Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1309 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan

Original HMB 200g: 10 vragen

Original HMB 200g
Original HMB 200g

HMB poeder ingredienten

21 september 2015 10:27
proffesional
Bevat het HMB poeder ook Calcium? Wat verstaan jullie onder geen onzuiver supplement?
21 september 2015
Powersupplements
13:45Het HMB poeder bevat maar 1 ingrediŽnt. Het bevat alleen de zoutverbinding calciumhydroxymethylbutyraat. Het calcium hierin is dus gebonden aan de HMB. Het calcium in calcium-HMB is heel goed opneembaar. Dit zout gaat goed in oplossing in water. Per dagdosering bevat het supplement ruim 500 mg calcium. Een stof als hydroxymethylbutyraat wordt op industriŽle schaal gemaakt door middel van nauwkeurig gecontroleerde chemische processen. Een deskundige afstemming van de processen en een goede kwaliteitscontrole zijn van groot belang voor een zuiver eindproduct. Als je de 'markt' kent, dan zie je dat er in elk segment topfabrikanten zijn. Vaak zijn dit Japanse, Europese of Amerikaanse bedrijven. De grondstoffen die zij leveren zijn zuiverder als je kijkt naar bijvoorbeeld het gehalte zware metalen. Maar er wordt door de betere fabrikanten ook gecontroleerd op verontreinigingen die specifiek voor dat product van belang zijn. Bijvoorbeeld residuen van katalysatoren of bacteriŽn die in het proces gebruikt worden. Momenteel wordt heel veel gehandeld in goedkope ingrediŽnten voor supplementen. De herkomst is vaag en de prijzen zijn zo laag dat je je gaat afvragen waarop bezuinigd is om tot die prijzen te komen. Meer dan 95% van de aminozuren (en aanverwante stoffen die via procestechnologie worden gemaakt) in voedingssupplementen komen van de 'goedkope fabrikanten'. Supplementenbedrijven hoeven de herkomst van ingrediŽnten niet te vermelden. Ze moeten alleen aangeven waar het eindproduct gemaakt is. Dat is meestal in de Europese Unie. Dit betekent niets meer dan dat de pot met poeder of pillen in de EU is afgevuld en van een etiket voorzien. Naar de herkomst van de grondstof mag je raden. Ook bij Power Supplements worden de eindproducten in de EU gemaakt (wat wordt vermeld op het etiket). Wat onze supplementen echter onderscheidt is dat we altijd zoeken naar een goede fabrikant voor de ingrediŽnten omdat de kwaliteit van het eindproduct uiteindelijk staat of valt met de kwaliteit van de ingrediŽnten.

Hoe lang HMB gebruiken en andere stack mogelijkheden

19 maart 2015 13:19
Jeffrey
Beste Powersupplements,

Ik heb 3 potten HMB aangekocht naar aanleiding van een weekaanbieding.
Echter zit ik nog met de volgende vragen:

1. Hoe lang kan en mag HMB aaneengesloten achter elkaar worden gebruikt? Is het aan te bevelen om een ípauze in te lassen?

2. Welke andere supplementen (naast Leucine, Creatine, Wei, Maltodextrine en jullie Natural Fat Control) zou eventueel voor spiermassa en/ of vetverlies een goede stack kunnen zijn met HMB?

3.Zijn er producten/ voedingsmiddelen bekend die een nadelige invloed kunnen hebben op de werking van HMB en daarom beter niet genuttigd kunnen worden?

Alvast bedankt!

Mvg.
Jeffrey
19 maart 2015
Powersupplements
14:48Hoi Jeffrey, @1) De studies naar het gebruik van HMB door sporters zijn gedaan over periodes van onder meer 12 en 24 weken. In een studie met niet-sportende mensen is gedurende een jaar HMB gebruikt. Men heeft geconstateerd dat het gebruik van HMB veilig is. Bij dieren wordt HMB continu toegediend zodat ze harder groeien en meer spiermassa krijgen. Ik vermoed dat het 'cyclen' van HMB niet nodig is. Maar je zou het toch kunnen doen en alleen gebruiken als je heel hard traint. Dat is immers het moment dat het optimaal werkt. @2) Voor afslanken is cafeÔne vooraf aan je training behoorlijk effectief! Het werkt heel goed als je het niet te vaak gebruikt (bijvoorbeeld tweemaal per week). Het beste neem je dit ook niet ver na het middaguur. Het beÔnvloedt de slaap negatief. Voor spiergroei denk ik dat je de belangrijke opties genoemd hebt. Wei eiwit is super. Sommige bodybuilders vinden een ver gehydroliseerd wei eiwit hydrolisaat nog beter. Je zou nog een multivitamine kunnen gebruiken als basissupplement. @3) Nee, die zijn mij in ieder geval niet bekend. Kris

Peri-shake HMB protocol

17 april 2014 11:31
Anoniem
Hoi
Enige tijd volg ik nu het hmb protocol, met de peri workout shake.
Ik eet ruim boven mn onderhoud en kom niet aan in vet, wat een mooi gegeven is vind ik. Ik denk dat dit te wijten is aan de hmb. Ook lijken mn spieren nu na een maandje gebruik ook harder te groeien.
Door die extra peri shake kom ik in mn eiwtten wel eens erg hoog te zitten, ongeveer 3gr per kg lichaamsgewicht. Is dit onwenselijk?
Mijn tweede vraag: als ik die shake voor en tijdens mn training nuttig. heeft het dan zin om even te wachten met mn postworkout maaltijd?

Bedankt weer :)

HMB supplementenplan en andere vragen

12 maart 2014 09:34
Anoniem
Beste Kris,
Ik wil allereerst mijn complimenten geven aan jullie omdat powersupplements een betrouwbare webshop zonder hype is en jullie geven ook altijd een goede, desnoods persoonlijke uitleg bij de supplementen.

Ik gebruik momenteel jullie whey, dextrose, BCAAís, cafeÔne, L-citrulline, Carnosyn beta-alanine, magnesium & taurine, ADAM multivitamine en creatine.

Ik ben erg tevreden over deze supplementen, ik ben sterker geworden en heb een lager vetpercentage gekregen (9%vet, 1m80, 82kg). Van de magnesium & taurine merk ik weinig, ik had verwacht dat ik er minder spierkrampen door zou krijgen maar dit is niet het geval.
Ik wil binnenkort ook HMB gaan gebruiken. Ik zou graag van jullie advies krijgen over hoe ik al deze supplementen in combinatie met elkaar moet gebruiken. Ik zal hieronder mijn huidige schema geven, voel je vrij om tips te geven. Ik train elke doordeweekse dag síochtends 7:00 uur voor school omdat ik in de avondbasketbaltraining heb.

6:00 uur Ė Wake-up shake: 30 gram whey, 20 gram dextrose, 200mg caffeine, 1 pil L-citrulline, Carnosyn beta-alanine en een banaan + voortaan een dubbele maatschep HMB.

7:00 uur Ė Start training: Ik wil voortaan een peri-workout shake gebruiken omdat ik heb gelezen dat het zorgt voor versnelde spiergroei. Ik dacht aan 30 gram dextrose + 5 gram BCAAís in 800ml. Daarvan drink ik de helft 15 minuten voor training en de rest tijdens de training.

8:00 uur Ė Einde training: 30 gram dextrose, 5 gram creatine, 5 gram BCAAís.

8:20 uur Ė 30 gram whey, 1 pil L-citrulline, magnesium en taurine, een banaan + voortaan dubbele maatschep HMB.

Vragen:
- Krijg ik geen insulineresistentie/diabetes type II van zoveel suikers? De rest van de dag eet ik uitsluitend low-GI (volkorenproducten/zilvervliesrijst/volkorenpasta). Krijg ik nog wel een sterke anabole insulinepiek als ik zoveel suikers inneem? Is de dextrose bij het opstaan nodig om spiermassa te winnen? Of kan ik bij het opstaan de dextrose schrappen en eventueel een extra banaan eten?

- De L-citrulline neem ik in bij het opstaan. Kan ik wel eerst mijn tanden poetsen? Omdat het tanden poetsen de mondbacteriŽn doodt die verantwoordelijk zijn voor de omzetting van nitraat tot nitraat tot NO. Of moet ik het tanden poetsen dan een uur uitstellen?

- Is de combinatie van NO uit L-citrulline en eiwitten in de maag wel veilig? Op de website van het voedingscentrum lees ik dit: ďDoor de combinatie van nitriet met de eiwitten in vis ontstaan de schadelijke nitrosaminen.Ē Het nitriet wordt ook omgezet in stikstofmonoxide NO net als de L-citrulline.

- Kan ik dextrose in deze lage doseringen net zo goed gebruiken als maltodextrine? Ik heb namelijk nog een voorraad van 10kg dextrose. Is een banaan een geschikt alternatief/aanvulling voor/tijdens/na de training.

- Heb je nog tips om mijn supplementenplan te verbeteren? (desnoods nog een aanvullend supplement)

maatschep HMB

26 februari 2014 13:29
Stef De Jong
Beste Powersupplements,

Bij mijn bestelling waaronder HMB ontving ik een apart verpakte 2.5CC maatschep. Het lijkt me zeer aannemelijk maar voor de zekerheid; dit is de maatschep bedoeld voor HMB?

een gladgestreken(?) 2.5CC maatschep = dus 1.3gram?

Alvast bedankt!

Groet,
Stef
26 februari 2014
Powersupplements
14:34Hoi Stef, De apart meegeleverde maatschep van 2.5CC hoor inderdaad bij het HMB poeder!

Volgens 2 studies werkt HMB niet of nauwelijks

8 januari 2014 13:36
B.
Hier twee studies die aantonen dat HMB niet of nauwelijks werkt.

http://www.ergogenics.org/supplement170.html

http://www.ergogenics.org/hmb3.html

Ik vroeg mij af wat jullie reactie hier op is?

HMB en Spierschade

8 januari 2014 13:26
J.S. Boon
Beste,

In de uitleg over HMB staat het volgende;

1. HMB kan lichamelijk herstel bevorderen door het beperken van spierschade die ontstaat tijdens het sporten. HMB is werkzaam bij zowel beginnende als reeds getrainde sporters.

Het is toch juist beter om zo veel mogelijk spierschade te veroorzaken tijdens de training? Spiergroei vindt namelijk plaatst doordat de beschadigde spieren zichzelf repareren.

Alvast bedankt voor de reactie.
8 januari 2014
Powersupplements
14:34Spieren groeien niet optimaal als ze maximaal beschadigd worden. Meer is zeker niet altijd beter. Daarnaast is het zo dat er meer factoren zijn die spiergroei reguleren dan de spierscheurtjes (ook wel microtraumata genoemd). Het lijkt erop dat het voor spiergroei gunstig is om een groter trainingsvolume te kunnen verwerken zonder daarbij meer spierschade op te lopen. Een mogelijke factor die een rol speelt is het insuline onafhankelijke transport van aminozuren naar de spieren die wordt vergroot bij een groter trainingsvolume. Maar er zijn nog tal van andere processen die een rol kunnen spelen. Het exacte mechanisme van spiergroei is nog lang niet opgehelderd. Wetenschappers weten welke interventies werken en opperen hypothesen waarom ze werken. Later blijkt soms dat een supplement op een andere manier werkt dan gedacht. Vooralsnog is de hypothese dat HMB onder meer werkt door het verminderen van spierschade bij zeer intensieve trainingen.

HMB in combinatie met BCAA's / leucine

3 januari 2014 10:09
Rťmon van der Giessen
Beste Power Supplements,

Ik heb onlangs Original HMB aangeschaft en vraag mij het volgende af.

Bij het verlagen van mijn vetpercentage maak ik meestal gebruik van BCAA's. HMB is een metaboliet van leucine. BCAA's bevatten leucine. Kan ik HMB en supplementen die leucine bevatten samen gebruiken? Of is dit zinloos/werkt het elkaar tegen?

Met vriendelijke groet,

Rťmon van der Giessen
3 januari 2014
Powersupplements
11:14Hoi Rťmon, Ongeveer 5% van de leucine die je opneemt, wordt omgezet in HMB. Voor de productie van 4 gram HMB is dan een inname van zo'n 80 gram leucine nodig. Zo'n hoge leucine consumptie is niet haalbaar en ook niet gezond. De inname van extra HMB heeft effect dat verder gaat dan wat je kan bereiken met de inname van leucine / BCAA's via supplementen en voeding. HMB en leucine werken elkaar niet tegen.

HMB tijdstip inname

27 december 2013 08:34
D. Vermaas
Op welk tijdstip neem je HMB het best in en kan het met elke drank / shake gemixed worden. Moet HMB perse met een maaltijd samenvallen?
27 december 2013
Powersupplements
09:40Het tijdstip van inname van HMB komt niet zo nauw. De uitzondering daarop is de inname voor een training. De HMB die je voor de training neemt, kan het best twee uur van tevoren ingenomen worden. HMB hoeft niet met een maaltijd gebruikt te worden. Het mag wel. Je kan het met elke gewenste drank of shake mixen.

dosering HMB

23 december 2013 11:19
A. Bouwman
Beste Power Supplements,

Ik overweeg, na het lezen van jullie informatieve stuk over HMB, HMB aan te schaffen.
In het stuk staat het volgende:

Aanbevolen gebruik: Rustdagen: 3 maal daags een maatschep. Trainingsdagen: 3 tot 4 maatscheppen totaal waarvan 2 scheppen 2 uur voor de training. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
HMB heeft een bittere smaak.

1. Mijn vraag is hoeveel ik precies moet gaan gebruiken met een gewicht van 88 kilo,
2. hoeveel gram is een maatschep,
3. hoe lang kan ik doen met een pot van 200 gram?
23 december 2013
Powersupplements
12:231) Er is geen dosering HMB die je exact aan dient te houden. Er is wťl een minimum dosering HMB. Die bedraagt 38 milligram per kilogram lichaamsgewicht. Voor 88 kg kom je dan op een minimum van 3.344 mg HMB. 2) Drie maatscheppen bevatten ongeveer 4 gram HMB. Dus ongeveer 1,3 gram per maatschep. 3) Als je 3 maatscheppen HMB per dag gebruikt, gaat een pot ongeveer 50 dagen mee.