Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1445 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 1000g
Pure Whey Protein Isolate 1000g

Hoeveelheid whey per kilo lichaamsgewicht

13 november 2010 18:19
Nicolette
Ik heb interesse in uw Pure Whey Protein Isolate.
Ik heb een vraag over de aanbevolen hoeveelheid gram per dag.
Is dat 1,5 tot 2 gram per gewenste kilo lichaamgsgewicht of per huididge kilo lichaamsgewicht?
Doel is afvallen, vergroten spiermassa, verminderen vet.

En nog een vraag.
Hoelang is de houdbaarheid na opening? Ik heb namelijk eens gehoord dat eiwitten beperkt houdbaar zijn na opening, maar een week of wat.
Dan kan ik denk ik beter kleinere verpakking aanschaffen.
13 november 2010
Powersupplements - Kris
18:20De richtlijn van 1,5 - 2 gram geldt per kg van het huidige lichaamsgewicht.

De eiwitbehoefte is afhankelijk van veel factoren. Als u een caloriebeperkt dieet volgt en daarnaast krachttraining én conditionele workouts doet, kan de eiwitbehoefte nog wat groter zijn. Voor de meeste vrouwen is de eiwitbehoefte wat geringer omdat zij gemiddeld meer vetweefsel ten opzichte van spierweefsel hebben dan mannen. Ik denk al met al dat u met 2 gram per kg lichaamsgewicht per dag redelijk goed zit, mits een eventuele beperking van de calorie-inname niet te drastisch is (te streng diëten is sowieso af te raden en maakt spieropbouw onmogelijk).

De houdbaarheid van eiwitpoeder na openen is voornamelijk afhankelijk van de luchtvochtigheid. Als de pot vaak open gaat in een vochtige lucht, dan kan het eiwit sneller in kwaliteit verminderen. Onder normale omstandigheden is eiwitpoeder na openen ongeveer een jaar houdbaar. (Pot wel goed sluiten). Sommige leveranciers leveren eiwitten in zakken. Als het eiwit in de geopende zak bewaard zou worden, is de kans groot dat het eiwit na enkele weken begint te bederven. Het kan dan namelijk ongehinderd vocht aantrekken.

Temperatuur kan ook een rol spelen. Maar tot een graad of 25 hoeft u daar geen rekening mee te houden.

Tot slot een opmerking over whey eiwit. Het is tijdens perioden van afvallen een heel geschikt eiwit om spierafbraak door training te beperken. Daarvoor kunt u een halve tot een hele schep voorafgaand aan de training gebruiken.

Whey eiwit kan erg snel opgenomen worden door het lichaam. Direct voor en na de training is dit heel gunstig. Op andere momenten kan de snelle opname echter bijdragen aan vetopslag. Dit is gelukkig simpel te verhelpen; de opname van de whey kan flink vertraagd worden door het in te nemen met een maaltijd.