrijst.
Klinkt goed, wel wat uitdagend maar dat hoort erbij :D
Remco van Ginkel
Ook deze tips lijken weer hun steentje bij te dragen. Nu zit ik te denken aan Intermittent Fasting waar je het over hebt. Ik meen wel te hebben gelezen dat dit al effectief is zonder dat je dit elke dag doet maar kan er weinig duidelijkheid over krijgen; heeft het zin dit te doen ook al doe je het niet elke dag?
Powersupplements - Kris
Waarschijnlijk heeft elke dag dat je Intermittent Fasting doet een effect.Een voordeel van het dagelijks doen is dat je kan wennen aan deze manier van eten. Je krijgt minder hongergevoel en het kan positief uitpakken voor je energieniveau. Het wordt daarom makkelijker vol te houden.Maar zo nu en dan er van afwijken maakt het voor veel mensen beter in te passen in hun leven. Daar is ook wat voor te zeggen.
Vraag 21 t/m 30 van 52
Natural Fat Control

Natural Fat Control

4.5000(18)
Bevat 3 superfoods
Kurkumextract (+ piperine)
Groene thee-extract met EGCG
Druivenpittenextract met OPC
Geeft geen opgejaagd gevoel
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Cafeďne 180 caps
Cafeďne 180 caps