Sluiten

Vraag & antwoord

Pure Whey Protein Isolate 1000g
Maaltijd vervangen?
Pure Whey Protein Isolate 1000g
5
T Moon
Ik heb net jullie produkten binnen gekregen en ik wil deze gebruiken om af te vallen,maar nu staat op de verpakking dat dit niet dient te gebruiken ter vervanging van een maaltijd.
nu heb ik gelezen dat je maar 1 gram eiwit per kilogewicht mag gebruiken,krijg ik dan niet te veel binnen als ik bv 2 a 3 shakes op een dag aanmaak?
en er staat dat er 1 afgestreken maatschepje in moet maar er zit geen maatschepje in de verpakking erbij.
dus hoeveel mg whey proteine isolate moet ik in water/melk doen?
Powersupplements - Jaap
Het maatschepje zit wel in de pot alleen zakt het tijdens het vervoer vaak iets naar onderen. Met een lepel of een vork kan je hem zo terugvinden.


Het aantal grammen is van meerdere factoren afhankelijk, onder andere je eigen lichaamsgewicht, of je man of vrouw bent, of je zwaar of licht traint en in dit geval of je op dieet gaat of niet. Bij een dieet met weinig calorieën is het zowiezo aan te raden om het aantal gram eiwit per kilo lichaamsgewicht wat op te voeren om de spieren te behouden. Meer spiermassa is bevorderlijk voor de vetverbranding.

De maatschep (= 30 gram poeder) is bedoelt voor ongeveer 200ml melk of water.

T Moonen
ik ben dus een vrouw,weeg 92 kilo en wil de whey isolaat gaan gebruiken om af te vallen.dus ik neem aan dat ik zowiezo al 90 gr eiwitten op 1 dag nodig heb.
ik sport 1 keer per week(zumba)
probeer daarnaast nog 1 keer p/w iets te doen aan cardiofitness.
maar omdat mijn vetpercentage erg hoog was dacht ik dat dit misschien een oplossing zou zijn.
verder werk ik in de zorg en heb ook nog een eigen bedrijfje dus ben vrij actief in de weer altijd.

Powersupplements - Kris
Jaap had al aangegeven wat het nut is van eiwitten bij het afvallen; ze helpen spiermassa te behouden als je een calorie-beperkt dieet volgt. De eiwitten zelf dragen niet bij aan het gewichtsverlies, maar maken het ‘proces’ wel beter uitvoerbaar.De opmerking dat supplementen niet dienen ‘als vervanging van een gevarieerde voeding’ is een wettelijk verplichte melding. Maar ik moet zeggen dat wij achter die opmerking staan. Er zijn veel bedrijven die ‘meal replacement powders’ aanbieden (maaltijdvervangers). Het vervangen van een maaltijd is echter niet iets wat zonder negatieve consequenties voor de gezondheid kan gebeuren. Een maaltijdvervanger mist voedingswaarde wat betreft microvoedingsstoffen (bekende en nog onbekende). Een supplement blijft altijd een ‘aanvulling’. Wat ik daarom zou aanraden is de whey te gebruiken samen met veel groenten en soms wat fruit. De groenten bieden vezels en talloze micronutriënten (die vaak ook bijdragen aan het afvallen). Het whey isolaat biedt daarbij hoogwaardig eiwit zonder overtollige calorieën.
Je noemt de waarde van 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht. Die aanbeveling ken ik niet. Het is vrij weinig. Je kan best naar 2 gram per dag (voeding + supplement). Maar misschien is wat minder ook al goed (1,5 gram per kg). Het een en ander is afhankelijk van hoe fanatiek je sport en hoe veel calorieën je wilt korten op je dieet. Een groter calorie tekort betekent dat je meer eiwit nodig hebt om je spieren op peil te houden.
Het doen van cardiofitness is goed. Probeer als het kan ook de ‘leg press’ oefening te doen. Dit is een machine-oefening met gewichten die je uitvoert met de been- en bilspieren. Doe 5 maal 20 herhalingen met steeds 2 minuten rust na elke 20 herhalingen. Bouw in de loop der tijd het gewicht op en wees bereid hard te werken (het geeft op den duur een brandend gevoel in de benen en billen). Dit is een van de meest effectieve oefeningen voor vetverbranding op lange termijn. Vraag wel om goede instructie en stop als je gewrichten protesteren (hou eventueel het gewicht een tijdje constant).
Ik denk dat je het beste een halve shake per keer kan nemen. Vooraf aan je cardiofitness sessie kan je wel een hele shake nemen (mits je de leg press doet). Als je niet aan je geplande eiwit inname komt, kan je vaker op de dag een halve whey shake nemen. Als je het vaker nemen van een halve shake vervelend vind, kan je ook eens micellaire caseïne proberen. Daarvan kan je wel een hele shake nemen. De afgifte van dat type eiwit is namelijk ruim twee maal zo traag.
Je werkt in de zorg. Draai je ook nachtdiensten? Ik heb het idee dat bij kan dragen aan vetopslag. Probeer in ieder geval voldoende te slapen. Slaap is een belangrijke factor bij het op een goed gewicht blijven.
Tot slot een tip: drink groene thee als je dat lust (wel zonder suiker). Groene thee verhoogt de vetverbranding.

T Moonen
Bedankt voor je informatieik gebruik nu ongeveer 3 shakes op 1 dag en eet daarbij een ruime portie aan groenten.
fruit lust ik niet echt.
ik zag namelijk op een andere website een soort van dieet staan waarbij je 6 shakes moest gebruiken(ook whey premium) en daarbij 200gr groenten per dag moet eten.
dat gedurende 1 a 2 weken en dan kom je weer in de volgende fase terecht.
misschien herken je dit dieet wel?


Ja ik werk in de zorg en doe alleen maar nachtdiensten daar.
en dan die groene thee is dat in de vorm van zakjes of kant en klare thee?
ik zal daar wel eens voor kijken gaan.
nogmaals bedankt voor je info

Powersupplements - Kris
Veel diëten werken ‘goed’ op de korte termijn omdat ze weinig koolhydraten bevatten. Het dieet dat je noemt, omvat dat 200 gram groenten en verder alleen de whey shakes? Als dat het geval is, krijg je inderdaad heel weinig koolhydraten binnen. Je verliest dan veel spierglucose (glycogeen). Omdat elke gram glycogeen ook nog eens bijna 3 gram water vasthoudt, val je de eerste dagen heel snel af. Maar dat gewichtsverlies is dus vooral water en zal nauwelijks resulteren in vetverlies. Het gewicht is ook zo weer terug als je dan weer koolhydraten eet.


Afname van vetweefsel gaat heel traag. Daarom is het van belang om een lange termijn strategie te kiezen. Zes maal daags een shake is geen gezonde lange termijn strategie. Uiteraard ken ik het tweede deel van dat dieet niet. Misschien gaat het daarna meer richting een normaal dieet. De meeste bedrijven zijn er helaas op gericht om de klant zoveel mogelijk producten te laten gebruiken.


Bij zes shakes per dag krijg je alle benodigde eiwitten uit een supplement. Dat gaat echter ten koste van micronutriënten. Het is beter om shakes te combineren met wat mager vlees, halfvolle zuivel en/of eieren met eigeel. Kortom het dieet dat je had gezien, lijkt me niet zo best.


Dat je de shakes combineert met groenten is heel goed. Als het je lukt kan je de frequentie van de shakes opvoeren en de dosering wat verlagen. Je kan ook de dosering verlagen en er een klein stukje vlees bij doen of wat tofu o.i.d. Dit resulteert in een meer gespreide afgifte van voedingsstoffen.


De groene thee kan je gewoon zetten met een zakje. Het remt het hongergevoel ook enigszins.

Wat betreft de nachtdiensten: het is mooi dat je geen wisselend rooster hebt. Zo kan je in ieder geval je ritme vasthouden.

Gerelateerde vragen
Natrium/sodium
Houdbaarheidsdatum?
Vrouwenvariant?
Pure Whey Protein Isolate 1000g

Pure Whey Protein Isolate..

4.6889(90)
90% tot 93% eiwit!
Ultralaag in vet en koolhydraten
Geschikt voor eiwitdieet!
Europees merkproduct
Zeer lage prijs voor whey isolaat
Bericht wordt verstuurd

Heeft u een vraag?

Meestal dezelfde dag een antwoord

Versturen
Contact
Bekijk ook
Stevia Whey Protein Isolate 1000g
Stevia Whey Protein Isolate 1000g