Power
Supplements

Bel ons

0481-707138
Power
Supplements
Sluiten
Waardering 9,4 na 1169 recensies
Zuiver. Getest. Bewezen.Lees hier waar wij voor staan
Pure Whey Protein Isolate 1000g
Pure Whey Protein Isolate 1000g

Soja lecithine

13 mei 2012 15:45
Hannah Haumann
Beste mensen,

Wij waarderen jullie product enorm en ook het feit dat jullie nu whey poeder gezoet met stevia leveren dat geen kunstmatige zoetstoffen bevat. Mijn vraag is of het ook mogelijk is om whey poeder te krijgen zonder soja (lecithine) toevoegingen. Dit omdat meer en meer mensen een soja allergie hebben en er ook meer en meer mensen zijn die liever geen soja willen eten om verschillende redenen.
Hoor graag van jullie.

Vriendelijke groet,
Hannah
13 mei 2012
Powersupplements
17:48[edit: een meer uitgebreide toelichting is hieronder geplaatst]
14 mei 2012
Powersupplements
06:49Hoi Hannah, Sojalecithine is een deel van soja dat in theorie geen allergie veroorzaakt omdat het geen eiwit bevat. Het wordt gewonnen uit de vetfractie van soja. Nou kunnen er bij het productieproces van lecithine toch nog wel sporen van soja-eiwit achterblijven. Mensen met een heel sterke allergie kunnen er daarom alsnog op reageren. Dit is de reden dat sojalecithine als allergeen moet worden aangemerkt. Er bestaan wei eiwit supplementen zonder sojalecithine. Deze gaan echter moeilijk in oplossing. Ze klonteren snel. De wei eiwit preparaten die bedoeld zijn voor gebruik in eiwitshakes zijn daarom bij voorkeur geinstantiseerd met lecithine (ongeveer een half procent). Dit zorgt ervoor dat het eiwit zich snel mengt met water of melk, waarna het probleemloos in oplossing gaat. Ik denk dat de meeste mensen met bezwaren tegen soja toch liever geen wei eiwit zonder lecithine zouden gebruiken als ze zien hoe slecht het dan in oplossing gaat. Dat neemt niet weg dat het gebruik ervan bij sommigen weerstand oproept. Een van de belangrijkste bezwaren is het feit dat veel soja genetisch gemodificeerd is. Gelukkig is onze whey isolaat en de soja lecithine daarin helemaal vrij van genetisch gemodificeerd materiaal. Naast lecithine uit soja wordt sinds lange tijd ook lecithine uit kippenei gewonnen. Net als sojalecithine heeft eilecithine voor- en nadelen. Er zijn ondertussen ontwikkelingen gaande bij de productie van lecithine; sinds een aantal jaren wordt is er ook lecithine uit zonnebloempitten en raapzaad beschikbaar. Naar mijn mening is dit heel geschikt voor gebruik in eiwitshakes. Het is goed dat je je wensen op dit vlak uitspreekt. Omdat steeds meer mensen dat doen (de kracht van internet) verwacht ik dat de markt voor gezondheidsvoeding langzaamaan zal overstappen naar de nieuw beschikbare bronnen van lecithine. Zoiets heeft echter tijd nodig. Tot het zover is, bevat ons wei eiwit lecithine van soja die vrij is van genetisch gemodificeerd materiaal en die bijna geen allergene invloed heeft.
hannah
13:05Beste mensen, Enorm bedankt voor jullie uitgebreide reactie. Het is een feit dat veel soja deze dagen inderdaad genetisch gemodificeerd is en dat is inderdaad een reden dat veel mensen zich afwenden van soja. We zijn ook op de hoogte van lecithine uit zonnebloem zaden en raapzaad en hopen dat deze inderdaad op een dag gebruikt zullen worden. Dit omdat soja meer en meer in het nieuws komt als iets wat onze gezondheid niet echt ten goede komt. Er is ook een relatie met soja en borstkanker dus een reden te meer om het zoveel mogelijk proberen te mijden, wat bijna onmogelijk is deze dagen. Ik waardeer jullie uitgebreide reactie en inzet enorm. Vooral ook de snelheid waarmee jullie reageerde was indrukwekkend. Op een zondag binnen enkele uurtjes een reactie terug.....:-)! Verder gebruiken wij jullie producten en zijn erg onder de indruk van de kwaliteit. Bedankt voor alles. Vriendelijke groet, Hannah
Powersupplements
14:38Hoi Hannah, Bedankt voor je positieve reactie. Misschien nog een troost ten aanzien van de mogelijke relatie tussen soja en borstkanker. Als die relatie er inderdaad is, zal de mogelijke oorzaak zeer waarschijnlijk niet in de lecithine gevonden worden. Meer waarschijnlijke kandidaten voor een eventueel negatief effect zijn de soja-eiwitten, de gekozen verwerkingsmethode van soja, het hoge gehalte aluminium en natuurlijk de genetische manipulatie. Met vriendelijke groet, Kris