Skip to content

Vraag over effect en zure smaak van L-Citrulline

2013 februari 24

Vraag:
Onlangs heb ik bij jullie Japanese L-Citrulline besteld. Er staat in jullie beschrijving dat de citrulline van hogere kwaliteit is dan de meeste citrulline die doorgaans verkocht wordt.

Voorheen maakte ik gebruik van citrulline van*****. Wat mij opvalt sinds ik overgestapt ben is dat het effect minder lijkt, ook valt het mij op dat die andere citrulline een erg zure smaak had. Ik heb jullie capsules een keer opengemaakt en met water vermengd om te kijken of dit hetzelfde smaakte en nu viel het me op dat jullie citrulline smaakloos is.

Citrulline Ajinomoto

L-Citrulline

Graag zou ik willen weten wat hier de oorzaak van is.  Ik wil graag 100% weten dat ik het juiste merk kies kunnen jullie me hier antwoord op geven.

Antwoord:
De citrulline van ***** is verbonden met malaat. Je hebt dan ongeveer de helft citrulline en de helft malaat. Het citrulline deel zorgt voor het NO effect. Malaat kan aanvullend extra energie geven.

Malaat is een andere woord voor appelzuur. Het geeft citrullinemalaat een zure smaak. In supplementen zit het natuurlijke linksdraaiend malaat maar ook het onnatuurlijk rechtsdraaiend malaat (half om half!).

Onze citrulline is puur citrulline. Het bevat geen malaat. Je krijgt dus alleen het NO effect. Het NO effect (o.a. spierpomp) zou daarom gelijk moeten zijn.

Als mensen het effect van malaat erbij willen hebben, raden wij appelsap aan. Dat bevat alleen het natuurlijke linksdraaiende malaat. Appelsap bevat ongeveer 1 gram L-malaat per glas.

Naast dat onze capsules geen D-malaat bevatten is een ander kwaliteitsaspect dat de citrulline geproduceerd is door Ajinomoto uit Japan. Dat betekent dat het materiaal heel zuiver is. De meeste aminozuur supplementen bevatten Chinees materiaal. Hierbij heb je kans op vervuilingen met bijvoorbeeld zware metalen.

Comments are closed.