Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1472 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Natural Fat Control
Natural Fat Control

Vetpercentage verminderen met visolie + nfc

16 mei 2013 14:52
R
Beste PS,

Ik zoek een goed supplement voor ondersteuning om mijn vetpercentage naar beneden te krijgen. Mijn vetpercentage zit nu rond de 16-17% en wat mij betreft mogen daar nog wat procenten vanaf, graag zonder spiermassa in te leveren.

Nu begrijp ik dat visolie in combinatie met natural fat control goede resultaten geeft. Ik gebruik momenteel whey, creatine (en magnesium om kramp te voorkomen), bcaa's (alleen rond de training) en weight gainer (alleen na de training). Is er een supplement wat niet goed samen gaat met de visolie en/of nfc? Kan ik iets beter achterwege laten als ik mijn vetperecentage wil verlagen? En op welke momenten kan je de visolie en nfc het beste innemen?
Ik hoor het graag van jullie.

Mvg
16 mei 2013
Powersupplements
17:06De genoemde supplementen kunnen samen gebruikt worden. Wel zou ik voorzichtig zijn met het gebruik van de supreme gainer na de training. Je kan dit supplement wel gebruiken, maar dan moet je die dag in aanloop naar de training nog niet zoveel koolhydraten gegeten hebben. Voeding Als je al 'goed gevoed' bent en je vetpercentage is al wat aan de hoge kant, dan kan je beter kiezen voor trager opnemende vormen van koolhydraten. Denk aan zilvervliesrijst, quinoa en havermout. Aardappelen, pasta en brood zijn minder goed keuzes. De grootste klapper kan je maken door de koolhydraten in je voeding aan te passen zoals hierboven genoemd. Eet verder geen suiker en zelfs weinig fruit. Drink geen fruitsap of andere zoete dranken. Leg de nadruk op eiwitten (uit voeding en eventueel supplementen) en verminder je inname van zetmeelrijke producten. Je kan wel volop vlees en groenten eten. Training en beweging Combineer dit met krachttraining van voornamelijk de grote spiergroepen. Train frequent en pak zo veel mogelijk de fiets i.p.v. de auto of het openbaar vervoer. Als je gaat fietsen, zet dan af en toe even aan tot je ademhaling flink toeneemt. Citrulline Een supplement dat ik zelf graag gebruik om droog te trainen is citrulline. Hoeveel het mij geholpen heeft, durf ik niet te zeggen. Ik ben nu wel op mijn droogst ooit. Het grootste deel van die progressie dank ik echter aan de wijzigingen in het eten van koolhydaten. Wat ik met citrulline vooral merk is dat ik me er goed bij voel. Slaap Zomaar minder koolhydraten en zoetigheid eten, kan zwaar zijn. Mijn ervaring is dat ik dit alleen kan als ik voldoende slaap. Ik probeer zo laat naar bed te gaan dat ik voor de wekker wakker wordt. Dit komt in mijn geval neer op minimaal 9 uur. Maar ik ben dan ook wel een slaapkop. Studies laten zien dat slaap en vetpercentage sterk gerelateerd zijn. Meer slaap resulteert in een verlaging van het vetpercentage. Magnesium kan helpen goed te slapen. Citrulline helpt bij sommige mensen ook. Timing van supplementen inname De momenten van inname van visolie is voor zover bekend niet van invloed op het resultaat. NFC kan je het beste bij de laatste maaltijd voor de training innemen.
19 mei 2013
R
20:36Beste PS, Hartelijk bedankt voor de uitgebreide reactie, ik ga ermee aan de slag. Ik heb nog wel een vraag. Ik gebruik nu Magnesium en Taurine om creatine kramp te voorkomen, maar twijfel om dit te vervangen voor Natural T-Booster. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Wanneer kan ik het beste het één gebruiken en wanneer beter het andere? Alvast bedankt voor de reactie. Mvg
22 mei 2013
Powersupplements
12:22De Magnesium & Taurine kan je hoger doseren. Bij de Natural T-Booster loop je tegen de dosering zink aan. Twee capsules is het maximum. Neem je er ook nog een multivitamine bij, dan raad ik zelfs maar 1 capsule T-Booster aan. Persoonlijk vind ik de T-Booster wel het betere supplement van de twee voor sporters vanwege het gemberwortelextract. Dat helpt tegen spierpijn en heeft een gunstige invloed op de hormoonbalans. Als je met 100 mg magnesium voldoende hebt, zou ik voor de Natural T-Booster gaan. Combineren van de twee supplementen kan overigens prima.